icon

Žiak je klient, učiteľ je služba

15. mar 2023

Co my na to? Ja myslim, ze by skolstvo fungovalo ovela lepsie, ak by sme sa tym riadili.

autor
15. mar 2023

@martinkatinka Skus viac otvorit svoju mysel.

martinkatinka
15. mar 2023

@autorka Otvaram svoju mysel a zdielam nazor, ze ludska hlúposť nema hranice

aurelia2000
15. mar 2023

@martinkatinka 👍💪👏

zuzana76
15. mar 2023

@autor nekvalitný učiteľ môže byt kvalitný ekonóm, tlmočník, sprievodca cestovného ruchu, čokoľvek, len možno nevie učiť, chápeme sa? Niektorí by skončili možno ako opatrovateľky starých ľudí, mali miniskolky pre deti, ktoré sa nedostali do jaslí, možnosti neúrekom, ak je niekto podľa niekoho nekvalitný učiteľ, neznamená to, že nevie robiť nič iné, možno by nakoniec našiel potenciál v niečom, čo by inak neobjavil

zuzana76
15. mar 2023

@autor a možno by si rodičia tiež konečne uvedomili, že ten učiteľ nebol až taká katastrofa a zistili by, čo je reálna katastrofa, ak by začali učiť nekvalifikovaní

autor
15. mar 2023

@zuzana76 Ja im tak velmi fandim, len nech sa prestanu stazovat a idu za svojim snom. Zial zostanu tam kde su.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
15. mar 2023

@zuzana76 Tak zase teach for slovakia su vyslovene nekvalifikovani ucitelia a v mediach sa to prezentuje ako uspech.

zuzana76
15. mar 2023

@autor nemyslím si, mnoho učiteľov už odišlo a robí niečo iné, ja by som napr nemala problém na úplnú zmenu profesie, dokonca aj vyštudovať ďalšiu VS, už po niečom pokukujem

zuzana76
15. mar 2023

@autor áno, ale učili len chvíľu, po 10 rokoch by ich to zomlelo ako každého v týchto podmienkach s detmi, ktoré nemajú rešpekt, v spoločnosti bez rešpektu a úcty

autor
15. mar 2023

@zuzana76 Z mojho pozorovania odisli ti lepsi ucitelia, ktori sa vedia uplatnit aj inde ako v skolstve. To menej schopne zostalo ucit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
15. mar 2023

@elizabet173 Pises o cene a o vyberani klientov. Skus sa viac zamerat na zmenu soravania ucitelov a kvalitu poskytovanej sluzby. Ako by sa museli spravat?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
15. mar 2023

@autor zatiaľ ucim a nepovažujem sa za menej schopnú, učiť som chcela odkedy si spomínam. Nemyslím si, že by som mala problém zamestnať sa aj inde. Ako vravím, nie kvôli deťom, ale kvoli rodičom a celkovo náladám v spoločnosti zvažujem úplnú zmenu kariéry, tiež s VS vzdelaním

autor
15. mar 2023

@zuzana76 Daj nam potom vediet ako to zvladas aj po psychickej stranke.

zuzana76
15. mar 2023

@autor ja som už robila aj iné prace, predávala som zmrzlinu ako brigádnicka, robila som turistickú sprievodkyňu v meste, takže ja už skúsenosti mám, neboj sa

autor
15. mar 2023

@zuzana76 To boli asi brigady. Tieto prace by ta ako hlavny pracovny pomer neuzivili. Toto sa neda porovnat so serioznou pracou na full time.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
15. mar 2023

@autor sprievodca cestovného ruchu by ma uživil, ovládam 5 cudzích jazykov, 3 na úrovni C1, ostatne sa dorozumiem, ale nie, toto ani neplánujem.

tarvika
15. mar 2023

Za mňa je to dobrá myšlienka. Ved aj na iné vzdelávania dávam dieťa, tam si to platím a požadujem kvalitu. Keď ju nedostanem, idem inde. Ucitelia(alebo škola) by dostali spätnú väzbu, co je ok, co treba zlepšiť. Ti, ktorí v tom nie sú dobrí by museli odísť. A samozrejme tých ostatných by sme museli lepšie finančné ohodnotiť. Je v tom samozrejme veľa čiastkových problémov, ktoré by bolo potrebné vyriešiť, ale myšlienka dobra.

kuko55
15. mar 2023

Keď už klient je zákonný zástupca- rodič.
Ak si niekto nevšimol, už takto fungujeme dobrých pár rokov.(Žiaľ.)

nanka3
15. mar 2023

@tarvika podla toho, co povazujes za kvalitu..... ty ako rodic to dokazes posudit? zial, dnes su mnohi rodicia spokojni len s ucitelmi, ktori davaju len jednotky, akonahle ma dieta hrosiu znamku, okamzite vypisuju ucitelovi, za co ich dieta dostalo tu 2,3 (ziak ani nestihol prist domov a vysvetlit za co tu znamku dostal....) a ako to je mozne, ked rodic skusal dieta pred pisomkou a dieta vsetko vedelo.... a znamka tomu neodpoveda..... ja ako ucitel by som prijala triedy s poctom 15ks a deti ktore sa chcu ucit, potom je ucenie jedna basen.... ale zial, mnohe deti sa ucit nechcu, davam sance dokola opravit znamku, no snaha nikde, lebo ved pani ucitelka mne staci aj 4..... ale rodicovi to nestaci.... takze vztah klient a sluzba je mozny len v prostredi, v ktorom ma klient o to zaujem, co zial, mnohi nasi klienti nemaju a zatial nevymysleli lievik, ktorym by som vedomosti vedela ziakom naliat do hlavy....

zltamyska
15. mar 2023

@tarvika veľmi by ma zaujímalo, že kto a za akých kritérií by rozhodoval, ktorý učiteľ je dobrý. Pretože napríklad svojho času bola na škole najobľúbenejšia pani učiteľka, ktorá so žiakmi nerobila že absolútne nič na hodinách, naopak, neobľúbená bola napríklad angličtinárka, ktorá bola prísna a vyžadovala od žiakov, aby na hodinách pracovali

nanka3
15. mar 2023

@zltamyska asi tak.....

krkavcia_mater
15. mar 2023

@panelacikova nič nie je bezplatné. Školstvo je platené z daní. A dane platí každý, kto pracuje

katka700
15. mar 2023

Zasa ďalší bullshit na tému že platené je lepšie. Ako to funguje v praxi vidíme na zdravotníctve

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kuko55
15. mar 2023

@evamarek77 👏👏👏👏

evamarek77
Odpoveď bola odstránená