Život na materskej dovolenske
Mam doma 5 ročneho syna a 4 mesačnu dceru, som na svojej druhej materskej, medzi detmi som rok robila....So synom som bola doma skoro tri roky....ale ide o to, ako sa citite na materskej ? Ja vyzeram hrozne...dost som pribrala, kila sa ma držia ako kliešt, som ten typ, že kym kojim, nechudnem a chuti mi jest, nech robim čokolvek. Tak to bolo aj so synom, ked som ho už nekojila , islo to dolu...lenže ja už nevladzem vyzeram fakt hrozne ..ale nejde tu len o kila, mam pocit že uplne stagnujem nič sa nedeje, kazdy den je rovnaky. Samozrejme , že sa to snazim užiť si a vychutnat si každy okamih , lebo už budem potom len do dochodku robit, mala je celkom ok , na to, že pri nej vela neporobim som si už zvykla. Na jednej strane som rada, že nerobim - svoju pracu nemam vobec rada, je to i tak praca so smenami, čo je ešte naročnejsie. Neviem sa nejako nahopnut, rozhybat sa k niečomu...mam pocit ze dokola len varim , upratujem a staram sa o malu...navyše moj manžel je chory ma autoiminitnu chronicku chorobu , je to zdlhave nema sa velmi dobre, čo ešte prispieva k mojej depke....mam strach čo bude s nami s nim, aj čo sa tyka penazi, či bude moct robit a či nebudem musiet ist do mojho otras zamestnania skor....keby bol zdravy bolo by vela veci inak....ste na tom podobne niekto?
@zuzulik280 a 5ročný ti chodí aspon do školky? ak ano, tak to je dobre, možeš ísť sama s malou niekam na výletík aspon, ku kamoške alebo do iného mesta len tak, je pekne, na zmrzlinu, na kávu, pobehať do obchodoch, proste urobiť si nejakú radosť sama sebe, ja mám tiež 5ročného a 7mesačného, no u nás je problém, lebo bývame na dedine a nemám tu žiadnu kamošku a je tu hrozná nuda, ale riešim to tak, že minimálne raz do týždna idem do mesta, pobehám kade-tade a hned mám lepšiu náladu 😀
@zuzulik280 Presne ako píše @marcelatje - musíš niečo začať robiť aj mimo toho, že sa staráš o domácnosť a deti. Ja mám 8 ročného syna a 2,5 ročnú dcérku. Materskú-teda už rodičovskú si plne užívam. A to som viac-menej na deti sama, nakoľko muž robí v zahraničí - 5 týždňov je v práci a týždeň doma. Proste mám každý deň nejaký program - 3x do týždňa doobeda chodím napríklad cvičiť - aj s dcérkou, ďalšie dni chodím do centrumu voľného času medzi detičky s dcérkou, von na ihriská, von s kamarátkami a podobne, poobede počkám syna zo školy-prípadne ideme spolu pre neho a tiež máme nejaký program - ide leto-pekné dni - bude možností a možností. Proste netreba len sedieť doma a ubíjať sa tým ako sa musím o všetko starať - treba si začať užívať 😉 Ja keď som prišla domov z pôrodnice, tak som mala hneď o 10kg menej, kým som dojčila-normálne som jedla a dala som dole aj tých posledných 5kg čo na mne zostali a nepribrala som, ako som prestala dojčiť tak som pomaličky nabrala zase 10kg späť, tak som zmenila stravu a začala som cvičiť - momentálne už len udržiavam a spevňujem - mnohí mi hovoria, že vyzerám ešte lepšie ako pred 10 rokmi. 😉 No jednoducho si užívam život, ktorý mám aj spolu s mojimi deťmi a mužom starám sa aj o seba - vždy sa tá chvíľka nájde, len treba chcieť a nie rozmýšľať nad tým ako a prečo to nejde - to nikam nevedie....
@evittam so všetkým súhlasím až na to chudnutie z dojčenia..... tam sú tiež výnimky a aj keď je ich málo sú 😅 a že ja musím maž vždy všetko tak v tomto prípade som práve tá výnimka 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 a dobre vieš koľko ja dojčím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@marcelatje Veď ja netvrdím, že dojčením sa chudne - to som nikde nenapísala. Napísala som len svoju skúsenosť a to, že pokým som dojčila tak som nepribrala a to som naozaj zjedla všetko čo som len chcela..... 😉
@zuzulik280 ja som bola doma 2 roky a akurat mi stacilo..myslim ze som v pravu chvilu dala malu do skolky a nasla si robotu aspon na polovicny uvazok..neviem si vynachvalit zatial..mala je v skolke spokojna od 1.dna, a ja takisto ze sa mi zmenil stereotyp, neviem si predstavit byt dlhsie doma, napr. 3 roky
S kojenim je to uz horsie 😀 kym som kojila, postava bola super, potom zacali kila akosi si naspat nachadzat ku mne cestu 😢
Verím ti....ja som si pri prvom synovi a meterskej teda užila svoje, doma, doma, stále len prvorodený syn, len zaplakal a už som to riešila, bola som doma, potom 1,5 ešte na urade a potom som otehotnela, takže už som skoro 7 rokov doma. Po synovi som mala 75 kg, teraz mám 55kg 🙂, tiež som nemohla pozrerať na seba...vymenila som celý šatník, z S, na XL ☹, teraz mám opať S a teším sa, zaplatila som si trénera, zmenila jedálniček, cvičila hodinu denne, teraz chodíme 2x za den na prechádzky, deti som obe kojila do 16 mes ale chudnúť som teda nechudla. Pracujem z domu, takže počas druhej rodičovskej som všetko zmenila od základu, starala sa viac o seba, menej o dcéru, tým však nemyslím, že som ju zanedbávala, ale už som to tak neprežívala, že hned k nej letím ked place, ked sa hnevá, a nie je po jej, dúfam, že ma chápete....treba sa venovať aj sebe, pri prvom som sa nedokázala venovať ani partnerovi, odsunula som ho, zmenil sa, a ani sa mu nečudujem....teraz je úplne všetko inak, treba sa udržiavať, a stačí dať dolu 1 kg mesačne a ísť na prechádzku pekne oblečená, s pocitom, že všetko zvládnete 🙂
ja som doma 4rok s dvoma detmi.. su dni, ked som najma teraz nervozna z tehotenstva, ale inak ma materska bavi, nemam ani pocit, ze by som sa nestihala o seba nejako extremne starat.. uzivam si deti, hoci samozrejme ze to je narocne - najma ked sa deti hadaju.. ked mi je doma dlho a ja vladzem tak deti bravam na vylety do mesta, cely den mame rozplanovany, sme vela vonku s inymi detmi a mamickami - kazdy den si robime prechadzku inam.. upratovanie ma tiez nebavi, ale zas tomu nejako moc nedavam - upratujem ked mam cas..
mas este malicku dceru, chodievaj najma vela von, netreba stale upratovat - ved syn je asi v skolke a dcera toho este moc nerozhadze - dom nemusi byt ako zo skatulky /aspon teda ja mam taky pocit 😅 😀) najdi si nejaku zalubu ked mala spi.. var jednoduche jedla na viac dni, nemusis potom stravit pri sporaku vela casu.. /ja varievam zvacsa kazdy den doobeda za hodinku mam navarene, poobede peciem aj s detmi/
no a kila neries, ked vravis, ze ti pojdu dole aj tak az po ukonceni dojcenia.. zena dokaze vyzerat dobre aj s kilami a potom ich zhodis, teraz si len zacvic pre dobru naladu, nie preto aby si mala super postavu.. a mozno to je vsetko len sila zvyku, akonahle zacne byt dieta akcnejsie, tak potom pride aj pocit, ze nie kazdy den je o tom istom.. drzim palce..
@zuzulik280 problémy asi taj tak troška ,,zajedáš,,...musíš ist trošku medzi ludi, mamičky...pokecat a tak...a zistíš ze ludia riešia mnohe veci, často čo počuvam rozne osudy tak si hovorím ze zaplat pán boh za to ,,ake problémy mame,,. My máme take spoločenstvo rodin kde su mamičky, teraz je pekny čas stretavame sa vonku, pokecame....viem ze sa to lahko hovorí ale treba zahajit taku ,,psychohygienu,, podla svojich mozností.

Niektoré mamičky si život na materskej užívajú no ja patrím medzi tie pre ktoré je to náročné. Dojčením vôbec nechudnem, to vnímam ako strašnú nespravodlivosť 😀 😀 😀 😀 😀 😀 inak na mňa platí zmena činnosti lebo stereotyp ma hrozne ubíja 🙄 Veľmi mi pomáha keď na pár hodín vypadnem do práce a deti sú doma s otcom. Mala by si narušiť tú monotónnosť všedných dní lebo z toho svokneš.