icon

Život ženy bez detí

barborkark
26. apr 2013

Nájdu sa tu žienky, ktoré nejak netúžia po deťoch? Je jedno z akého dôvodu.. Alebo aj túžia, ale majú strach?
Alebo jednoducho len premýšlajú a uvažujú, že síce mať možnosť priviesť na svet dieťa je krásne, ale nie je to nutné a človek má predsa slobodnú vôľu..
Prosím, aby neprispievali žienky, ktoré túžia po bábatku a nechápu alebo nerozumejú ženám, ako ja..
😉

kokorunecka
27. apr 2013

@vejula Nerýp.. U mňa s tým nepochodíš 🙂

vejula
27. apr 2013

@kokorunecka ani o to nestojim

danjelca
27. apr 2013

ja som deti mat chcela aj mám...ale mm sestra napríklad bude mat 33 a deti nechce, enmá ani vhodného partnera je taká "umelkyna" so živ. štýlom takmer nezlučitelným s detmi, rieši seba a stále ešte čosi študuje, tak ona si myslím mat deti ani nebude, ale aj si myslím že by nemala.Bola by to pre nu velká obeta asi by stastná nebola. Je tak trochu "iná" proste má také mužské zmýšlanie sveta..takže ano su aj také.

irriss
27. apr 2013

@danjelca
Ja mam svagrovou (panna 57)..o ktere jsem v posledni dobe presvedcena.., ze BUH dela dobre, ze ji vlastni deti nenadelil..ale zaroven ji preju, aby si nasla vdovce s 10ti detma..😉 🤐

danjelca
27. apr 2013

@irriss :DDD ty jej dopraješ...
no ja si tiež myslí že niektoré ženy že to nie je náhoda že deti nemajú nič v zlom..ale akosi sa aj pozorovatelovi na to "nehodia"..samozrejme su aj ženy nehodiace sa ešte viacej..tie krkavčie ale toto je zvláštna skupina žien ktorá má hádam iné poslanie...

ale pre mna osobne je dieta SLNKO v živote🙂)))

lussy23
27. apr 2013

ahoj. ja si detičky veľmi prajem. Mám ich veľmi rada. Ale zatiaľ si to neviem predstaviť, že by som ich mala, ai by som s ao ne nevedela postarať a nemám ani frajera🙂

Podla mna j ale kazdeho vec ci deti chce alebo nie. Máme slobodnu volu. Podla mna je lepšie nechciet deti a ani sa o to nesnazit ako by mala zena ist na potrat alebo dieta tyrat alebo hodit do kontajnera.(samozrejme, myslim to vseobecne, kedze take zeny zial sú☹

mawka
28. apr 2013

@vejula nemozes to pausalizovat na kazde dieta. nie kazde odstavene dieta reve. a nie vsetky matky odstavuju rovnako.
Nemozes tu plosne tvrdit, ze to je trauma pre vsetky deti. Ako som povedala, moje deti ani nevedeli, co prsnik je a traumatizovane iste nie su. Ani to nevnimaju,a ni si nepamataju a ani sa nepytaju. a tiez som kdesi zachytila, ze nedojcene deti tiez maju traumy a nejake emocne poruchy neskor..... sa pozri na vacsinu v osade, tie deti su na prsniku do 6 rokov a mas pocit, ze su dusevne v poriadku? S prsnikom, odstavovanim, dojcenim, nedojcenim, spanim v postielke v spalni ci v izbicke to nesuvisi. skor to suvisi s vnutornym rozpolozenim matky. mozem byt tip top mamina, ktora dojci dieta, ktora spi vedla dietata, ktora je proste uzasna, ale pokial ju to vycerpava anasledne je nervozna, tak to si myslim, ze na dieta preniesie viac zlych "dojmov". Neraz sa stretavam s takymi mamickami, ktore naozaj robia vsetko pre deti, aby vsetko bolo super a potom na nich vrieskaju. skoro denne sa mi tu tak ruti suseda. a presne o tomto je tato diskusia, ze ak sa zena neciti byt matkou, tak nech nou nie je a urcite nech to nerobi preto, lebo sa to patri mat dieta. co sa tyka tej mojej susedy, tak ona ma jedno dieta, je s nim doma, dokonale byvanie, dieta podla modernych priruciek dlho na prsniku, vsetko tip top a ona je mimo a dieta je uzlik nestastia. proste by som to tak nepausalizovala. jasne, ze aj mne by bolo divne dojcit dieta a rano dam, vecer uz nie a v style je odstavene, to asi nie. ale dojcit velmi dlho, tiez by to nebol asi moj styl. ale aspon mam vesele deti. 🙂 to je pre mna dolezite. dost samostatne a vesele aj bez dojcenia aj so spanim v detskej izbe od roka.
peace 😉

vejula
28. apr 2013

@mawka
🙂 ahoj. nemyslim si, že paušalizujem. Nikde som nenapísala, že všetky deti su odstavene revom a vreskom, ale ja práve o tomto odstavení píšem, preto to volam nasilne odstavenie. KEd si matka povie, a dosť, dieťa už začina byť na mne priliš zavisle tak s tym treba razom seknuť, aby nedajbože nechcelo prsník do 18 😅 A dieťa kotre je "zavisle" na prsníku, väčšinou proste plače ked sa mu prsník berie. Neber to preto osobne, ja vôbec nepíšem o prípadoch, kedy mamina nedojčila z XY dôvodov napriek tomu, že sa snažila a chcela, píšem len o nasilnom odstavovaní o ničom inom 🙂
a suhlasím, že môže byť potom pre ženu riadne naročné, ked sa chcem na 100% venovať dieťaťu a nema čas na seba. Ale tu si myslím, že je aj trochu chyba v spoločností. Podla mna by malo byť viac príležitostí vyžitia aj pre matku s dieťaťom. Ja som napríklad začala precvičovať zumbu s detičkami v šatkach, práve preto, lebo som nevedela sklbiť moju velku tužbu po tanci a vyblbnutí sa s tym, že nechcem od seba izolovať malu.
A môžem ti povedať, že je to užasne, mala po 2 pesničkach v šatke zaspí a ja trsám a vyživam sa v tanci v tej hudbe v tom, že som sexi žena, nie len mamička. 😀 😎

mawka
28. apr 2013

@vejula ufff, tak to si neviem predstavit zumbu s dietatom v satke. mas nejaky link? rada by som si to pozrela. nnie ze by to bolo rpe mna aktualne 😀 ale zo zaujimavosti. lebo si to nevie predstavit, ved zumba je makacka sama o sebe a nenatriasa sa tam velmi to dieta? perfis mat spolocne zaujmy, no obavam sa, ze som ina mama, my mame zaujmy s detmi, ale potom kazdy aj zvlast. neviem, proste si neviem predstavit, ze vsetko uplne vsetko robim s detmi. pre mna je ten oddych od deti a iste si aj deti odo mna oddychnu reset. a aj pre nich. a mozno je to tym, ze u starych rodicov su radi tiez, tak to striedame. odo mna sa tesia tam, od nich sa tesia potom sem, je to take v pohode, harmonicke.

vejula
28. apr 2013

@mawka no asi maš staršie detičky. Môj trojročný tiež už aj so starkou ide na pol dnaq preč aby si odomna oddychol a teda aj ja od neho. ale mladšia ma ešte len pol ročka, takže ona skutočne ešte odomna oddychovať nepotrebuje a hlavne nechce, je ešte malinka 🙂 vieš čo nemam žiaden link ale, poprosim cez nejaku hodinu aby ma natočili a ja to potom hodim na YOU TUBE a do ip ti pošlem link. ok? JE to makačka, ale by si sa čudovala, čo všetko sa da s tymi deťmi, A aspon sa viac zapotím, vždy po zumbe prezliekam seba aj malu 😀 A samozrejme choreografie prispôsobujem tomu že tam mám bábätko. I ked sama som prekvapená, že až tak vela obmedzení tam nieje. Samozrejme také vyskakovanie, taktiež pohyb ruk aby som tomu babatku nešvihla cez hlavu 😀. Ale velmi vela toho ide zatancovať, a hlavne boky nohy zadok, tam sa v podstate netreba vôbec nijako obmedzovať. Moja mala to ma tak rada, že kolkokrat aj doma, ked nevie ako by zaspala, tak dam do šatky zapnem hudbu a trsame. A babam čo ku mne chodia na hodinu sa to velmi pači. Vieš napríklad také africke ženy, čo všetko robia s tym detičkami v šatkach, vlastne všetko, a deti im v pol roku chodia 😵 Tým, že to dieťatko zapaja svalstvo spolu s maminou, aj ked sa krčí, ked pracuje, tak sa lepšie vyvýja. A ked mala malá mesiac my sme sa sťahovali, a ja som s malou v šatke robila uuuplne všetko, celý byt sme davali do pucu, a ona to všetko prespala pri mne, ja som mala volne ruky a nemusela som riešiť plač dieťaťa, lebo ma stale citila. 😀

sorciera24
28. apr 2013

@vejula tiez ma zaujala zumba s dietaom v satke...to si fakt neviem predstavit....to uz potom moc so zumbou spolocne mat nemoze...skor tanec s dietatom.....ale prava zumba to asi nebude....ale chcela by som to teda vidiet....

vejula
28. apr 2013

@sorciera24 zumba je zmes latino tancov, aerobiku, aj modernych prvkov. V podstate takmer všetky latino tance sa tancovať daju salsa bachata merengue chacha.... aj niektore prvky z aerobiku, plus nejaké to regge prvky, hip hop pevky, vlastne takmer všetko sa dá. Však pošlem aj tebe do IP to videjko a posudiš sama. Ja som chodila na zumbu normalnu tak viem porovnať, je to len trocha upravene 🙂

sorciera24
28. apr 2013

@vejula ja viem, ved ja chodim na normalnu zumbu, tak preto si taku makacku neviem predstavit s dietatom v satke...ale posli IP, rada si to mrknem....

cat
28. apr 2013

@danjelca ..aj mne to príde tak, že to nie je náhoda pre isté ženy že nemajú deti...napr. ja mám dobrú kamošku /36r./, fakt ju mám velmi rada, ale nedala by som jej postrážiť ani akváriové rybičky, nieto deti. Umelkyňa v oblakoch, povznesená nad tie naše "problémy", deti nechce, sama je vo svojom živote brutálne nezodpovedná...ale je že vraj spokojná, jej život je samý žúr, samá akcia...samé dobrodružstvo..a šak prečo nie? 😎 Máme témy o kt. sa dá a sú témy ktorým nerozumie,no nemôže ako bezdetná,lebo isté veci treba aj prežiť aby človek pochopil. Len som si všimla, že po tých akciách a žúroch /inak povedané po vytriezvení/ často nastupuje ťažká depresia a pocity prázdna 😒 Asi nedostatok koníčkov, neviem.

kristinaanna
28. apr 2013

čudná téma na fóre pre mamičky🙂, to ako by som napísala na dog.sk, že ja psy nemusím🙂 a či sa tam niekto so mnou stotožňuje🙂

danjelca
28. apr 2013

@cat

presne, pokial som dieta nemala ja som proste NEVEDELA o čo prichádzam...z dnešného pohladu boli žúry, cestovanie volný čas na dumanie nad všeličím, poznávanie nových ludí a stým späté dobrodružstvá...slabým odvarom mat dieta. Neviem ja to tak vnímam, proste ma to velmi naplnilo a hlavne všetko so synčekom sa mi páči aj uplne obyčajný všedne prežitý den.

danjelca
28. apr 2013

@cat a ešte chcem povedať že tie ženy ktoré som spomínala tak tiež z nich ide pocit že tu svoju spokojnost stále urputne hladajú.

lujza123
7. máj 2013

celkom take zeny chapem..ani ja som nikdy nechcela deti, otehotnela som nahodou-nehodou tak mam dcerku, ktoru lubim, je pre mna vsetkym ale druhe dieta by som nechcela..teraz je to uz skvele ked ma 3 ale tehotenstvo a babetkovske obdobie bolo utrpenie

barborkark
autor
20. máj 2013

@lujza123 a v čom to bolo utrpenie? mozes trochu priblizit?

lujza123
21. máj 2013

@barborkark uprimne? Neviem ja som vylozene antibabetkovsky typ, pritom starsie (skolka, skola) deti milujem..ale tie babetka...akurat tak poobdivovat cudzie vlastne uz nikdy
.tehotenstvo dalo by sa povedat ukazkove (ja som mala snad vsetky tehotenske problemy co sa mohli mat) a ten prvy rok...stale sama izolovana, nevyspata, nikam som nemohla, stale dookola len okolo malickej, ziadny osobny zivot, ziaden sport nic len dookola prebalit nakrmit uspat aaaaa....

zuzana76
21. máj 2013

@vejula ale co ked matka uz nechce napr spat s dietatom spolu v jednej posteli, uz nechce dojcit dieta co ma 2,roky a 10 mesiacov, ma sa obetovat kvoli dietatu? ja naozaj rozmyslam nad odstavenim syna, nasilnym odstavenim, pretoze sa mi uz zda dost velky a proste uz sa mi nechce dojcit.

trin222
17. apr 2014

ahojte, neviem či je táto debata ešte aktuálna , ale ja za seba viem , že deti mať nebudem ... a tak uvažujem od svojich 12 rokov ... moja sestra má 2 úžasných malých chlapcov a ja ich tiež absolútne zbožňujem, ale sama viem, že by som nebola dobrá matka.... partnera nemám a zdá sa mi pokrytecké niekoho si nájsť len kvoli dietatu, hlavne ked s tym človekom máte vydržať celý život ....

sunshineka
17. apr 2014

Ja nemam v plane priviest deti do tohto hnusneho sveta.na jednej strane je krasne starat sa o niekoho.no na druhej strane vychova je tazka a vecne bojovat,usmernovat niekoho a nebodaj sa ti nepodari dovre vychovat.vyrastu z deti nevychovanci alebo nebodaj spachaju samovrazdu,vezmu si za muza agresora,budu trpiet.tolko nastrah,ktorych sa bojim a neviem ich prekonat

mircalla
17. apr 2014

Ja za seba - zavisi to od pohladu zeny - ozaj poznam take, co su bez deti spokojne a nepredstieraju tu spokojnost, je ozastna. mne zivot bez deti mi pride prazdny, nenaplneny. Ano, je to narocne a treba vela obetovat, ale neviem si predstavit, ze by som dieta nemala. Samozrejme ak niekto deti nechce, je to vyslovene jeho vec.

erjona
8. máj 2014

No prosim, ani nie rok a prispievatelka je uz tehotna,,, toto bol skor prispevok - kedze sa asi nedarilo - nestastnej zeny,,, gratulujem a prajem vsetko dobre 😉

majka99999
8. máj 2014

@barborkark stale nechces deti a si spokojna? 🙂 pokojne sa vyjadri k teme aj po roku.

erjona
8. máj 2014

@majka99999 Uz je tehotna, v septembri ma termin 😀

barborkark
autor
8. máj 2014

Zivot sa mení, v dobe ked som tento príspevok písala som to tak prežívala. Teraz je situácia iná, áno čakám bábo ale myslím si že aj napriek tomu má táto téma tu význam a može pomoct ostatnym babám, ked sa ocitnu v situácii podobnej ako som bola ja..
A aj ked som tehotna, tak si myslim ze tehotenstvo a deti nie su jedinym zmyslom v zivote zeny 😝

paradize
8. máj 2014

@barborkark čítala som len začiatok, prehupla som na koniec a vidím, že si tehuľkaaaa 🙂 normálne si mi zdvihla náladu 🙂 zo <3 blahoželám a dúfam, že si šťastná 🙂

majka99999
9. máj 2014

@erjona vsak preto sa pytam, ze coze sa stalo 🙂

@barborkark hlavne, ze si ty spokojna so zivotom, blahozelam. 🙂