icon

Zlá skúsenosť s bravčovým mäsom v Lidl.

avatar
ebbi
13. nov 2019

Prave som kupila bravcove rezne v Lidl BA na Racianskej. Vnutri cierne a evidentne boli uz zamrazene predtym, lebo vnutri okrem cierneho boli aj krystaliky ladu. Hroza.

Zlá skúsenosť s bravčovým mäsom v Lidl.Zlá skúsenosť s bravčovým mäsom v Lidl.
Strana
z2
avatar
zora53
13. nov 2019

Ak máte ešte toľko síl - išla by som za pánom vedúcim s odkazom: "Nech sa páči, darujem Vám, ak máte toľko odvahy toto jesť!" Inak mäso v Lidl zásadne nekupujem - všetko je z Poľska. A rovnako tak Tesco. Ak už, tak radšej Billa.

avatar
ebbi
autor
13. nov 2019

@ebbi a zabudla som napisat, ze vobec nesmrdi. To mi je cudne ako to robia, lebo ja mam velmi citlivy cuch....???Dlho som nekupila maso tychto retazcoch☹ A uz dufam nikdy nekupim - chcela som urobit rychlo veceru☹

avatar
ebbi
autor
13. nov 2019

@zora53 Praveze nemam☹ Komu by sa chcelo v tomto pocasi ist spat☹ A casu a benzinu by som
minula viac ako na dalsie maso....

avatar
tamvtme
13. nov 2019

Presne pre toto už nekupujem mäso v lidli a ešte keď je všetko poľské...

avatar
ladyelsa87
13. nov 2019

Mäso v Lidli nikdy, radšej by som bola bez mäsa ako kúpiť niečo mäsové tam...
Ale na tvojom mieste by som im to poslala aspoň cez FB alebo mail...nech to vidia aj ostatní

avatar
miky25117
13. nov 2019

Včera sme kupili maso v lidle na polievku hovadzie tak smrdelo ako by sa rozkladalo mesiac až ma naplo🤮

avatar
hyta
13. nov 2019

@zora53 Ja zasa žiadne mäso nekupujem u nás v Bille. Raz som kúpila bravčové, vyzeralo pekné, keď som ho rozbalila, bolo mastné, hnusné, zabalené tak, že to nebolo vidno, slizké a páchlo. Druhý raz sa mi to stalo s vykostenými kuracími stehnami. Začala tam robiť známej dcéra, údajne je bežné, že mäso po záruke prebaľujú. Už tam vôbec nechodím.😒

avatar
eliska13
13. nov 2019

@hyta v Billie premyvaju kurence.
@ebbi mne sa viac x stalo, že je mäso v prostriedku tmavšie a viem, že je to bežné a to kupujem u mäsiara.Nemusi to byť závada... tvoje neviem posúdiť a už vôbec nie kryštáliky ľadu veď to musíš cítiť, že je ešte v prostriedku stuhnuté nie?ale možné je všetko ja neverím žiadnemu reťazcu s balenym masom

avatar
lucyjka6
13. nov 2019

@eliska13 vsade v retazcoch to robia

avatar
lenka7477
13. nov 2019

mäso býva takéto , pretože ešte zreje . Do predajní sa vozí v noci , vo veľkých chladiacich skriniach , ktoré vidíš aj na predajni . Krája sa vo výrobe zmrazené , preto sú rovnomerné pláty v baleniach nakrájané . Chladiaky v LIDL sú nastavené tak , aby si mäso čo najdlhšie udržalo minimálnu teplotu . Preto si mala v strede ešte primrznuté . Ak mäso nesmrdelo , nieje dôvod vypisovať takéto témy.

avatar
ebbi
autor
13. nov 2019

@hyta Asi ziadny z tychto retazcov nie je ok Zasnem sama nad sebou, lebo fakt mam doma kvalitne maso a ryby ale nejako som bola leniva na rozmrazovanie☹ - ze toto budem mat raz-dva. A teraz aj tak rozmrazujem....... Nemala som osobne ziadnu negativnu skusenost z tych parkrat co som kupila.....tak som sa aspon poucila....

avatar
ebbi
autor
13. nov 2019

@lenka7477 Je teda vnutri sparene, ze? Je to fakt az cierne, ja to svojim deckam nedam. Ty urob svojim detom ako uznas, neberiem ti to. Ale pisem pre inych, ktorym by toto pripadne vadilo, aby za to nevyhadzovali peniaze.

avatar
sashka22
13. nov 2019

@ebbi Čierne je preto, že sa pri porážke pravdepodobne buchlo. Veď aj my mávame modriny, nie? 🙂

avatar
joysi
13. nov 2019

@ebbi fuj ☹ Bože ja tam raz za čas mäso kúpim...no teraz už nebudem..asi najlepšie v klasickej predajni kúpiť....

avatar
ebbi
autor
13. nov 2019

@sashka22 ze to nie je buchnute, viem posudit.....

avatar
taskataska
Odpoveď bola odstránená
avatar
ebbi
autor
13. nov 2019

@taskataska ano, bolo len sparene a nasledne zmrazene a potom predavane ako chladene. Suhlasim.

avatar
nefertiti5843
13. nov 2019

@ebbi Zaves to na FB na "Tabuľa hanby" ....lustrujú túto stránku všetky reťazce a nemôžu to zmazať, ako na ich vlastnej FB stránke. Keď už sa ti nechce ísť späť , Ja mám Lidl 50 krokov od baráku, hneď by som šla...

avatar
nefertiti5843
13. nov 2019

@hyta Vykostené kuracie stehná majú ochrannú vignetu, asi ťažko by ich opätovne do niečoho zabalili, ak to bolo vo vákuovej ochrannej schránke. Tak si netreba vymýšľať...oni robia iné svinstvá :(

avatar
oli18
13. nov 2019

@ebbi Ak mäso nesmrdí, nič mu nie je. Tmavá červená farba nie je pokazené, to by muselo byť zelené.

avatar
hyta
13. nov 2019

@nefertiti5843 Píšem, ako mi známa vravela, keďže jej tam dcéra pracuje. Ja už radšej mäso kupujem priamo v predajni u mäsiara.

avatar
jaroe
13. nov 2019

@zora53 nie je vsetko z polska, treba citat. Maju aj ceske, madarske a tusim aj slovenske....Polske tiez nekupujem

avatar
iinuska
13. nov 2019

V retazcoch mäso nekupujem. Nikdy. Fuj

avatar
nefertiti5843
13. nov 2019

@hyta Z piatej ruky je fakt overená informácia :(

avatar
jaroe
13. nov 2019

v Lidli som este nekupila smradlave maso, zato v Bille uz viackrat. Takze sa mna je Billa humus.

avatar
oli18
13. nov 2019

A čo myslíte, odkiaľ má mäso malá súkromná predajňa? Z Poľska. Jedine, že je vo vašom blízkom okolí bitúnok, možno odtiaľ, ak neide na export. Mám známeho, ktorý sa živí práve tým, že dováža do takýchto mesiarni mäso z PL a sám má vývarovňu obedov. To však neznamená, že mäso z PL je vadné /aj keď bola aféra/.

avatar
sara07
13. nov 2019

mäso nie je pokazené treba si trocha naštudovať , nezastavam sa lidlu lebo ja kupujem len z dvora mäso ked kupujujem iné mäso sa zvezie
kryštaliky ladu môžu byt aj z prepravy chladiaceho auta ešte alebo ak predtým bolo na spodku

V čerstvom stave má sýtu tmavočervenú až bordovú farbu, mäso z vekovo starších kusov zvierat (kravy) je tmavšie – temnočervené, tmavobordové, čo je však pre takéto mäso typické a prípustné. Dobrou pomôckou na rozoznanie veku zabitého zvieraťa je farba tuku - loja, ktorá je postupom veku tmavšia žltá až tmavožltá. Vek zvieraťa ovplyvňuje niektoré nutričné ukazovatele, ale najmä predurčuje jeho kuchynskú úpravu, resp. dĺžku tepelnej úpravy.
Vôňa čerstvej hovädziny je mierne sladkej akoby mliečnej vône.
Staršie hovädzie mäso v dôsledku prístupu vzduchu tmavne až černie, jeho vôňa je intenzívnejšia, avšak výrazne kyslá je až v pokročilejšom štádiu skazenia v dôsledku pôsobenia baktérií produkujúcich sliz na povrchu mäsa a kyslý zápach.
Celkovo možno konštatovať, že hovädzie mäso vydrží pri správnom uskladnení dlhšie, aj keď pomerne rýchlo mení svoj vzhľad. Niektoré recepty (napr. pravý americký steak) na úpravu hovädzieho mäsa naopak vyžadujú, aby bolo mäso odležané, tzv.vyzreté, a to dokonca po dobu až niekoľkých týždňov.

avatar
sara07
13. nov 2019

orientuj sa podla zápachu nie farby

avatar
sara07
13. nov 2019

eden z veľmi typických trikov, ktoré zákazníci často „vyžadujú“ od obchodníkov je balenie v ochrannej atmosfére. Prirodzená povrchová farba najmä červených druhov mäsa, teda aj hovädzieho je tmavo-červená až sivo-červená. Samozrejme takéto sfarbenie je pre zákazníka neatraktívne a evokuje v ňom pocit, že ide o staré mäso. Cieľom obchodu je preto ponúknuť zákazníkovi mäso, ktoré má lákavú svetlú ružovo-červenú farbu. Toto sa dosahuje balením mäsa do ochrannej atmosféry s vysokým obsahom kyslíka. Takéto koncentrácie kyslíka spôsobujú oxidáciu svalového farbiva myoglobín na „oximyoglobín“, čím sa zabezpečí, že si mäso udrží sviežu ružovo-červenú farbu. Na druhej strane vysoké koncentrácie kyslíka spôsobujú negatívne procesy v mäse ako napríklad zvýšenú oxidáciu tukov, čím sa mäso stáva zatuchnutým a zvýšenú oxidáciu svalových bielkovín, čim sa znižuje schopnosť mäsa viazať vodu a to sa stáva tuhé. Uvedené informácie nie sú tajomstvom a dodávatelia ochranných plynov ich oficiálne uvádzajú vo svojich prospektoch. Voľný preklad z produktovej brožúry spoločnosti Messer tvrdí: „Kyslík: Spôsobuje oxidáciu tukov a olejov. Umožňuje rast aeróbnych baktérii a plesní, ale udržuje červenú farbu mäsa a potláča aneróbne baktérie.“

Na Farme Turová preto predávame len mäso nebalené, resp. balené v papieri alebo mäso vákuovo balené. Takýto druh balenia najlepšie ochráni mäso pred negatívnymi procesmi a zvýši jeho kulinársku hodnotu. Vo vákuovom balení pokračuje tiež dôležité tzv. mokré zrenie mäsa. Čiastočnou nevýhodou je „neatraktívna“ farba takto zabaleného mäsa. Po otvorení vákuového balenia však mäso v kontakte so vzdušným kyslíkom opäť získa svoju prirodzenú farbu.

avatar
judar
13. nov 2019

Hnus...jedno je isté na pohlad zdravé meso to nieje...nech si tu gurmánky zjedia hoc jaku masovú cernotu ....my papame len domacu bravcovinu z ktorej neodtece z kuska pol litra vody odchovanu na dobrej strave nie na zvyskoch jedla a podobnom bordeli

Strana
z2