Zlá situácia na Slovensku
Len taky vylev. Dopadli sme teda. Zdravotníctvo katastrofa, veľmi vela lekarov dava výpovede, nebude mať kto operovať,kto odrodit, takze sa vrátime 200 rokov dozadu kde sa bude rodiť doma s babicou. Nebude plyn,elektrina nič. Hrozí jadrová vojna, takze vlastne koniec sveta,ludstva.
@777januska777 so všetkým,čo píšeš súhlasím. Ale keď spoznás dôkladne správanie všetkých lekárov a spoznás "zdravotnícke" prostredie (dúfam,že nikdy nebudeš intenzívne musieť),budeš vedieť,o čom píšem.
Nikde som nenapísala,že si nezaslúžia.....aj majú.
A aj vyššie si mnohí zaslúžia. Ale....
A tak isto,si ten vyšší plat zaslúžia mnohí VS,kto.tiez majú nás "život" vo svojich rukách.
Poďme štrajkovať všetci. Lebo úprimne si povedzme, ľudia,čo majú vyššiu zodpovednosť nemajú adekvátny plat. Bohužiaľ. A by sme sa dovili od akej každej oblasti je závislý nás dennodenny život. Nie je to iba zdravotníctvo a školstvo. Je potrebné komplexne riešiť túto otázku. Ale je na to nevhodný čas....Max teraz je perfektná vec zatlačiť a vziať ako rukojemníka chorého,či dieťa.
@terezka1947 suhlasim vzdy strajkuju len ucitelia a zdravotnici, lebo stat...to mozu strajkovat aj chudaci poziarnici, policajti, uradnici co robia s VS za almuznu.Chvilu povydieraju zdvihnu im platy a ideme dalej uz to je aj trocha otravne.
Nedávno som bola na operácií. Musím povedať, že lekárov som videla len pri vizite. Inak sestry a bratia sa mi venovali ozaj dôkladne. Jeden mladý mgr. mi povedal, že s platom je spokojný, iba systém je zlý a preto odchádza do zahraničia. Takže chcelo by to zmeniť systém. Ale v štátnej nemocnici sa to asi ťažko dá. Je to bezodná studňa, ako aj VšZP. Každá nová vláda ich len oddlžuje, zatiaľ čo sa v nich šafári. Na mamograf, či obyčajné sono sa čaká v štátnej nemocnici niekoľko mesiacov. Mám čerstvú skúsenosť. Na súkromnej poliklinike mi ho urobili o 10 dni.
Je dobre a spravne byt informovany o tom,co sa deje vo svete i doma.Ale chybou tejto doby je,ze my sme uz preinformovani a zahlteni informaciami zo vsetkych stran,vieme viac,ako nam treba,ale spracovat tieto info a plne im rozumiet,uz je na nas vela.A comu clovek nerozumie,toho sa boji.Boli zle doby aj v minulosti,aj horsie od tejto,ludstvo nadalej rodilo deti,boli svadby,aj pohreby…Zivot proste nie je rovna cista linajka,ale kaskada plna prekvapeni i tmavych zakuti..Treba zit,usmievat sa,byt pozitivny..Ako sa hovori,ak chces zmenit svet,zacni od seba a svojej rodiny 🙂
Vsak to nie teraz, to je uz dlho, len si si to teraz vsimla.
@endzi83 máš pocit, že autorka je "pripravená"? 😄 @autorka, skús sa zamerať na to pozitívne v každodennom živote, lebo takéto myšlienky sa ľahko môžu zvrtnúť do úzkostí. Držím ti palce. Ja vidím, čo sa okolo nás deje, ale hovorím si, že keď sme prežili prvú vlnu korony zavretí doma a tesco vyrabované od múky a cestovín, tak už to nejak prežijeme. A ak to nebude zvládnuteľné, tak dvíhame kotvy a pôjdeme niekam, kde to bude znesiteľnejšie...
Je to prirodzene, ved celu historiu ludstva boli stale nejake pohromy, vojny, katastrofy, chudoba, a pod. Ale suhlasim s tym, ze ten dopad medii je velmi intenzivny v sucastnosti. Si vezmi len 100-150 rokov dozadu ani poriadne nevedeli ze je niekde nejaka vojna, alebo cholera, mor, az kym to uz vyslovene nemali "za rohom". Tym padom sa tym mentalne nezaoberali.
@dreamss to nie je slovenské primitívne myslenie. To je egoisticke myslenie.
A vidieť to najmä na začínajúcich mladých,pracujúcich ľuďoch. Chcú veľa,za nič a hneď.
Ok,každý mladý človek plánuje rodinu,chce budovať budúcnosť,no trošku otvorme oči....sme v Tom všetci spolu.
@dreamss 99% z toho čo nám servírujú v správach
nieje pravda. Dá sa dočítat , dohľadať reálna pravda čo sa deje okolo, len treba vedieť. Covid? Nie som očkovana, covid som odlezala, a tu som. Žiť v strachu z toho čo bude? Napíš mi jediný dôvod prečo? Vieš to ovplyvniť? Zmeniť? Ja mám 41, niečo odžite, a žijem každý deň naplno, myslím pozitívne, ak má byť vojna, bude, ale nemienim si kvôli tomu kaziť svoj život negatívnym myslením a strachom
@dreamss wtf ty o com tocis? Ucitelom sa teraz zvysoval plat. Policajti nemaju dovod protestovat, kedze platy su relativne v pohode. Hasici detto - reso iniciativa este neprisla. Ci maju vsetci drzat usta a krok? Haloo 😀 a nezavid. A ak sa ti to nepaci, tak sa bez liecit niekam za hranice, uvidime aky budes potom frajer.
@dreamss a napriek tomu vsetkemu co si napisal nefandis lekarom a im boju. Well done. Ak pre vladu nie su opat prioritou, tak musia zabojovat oni sami.
@dreamss tak zase už preháňas. Máme šikovných a aj veľmi empstickych a kvalitných lekárov,zachranoraov,či zdravotné sestry. To,že je kopa mladých prijatých po protekcii a aj 20r žijú z mena rodičov,a flakaju,čo sa dá,to je iná vec. A takých je v každej krajine dosť.
Čiže klobúk dole pred mnohými,no čo tak sledujem,práve takí nemajú čas vyskakovať v médiách a čuduj sa svete,nejako nestíhajú mať súkromnú prax po večeroch.
No a k spoločnosti. Povedzme si,kt.skupiny,vekové,či intelektuálne sledujú IG" pseudocelebrit"?
Napichat pery,či kúpiť kolagén,lebo chcem byť ako....
Ale ok,ok. No ukážme aspoň našim deťom,kt.si zaslúži obdiv. Tu šanca je.
Keď zlyhali mnohí rodičia doteraz.
Fakt je dôležité ako vyzerám,či čo som?
Trend je,stačí vyzerať.....
@dreamss podla mna privelmi hadzes vsetkych lekarov do jedneho vreca..prave lezim v obycajnej okresnej nemocnici,ktoru momentalne velmi pekne renovuju a je o mna vyborne postarane..Mile sestricky i doktorky,prejavuju zaujem,hladaju riesenia a su empaticke..Okej,strava nic moc ,ale inak nemam co vytknut 🤷🏻♀️

@sante81 tak,aj mnohi na UA si zili vo svojej bubline a neverili ze sa nieco moze stat.kamaratka z Ukrajiny mi to presne takto povedala:"vobec sme neverili ,ze to moze takto dopadnut,kym sme nepoculi rakety".ignorovat fakty tiez nie je cesta😉