Zľakla som sa

5. nov 2022

Mali ste aj vy také pocity že ste sa báli ist do daldiehoy dieťaťa skrz to ze ,,co keby sa mi niečo stane pri pôrode?,,

Mame dve male deti a chceme este jedno, doteraz to bolo v takej rovine snívania,bola som hrdinka s predstavou ako to zvládnem atd..no a muž nedávno navrhol zeby sme u reálne.mohli uz skúsiť a ja som sa zľakla.. večer ma prepadli.myslienky zeco ak by sa mo niečo stalo a ostali by tu deti same s otcom.. proste normálne panika z toho a strach,alebo ze co keby sa narodí bábo choré a život by sa otočil úplne naopak a skomplikoval. pri prvých dvoch tehotenstvach a príprave na ,,splodenie,, som.taketo myšlienky nemala ani raz a teraz zrazu... Mali ste aj vy take obavy?

ivangeline
5. nov 2022

Mam take obavy. Momentalne mam krize v .... a uz je to tazke pri troch detoch,pricom som tehotna.

elanor
5. nov 2022

ano, presne pretoto sa neviem rozhybat a rozhodnut. Este sme otazku dalsieho potomstva uplne neuzavreli, nechavame tomu volne pole, ale... Mam z toho dost uz bobky. Lebo viem co vsetko sa za cely cas moze pokaslat, ze sa toho pokaslat moze vela. Za dalsie, uz ani najmladsia niesom, cize aj cas hra do istej miery proti mne. Nie len voci samotnemu tehotenstvu, ale celkovo kondicka, jedno s druhym, uz nieje uplne co byvalo.
A keby sa nieco posr.., predsa je to ine, nez prvy krat, vtedy som mala zodpovednost max. len sama za seba, teraz mam k tomu na zodpovednosti 2 deti.
Tak si zacinam asi pomaly hovorit, ze bud spokojna s tym co mas, nebud parzava, a necum a nesnivaj o tom co nemas. Lebo zabijes zivot snivanim a ten ozajstny realny ti utecie, ten ti uz nikto nevrati.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
5. nov 2022

Tak ja som toto zazivala aj pri druhom, pri tretom ale viac, nakoniec to zariadila "nahoda", v roku 2020, to este bol stres z covidu, velka neznama a zle varianty, ziadne ockovanie, nic. Rodila som v decembri 2020, zvladli sme to v pohode a v zdravi, napriek tomu, ze uz som mala komplikacie s vysokym tlakom a po porode sa mi znova spustila hypertyreoza. Stvrte babatko je nasledkom prekonaneho covidu v 2022, totalne rozhodeny cyklus. Mam respekt, ale stale si hovorim, ze v dnesnej dobe naozaj tie moznosti su, kedysi, este pred 100 rokmi, tehotenstvo znamenalo doslova ohrozenie na zivote. Zeny rodili doma, casto vykrvacali, dieta nevedeli vybrat sekciou...Dnes su fakt dobre moznosti, diagnostika, prevencia. Ano, stava sa, ale je to o dost lepsie ako kedysi. To ma celkom ukludnuje...Co ine mi ostava? Nechcem si na konci zivota v starobe povedat, ze skoda, ze sme nemali este jedno...hlavne, ked tam je ta tuzba u oboch partnerov, surodencov, ked sa to financne da...

nevenka
5. nov 2022

A uz mam 39 rokov, tak je to bud teraz alebo nikdy...🤔

panda21
5. nov 2022

Áno. Keď som ostala tehotná a doma ročný syn, oblial ma pot. Hneď mi išli v hlave katastrofické scenáre čo všetko sa môže stať. Že urmieme obe, že umrem iba ja po pôrode a ostanú po mne syn a novorodenec 🙉 každý ultrazvuk som trpla, či je malá zdravá.. Proste toľko stresov aby sme boli zdravý, aby sme prežili, aby starší syn netrpel z mojej roztopašne z druhého dieťaťa. Preto aj ide manžel na vazektomiu. Dve mi bohato stačia a prežiť také tehotestvo zasa, ešte s väčšími nervami lebo by som nechala 2 deti bez mami.. Scvokla by som sa s tých myšlienok 🙈 ja mám normálne teraz aj strach mať sex 🤣

h2o2
5. nov 2022

Ja by som tiež chcela ešte raz zažiť ten pocit keď dostanem bábätko prvý krát do rúk ale neviem či by som 3 deti psychicky a fyzicky zvládla 🤣. Pôrodu sa nebojím mala by som cisársky len by som musela zase absolvovať genetiku atď a možno by to po 3x už nedopadlo dobre.

liljana
5. nov 2022

Dve zdrave deti su akurat. Partaci. Cim viac navyse, tym uz viac problemov ... Ako hovoris zdravotne komplikacie, nemozes do prace, vyzaduje to viac financii, mate viac starosti,. Keby sa manzelovi nieco stalo, alebo rozvod, lahsie sa sama postaras o dve deti ako o sest. Atd.

roja01
5. nov 2022

Ze by intuicia? Ja by som uz radsej neriskovala. Prepac, ze som ta nepovzbudila.

liljana
5. nov 2022

Kebyze sa pritrafi tretie, tak sa proste potesite, ze osud rozhodol za vas, ale skusat cielene asi nie.

iwesska
5. nov 2022

S tym treba vzdy ratat,ze dieta moze mat zdravotne komplikacie,to nie su extremne obavy,to je normalne racionalne zmyslanie. Ak ti podvedomie hovori,ze to robit nemas,tak to nerob.

jaskolka
5. nov 2022

Každá žena má asi obavy, to je normálne. Torz som sa obávala, čo a ako, chvalabohu obe deti zdravé
Ale viem, že viac už neplánujeme, hlavne kvôli môjmu veku. A keďže manžel podstúpil vazektomiu, po kontrole už je "neplodny"tak viac detí ani nebude

zmrzlinka2021
5. nov 2022

@nevenka prosím ťa a vo veku 37 rokov ti koľko trvalo kým si otehotnela

beata_k
5. nov 2022

Mam dojem, ze ty to 3 dieta ani nechces. Chces len ten euforicky pocit z 2 ciarok na teste, z prekvapenia ake bude pohlavie, ale realne k nemu v noci vstavat nechces. Ani koliky riesit, ani zuby...chcel len to pekne. Lebo argument, ze akurat pri porode sa ti nieco moze stat je chaby. Skor ta zrazi auto ako ze pri porode zomries.

svetlonos
5. nov 2022

@nevenka
to si napisala ozaj krasne 🙂 Mala som kolegynu po 40tke, jedneho syna uz 18 rocneho. Lutovala ze nemsli aj druhe, po 40 tke uz nechcela.

adalmba
5. nov 2022

Aj môj manžel veľmi túži po ďalšom. My sme si zobrali 3 z DD nakoľko sa nám 10 rokov nedarilo. Potraty, mimomaternicové. Tak som bola rada xey mám 3 synov. A teraz v Júli sa nám narodia dcéra. 9 mesiacov strachu o bábo, seba....predca som bola 36 ročná prvorodička. Chvalabohu všetko dobre dopadlo. No môj muž chce, ešte 1 svoje. No ja si už na 5te netrúfam. Som vďačná, aspoň za to,1. A mám čo robiť. Dvojčatá majú 4, Miško 2 a malá 4 mesiace...rob tak, ako cítiš ty. Ty budeš tehotná, ty budeš rodiť, nie muž

heln
5. nov 2022

ahoj, keby som planovala tretie, tak by som asi tiez mala strach a paniku, ale neplanujem, takze to povazujem za racionalne obavy na zaklade objektivnych pricin. prvy porod bola akutna sekcia, druhy planovana sekcia kvoli placente preavia, aj ked tehotenstva boli v celku bez problemov, az na tu placentu, kvoli ktorej som bola mesiac v nemocnici, do dalsieho tehotenstva by som veru nesla, po druhej sekcii som sa dost dlho zotavovala, uz nie som najmladsia a nase dve deti su akurat. takze tretie tehotenstvo by naozaj nieslo vela rizik a urcite by som sa bala.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
5. nov 2022

Ano, mam z tvojho prispevku taky dojem. Bo stat sa ti moze cokolvek a kedykolvek.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
5. nov 2022

Tak hadam sa vec vyriesila k tvojej spokojnosti 🙂

panda21
5. nov 2022

@jaskolka mohla by som mať pár otázok ohľadom vazektomie? Môjho to ešte len čaká a má celkom bobky 🤭😁 kľudne aj do súkromnej 😊

jaskolka
5. nov 2022
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulaby1982
5. nov 2022

Nespekulujte a choďte do toho kam máte kde bývať čo jesť ste stabilná normálna zdravá rodinka a aj s manželom ste ok len rodte ako jablon,aby bolo na dôchodky, potrebujeme deti a nie vymyslat. Nechcem sa dožiť toho ,že nebude na dôchodok. A nie že ho dáte vyštudovať za naše dane s potom fukne do cudziny. Potrebujeme zdravých mladých spartanov ,aby držali našu republiku po hromade.

Naše matere mali veru aj 10 deti a žili . Voľakedy neandertalky nemali ani spinal , ani nepozerali TV , ani značkové kabelky , rodilo sa za pochodu ako sa išlo zabíjať mamuta a sablozube tigre číhali v tráve a nikto neznal čo je úzkosť. Nuz neviem ja čo by som robila ,kebyže ma ako tehotnú naháňa tyranosaurus rex , tomu sa výprava strach.

beata_k
5. nov 2022

Bude tak ako ma byt. Drzim prst nech bude dobre 🙂

autor
5. nov 2022

@lulaby1982 pobavila 🙂

@beata_k ďakujem

maminkadeticiek
5. nov 2022

Ja verim na intuiciu a treba pocuvat sam seba,tie myslienky neprislinlen tak.Chod dontoho az sa na to bude citit.