Zlá skúsenosť s bravčovým mäsom v Lidl.
Prave som kupila bravcove rezne v Lidl BA na Racianskej. Vnutri cierne a evidentne boli uz zamrazene predtym, lebo vnutri okrem cierneho boli aj krystaliky ladu. Hroza.

Presne pre toto už nekupujem mäso v lidli a ešte keď je všetko poľské...
Mäso v Lidli nikdy, radšej by som bola bez mäsa ako kúpiť niečo mäsové tam...
Ale na tvojom mieste by som im to poslala aspoň cez FB alebo mail...nech to vidia aj ostatní
Včera sme kupili maso v lidle na polievku hovadzie tak smrdelo ako by sa rozkladalo mesiac až ma naplo🤮
@zora53 Ja zasa žiadne mäso nekupujem u nás v Bille. Raz som kúpila bravčové, vyzeralo pekné, keď som ho rozbalila, bolo mastné, hnusné, zabalené tak, že to nebolo vidno, slizké a páchlo. Druhý raz sa mi to stalo s vykostenými kuracími stehnami. Začala tam robiť známej dcéra, údajne je bežné, že mäso po záruke prebaľujú. Už tam vôbec nechodím.😒
@hyta v Billie premyvaju kurence.
@ebbi mne sa viac x stalo, že je mäso v prostriedku tmavšie a viem, že je to bežné a to kupujem u mäsiara.Nemusi to byť závada... tvoje neviem posúdiť a už vôbec nie kryštáliky ľadu veď to musíš cítiť, že je ešte v prostriedku stuhnuté nie?ale možné je všetko ja neverím žiadnemu reťazcu s balenym masom
mäso býva takéto , pretože ešte zreje . Do predajní sa vozí v noci , vo veľkých chladiacich skriniach , ktoré vidíš aj na predajni . Krája sa vo výrobe zmrazené , preto sú rovnomerné pláty v baleniach nakrájané . Chladiaky v LIDL sú nastavené tak , aby si mäso čo najdlhšie udržalo minimálnu teplotu . Preto si mala v strede ešte primrznuté . Ak mäso nesmrdelo , nieje dôvod vypisovať takéto témy.
@hyta Asi ziadny z tychto retazcov nie je ok Zasnem sama nad sebou, lebo fakt mam doma kvalitne maso a ryby ale nejako som bola leniva na rozmrazovanie☹ - ze toto budem mat raz-dva. A teraz aj tak rozmrazujem....... Nemala som osobne ziadnu negativnu skusenost z tych parkrat co som kupila.....tak som sa aspon poucila....
@taskataska ano, bolo len sparene a nasledne zmrazene a potom predavane ako chladene. Suhlasim.
@ebbi Zaves to na FB na "Tabuľa hanby" ....lustrujú túto stránku všetky reťazce a nemôžu to zmazať, ako na ich vlastnej FB stránke. Keď už sa ti nechce ísť späť , Ja mám Lidl 50 krokov od baráku, hneď by som šla...
@hyta Vykostené kuracie stehná majú ochrannú vignetu, asi ťažko by ich opätovne do niečoho zabalili, ak to bolo vo vákuovej ochrannej schránke. Tak si netreba vymýšľať...oni robia iné svinstvá :(
@nefertiti5843 Píšem, ako mi známa vravela, keďže jej tam dcéra pracuje. Ja už radšej mäso kupujem priamo v predajni u mäsiara.
V retazcoch mäso nekupujem. Nikdy. Fuj
@hyta Z piatej ruky je fakt overená informácia :(
v Lidli som este nekupila smradlave maso, zato v Bille uz viackrat. Takze sa mna je Billa humus.
A čo myslíte, odkiaľ má mäso malá súkromná predajňa? Z Poľska. Jedine, že je vo vašom blízkom okolí bitúnok, možno odtiaľ, ak neide na export. Mám známeho, ktorý sa živí práve tým, že dováža do takýchto mesiarni mäso z PL a sám má vývarovňu obedov. To však neznamená, že mäso z PL je vadné /aj keď bola aféra/.
mäso nie je pokazené treba si trocha naštudovať , nezastavam sa lidlu lebo ja kupujem len z dvora mäso ked kupujujem iné mäso sa zvezie
kryštaliky ladu môžu byt aj z prepravy chladiaceho auta ešte alebo ak predtým bolo na spodku
V čerstvom stave má sýtu tmavočervenú až bordovú farbu, mäso z vekovo starších kusov zvierat (kravy) je tmavšie – temnočervené, tmavobordové, čo je však pre takéto mäso typické a prípustné. Dobrou pomôckou na rozoznanie veku zabitého zvieraťa je farba tuku - loja, ktorá je postupom veku tmavšia žltá až tmavožltá. Vek zvieraťa ovplyvňuje niektoré nutričné ukazovatele, ale najmä predurčuje jeho kuchynskú úpravu, resp. dĺžku tepelnej úpravy.
Vôňa čerstvej hovädziny je mierne sladkej akoby mliečnej vône.
Staršie hovädzie mäso v dôsledku prístupu vzduchu tmavne až černie, jeho vôňa je intenzívnejšia, avšak výrazne kyslá je až v pokročilejšom štádiu skazenia v dôsledku pôsobenia baktérií produkujúcich sliz na povrchu mäsa a kyslý zápach.
Celkovo možno konštatovať, že hovädzie mäso vydrží pri správnom uskladnení dlhšie, aj keď pomerne rýchlo mení svoj vzhľad. Niektoré recepty (napr. pravý americký steak) na úpravu hovädzieho mäsa naopak vyžadujú, aby bolo mäso odležané, tzv.vyzreté, a to dokonca po dobu až niekoľkých týždňov.
orientuj sa podla zápachu nie farby
eden z veľmi typických trikov, ktoré zákazníci často „vyžadujú“ od obchodníkov je balenie v ochrannej atmosfére. Prirodzená povrchová farba najmä červených druhov mäsa, teda aj hovädzieho je tmavo-červená až sivo-červená. Samozrejme takéto sfarbenie je pre zákazníka neatraktívne a evokuje v ňom pocit, že ide o staré mäso. Cieľom obchodu je preto ponúknuť zákazníkovi mäso, ktoré má lákavú svetlú ružovo-červenú farbu. Toto sa dosahuje balením mäsa do ochrannej atmosféry s vysokým obsahom kyslíka. Takéto koncentrácie kyslíka spôsobujú oxidáciu svalového farbiva myoglobín na „oximyoglobín“, čím sa zabezpečí, že si mäso udrží sviežu ružovo-červenú farbu. Na druhej strane vysoké koncentrácie kyslíka spôsobujú negatívne procesy v mäse ako napríklad zvýšenú oxidáciu tukov, čím sa mäso stáva zatuchnutým a zvýšenú oxidáciu svalových bielkovín, čim sa znižuje schopnosť mäsa viazať vodu a to sa stáva tuhé. Uvedené informácie nie sú tajomstvom a dodávatelia ochranných plynov ich oficiálne uvádzajú vo svojich prospektoch. Voľný preklad z produktovej brožúry spoločnosti Messer tvrdí: „Kyslík: Spôsobuje oxidáciu tukov a olejov. Umožňuje rast aeróbnych baktérii a plesní, ale udržuje červenú farbu mäsa a potláča aneróbne baktérie.“
Na Farme Turová preto predávame len mäso nebalené, resp. balené v papieri alebo mäso vákuovo balené. Takýto druh balenia najlepšie ochráni mäso pred negatívnymi procesmi a zvýši jeho kulinársku hodnotu. Vo vákuovom balení pokračuje tiež dôležité tzv. mokré zrenie mäsa. Čiastočnou nevýhodou je „neatraktívna“ farba takto zabaleného mäsa. Po otvorení vákuového balenia však mäso v kontakte so vzdušným kyslíkom opäť získa svoju prirodzenú farbu.
Hnus...jedno je isté na pohlad zdravé meso to nieje...nech si tu gurmánky zjedia hoc jaku masovú cernotu ....my papame len domacu bravcovinu z ktorej neodtece z kuska pol litra vody odchovanu na dobrej strave nie na zvyskoch jedla a podobnom bordeli

Ak máte ešte toľko síl - išla by som za pánom vedúcim s odkazom: "Nech sa páči, darujem Vám, ak máte toľko odvahy toto jesť!" Inak mäso v Lidl zásadne nekupujem - všetko je z Poľska. A rovnako tak Tesco. Ak už, tak radšej Billa.