icon

Zlatý retriever - kedy ho dať von v zimnom období?

ivanak49
1. feb 2022

Ahojte, mame doma šteniatko zlatého retrivera ma 15 týždňou keďže bola dosť zima a ešte stále je nechali sme si ho v nutry kým trosku podrastie. No už premýšľame ho dat von aby nebol moc zvyknutý na vnútro lenže nevieme či je to dobrá voľba či to ešte není skoro..... Psík by mal samozrejme zateplenu budú len nevieme či by tam spával v noci bojíme sa aby nespal niekde len pred dverami a nebola mu ozaj zima. Viete nám nejak poradiť lebo psíka mame veľmi radi a chceme pre neho to najlepšie len nevieme čím mu uškodí mé viac nechať ho v nutry alebo vonku

Strana
z2
loliki
4. feb 2022

@janne318 Zvláštne, že máš menší súcit k ľuďom ako ku psom. Zaujímavá hierarchia hodnôt.

hapipa
4. feb 2022

Podľa mňa je ešte malý na to, aby bol stále vonku. Isto by som ho nechala aspoň do apríla ešte v dome. To ale neznamená, že cez deň ho nemôžte nechávať na nejaký ten čas vonku

janne318
4. feb 2022

@loliki to určite nie. Samozrejme mám súcit aj s ľuďmi. No zároveň sa snažím mať aj triezvy a objektívny pohľad na vec a súvisiace okolnosti. Malé deti, seniori, ľudia so zdravotným postihnutím - tí si zaslúžia súcit i záujem spoločnosti. Ale bezdomovci? Ktorí sa častokrát ocitli na ulici kvôli vlastnej nezodpovednosti, závislosti na alkohole a nezáujmu pracovať (česť výnimkám)? Bez urážky - ale tí si môj súcit nezaslúžia.

teleskop
4. feb 2022

@ivanak49 na jar

loliki
4. feb 2022

Odporúčam Ti pozrieť si film Stejne jiný jako já (Bol aj pod názvom Nebo je pre všetkých.) Tak ako každé Prečo má svoje Preto, tak aj v tom filme je vysvetlené, že aj pred tým bezdomovectvom bolo niečo. Ľahko sa posudzuje a odsudzuje. Je pekné, že ľudia majú radi zvieratá. je však smutné ak ich majú radšej než svoj vlastný druh, človeka.

janne318
4. feb 2022

@loliki Nesúdim a ani neodsudzujem. Iba konštatujem, že nemám súcit s ľuďmi, ktorí sa na ulicu dostali kvôli vlastnej nezodpovednosti a žijú tak roky, pretože nie sú ochotní na sebe zapracovať a vzdať sa alkoholu. Isteže, sú medzi nimi aj výnimky - ľudia, ktorí ostali bez domova napríklad z rodinných dôvodov, ktorí stratili prácu alebo urobili v živote pár nesprávnych rozhodnutí. Osobne poznám dvoch takých ľudí - no obaja sa po krátkom čase opäť postavili na nohy, našli si prácu, bývanie, a dnes zas žijú normálne usporiadané životy. Nežobrú pred potravinami, aby mali na čučo, nerobia neporiadok na verejných priestranstvách, nezneužívajú RZP a nerobia hanbu sebe ani svojej rodine. No ako sa vraví - komu niet rady, tomu niet pomoci. Ak je pre niekoho jediným zmyslom života víno v plastovej fľaške - ťažko možno takého človeka ľutovať a mať s ním súcit.

erickatt
5. feb 2022

@loliki lenze bezdomovci su na 99,9% ožrali. A sami su si na vine kde su

loliki
5. feb 2022

@erickatt Lebo alkohol ich zohrieva. Nemyslím si, že všetci sú si na vine.

janne318
5. feb 2022

@loliki život dáva každému rovnaké šance. Pokiaľ človek nie je chorý alebo handicapovaný, každý má možnosť pracovať a zarobiť si na svoje živobytie. Ba dokonca je aj veľa chorých či telesne postihnutých ľudí, ktorí nefňukajú do vankúša a nečakajú na to, čo im kto dá. Nehľadia celé dni na dno pohárika, ale jednoducho využívajú možnosti, ktoré sa im núkajú. Prečo by som mala ľutovať bezdomovcov, z ktorých 90% sú zdraví ľudia v aktívnom veku, akurát že sú to leniví alkoholici? Navyše - existujú rôzne formy intervencie a pomoci pre ľudí v núdzi (napríklad nocľahárne pre bezdomovcov, psychologické poradenstvo, bezplatné právne poradenstvo, atď.). Ibaže to by museli títo povaľači rešpektovať isté pravidlá a dodržiavať určitý režim - čo oni ochotní nie sú. A už vôbec nie makať niekde v továrni alebo robiť verejnoprospešné práce. Jednoduchšie je ožrať sa a žobrať na ulici - čakať, kto im čo dá a kto ich poľutuje. Kto chce normálne žiť - ten musí byť aj ochotný pracovať a prestať slopat.

Strana
z2