Žiak je klient, učiteľ je služba
Co my na to? Ja myslim, ze by skolstvo fungovalo ovela lepsie, ak by sme sa tym riadili.
@autorka Otvaram svoju mysel a zdielam nazor, ze ludska hlúposť nema hranice
@martinkatinka 👍💪👏
@autor nekvalitný učiteľ môže byt kvalitný ekonóm, tlmočník, sprievodca cestovného ruchu, čokoľvek, len možno nevie učiť, chápeme sa? Niektorí by skončili možno ako opatrovateľky starých ľudí, mali miniskolky pre deti, ktoré sa nedostali do jaslí, možnosti neúrekom, ak je niekto podľa niekoho nekvalitný učiteľ, neznamená to, že nevie robiť nič iné, možno by nakoniec našiel potenciál v niečom, čo by inak neobjavil
@zuzana76 Ja im tak velmi fandim, len nech sa prestanu stazovat a idu za svojim snom. Zial zostanu tam kde su.
@zuzana76 Tak zase teach for slovakia su vyslovene nekvalifikovani ucitelia a v mediach sa to prezentuje ako uspech.
@zuzana76 Z mojho pozorovania odisli ti lepsi ucitelia, ktori sa vedia uplatnit aj inde ako v skolstve. To menej schopne zostalo ucit.
@elizabet173 Pises o cene a o vyberani klientov. Skus sa viac zamerat na zmenu soravania ucitelov a kvalitu poskytovanej sluzby. Ako by sa museli spravat?
@zuzana76 Daj nam potom vediet ako to zvladas aj po psychickej stranke.
@zuzana76 To boli asi brigady. Tieto prace by ta ako hlavny pracovny pomer neuzivili. Toto sa neda porovnat so serioznou pracou na full time.
Za mňa je to dobrá myšlienka. Ved aj na iné vzdelávania dávam dieťa, tam si to platím a požadujem kvalitu. Keď ju nedostanem, idem inde. Ucitelia(alebo škola) by dostali spätnú väzbu, co je ok, co treba zlepšiť. Ti, ktorí v tom nie sú dobrí by museli odísť. A samozrejme tých ostatných by sme museli lepšie finančné ohodnotiť. Je v tom samozrejme veľa čiastkových problémov, ktoré by bolo potrebné vyriešiť, ale myšlienka dobra.
Keď už klient je zákonný zástupca- rodič.
Ak si niekto nevšimol, už takto fungujeme dobrých pár rokov.(Žiaľ.)
@tarvika podla toho, co povazujes za kvalitu..... ty ako rodic to dokazes posudit? zial, dnes su mnohi rodicia spokojni len s ucitelmi, ktori davaju len jednotky, akonahle ma dieta hrosiu znamku, okamzite vypisuju ucitelovi, za co ich dieta dostalo tu 2,3 (ziak ani nestihol prist domov a vysvetlit za co tu znamku dostal....) a ako to je mozne, ked rodic skusal dieta pred pisomkou a dieta vsetko vedelo.... a znamka tomu neodpoveda..... ja ako ucitel by som prijala triedy s poctom 15ks a deti ktore sa chcu ucit, potom je ucenie jedna basen.... ale zial, mnohe deti sa ucit nechcu, davam sance dokola opravit znamku, no snaha nikde, lebo ved pani ucitelka mne staci aj 4..... ale rodicovi to nestaci.... takze vztah klient a sluzba je mozny len v prostredi, v ktorom ma klient o to zaujem, co zial, mnohi nasi klienti nemaju a zatial nevymysleli lievik, ktorym by som vedomosti vedela ziakom naliat do hlavy....
@tarvika veľmi by ma zaujímalo, že kto a za akých kritérií by rozhodoval, ktorý učiteľ je dobrý. Pretože napríklad svojho času bola na škole najobľúbenejšia pani učiteľka, ktorá so žiakmi nerobila že absolútne nič na hodinách, naopak, neobľúbená bola napríklad angličtinárka, ktorá bola prísna a vyžadovala od žiakov, aby na hodinách pracovali
@panelacikova nič nie je bezplatné. Školstvo je platené z daní. A dane platí každý, kto pracuje
Zasa ďalší bullshit na tému že platené je lepšie. Ako to funguje v praxi vidíme na zdravotníctve
@evamarek77 👏👏👏👏

@martinkatinka Skus viac otvorit svoju mysel.