Zhnusila sa mi vlastná mama.

7. feb 2020

Dobry den, neviem ako zacat, ale zhnusila sa mi vlastna mama. Boli sme vcera v Kauflande nakupovat, isli sme este do takeho obchodiku vybrat nieco babke k narodeninam. Ja som vyberala, prisiel tam akysi muz a mama na neho hladela ako keby videla samotneho Boha. Nikdy som ju nevidela takto sa pozerat na otca, za tym muzom isa a rozpravali sa, neviem ci sa poznali alebo nie, ale koketovala s nim. Neviem to moc dobre opisat takto cez pismenka, viete si to predstavit, skratka ked zena flirtuje s muzom - vlasy za ucho, usmev... Jej bolo celkom jedno ze som pri tom, ze to vidim !
Takto sa mi celkom zhnusila, ked som bola mala, mala som asi 11 rokov, tak podvadzala otca. Riesili to vsetko predo mnou a mojim bratom. Mama za nami prisla aby sme ju chranili keby ju chcel zbit. Pamatam si, že raz prisla za otcom ci jej moze odpustit, on jej odpustil. Pamatam si ze som isla na prechadzku s mamou a jej sestrou a mama jej rozpravala ze jej otec odpustil a ona sa z toho este smiala. Viem, že otca podvazala aj potom, na to uz ale otec neprisiel. a teraz toto. Je mi z nej na vracanie, neviem ako sa k tomu postavit. Otec o nicom nevie. Je mi z toho smutno.

bodka70
7. feb 2020

Ja si myslím, že sa príliš angažuješ, čo sa týka vzťahu tvojej mami s otcom poprípade s inými mužmi. Chápem, že rodič je pre dieťa aj nejakým vzorom morálky, ale ty by si mala vnímať predovšetkým to, ako sa mama správa k svojim deťom, k tebe - či je ti dobrou mamou. Toto by mal byť tvoj problém, Vzťahy medzi partnermi sú občas zložité a deti málokedy vidia všetky okolnosti, ktoré sú za tým, čo sa deje za dverami spálne ich rodičov, aké majú vzťahové problémy medzi sebou.
Ak sa dá, mame odpusti a nesúď ju. Keď ty budeš mať vzťah a rodinu, zariaď sa tak, ako to tebe bude vyhovovať a ako to ty budeš cítiť. Zober si od mami to dobré čo ti dala a to zlé odpusti alebo to proste neber osobne.
Vraví sa, že keď chceš mať zložitý život, pokús sa zmeniť tých druhých. Život je často zložitý aj sám o sebe, netreba si ho viac komplikovať a zameraj sa hlavne na seba, aká chceš byť ty sama.

autor
7. feb 2020

@bodka70 Neangazujem sa, ale toto ma bolelo. Toto si otec fakt nezasluzil. Miluje ju aj po tolkych rokoch, vsetko by jej dal a ona sa mu takto odvdaci? Nechcem ju sudit, ale zhnusila sa mi.

nyusika
7. feb 2020

kolko mas rokov, dvanast ?

Ty si svojim rodicom v spalni nesvietila, nevies, co je medzi nimi.

autor
7. feb 2020

@nyusika Mám 18, bývam ešte s nimi. Príde mi to nefér voči otcovi.

maciatkolulu
7. feb 2020

Za to, že si dala vlasy za ucho a usmievala sa???? Prosiiim ta, ty ich vidíš ako rodičov a nevidíš do partnerstva, nechápem čo vlastne riešiš. A celkom ôk nie sú tvoji rodičia obaja, riešiť pred deťmi neveru...

autor
7. feb 2020

@maciatkolulu Ona s tým mužom flirtovala a cekom okato. A predo mnou. Akoby jej bolo celkom ukradnuté, že tam som a vidím to.

basullinka
7. feb 2020

Myslim si, ze toto nie je dovod na to, aby sa ti zhnusila mama. Ano mozes byt proti takemuto spravaniu, nesuhlasit s tym. Ale to, ze sa ti zhnusil clovek, ktory sa o teba cely zivot staral je podla mma moc. Ja osobne si myslim, ze deti sa nemaju co montovat do vztahu rodicov, robi to viac skody ako osohu. Naviac ty nevies, co vsetko je vo vztahu
tvojich rodicov. Chapem, ze ta to.sklamalo, poburilo a pod. To by aj mna. Ale davaj si pozor na slova, ktore hovoris, pretoze ani nevies ako rychlo to mozes olutovat

sapetka
7. feb 2020

Neries to, nie je to tvoja vec. To ze je zena vydata neznamena ze si nemoze zaflirtovat v obchode😊

autor
7. feb 2020

@sapetka Tak to je zaujimavy nazor. Teraz len flirtuje, ale v minulosti podvadzala a nie raz. Ked je toto v poriadku, tak som asi z inej planety.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pink_lady
7. feb 2020

nie nie je v poriadku ak podvadzala manzela, ale nie je v poriadku ze ty toto riesis...ty nevidis do vztahu otca a mamy ako partnerov, mozno boli spolu iba kvoli vam - detom...nevies co sa dialo za dverami spalne, alebo ked ste neboli doma...je dospela, nechaj ju zit svoj zivot a ty si zi svoj...vzdy to bude tvoja mama

blanblan
7. feb 2020

bodka 70 to napisala uplne super. Aj ked chapem ze ta to stve koli otcovi ale on je dospely, zariadi si podla svojich moznosti a pocitov, rovnako aj mama. Co je medzi nimi to nie je uplne tvoja vec, to musis prijat tak ako to je.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. feb 2020

@pink_lady Kvoli detom byt spolu nemusia, uz sme dávno dospeli. Radsej nech sa rozvedu nez by ho mala podvadzat.

sapetka
7. feb 2020

Nie podvadzanie nie je v poriadku. Na nevinnom flirte nie je nic. A vztah medzi tvojimi rodicmi by som asi ponecchala na nich

miskakyska
7. feb 2020

zase tie vymyslené báchorky 😀
... a toho,čo si s ním písala tie nechutne spravy na fb už poslala k vode? 😀

pribinak
7. feb 2020

Ja by som povedala mame, že sa mi to nepáčilo a nech tá v budúcnosti ušetrí takejto scény. Bolo to pre teba trápne

autor
7. feb 2020

@sapetka Podla mna už flirtovanie je podvadzanie.

bodka70
7. feb 2020

Si ešte príliš mladučká, ešte nevieš o čom je život, naozaj.
Aj ja, keď som bola v tvojom veku, som svojich rodičov posudzovala, jeden bol ten "zlý", druhý ten "dobrý". Až vekom a postupom času som prišla na to, že vzťah je vždy o oboch, o ich voľbe a rozhodnutí a nie je to také čiernobiele, ako to ty teraz vnímaš.
Tvoj otec sa rozhodol žiť s tvojou mamou, je to jeho voľba - nie je obeťou a tvoja mama nie je len tá, čo ubližuje. Nechaj svojich rodičov, nech si svoje problémy riešia samy.

lenka2710
7. feb 2020

Tak ja som tiež vydatá a neznamená, že keď s nejakým mužom prehovorim, usmejem sa na neho a prehodím si vlasy, že už podvádzam muža!
Každej žene si myslím robí dobre, keď sa páči aj niekomu inému ako svojmu mužovi!
A baby maju pravdu, nevidela si rodičom do spálne, nevieš čo riesili medzi sebou, možno mame ako žene niečo chýbalo a hľadala to inde, nemôžeš súdiť pokiaľ nevieš všetko

0silvia0
7. feb 2020

nemáš inú možnosť, iba si zobrať svoju matku ako negatívny príklad, ako sa raz nechceš správať voči svojmu manželovi v manželstve. A môžeš jej samozrejme povedať, že nechceš byť prítomná pri jej slintaní nad inými chlapmi. Ja som to tiež zažila ako dieťa, keď sa moja mama krútila pred istým chlapom. Príjemné to pre dieťa nie je, tiež si to dodnes pamätám, ale nemám potrebu to nejako posudzovať.

martinals
7. feb 2020

Ahoj, ja mám z mamou otvorený vzťah,skús sa s ňou o tom porozprávať, že si sa cítila veľmi nepríjemne keď flirtovala s cudzím mužom v obchode pred tebou a poprosila by som ju aby to viac nerobila.

kittykat22
7. feb 2020

Myslim si, ze tvoj otec velmi dobre vie s kym zije. Za tie roky - navyse po prevaleni nevery. Urcite nebude v tomto smere hlupy. Ja byt tebou idem za mamou a poviem poviem jej, ze bolo ocividne ako flirtovala s muzom v obchode. Ze sa ti to nepaci. Sice su to tvoji rodicia - ale aby matka flirtovala s muzmi za pritomnosti dietata z kompletnej rodiny 🙄 je nechutne. Bez rozdielu ci ma dieta 5, 15 alebo 25.

kiwi3
7. feb 2020

@bodka70 v zasade suhlasim.
len sa cudujem, ze toto tu nikto nespomenul... deti nemaju riesit vztahy svojich rodicov, ale ked to ti rodicia sami riesia pred detmi, tak je to ok? mne sa to teda vobec nezda. to by malo byt v prvom rade. oni su ti dospeli a oni by mali byt vzorom pre svoje deti. nie vydierat ich svojimi nezdarmi vo vztahoch. a vobec, hocikako ich tym zatazovat.
z tohto dovodu aj ciastocne rozumiem tomu, ze sa jej matka znechutila. to spravanie mi pride dost nezrele a egoisticke.

denisa0504
7. feb 2020

No čítam tu zaujímavé názory 🤦😂 autorka príspevku, nevšímaj si "múdre"reči. Teba že do toho nič? Si jej dcéra a hlavne si dcéra muža, ktorého podvádza. Úplne chápem tvoje zhnusenie, niektorý ľudia totiž majú morálne zásady a iný nie. Keby ma muž podvádzal, chcela by som to vedieť aj keby to bolelo a bolo by to ťažké. Keby mi hocikto keď aj suseda alebo hocijaký človek otvoril oči, ja by som mu bola vďačná. A bolo by mi fuk, či ho do toho niečo je alebo nie... Bože ženy, tak vy radšej budete klamané, hluché a slepé? Povedz mu, že ho podvádzala a čo robí teraz. Otec si zaslúži vedieť čo má doma. Možno si nájde časom niekoho lepšieho a možno aj tvoja mama by potom spoznala niekoho, koho by nemala potrebu nahrádzať inými...

autor
7. feb 2020

@denisa0504 Tiez som velmi nemilo prekvapena nazormi.

acrobaleno
7. feb 2020

To, že nie je dobrá manželka ešte neznamená, že je aj zlá matka. A napokon tvoj otec jej dal ďalšiu šancu, takže to nie je tvoja starosť.

baboadel
7. feb 2020

@bodka70 úplne suhlasím

miskahryzka333
7. feb 2020

Nejdem sudit ani zastavat si nikoho ,ale nevies co bolo medzi rodicmi.Zrejme mas s otcom dobry vztah co je sice pekne ale to je ze dobry otec neznamena ze je aj dobry manzel.Kedze to mama urobila viac krat zrejme ju vztah z tvojim otcom nenplna a nieco jej chyba.
Ale.myslim ze to vsetko pochopis ked budes starsia a v manzelstve.Tiez by som to ako 18 nechapala.A teraz ked som 15 rokov vydata som pochopila veci uplne inak.A ver ze nieje vsetko tak ako to vyzera na prvy pohlad.

kittykat22
7. feb 2020

@miskahryzka333 😵 takze ked ma manzel milenky, je to chyba manzelky? To ti nakukal neverny manzel? Alebo podvadzas ty jeho, a takto si to ospravedlnujes? Ja som s manzelom 13 rokov a ziadne nevery sa nekonaju, a keby sa konali tak je koniec. A aby mi manzel flirtoval pred ocami, a este s mojim synom po boku 🔥 neexistuje. A vies co, prave po tych 13 rokoch ma byt nevera nepochopitelna - pretoze po tych rokoch maju k sebe ludia uctu, a vedia preco spolu su. A maju si vazit jeden druheho. A mozem ti povedat, ze po tych rokoch vidim veci uplne rovnako ako na zaciatku vztahu. Nic sa nezmenilo.