Zmení sa farba vlasov u detí?
Ahojte, ako to mate s vyzorom vasich deticiek? My s manzelom mame obaja tmavsie vlasy, ja hnede oci, manzel zelene a mame dve peroxidovo blondate deti s azurovo modrymi ocami 🤷♀️. Meni sa to casom?
No ak ste neboli s mužom ako deti blondiaci vy tak niekto určite ... rodičia starý rodičia pra...takéto veci sa jednoducho dedia...strýko teta hockto
Hm a prečo ti vadí že majú deti svetle vlásky? Nerozumiem tomu 🤔
A keď ste boli malí aké ste mali vlasy? My sme tiež tmavší... A ocko ma skoro čierne az vlasy. A mala je blondacka. Obaja ako deti sme boli blond. Oči ani nekomentujem 😂 ja modro zelená, on zeleno hnedá... A mala úplne tmavo hnedá ako dedo 😂
@andreatytler narýchlo som našiel🙂 riešia to dva gény jeden rieši farbu-buď melanin je alebo nieje, teda Modra, alebo čierna, druhý gén určí intenzitu a hĺbku, teda prirobi hnedé odtiene či už tmavé, alebo svetle hnedé, alebo zelené. Je 9 genotypov, a 5 fenotypov.
Čierne oči: (BBGG)
Tmavé hnedé oči: (BBGg), (BbGG)
Svetlo hnedé oči: (BbGg), (BBgg), (bbGG)
Zelené oči: (Bbgg), (bbGg)
Modré oči: (bbgg)
Ahoj, ja som bola ako dietatko blondinka, asi v 3. Alebo 4.triede mi to stmavlo. Mam hnede vlasy a hnede oci. Mam syna ktory ma 10r a od narodenia je blondak. Ziaden naznak ze by sa to malo zmenit 😁
@andreatytler Dakujem! Ta tabulka vyssie mi skoro urvala dekel.
Podľa mňa sa mení, kamoška je tmavá aj jej muž a chlapčeka mali úplne bieleho, myslím vlasy a teraz bude mať 6 a vlásky mu už pomaly tmavnu! Moja mala oči ako dve studničky krásne modré a teraz sa jej začínajú farbiť do zelena! A inak aj môj bracho aj ja sme boli blondaci, keď sme boli malí a teraz máme obaja tmave hnedé vlasy
my so sestrou sme boli v detstve rozkošné zlatovlásky, teraz sme obe hnedovlásky 🙂
Samozrejme ze sa moze farba vlasov zmenit. Manzel ako dieta blondacik, v puberte a dospelosti hnedovlasý. Byvalý priatel detto. Takze ano, moze sa zmenit aj farba vlasov.
A zas dcerka, narodila sa ako ciernovlaska, ale to asi skoro vsetky deticky a potom jej vlasky zosvetleli a zatial ich ma svetle, zatial je zlatovlaska. Uvidime dokedy 🙂
@miskooo1987 geny sa dedia do 7 generacie (aj oci, aj vlasy)- takze kludne mohol byt nejaky predok pred 150 rokmi modrooky/zelenooky blondak, aj ked rodicia su obaja hnedovlasy a hnedooky...😀😇
ahoj, moji rodicia obaja hnede vlasy, mamina zelene oci, ocino modre... ja som bola ako dieta blondinka (nie peroxidovo, ale mala som cca do 4r. svetle blond vlasy), s pribudajucim vekom mi stmavli a teraz mam tmavohnede... a oci mam hnedo-zelene...
je to sice neprijemne, ale snaz sa odosobnit od blbych komentov... kamoske sa narodilo rysave dieta a nikto z rodiny rysavy nebol, teraz je maly s hnedymi vlasmi uz... skratka niekedy tie geny si porobia sisi-misi a potom sa to nejako uprace 🙂
@nairia dakujem
@vevesh dakujem
@silvike vdaka
@tulipanicek lebo vsade kde prideme sa vsetci cuduju. Situacia sme na hoteli a recepcna sa pyta jeee aky kraaasny blondak a po kom ma take modre oci a my s muzom ze po susedovi. Alebo pristupi ku mne vo vytahu chlapik a vravi ze jeee manzel je blondiak?
@erickatt ano, deti su nadherne
@miskooo1987 my sme tiez tmavi s hnedymi ocami a dcera ma modre oci a ako dieta mala vlasy farby ako slonovinova kost. Asi do puberty tak, potom jej tmavli a teraz ma 29 a je taka spinava blondina, v lete blondina zo slnka. Ale vsimla som si, ze s kazdym strihanim nakratko, akoby jej tmavli.
@andreatytler dakujem
Ahoj, ja som sa narodila s ciernymi vlasmi, potom som bola rysava , nakoniec som skoncila so spinavou blond.... 😁
Moji rodicia:
Mama - tmavé az čierne vlasy, hnede oci
Otec - hnedé vlasy, hnedé oci
Brat - hnedé vlasy, hnedé oči
A ja? Originál blondyna s modrými očami 😁
@vevesh nie gény sa nedia do 7 generácie.... dedia sa do hociakej🙂 len recesivne sa neprejavia pokial nemajú aj recesivneho parťáka... darmo tvoj pradedko mal krvnú skupinu AB, ak ty máš A, otec deti A, a deti AB tak to nie je prejavený pradedko, ale poštár...
ahoj u nas je
MAMA- BRUNETA ZELENE OCI
OTEC- Hnede vlasy - hnede oci
Sestra- dvojca bruneta- modre oci
Sestra dvojca hnede- tmavo hnede oci
Bratia dvojcata. 1- cierny- nezabudkovo modre
2 hnedovlasy- modra s nadychom zelenej
Brat- hnedorysave vlasy- modre oci
Sestra cierne vlasy a hnede oci
Ja mladosti total blondynka a teraz bruneta a mam jedno okolo slabo modre a druhe tmavomodre.
V porodnici som lezala s pani ktora mala cierne vlasy aj jej manzel. Narodilo sa im uplne blondave dievca a vlastne k nej chodili este dve deti vo veku 2 a 5 rokov toez uplne blondave. Teraz maju vsetci traja tmavosede vlasy. Ale kedy stmavli neviem.
Autorka, nenapísala si vek detí. Poznám prípady, kedy z úplne blonďavého dieťaťa vyrástol tmavovlasý dospelý. Na druhej strane, nie sú vôbec ojedinelé prípady, kedy mali tmavovlasí rodičia blonďavé deti, alebo naopak. Napríklad môj muž, je to modrooký blonďák, vždy som si myslela, že po mame, lebo odkedy jeho mamu poznám, je blondína. Až keď som videla jej svadobnú fotku, bola som veľmi prekvapená, obaja mužovi rodičia mali tmavé vlasy. (On mal v detstve veľmi svetlé, skoro až biele vlasy, neskôr mu trochu stmavli.)
Dakujem vsetkym za komenty, vyzera ze nie sme jedini 🙂
Určite nie... A kľudne sa neskôr môže stať že stmavnu tie vlasy..

Moj manzel ako dieta blondavy a potom cierne vlasy a najstarsi syn to iste do 3 rokov uplny blondak a starsia d era ma hnede oci a ja mam zelene a muz modre ostatne deti su modrooke a vsetky su nase