icon

Zmenil covid svet okolo nás?

2. dec 2024

Pride vam niekedy, ze sa svet zmenil od covidu?

Strana
z2
kavasmliekom
2. dec 2024

Podľa mňa sa už zabudlo, že bol nejaký kovid. Zmenili sa ceny a už sa neznížili 😁 ako pri každej katastrofe. A co nás poznačilo, je podľa mňa vojna na Ukrajine, nie kovid.

danyelia
2. dec 2024

Tak minimálne sa svet rozdelil na dve polovice - jedna, čo tomuto covid šialenstvu úplne podľahla (panika, opatrenia, rúška, vakcíny, testy...) a druhá, ktorá celú túto pandémiu považuje za tzv. podvod...

kristinka92
2. dec 2024

Áno jasne, mám pocit že od covidu spoločnosť zostala celkovo negatívne naladená, pesimistická, každý ma pocit že sa k vsetkemu musí vyjadriť, lebo “on môže”, oportunizmus voči vsetkemu a všetkým, čistá anarchia a egoizmus

ivik4
2. dec 2024

Nie

annm81
2. dec 2024

Áno, snáď niekto nevidí, ako sa svet zmenil?
Ale nebol to priamy dôsledok covidu. Pandémia bola voda na mlyn pre tých, čo sa snažia destabilizovať spoločnosť a veľmi účinne to využili.

kavasmliekom
2. dec 2024

@kristinka92 kvôli kovidu?

fajnova
2. dec 2024

Minimálne deťom to veľmi uškodilo.

wolf_
2. dec 2024

Podľa mňa áno. Ekonomický dopad.. dopad na psychické zdravie niektorých ľudí.. od covidu vnímam väčšiu polarizáciu spoločnosti aj väčší vplyv rôznych dezinformácii.. zvýšené možnosti práce na HO..

januska12323
2. dec 2024

Áno ale covid sám za to nemôže.

jananovotna88
2. dec 2024

Covid v kombinácii so sociálnymi sieťami polarizoval spoločnosť, ale inak.
Ekonomika bola v závislosti od toho ako sa krajiny v dobrých časoch pripravili na krízu, Covid len odhalil slabé miesta

pralinka25
2. dec 2024

situacia okolo kovidu ukazala co v ludoch je a coho su schopni. a ukazala aj to aka je spolocnost.

scila
2. dec 2024

Tak u nás v okolí covid spustil ešte väčší stavebný boom ako bol, ľudia sa z bytov hnali do domov, predávali sa aj domy čo roky nikto nechcel a na dedinách skončili aj takí čo tam ale vôbec nepatria (a prejde cez dedinu traktor s hnojom a vypisujú na FB čo sa stalo, čo je to za smrad 🙄)
A kopu vecí sa dá vybaviť cez net čo pred covidom nebolo. Tiež sa dá kúpiť cez net to, čo sa predtým nedalo.
A niektorí ľudia v tom období zrástli so svojimi teplákmi a ostalo im to 😁

bykaterina
2. dec 2024

jasne ze zmenil. vela veci sa pohlo dopredu. vela veci vybavis online co dovtedy neslo.
a negativne ? akurat ludia ukazali akí maju charakter a svoju pravu tvar a hlavne za klavesnicou.

thirstymonk
2. dec 2024

Konečne 90% IT firiem pochopilo, že homeoffice je win-win pre obidve strany. To bol asi jediný dobrý prínos covidu.

veklipo
2. dec 2024

Nie covid, ale neregulovanie dezinformácií.
Slovenska spoločnosť nebola pripravená na hybridnú vojnu.

oceanahory
2. dec 2024

Ja osobne mam pocit, ze sa odvtedy ludia potrebuju menej socializovat ... Mnoho mojich znamich od covidu ledva vyjde z domu/bytu resp. ovela viacej sa izolovali.

annm81
2. dec 2024

@veklipo Je niekto kto bol? Okrem tých, čo ju spustili. Čo je horšie, podľa mňa doteraz nikto nemá tušenie, ako z toho von - sme naplno v postfaktickej dobe a cesta späť možno vôbec neexistuje.

kinats
2. dec 2024

pre mna sa urcite spolocnost zmenila, chameleoni z mojom blizkeho okolia sa jednoznacne vyfarbili a uz aspon viem s kym uz nemusim stracat cas a energiu.

akje
2. dec 2024

@autor ano. Mam pocit, ze vsetko zacalo byt extremne. Akoby vymizla zlata stredna cesta vo vsetkom.
Najviac, co si vsimam v spolocnosti je uplatnovanie pravidla: Bud si s nami alebo proti nam. Uplne jedno o co ide alebo o koho ide.

tana85
2. dec 2024

nastartoval negativny trend zmien v spolocnosti, to je moje vnimanie. pozitivum je v prestaveni myslenia zamestnavatelov na pracu z domu. posledny rok ale naozaj pozorujem, ze prepojenie prekonany covid a znizene iq je pravdive - kolko hlupakov je vsade, to som predtym nejak neregistrovala

harrisson
2. dec 2024

Ano zmenil. Z doby blahobytu do neistych čias. Ale takéto zmeny sa diali v celej histórii, takže ich musíme prijať.

tibor79
2. dec 2024

Za tie 4 roky sa svet zmenil radikálne. Možno ide o to akou vekovou skupinou to je vnímané

tibor79
2. dec 2024

@harrisson musíme len zomrieť

procrastique
2. dec 2024

No jasné, však polovica sveta po očkovaní zomrela.

bloger
2. dec 2024

Samozrejme, že zmenil. A žiaľ aj zobral život mnohým ľudom.

zobaka
2. dec 2024

ti co boli cez covid otravni, su stale otravni, ale nastastie uz ten natlak na ludi nie je

sante81
2. dec 2024

Áno , zmenil.
Pre očkovanych som dezolat a hoaxer 💋

avicii18
2. dec 2024

Ja už rozlišujem dobu pred a po kovide.

tilonka
2. dec 2024

Dost poodhalil co je v ludoch, v ich srdci, charaktere...

zzzzza
2. dec 2024

Ano ľudia su ešte horší

Strana
z2