icon

Žihlavka v okolí tetovania

kathy93
14. sep 2018

Žienky poraďte tie čo máte nejaké tetovanie. Je normálne keď sa mi okolo toho stále robí žihľavka? Proste mám tetovanie skoro 2 týždne. Je to moje prvé tak neviem ako sa to malo správne hojiť a tak. Pravdaže som si dala fóliu dole skôr než som mala. Mokvalo mi to a spravili sa mi chrasty a je to aj vidieť aj keď to už mám zahojene že tam tie chrasty boli. A kožu mám takú citlivú že sa stále vyhadzem okolo toho tetovania a strašne to vtedy svrbí. Neviem či to je len proste podráždená koža alebo alergia alebo či to tak má byť. Môj muž si dal tiež teraz robiť tetovanie a dal si tiež dole tú fóliu skôr a on to má úplne pekné žiadne mokvanie žiadne chrasty. Ďakujem za odpovede 😊

Strana
z2
kathy93
autor
14. sep 2018

Ach ale vďaka baby za rady idem už spať a o ďalšie tetovanie sa už budem vedieť lepšie starať.

najinka
14. sep 2018

@kathy93 no tak to zato sa ti spravili chrasty..no co, uz budes vediet nabuduce 🙂 niekedy pred par rokmi mi kazali natierat a davat foliu den+noc prvych par dni, potom sa to zmenilo ze folia len na noc a natierat az ked budes citit cez den, ked to mas na vzduchu, ze sa to uz tak zacina stahovat ako sucha koza..ci by si robila tak ci tak, bude to ok, len nezabudni, ze na noc folia. To je dolezite 😀

malinajahoda
14. sep 2018

@najinka to som aj myslela, ale nevedela som ako to mám pomenovať 🙂.

malinajahoda
14. sep 2018

@kathy93 podľa mňa je ženská koža jemnejšia ako mužská. A s teplom to možno nemá nič spoločné, lebo 3 z mojich 4 tetovaní som si dala robiť vždy cez letné prázdniny a chvalabohu nikdy som nemala problém. Nech ti to už nabudúce dobre dopadne 🙂.

anazuzz
14. sep 2018

@kathy93 ja som si tiež dala skoro pred dvoma týždňami tetovanie na hruď. Dala som si fóliu po troch hodinách dole ako kázala taterka tiez som to mala mokvave tak som to umývala a kremovala. Za 3 dní červené okolo toho citlivé a tak sa mi vyhodila zlta modrina tiež som sa trocha bala ale nakoniec stačí vydržať natierať to hlavne bepanetnom. Pokožka do 2 týždňov sa zregeneruje

warholette
15. sep 2018

Folia? Chrasty? To kde sme?? Ja som bola na tetovani posledny augustovy vikend, na rebrach. Dostala som foliu, nech sa mi nezamaze tricko, doma to dala dole a ked to trochu vyschlo, podla potreby natrela kremom. Po dvoch tyzdnoch zahojene, ziadna chrasta, krasna jemna pokozka. Urcite si ziadne folie nedavajte, nicim to neumyvajte, ziadne mydla, a blbosti. WOW. Mam kopec tetovani, aj muz, a ani jeden z nas nikdy nemal ziadne chrasty, mokvanie ani nic podobne.

malinajahoda
15. sep 2018

@warholette ja som si to umyvala mydlom aj natierala a žiadny problém som nikdy nemala. Ani chrasta, ani mokvanie. Takže každému asi vyhovuje niečo iné.

domoda
15. sep 2018

ja som mala iba prvych par hod foliu potom som aj 4 krat do dna umyla antibakterialnym mydlom...ale nechapem preco radia po novom bepanthen...ani mojmu dietatu na zadok nepomohol....podla mna malo mastny krem...my sme si davali taky fialovo gelovy krem z lekarne nazov neviem..ten zanechal dost silny film na ochranu...tie co si myslia ze rana sa lepsie hoji, ked dycha nech si co to nastuduju o tom ako sa lepsie rana hoji ked nieje na vzduchu...dokopy mam 6 tetovani..niektore vacsie niektore mensie..niektore na viac krat robene...takze nejaka prax..aj sama som tetovala..a s tou zihlavkou..nerobi sa mi okolo tetovania ale na tetovani presne na miestach kde je vpichana zlta farba..obcas ma to zacne palit svrbiet a napuci mi to presne v obrysoch a potom to prejde...asi je to alergia..lebo tetovacie farby a ich zlozenie nieje vobec nejako regulovane a stane sa ze nejaky ten toxin sa tam nachadza,potom som aj nasla zltu eternalku ze je na zozname veterinarnej a potravinarskej..

warholette
15. sep 2018

@malinajahoda zas jasne, ked sa sprchujem, tak si to mydlom prebehnem, ale nie nejako vyslovene specialne umyvat mydlom alebo cosi.

amonet
15. sep 2018

Tiez som nemala foliu, mam to odzadu na krku, natierala, umyvala normalne, sakajvlasy si clovek musi umyt. A v pohode, krasne, zahojene do dvoch tyzdnov

ria133
15. sep 2018

Moje prvé tetovanie dopadlo presne tak ako tvoje, nevedela som sa doškrabať takže bohužiaľ je to aj vidno. S druhým som už nemala žiadny problém, netuším v čom bol prvý krát problém.

najinka
15. sep 2018

@warholette WOW skor na tvoj koment..cerstve tetovanie je ako rana, preto antibakterialne mydlo, aby sa ti tam nezaniesla infekcia. To iste s foliou na prvych par noci. Neviem, kde si sa davala tetovat, ze o tom tvoj tater nepocul, ale ano, folia sa pouziva. Ako som uz vyssie spomenula, pred x rokmi sa davala na cele prve 3 ci kolko dni, teraz ju radia len na noc. Mokvanim sa mysli plazma, ktora sa ti tam vytvori, ked sa pokozka hoji (to je prvy-druhy den. Takze asi tak. To, ze tebe sa to pekne zahojilo neznamena, ze sa kazdemu, tak tu nerad hluposti. Asi zo srandy sa nepisu clanky o tom, ako sa starat o nove tetovanie. Ja som videla na vlastne oci tetovania, ktore si dotycny nekremoval, nefolioval, nemastil, a tak aj vyzerali, same chrasty, jazvy, vypadana farba..

najinka
15. sep 2018

@domoda bepanthen sa radil roky dozadu, teraz skor nie, lebo je dost tuhy a mastny, zle sa rozotiera. Jedno tetovanie som si cely cas natierala kokosovym olejom, a tiez sa mi pekne zahojilo..

malinajahoda
15. sep 2018

@warholette ja som si to mala umývať ráno a večer s antibakt.mydlom,ale len tak jemne, žiadne dtrhnutie nasilu. Mne pomohol môj postup a tebe zas ten tvoj 🙂. Každá sme iná 🙂. Kathy93 nech si vyberie 🙂.

warholette
15. sep 2018

@najinka zijem v USA, takze tu je povedomie o tetovani a starostlivosti o tetovani trosku ine. Vzdy som sa cudovala preco ludia na SK nemaju take tetovania ako sa nosia tu, alebo preco vyzeraju tak strasne... tu je odpoved. Ludia nevedia, ako sa o to maju starat. Namatkou som si vyhladala na googli "ako sa starat o tetovanie" a prve dva clanky hovoria dat foliu dole po 2-6 hodinach, ziadne spanie v nej, rychle umytie v sprche, masticka podla potreby, ak je tetovanie suche, nie mokvave!
A vidim tvoj predchadzajuci koment - NA NOC ZIADNU FOLIU NEDAVAT preboha! Ved sa to tam bude osem hodin parit a suchat, fuj. Ak tetovacie studio ponuka nejaku super speci hojivu foliu, tak to je uplny nezmysel a chcu od teba vytrieskat len peniaze.

najinka
15. sep 2018

@warholette ja nepisem o ziadnej zazracnej folii..a prve vety tvojho komentu mi stacili fakt..zijes v usa, jasne, ze tam je vsetko krajsie a lepsie 😂 takze no comment..ako som povedala, viem spravne ako sa starat o tetovania a moje vyzeraju fakt dobre..

kathy93
autor
15. sep 2018

@warholette páči sa tu je tá fólia ak si myslela tú čo som mala ja a áno je napustená liecivom a u tatera som za ňu neplatila takže mi ju nedal kôli tomu aby zo mňa vytrieskal peniaze

titimata
25. sep 2018

Ja mam tetovanie uz 5 rokov, a par dní som mala foliu asi 3 potom som len na noc dala umyvala antibakteriálnym mydlom a natierqla bepantenom urobili sa mi malicke chrasticky a svrbelo to ako dive kym sa mi to hojilo potom som to nechavala

linda276
18. jún 2019

@malinajahoda takže nedávať dole lebo ja som akurát založila diskusiu ci dat dole fóliu mam ju 1 deň mám pod ňou takú farebnú vodu

malinajahoda
18. jún 2019

@linda276 no, keď si ideš umývať tetovanie, tak fóliu dáš dole a po umytí si dáš novú čistú.

malinajahoda
18. jún 2019

@linda276 kde máš diskusiu?

najinka
18. jún 2019

@linda276 daj dole, umy si to s antibakterialnym mydlom, osus len papierovou utierkou. Na noc si daj potravin.foliu. rano zasa umy, osus..cez den nedavaj foliu. Ked sa zacne koza stahovat, ze je sucha, zacni natierat bepanthenom, kokos olejom, alebo niecim podobnym.

mishenka12345
28. aug 2023

Ako to nakoniec dopadlo?

Strana
z2