Život po smrti ??? Výmena názorov a postojov
Myslim že nazov hovori za všetko. Tuto problematiku sme rozoberali v teme do ktorej vlastne moc nepatrila, tak som sa rozhodla založiť tuto novu temu kde by sme si mohli vymienať svoje nazory a postoje ohladom tejto otazky.
@ypsinkova vrah bol v minulom živote zavraženy je to karma ktoru treba riešit lebo sa to bude stále opakovat dookola 😒
ak ma niekto chut precitat si zaujimavu knihu o veciach medzi nebom a zemou,odporucam Lee strobel a vsetky jeho knihy. z ateistu - novinara - sa stal veriaci.....chodil kade tade za najznamejsimi vedcami a pytal sa ich najcastejsie otazky ktore maju ateisti ohladne viery a inych veci, chcel vedecke a vecne argumenty.....velmi zaujimave 😉
@marianka79 ja viem že to nieje spravne ale ja som asi slaba kresťanka 😅 lebo sa kolkokrat na boha hnevam za menšie veci a keby mi niekto umrel... no neviem... asi by som sa na neho hnevala, viem že to nieje dobre ale ako sa poznam tak by som to spravila
@marianka79 poznáš niekoho,kto vstal z mrtvych ? všetko sú to len špekulácie
@ypsinkova ja verim vo veci ktore su ludskemu mozgu nepochopitelne, lebo tiež som mala určite zažitky ktore mi to potvrdzuju... Aj my by sme mohli dokazať takeee veci ake si ani nevieme predstaviť keby sme sa viac zaoberali duchovnom ako hmotou... mohli by sme cestovať mimo tela a podobne, lenže to že tomu neverime a sme priliš zahlteny tym čo vlastnime a ako vyzerame že je to moc ťažke... a ešte vela inych neuveritelnych veci by sme mohli dokazať... Mohli by sme si urobiť zo zeme raj, ale to sa nikdy nestane, lebo sme slaby ludia ktorí sa nedokažu vymaniť z tej hmot ktora nas obklopuje
@latvia to vravel môj učiteľ na strednej 🙂 🙂 vraj vždy telo zabije,nie myseľ 🙂 ..vrahovia su psychicky labilné osoby,ktorým by sme mali pomáhať a vytiahnuť ich z toho bahna,do ktorého sa dostali a nie odsudzovať...ľudské zlyhanie
@vejula ale ty mi to nemáš ako dokázať,lebo tomu sama nerozumieš,je to za hranicou tvojho myslenia..toto všetko bude možno až keď sa mi pominieme a ešte oveľa neskôr,teraz to nie je v našich silách a pokiaľ nebudem mať dôkaz,nemám dôvod veriť týmto omáčkam
a ked som uz pri knihach, velmi dobra je Vrahovia, pisal ju nejaky slov. kriminalista
ja som zasa čítala knihu - Mnoho životov,mnoho majstrov
@ypsinkova pozri nemam ti to ako dokazať pretože presne ako piše latvia je to viera takže to musiš veriť musiš zažiť niečo čomu nebudeš rozumieť ale budeš to citiť... Ved tie najdoležitejšie veci sa nedaju vidieť ani dokazať len citiť a vidieť v skutkoch ludi... Veci ako laska pravda sa teiž nedaju vidieť jedine v skutkoch ludi tak isto ako Boh
prave citam knihu ohladne stvorenia sveta, som zvedava ake argumenty podaju vedci 🙂 evolucia sa uplne nevylucuje z nabozenstva, som zvedava do akej miery.podam infi ked docitam 😉
@latvia jo budem sa tešiť na info... Však myslim aj DArwin bol veriaci.... LEn som zvedava ako daleko zajdu s tym pochopenim , lebo niektore veci su aj mne nepochopitelne... Akože ako a kedy sa dostala do človeka duša, či len tym vyvojom dospeli do štadia kedy sa už može hovoriť o duši človeka... ??? Ako som v takychto veciach nie moc zbehnuta ale ked som sa snažila toto nejako zlučiť akosi som s tym radšej prestala 😅
@marianka79 ma len zaujima že ked verim len veciam ktore sa daju dokazať ako si vysvetluje vznik niečoho z ničoho... čisto len pre zaujimavosť 😅 ale inak maš pravdu je to mimo temy ale už sa mi nechce zakladať dalšiu temu aby som sa mohla baviť zas o niečom k čomu sme konverzaciou dosšli
@marianka79 ono je tazke urcit co je uz mimo temu, kedze zivot po smrti suvisi s pohladom na vieru 😉
ale radsej teda rozoberajme nebo/peklo/prazdne nic/ inu formu zivota po 🙂

@latvia chorým ľuďom nič iné neostáva,len nádej a viera a preto sú chorí ľudia väčšinou veriaci ľudia,alebo keď sa aj z toho dostanú,sa väčšinou z nich stávajú kresťani,aj keď predtým nepoznali ani 10 božích prikázaní ...
vrahovia ? no v podstate vraždí telo,nie myseľ tak v tom môžu byť nevinne,ale neobhajujem takýchto zlodúchov v žiadnom prípade
@vejula to mi je jasné,že sú veriaci a dobre vedia,že __ľudia im všetko zhltnú a uveria...samozrejme,že sa keždému ľahšie uverí tomu,že po smrti niečo existuje,každý si to predstavuje ideálnejšie,nepripúšťa si tu horšiu možnosť,ktorá ma takú istú šancu existovať ako táto fikcia,teda asoň pre mňa je to fikcia,tlačiť kaleráby ľudom do hlavy,pokiaľ nebudem mať niečo empirické ,tak tomu neuverím