icon

Žiť v Bratislave alebo v menšom meste?

26. jún 2022

Vybrali by ste si radšej život v BA alebo v menšom meste na SK? Som po rozvode a uvažujem, či si kúpiť jednoizbový byt v BA, alebo radšej väčší inde na Slovensku. Som sama a nezarabam podľa mňa taký rozdiel ako by som zarobila inde, pričom ceny nehnuteľností sa nedajú porovnať. Čo by ste si vybrali? Osobne by som radšej šla mimo BA, ale mám už dieťa, to má otca v BA, nemôžem teraz otočiť celý život iným smerom, ale zároveň mi je ľúto, že ja sa musím prispôsobovať. Premýšľam aký iný by bol môj život keby...

Strana
z2
dadis
26. jún 2022

@autorka prepac, myslela som, ze nizky prijem mas kvoli nizke vzdelaniu, moja chyba. Tiez som rozvadzajuca sa styridsiatnicka, no len s jednou vs, ale teda idem kupovat 3-izb byt pre mna a 2 deti v Ba. A teda este pred 2rokmi som chcela kupovat 4-izb, ale ceny isli tak hore, ze radsej sa uskromnim a kupim 3i. Ale teda mne nie je jasne, preco len 1i ides kupovat, ak mas pocit, ze si na tom s karierou ok. A nemyslela som tym dovzdelavanim prave vs..ale skor nejake kurzy, ktore by ta posunuli do vyssie zarabajucich pozicii. Ja som tiez tento rok menila pracu, dorobila si kurzy, isla platovo hore. No uz teraz mam pocit, ze tych 300 co som si prilepsila uz ani nepocitujem, tak vsetko zdrazuje..

nwnw
26. jún 2022

Ja by som napr Galantu lebo vlak.

mata1001
26. jún 2022

@belllinka otec byva v Ba...keby zvolila mesto blizko Ba-napr.Senec... je tam za 25minut...nevidim dovod sa stahovat do Ba len kvolu tomu, ze otec tam byva...

ndrag
26. jún 2022

Ja som zila "za mlada" istu dobu na okraji BA. Ten cas straveny v MHD mi uz nikto nevrati a ked si spomeniem na tu frustraciu z vecneho cestovania..brrrr... mimo mesta to musi byt este horsie, hlavne pre deti co musia dochadzat do BA do skoly. Za mna je mesto lepsie.

clarissa96
26. jún 2022

Z vlastnej skúsenosti, ja byvam v satelite pri ba, tiež som si mohla vybrať buď starý byt v ba alebo peknú novostavbu aj s parkovaním 🙂 tatino je v ba. Ale ja mám auto. Všetko zariadujem pre dcérku sama, škôlku mám aktuálne pri práci v ba. O chvíľu sa s priateľom zosťahujeme do väčšieho bytu ako mam teraz do okresného mesta pri ba a dcérku dám tam do školy. Tatino sa vyhráža, že sa bude súdiť, lebo s tým nesúhlasí. Tak sa budeme súdiť, mám to už odzite.. ale vieš ja zmyslam, čo je dobre pre dcéru, on pre seba. Chcem tým len povedať, že rozhodni sa tak, aby sa tebe/synovi žilo dobre, aby ste boli spokojní. Škola/práca sa možno dá zmeniť, kúpiť auto, možno podnájom na chvíľku, kým si premyslis, že čo, by to riešil.

autor
27. jún 2022

@dadis hej len úprimne neviem čo by som si mala dorobiť, aby som zarobila viac a kde by som zarobila.

dadis
27. jún 2022

@autorka no, nie je to jednoduche. aktuáne pracujes vo verejnej ci v sukromnej sfere?

autor
27. jún 2022

@dadis v štátnej.

dadis
27. jún 2022

Tak mozno skus sferu zmenit, sice mensia istota a stabilita, no financne asi lepsie

Strana
z2