Zmenil covid svet okolo nás?
Pride vam niekedy, ze sa svet zmenil od covidu?
Tak minimálne sa svet rozdelil na dve polovice - jedna, čo tomuto covid šialenstvu úplne podľahla (panika, opatrenia, rúška, vakcíny, testy...) a druhá, ktorá celú túto pandémiu považuje za tzv. podvod...
Áno jasne, mám pocit že od covidu spoločnosť zostala celkovo negatívne naladená, pesimistická, každý ma pocit že sa k vsetkemu musí vyjadriť, lebo “on môže”, oportunizmus voči vsetkemu a všetkým, čistá anarchia a egoizmus
Nie
Áno, snáď niekto nevidí, ako sa svet zmenil?
Ale nebol to priamy dôsledok covidu. Pandémia bola voda na mlyn pre tých, čo sa snažia destabilizovať spoločnosť a veľmi účinne to využili.
@kristinka92 kvôli kovidu?
Minimálne deťom to veľmi uškodilo.
Podľa mňa áno. Ekonomický dopad.. dopad na psychické zdravie niektorých ľudí.. od covidu vnímam väčšiu polarizáciu spoločnosti aj väčší vplyv rôznych dezinformácii.. zvýšené možnosti práce na HO..
Áno ale covid sám za to nemôže.
Covid v kombinácii so sociálnymi sieťami polarizoval spoločnosť, ale inak.
Ekonomika bola v závislosti od toho ako sa krajiny v dobrých časoch pripravili na krízu, Covid len odhalil slabé miesta
situacia okolo kovidu ukazala co v ludoch je a coho su schopni. a ukazala aj to aka je spolocnost.
Tak u nás v okolí covid spustil ešte väčší stavebný boom ako bol, ľudia sa z bytov hnali do domov, predávali sa aj domy čo roky nikto nechcel a na dedinách skončili aj takí čo tam ale vôbec nepatria (a prejde cez dedinu traktor s hnojom a vypisujú na FB čo sa stalo, čo je to za smrad 🙄)
A kopu vecí sa dá vybaviť cez net čo pred covidom nebolo. Tiež sa dá kúpiť cez net to, čo sa predtým nedalo.
A niektorí ľudia v tom období zrástli so svojimi teplákmi a ostalo im to 😁
jasne ze zmenil. vela veci sa pohlo dopredu. vela veci vybavis online co dovtedy neslo.
a negativne ? akurat ludia ukazali akí maju charakter a svoju pravu tvar a hlavne za klavesnicou.
Konečne 90% IT firiem pochopilo, že homeoffice je win-win pre obidve strany. To bol asi jediný dobrý prínos covidu.
Nie covid, ale neregulovanie dezinformácií.
Slovenska spoločnosť nebola pripravená na hybridnú vojnu.
Ja osobne mam pocit, ze sa odvtedy ludia potrebuju menej socializovat ... Mnoho mojich znamich od covidu ledva vyjde z domu/bytu resp. ovela viacej sa izolovali.
pre mna sa urcite spolocnost zmenila, chameleoni z mojom blizkeho okolia sa jednoznacne vyfarbili a uz aspon viem s kym uz nemusim stracat cas a energiu.
nastartoval negativny trend zmien v spolocnosti, to je moje vnimanie. pozitivum je v prestaveni myslenia zamestnavatelov na pracu z domu. posledny rok ale naozaj pozorujem, ze prepojenie prekonany covid a znizene iq je pravdive - kolko hlupakov je vsade, to som predtym nejak neregistrovala
Ano zmenil. Z doby blahobytu do neistych čias. Ale takéto zmeny sa diali v celej histórii, takže ich musíme prijať.
Za tie 4 roky sa svet zmenil radikálne. Možno ide o to akou vekovou skupinou to je vnímané
No jasné, však polovica sveta po očkovaní zomrela.
Samozrejme, že zmenil. A žiaľ aj zobral život mnohým ľudom.
ti co boli cez covid otravni, su stale otravni, ale nastastie uz ten natlak na ludi nie je
Áno , zmenil.
Pre očkovanych som dezolat a hoaxer 💋
Ja už rozlišujem dobu pred a po kovide.
Dost poodhalil co je v ludoch, v ich srdci, charaktere...
Ano ľudia su ešte horší

Podľa mňa sa už zabudlo, že bol nejaký kovid. Zmenili sa ceny a už sa neznížili 😁 ako pri každej katastrofe. A co nás poznačilo, je podľa mňa vojna na Ukrajine, nie kovid.