Život s dospievajúcimi deťmi
Ahojte maminky 🙂 Zakladám túto tému aby sme sa podelili o náš každodenný život s dospievajúcimi človiečikmi..🙂 Je to búrlivé obdobie a my neraz strácame nervy pri ich výchove 😉 Môžeme sa podeliť o rady,názory ako na nich.Taktiež i trápenia či už so školou,flákaním sa po vonku atď. 🙂
P.S.adminovia bola by som rada ak by ste túto témičku nezamkli 🙂 (viem že je tu téma o pubertiakoch,ale už dlho dlho do nej nikto neprispel,možno sú už v súkromnej téme,preto som vlastne založila túto tému aby sme sa aj my "mladšie" koníkovky mohli podeliť o starostiach ale i radostiach,a aby sa to tu rozprúdilo) 🙂
@nelicefo a tuším sa na ne vykašlem 😀 😀 😀
mladý? no čakáme na papier,aký príde, či to bude teda preklasifikované na iný "čin" keď bude vyšetrovateľka vedieť niečo nové, dá vedieť mladého advokátke, tak čakáme, a čakáme... a záleží aj od toho, či toho bezdomovca nájdu-on je origoš z Čiech, ale nikto teraz ani netuší, kde je...a že dokedy budú čakať? hľadať???
a teraz zarezáva, aj celý víkend, nech to pekne pospláca.....ale stíha byť aj drzý-on ako keby si neuvedomoval vážnosť toho, čo sa stalo a mohlo by sa ešte stať 😢 😢
@nelicefo Dakujem, strasne to potrebujem, ja uz neviem co som to za obluda, ze musi do mna tak vrcat, ked ju oslovim niekde v meste, ked sme hoc aj osamotene v ulicke a nikde nikto siroko-daleko, ze "ticho, nehovor na mna" a uz vobec s mojou mammou by nesla ani ku postovej schranke, len aby ju niekto nevidel. Sialene.
Baby pozrite čo som našla na FB 🙂
Super som sa pobavila a moja bambuľka sa tu doteraz rehní 🙂 😀
ŠKOLA očami žiakov:
vysvedčenie - zmluva s diablom
zbor učiteľov - spolok diablov
matikárka - posledná bosorka
chemikár - blázon z laboratória
zemepisár - cestovateľ s Čedokom
školník - žandár vo výslužbe
upratovačka - podlahová kozmetička
konferencia - ples upírov
jednotka - belie sa plachta osamelá
päťka - chlieb náš každodenný
triedna kniha - vynález skazy
voľná hodina - soľ nad zlato
prestávka - hlas džungle
našepkávanie - zásah v pravú chvíľu
žiacky sen - dva roky prázdnin
odpovedajúci - sám vojak v poli
ťahák - skrytý prameň
slovenčinár - Blázon s mäkkým i
učiteľ a žiaci - Alibaba a 40 zbojníkov
zvonenie - posledná záchrana 😀 😀 😀
@nelicefo uz som bola s nou u psychologicky - ved vy mate take sikovne mile dieta, ono potrebuje viac pozornosti, potrebuje si vybrat svoj program, take mile dieta... Ked som prisla dalsi krat a ze vsetko sa opakuje, ba priam aj zhorsuje, tak nas poslala za psychiatrom, nech sa vyluci alebo potvrdi porucha. Ked psychiatricka pocula ze v rodine manzela maju anamnezu schizofrenie, bez dalsich nejakych analyz, testov alebo hlbavejsieho rozhovoru nam hned predpisala dvoje lieky - utlmovaky na den a antidepresiva na noc. Nasej hviezde to neprospievalo - doobeda v skole bola ako mechom ovalena (za mesiac uzivania sa jej zhorsili vsetky znamky, dostala tolko patoriek a stvoriek, ze na vysvecku mala komplet vsetky znamky okrem telesnej minimalne o stupen horsie) a rano sa nesla vytrepat z postele, nechcela sa zobudit, co sa jej tolko krasnych snov snivalo... Skoncila som dufam s psychiatrami a ku psychologicke sa uz neodvazim prist, lebo som radikalne prerusila dcerinu liecbu u cvokara... Ja som tiez doktorka, nie som zaujata proti psychiatrom ci psychologom, len vidim ako dlho mne trva nieco analyzovat a spravne vyhodnotit, ak chcem navrhnut presne riesenie. U psychologicky sme boli cca 5x - stale to iste, dcera je fajn (aj je, len je to taky buran voci svojim najblizsim), venujte sa jej viac (do vsetkeho ju zapajame, inspirujeme ju, hladame s nou stale podnety, ktore by ju bavili), nepomohlo to. U psychiatricky sme boli 4x - sedenia po 10-tich minutach a vzdy sme odchadzali s receptikom aby sme teda dali tieto lieciky ano ano len teraz rano stvrtku, naobed polku, vecer stvrtku... inokedy polku rano a polku vecer a tak... 🙄
nie som doktorka v zmysle lekar, som biologička
@titkovamiriam
@irriss
@mimikyky Ďakujem za privitanie a prijatie do spolku 🙂
Irris krásne si to napísala až mi slžička vybehla. Nie nebudem zakazovať, naozaj sa snažím aby mala vo mne dôveru, a aby vedele že ak bude mať aké koľvek pochybnosti pride s tým za mnou.
Dokonca ma včera potešilo ked tu bola aj so spolužiačkou, a a hovori moja kamoške, že čo keby aj ona povedala mame že má chlapca, že však ked to pochopila moja mama tak to pochopi aj tvoja. Tak to ma tak trochu zahrialo pri srdiečku, že ten náš rozhovor nebol k ničomu, a mala som pocit že Saška je rada že to viem a že jej tak trochu odľahlo.
@mimikyky toto nam naštastie zatial nerobí. Zo školy ide rovno domov, aj sa hlási pravidelne. Jedine čo tak sa snažim nenasilne zistovať ako trávia čas ked sú vonku.
My skôr riešime, že naša môže byť von len do šiestej, na PC do deviatej. Toto sa jej nepáči. Vraj iný môžu byť dlhšie, iný a iný. 😖
@bv_alexandra
Mas to "zhorsene" emocemi, ktere vyplyvaji z"hormonu" Tehotenstvi...
Kazda zena v tomto stavu je precitlivela, mne snad rozplakala i "zubni pasta", jak mi ji bylo lito... 😉
Tve emoce se budou stridat a hlavne ne vzdy budes mit silu nekterym vecem celit....
Ja jsem si tim prosla a muzu jen za sebe povedet, ze prvni 3 roky ditete jsou narocne a ve fazi dospivajiciho cloveka jako je Tva dcerka jsou "rozhodujici..."Kombinace novorozence a dospivajici sourozenec" je opravdu narocny stav....
Kdo ma deti male, rekne si, "vzdyt uz doma pomuzou, jsou sobestacni, ..." opak je pravdou, ale opozice se neda zvladnout virtualne...Kdo nezazil, neprezil - tak nechape a nepochopi... 😉
Ja Ti jen preju, aby toto "dlouhe obdobi" bylo jen prinosem a aby dcerka necitila "cas, ktery plyne kolem ni...ale aby citila cas, jako svou soucast..."Zadna sranda, dokazovat pubertakovi, ze cas je, kdyz "on" ho nevidi nebo neprijima...V tomto veku jsou jakoby "sobci", nevidi, neslysi...nic si nepripousti...
Zamestnej ji co nejvice tak, aby se citila "velikou" a nepostradatelnou....bude se citit dulezita a spokojena ve Tve pritomnosti...To ale neznamena, aby mela povinne veci okolo maleho... 😉
Takova zdrava spoluprace a zaroven "dulezitost"..snad jedina ochrana, jak "sebrat" jeji nadbytecny cas a zdrave ho vyuzit...Bude sebevedomejsi a hrda na sebe i na maminku...behem 3 let budes mit vedle sebe doslova zenu, ktera pujde ve Tvych kolejich a budes na ni pysna....
p.s. Hodne stesti
@irriss to mas pravdu s tými emociami 🙂 😉
čo sa týka jej užitočnosti, tak som rada že je to tak ako to je. Sama príde, mami čo mame dnes vpláne. Povieme si čo ideme urobiť, ako napr. dnes pri ranajkach sme si rozdelili práce, a potom už môže ist von. Ale som rada že pride sama sa opýtať, nemusím ju nútiť. Vie že musí pomáhať. Dokonca niekedy sama povie že to urobi sama.
🙂 😉
@dazdovka Fúha,máš to ťažké. Neviem čo napísať. ☹ Idem Ti to pohľadať. ☹
@bv_alexandra Tak ten vonkajšok a PC riešime aj my. 😝 Presne mi tiež vytiahne že "iný môžu byť tiež" 😕 😝
@nelicefo Ja ale rozmýšlam stále nad tým že to naozaj su teraz niektorí rodičia takí ľahostajní?Veď ako potom môže byť to dieťa vyspaté do školy ked ponocuje na PC.
😒
Ja sa snazim do koliečka vysvetlovať že v každej rodine sú nejaké pravidlá a my máme takéto. Ale včera večer som si zas vypočula že zato že jej nechcem povoliť PC o polhodinu dlhšie že zato ma nemá rada. 😖
@bv_alexandra Joj veru. U nás vstávame skoro ráno,pretože dochádzame dosť veľkú diaľku.Tak som zavelila že po Paneláku sa ide spať ale akosi sa to nedodržuje. Stále sa vyhovára na kamarátov tu z dediny,áno len oni vstávajú o 7:00 keďže idú do školy tu na dedine. akosi to nedokáže pochopiť. A potom ráno sa jej nechce vstávať. ☹ Aj s úlohami máme problémy,lebo chcem že keď prídeme domov nech si chvíľku oddýchne a pôjdu sa robiť DÚ. A potom môže ísť nachvíľku von. Ale ani to nedodržuje. ☹
Jeden čas sme mali v kuchyni na chladničke vyvesený Daily routine,aj to nejakého pol roka fungovalo a potom to strácalo účinok. Skúsim to riešiť asi zase s Daily routine. 😝
@nelicefo uplne detto u nas. Prečo sa musím učit teraz ked všetci sú už vonku. Dokonca ku koncu šk. roku spolužiačka chodila rovno zo školy ku nám. Takže som od sept. zaviedla režim, aj vdaka tomu že som terza doma a viem nato dohliadnuť.
Ked príde zo školy - najest, vyvenčiť psa. Môže si chvilu oddýchnuť a potom učiť. A až ked je naučená tak môže zapnúť pc resp. ist na von do šiestej. prvé dni to bola kríza. Lebo vďaka odúvaniu a prostestom nestihla isť ani von. Ale už to funguje. Som zvedavá dokedy to vydrží. Každopádne v zime ked sa začne skôr stmievať tak to budeme musieť nejak inak poprehadzovať ale niečo vymyslím.

@nelicefo no veru by už bolo na čase, aby mladý chvíľu poslúchal 😠
a mojenko, ďakujem za pochvalu, ale vieš, v telke to bolo pred 3mi rokmi, oni sa odvtedy trošičku 😀 zmenili