icon

Zmenil covid svet okolo nás?

2. dec 2024

Pride vam niekedy, ze sa svet zmenil od covidu?

Strana
z2
procrastique
2. dec 2024

@sante81 aký to je pocit keď ťa má väčšina populácie za hlupaňu? :D resp za dezoláta? :D

katka700
2. dec 2024

Covid ukázal pravú tvár "elít" a ich uplatnych (dez)informacnych médií a že 100 x opakovaná lož sa stane pravdou.
Ľudia namiesto toho aby sa poučili skočili na hru "kmeňova mentalita" a zabudli že nesúhlasiť sa dá aj slušne bez urážok a dehonestujucich nálepiek.

annm81
2. dec 2024

@procrastique Väčšina? Na Slovensku? Konšpirátori sú dosť možno vo väčšine a ich počet rastie.

procrastique
2. dec 2024

@annm81 ja hovorím populácie, nie slovákov :D

annm81
2. dec 2024

@procrastique ok. Pravdupovediac, netrúfam si odhadnúť, aké budú globálne čísla, ale rastie to príšerným tempom.

zuzitko74
2. dec 2024

@sante81 To len ty máš taký pocit, väčšina očkovaných ani netuší, že existuješ.

akje
2. dec 2024

Áno , zmenil.
Pre očkovanych som dezolat a hoaxer 💋

@sante81 ja som ockovana a nie si pre mna dezolat a hoaxer 😊🙃

lienka.7
2. dec 2024

@autorka samozrejme. Ešte ďalšia generácia sa bude vyhovárať, aké má "traumy" z covidu 👌👎

grof_monte_christo
2. dec 2024

Sesternica, co ma krčmu, povedala, že oproti dobe před covidom k nim chodievalo veľa ľudí. Majú aj letné terasy, ihriska pre deti. Naozaj tam bol problém cez leto chytiť miesto. A teraz prázdno. Ľudia sa odnaucili chodit na pivo. Asi si skôr kúpia a doma vypijú.

sante81
2. dec 2024

@procrastique pocit? Žiadny, však pre hlupáka každy hlupák 💋

joesvk
2. dec 2024

@danyelia
Je aj tretia skupina. Ja som v nej napríklad.
Ktorá reálne videla zomrieť vo svojom okolí aj mladých ľudí..aj videla,že veľa ľudí malo ťažký priebeh a nikto netušil, či to nebudem práve ja alebo niekto z mojej rodiny .
A pritom vnímala,že Matovič veľa opatrení neuchopil správne. Hovorím Matovič- nie vláda,lebo v tom čase si uzurpoval právo na jediný správny pohľad na nastavenie opatrení.
Škody na deťoch, ktoré mohli byť v školách, na prevádzkach, ktoré zbytočne krachovali atď...

A najväčšie škody vidím v nedostatku kritického samostatného myslenia..

oblecenie99
2. dec 2024

@joesvk Ja len ešte dodám,. že tie hlavné opatrenia na začiatku (napr. neslávne slávne zatváračky ľudí do štátnej karantény v nevyhovujúcich podmienkach čo teraz ideme vo veľkom amnestovať - tým netvrdím, že sa nemá amnestovať) nezaviedol Matovič, aj keď už na to ľudia zabudli..

joesvk
2. dec 2024

@oblecenie99 Ľudia zabudli aj na tých mŕtvych, ktorí fakt zomreli...A teraz hovoria,že to.bol.len podvod...
Nevedia sami vyhodnocovať informácie. Slepo.veria jednej alebo druhej strane.
Toto sa počas covidu naviac rozšírilo-pandémia viery názorom, ktoré mi niekto mne sympatický prezentuje.

moncici7
3. dec 2024

@annm81 a naco spat, dopredu ides

moncici7
3. dec 2024

@joesvk to robia ale obe strany bez kritickeho myslenia

annm81
3. dec 2024

@moncici7 Záleží. Keď sa rútiš plnou rýchlosťou do priepasti, asi je lepšie vrátiť sa.

kvetinka_2
3. dec 2024

Podľa mňa Covid zmenil veľa. Čo, tak pozorujem, že niektorým ľuďom akoby Covid zrýchlil hodinky. Mám pocit, že ľudia menej prežívajú akcie, ale to môže, byť aj tým, že veľa ľuďom akoby sa od Covidu-19 zmenila situácia. Neviem, mám pocit, že od pandémie, ide všetko tak 10x rýchlejšie.🫠

moncici7
3. dec 2024

@annm81 ano do priepasti sa rutis, tazko sa vratis. Otazka je kto ti to hovori

annm81
3. dec 2024

@moncici7 Najlepšie je vždy venovať pozornosť tomu, čo sa deje na ceste.

moncici7
3. dec 2024

@annm81 presne tak a nenechat si vymyvat mozog horsimi pasaziermi

annm81
4. dec 2024

@moncici7 Zasa záleží. Ignorovať tých, o ktorých viem, že majú výhľad tam, kam ja nemám, sa nevypláca . A už vôbec nie, ak tú priepasť vidí každý, kto nie je slepý a aj slepý cíti, že už nie sme na hladkej diaľnici ale akomsi tankodróme.

moncici7
4. dec 2024

@annm81 presne tak , ze je to strasne vidiet a vidi to cely svet a cely svet vystavuje vysvedcenie a my vidime ake

moncici7
4. dec 2024

@annm81 a kto sposobil tankodrom treba vidiet a ten nie je len u nas 😉

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
5. dec 2024

Pre mna hej. S antivaxermi sa nekamaratim😀 ale v podstate vtedy som zacala vnimat viac hoaxerov,konspirstorov,vtedy sa to viac vykrystalizovalo a zistila som ze s takymi spolocnu rec nenajdem. Dalej,zacala som robit HO, rovnako manzel, pandemia nas naucila ze to nemusi byt problem..rovnako som zacala viac vyuzivat videohovory vseobecne,cize moj svet sa zmenil

Strana
z2