Životný štýl Adely, Viktora a Jasminy
Prečo títo ľudia píšu o rozprávajú o sebe, ako by nemali na chleba? Jasmina je v USA a vraví, ze sa tam " vyzere" , len aby ušetrila. Adela zas vraví, že sa vie uskromniť a využijú, aj keď Viktor skončil Markíze, že už z domu bola naučená na setrnost. Mňa tie ich odpovede vedia tak naštvať. To fakt chcú povedať, že žijú od výplaty k výplate? Veď toľko samých mamičiek žije s deťmi a musia vyžiť ozaj z mála. Ak to niektorá z nich číta, musí mať slzy na krajíčku. Kam tá naša spoločnosť speje?
@nyusika čítaj vyššie, ja som o nej nič také nepísala, práve naopak. No len o nej.
@margotka17 ved ano, ja viem...to bolo ako potvrdenie tvojej odpovede 🙂
@margotka17 uskromnit sa znamena polavit zo svojich narokov a nie je to dame konkretnou sumou, takze, ano, ak niekomu klesnu prijmy, je na mieste pouzit uskromnit sa - pre niekoho je to o zmrzku menej, pre ineho o dovolenku, byt, dom, vrtulnik...
@margotka17 ja nechápem tu súvislosť ze sa tam vyzere aby ušetrila. To mi nejak nesedí.
@bielasovicka asi tym chcela povedat ze bude jest fast food je to lacnejsie ako restika ale aj nezdravsie sposobujuce obezitu.
@margotka17 no este by sa ti mali ospravedlnit, ze si dovolia zarabat a mat sa lepsie 🙄 tebe co brani spravit karieru moderatorky ci influencerky? Viktor si zvladol spravit este aj pilotak, nech moze makat aj inde a zivit rodinu. A jasmina by nebola taka prachata, keby ju nesledovali jednoduchsie zeny cakajuce na rodicak len aby mohli kupit kolagen s jej menom alebo najnovsie jej knihu…
@sissy27 podnikáme, nemôžem robiť všetko.
@petulda333 nemusela, robila by som niečo iné.
@margotka17 mam pocit,ze k tebe skoda dalsich slov. Ale predsa,mozno by si robila nieco ine,ale pokial by ti necinklo na ucte tolko co mas z podnikania,tak uskromnit by si sa musela.
Predstav si, ze mas napr. hypoteku a ostatne povinne platby adekvatne k vyske dvoch platov (a je jedno ci celebritnych alebo "obycajnych") a zrazu necakane ten jeden plat nemas - ano oni predpokladam maju nejake uspory, ze to pre nich nepredstavuje (aspon myslim) existencny problem a samozrejme, ze jednorodicia samozivitelia atd. to maju neporovnatelne tazsie, na druhej strane prist o jeden prijem je problem asi v kazdej domacnosti. A ano znamena to asi, ze sa musia uskromnit alebo niekde ubrat zo standardu a?
Predstav si, ze mas napr. hypoteku a ostatne povinne platby adekvatne k vyske dvoch platov (a je jedno ci celebritnych alebo "obycajnych") a zrazu necakane ten jeden plat nemas - ano oni predpokladam maju nejake uspory, ze to pre nich nepredstavuje (aspon myslim) existencny problem a samozrejme, ze jednorodicia samozivitelia atd. to maju neporovnatelne tazsie, na druhej strane prist o jeden prijem je problem asi v kazdej domacnosti. A ano znamena to asi, ze sa musia uskromnit alebo niekde ubrat zo standardu a?
@petamich Je to celkom pochopiteľné, oni nehovoria, že nemajú ako prežiť, len že sa budú musieť nejaký čas prispôsobiť zmene, ale zase Adela a aj Viktor si nájdu možno aj lepšie miesta ako mali a Jasmína tá tiež okrem modelky, dokáže robiť aj moderátorku a keď niekde rozpráva tak to vyzerá byť celkom rozumné, raz som čítala, že nekupuje veľa oblečenia a kabeliek, ale investuje do nehnuteľnosti, alebo, že nemá tetovanie, lebo vie, že to rokmi stratí na aktuálnosti a ani to na staršej žene nevyzerá dobre.
Ber to tak že im klesli príjmy. Aj keď podľa mňa nie tak drasticky.
A vedia že musia ostať viditeľný inak nemajú veľkú hodnotu. Potrebujú aby sa o nich písalo.
@margotka17 vies, co vie strasne nasrat mna ?
ked niekto nedokaze spravne pochopit nejaky text/vyrok...predpokladam, ze si nieco vytrhla s kontextu a nebolo to myslele tak, ako to ty interpretujes.
najlepšie bolo keď neexistovali nijaké sociálne siete .Mihli sa sem tam v telke, nejaký rozhovor s nimi prebehol a to bolo všetko.To píšem teraz všeobecne o našich známych ludoch .Teraz, ked má skoro každý z nich instagram a iné koniny tam sa pretrčaju a potom len nadávaju že ich ludia otravuju vypisuju im a neviem čo všetko,šikanujú ich.Tak nech sa neprestrčaju a bude.Nikto im to nekáže.Potom im nebude nik ani vypisovať ani ich hejtovať.Mne sa tiež aj na fb ukazuje kdejaká banda a zbytočne mi tam blokuje stenu aj ked to odstranim nastavim zachvilku je to tam zas tie videa.Pritom o to nemám ani záujem.Nesledujem z ich bandy nikoho a mám pokoj 😃
najlepšie bolo keď neexistovali nijaké sociálne siete .Mihli sa sem tam v telke, nejaký rozhovor s nimi prebehol a to bolo všetko.To píšem teraz všeobecne o našich známych ludoch .Teraz, ked má skoro každý z nich instagram a iné koniny tam sa pretrčaju a potom len nadávaju že ich ludia otravuju vypisuju im a neviem čo všetko,šikanujú ich.Tak nech sa neprestrčaju a bude.Nikto im to nekáže.Potom im nebude nik ani vypisovať ani ich hejtovať.Mne sa tiež aj na fb ukazuje kdejaká banda a zbytočne mi tam blokuje stenu aj ked to odstranim nastavim zachvilku je to tam zas tie videa.Pritom o to nemám ani záujem.Nesledujem z ich bandy nikoho a mám pokoj 😃
@liusa82 niekto sa "pretrca" na socialnych sietach, niekto svoju hlupotu prezentuje na koniku...mozes si vybrat
@margotka17 vies, co vie strasne nasrat mna ?
ked niekto nedokaze spravne pochopit nejaky text/vyrok...predpokladam, ze si nieco vytrhla s kontextu a nebolo to myslele tak, ako to ty interpretujes.
@nyusika prečítaj si tie články sama osobne. Mne je jedno, koľko oni majú čoho, tu ide o niečo iné, že načo špliechaju glupotky, keď tu často mamky musia každé euro preratavať.
@sissy27 podnikáme, nemôžem robiť všetko.
@margotka17 ved oni podnikaju tiez 😃 ano, normalne moderatori, influenceri, su zivnostnici alebo maju sro-cky, odvadzaju z toho dane… co teraz?
@michaelam2 Adela moderuje firemné večierky majú všetci ďalších x bočných jobs, Viktor môže viac lietať veď si spravil kurz.Netreba si o nich robiť starosti 😉tie farizejsky názory ako oni separuju, nosia veci z druhej ruky, chodia autobusom, aby šetrili planétu a nezanechávali uhlikovu stopu a zrazu Viktor je pilot.Adela je v médiách roky rokúce biedu určite netru jedny dvere sa zatvorili druhé otvorili.
@luccija inac presne nad tymto som sa pozastavila, ako on prezentuje setrenie (ani kelimok od jogurtu neumyje aby setril planetu) a potom si spravi letecky kurz a zacne lietat..ako vytocilo ma to do vyvrtky - nepoznam ho ale vzdy sa mi javil ako pokrytec a tymto to tak potvrdil ze az
@luccija inac presne nad tymto som sa pozastavila, ako on prezentuje setrenie (ani kelimok od jogurtu neumyje aby setril planetu) a potom si spravi letecky kurz a zacne lietat..ako vytocilo ma to do vyvrtky - nepoznam ho ale vzdy sa mi javil ako pokrytec a tymto to tak potvrdil ze az
@stvura takto.
priemerne inteligetnny clovek vie, ze sa neda zit stopercentne ekologicky.
kazdy si svoj ekologizmus nastavi tak, ako jeho svedomiu vyhovuje.
@nyusika prečítaj si tie články sama osobne. Mne je jedno, koľko oni majú čoho, tu ide o niečo iné, že načo špliechaju glupotky, keď tu často mamky musia každé euro preratavať.
@margotka17 a to máme teraz všetci sedieť doma a neísť na dovolenku, nekúpiť si auto, nákupy nosiť natajnáša po tme domov aby sme nepobúrili tých, čo otáčajú každé euro ?
Ešte raz- stačí nesledovať známych ľudí ak teda tak poburujú.
Kopa ľudí vidí len majetky, dovolenky, atď iných a stačí aj " obyčajných ľudí", nie celebrít, ale že tí ľudia aj makajú , makajú na sebe aby niečo dosiahli, aby mali pre seba/pre deti, to už nevidia.
@margotka17 ved oni podnikaju tiez 😃 ano, normalne moderatori, influenceri, su zivnostnici alebo maju sro-cky, odvadzaju z toho dane… co teraz?
@sissy27 no nič, aby si pochopila, čo somyslela,, by bolo lepšie, aby si tie články prečítala.
@margotka17 a to máme teraz všetci sedieť doma a neísť na dovolenku, nekúpiť si auto, nákupy nosiť natajnáša po tme domov aby sme nepobúrili tých, čo otáčajú každé euro ?
Ešte raz- stačí nesledovať známych ľudí ak teda tak poburujú.
Kopa ľudí vidí len majetky, dovolenky, atď iných a stačí aj " obyčajných ľudí", nie celebrít, ale že tí ľudia aj makajú , makajú na sebe aby niečo dosiahli, aby mali pre seba/pre deti, to už nevidia.
@maca1984 och Boooozinku, veď áno, ale nududem potom vytrubovat, že sa uskromnime, že už z domu tak bola ,naučená, že veci po sestre nosila, veď to je tak bežne takmer v každej rodine.
@stvura takto.
priemerne inteligetnny clovek vie, ze sa neda zit stopercentne ekologicky.
kazdy si svoj ekologizmus nastavi tak, ako jeho svedomiu vyhovuje.
@nyusika priemerne inteligentny clovek ktoremu zalezi na planete si nespravi kurz v styridsiadke a nerobi pilota - toto bola jeho volba teraz, nie ked mal 18r...potom prezentovanie sekacov, elektromobilu a neumyvanie kelimkov vyzera ako traposina
@maca1984 och Boooozinku, veď áno, ale nududem potom vytrubovat, že sa uskromnime, že už z domu tak bola ,naučená, že veci po sestre nosila, veď to je tak bežne takmer v každej rodine.
@margotka17 ty to nechápeš, alebo nechceš pochopiť.
Oni boli zvyknutí na nejaký štandard, ten im ( asi ) klesol, lebo hoci majú príjmy( asi menšie) tak výdaje im ostali rovnaké.
Príklad- nepôjdu na mesiac na Maledivy, pôjdu na týždeň do Chorvátska.
Aj to je uskromnenie sa.
Oni boli zvyknutí na nejaký štandard, ten im ( asi ) klesol, lebo hoci majú príjmy( asi menšie) tak výdaje im ostali rovnaké.
Aj to je uskromnenie sa.
@maca1984 nechaj tak, asi sniva o idealoch sociku, ked mal mat akoze kazdy rovnako, aby su ludia nezavideli. Vieme, ze to tak ani vtedy nebolo, ale podaktori si asi myslia, za ano.
@maca1984 nechaj tak, asi sniva o idealoch sociku, ked mal mat akoze kazdy rovnako, aby su ludia nezavideli. Vieme, ze to tak ani vtedy nebolo, ale podaktori si asi myslia, za ano.
@mandzula si tak furt hovorím, že už ma nič neprekvapí.
Ale mk je studnica nekonečných prekvapení pre mňa, naozaj.
Aj to je uskromnenie sa.
@maca1984 moja zlatá, si prečítaj, ako Adela píše, že nechodia na dovolenky do zahraničia.
@maca1984 moja zlatá, si prečítaj, ako Adela píše, že nechodia na dovolenky do zahraničia.
@margotka17 kristepane 🙈
Ty vidíš že som napísala slovo príklad ?
@margotka17 muz ma sem-tam pusteny podcast co robi Adela so Sajfom a ano, lutuje sa odkedy ju dali prec z Let`s dance aj spolu s Viktorom. Nemyslim, ze tam ide o prachy u nej, skor sa nevie zmierit s tym, ze si vediat poradit aj bez nej a nikomu nechyba.
@ivana11155 Adela sama odišla, jej nedali výpoveď
@ivana11155 Adela sama odišla, jej nedali výpoveď
@lilian183 jaaj mas pravdu, zabudla som ze sama odisla kvoli Viktorovi, ale tolko o tom rozprava, ze uz mam pocit akoby ju vyhodili. Neda mi nevsimnut si fakt, ze to nevie spracovat.
Každý bežný človek má svoj životný štýl a úroveň prispôsobenú rozpočtu. Čiže:
Nežijem v chatrči, ak mám na byt. Nežijem v jednoizbaku, ak mám na niečo väčšie. Nechodím sa opaľovať k Váhu, ak mám na apartmán pri mori. Nevarím špagety s morcadellou na dovolenke, ak mám na All inclusive na Havaji. Nakupujem si najlacnejšie potraviny, ak mi to nebude chýbať v rozpočte. Atď atď.
Takže logicky - každý z nás má nejakú úroveň a každý z nás sa v prípade potreby musí vedieť uskromniť v rámci tej svojej úrovne. Žijem si ako štandardný priemerný občan, mám sa dobre, musím premýšľať, hospodáriť, ale v prípade nutnosti sa musím uskromniť.
Nežijem na chalupe u lesa a neperiem v rukách len pre to, že niekto takto žije. Rovnako ani Adela, Viktor a Jasmina nebudú žiť v garsonke len pre to, že niekto iný tak žije. A verím, že ani ty nezijes pod úrovňou svojich možností.
Nekupujem*
Vždy sa nájde niekto, kto sa má horšie, ako ty. Práve teraz riešiš takéto veci a nejaká matka drží svoje umierajúce dieťa niekde na onkológii v Bratislave. Musí mať slzy v očiach, čo trápi niektoré iné ženy v rámci dlhej chvíle. Dá sa to aplikovať vždy a na všetko.

@margotka17 a keby si o firmu prisla,nemusela by si sa uskromnit? Musela. Je to to iste
@petulda333 nemusela, robila by som niečo iné.