icon

Zmiznutá ponorka

20. jún 2023

Sledujem v spravach o tej 5 clennej posadke, ktora zmizla v ponorke... Mal to byt 8 hodinovy vylet k Titanicu.. je to desive, hra o hodiny.. ako zo zleho filmu. Myslite, ze sa im podari najst a zachranit ludi v ponorke?

annelise17
22. jún 2023

@chillibubble bohužiaľ, sledujem live brífing, našlo sa 5 častí a je viac než jasné, že došlo ku katastrofickej udalosti. Takže podľa ich vyjadrení zrejme implodovala.

juliacenc
22. jún 2023

Cize ich tam spucila ta ponorka?

maty112
22. jún 2023

@sickynickyobsadene naozaj? sledujem to, len som toto nezachytila😳🙁

sickynickyobsadene
22. jún 2023

@maty112 bolo teraz na joj24 naživo z Bostonu. Sú mŕtvy.

annelise17
22. jún 2023

@juliacenc pravdepodobne áno. Teraz sa zamieravajú na ďalšie pátranie a na zmapovanie časovej línie. Myslím že trup s posádkou stále nebol nájdený, ale na základe najnovších informácii je žiaľ jasné, že to neprežili. Taktiež vyjadrili úprimnú sústrasť rodinám.. Bol by to naozaj veľký zázrak, ak by sa našli.

maty112
22. jún 2023

@sickynickyobsadene aha nepozeram spravy, tak to je smutne... a zvlastne...par hodin po kysliku sa nasli 🙁

kandelabra
22. jún 2023

Nechcem zniet cynicky, ale aspon to mali rychlo za sebou. Clovek si to vraj ani nestaci uvedomit, ze sa nieco deje. Oproti 5-dnovemu vazeniu na dne mora a udusenim sa... Aspon to moze byt ich blizkym na utechu, ze sa netrapili....

annelise17
22. jún 2023

@maty112 ale oni sa nenašli. Našlo sa len 5 častí Titanu cca 200m od vraku Titanicu. Na základe analýzy trosiek prišli k záveru, že sa oddelili kvôli katastrofickej udalosti, pravdepodobne implózia. Nevedia kedy a nevedia kde je trup s posádkou.

maty112
22. jún 2023

@annelise17 to ano, ale aj tak to pravdepodobne pznamena ze su uz "po"...

lalala94
22. jún 2023

@kandelabra tiež som chcela napísať niečo také. Je to hrozná smrť, ale aspoň netrpeli. Čítala som, že to muselo byť rýchle a ani si to neuvedomili (aspoň malá útecha pre pozostalých). Je to strašné, ale presne ako píšeš, lepšie ako sedieť niekoľko dní v ponorke na dne oceána uvedomujúc si, že tam umrú.

maty112
22. jún 2023

kokos, aj tak dievcata, vnimate to aj vy tak, ze boli tam miliardari...a peniaze im nepomohli... aku cenu maju peniaze ked bojujete s prirodou casom...🤔 iba taka uvaha...ze sa vsetci plasime, a syslime a setrime len aby bolo, ale nezijeme....a ked je...tak nema to cenu...doslova... tato udalost je hrozna...a ma vela k tomu sa zamysliet...je mi luto tych ludi, to muselo byt strasne byt stiesneny, bezmocny, casovo limitovany...to by som nikomu nepriala.. 🙁 ten pocit.....

annelise17
22. jún 2023

@maty112 nie nevnímam, pretože počet núl na konte neurčuje hodnotu ľudského života a oni tam nešli preto, aby ukázali že sú miliardári ale preto, že chceli vidieť vrak Titanicu, pretože spoločnosť OceanGate ponúkala výlety na Titanic. Mali na to peniaze, išli. Je to tragédia ako každá iná a je úplne jedno, či sa niečo také stane boháčom alebo chudobným.

kandelabra
22. jún 2023

@maty112 ale oni ani nevedeli, ze sa nieco stalo. To je tak rychla smrt, rychlejsia ako gulkou z pistole. Pravda, peniaze im nepomohli, nikto si nekupi ani o minutu viacej zivota....

lenusiatko
22. jún 2023

@maty112 uprimne? Mne pride cely tento svet chory. Teraz v spravach, ze Zuckerberg pojde do klietky s Muskom. Detski otroci pracuju v bangladesskych shadow tovarnach za 60 centov na tyzden. Miliardari si zaplatia mucivu smrt v hrackarskej kapsulke a hlada ich cely svet. Za den sa utopi na mori 200 migrantov. Uplna dystopia, kde je ten svet, o akom sme snivali pred 30 rokmi...

slniecko5
22. jún 2023

Ale ako je možné, že ešte vcera niekto dával signály, že žijú? To sa ako vysvetľuje? Bol to.niekto iný?

kittykat22
22. jún 2023

@maty112 nie nevnimame. Zasluzia si zazit svoj sen ako kazdy. niekto tuzi vidiet vodopady, niekto hory, a niekto titanik

kittykat22
22. jún 2023

@slniecko5 pohyb praskajuceho titanicu

slniecko5
22. jún 2023

@kittykat22 myslíš? Každú polhodinu? Presne podľa protokolu? Kedy umreli vlastne? Hneď ako stratili signál??

kittykat22
22. jún 2023

@slniecko5 nebolo to kazdu pol hodinu. To nejako blbo vyslo v novinach. Nevieme kedy sa to stalo. Zatial ziadne info. Len ze je koniec

kandelabra
22. jún 2023

@lenusiatko pred 30timi rokmi bol svet presne taky isty, len bez dnesnej urovne techniky. Aj dobry, aj zly. Len sme nesedeli na nete a nemali taky pristup k informaciam ako dnes.

chillibubble
22. jún 2023

@slniecko5 toto som ani ja nepochopila. ci je iste ze sa ozaj netrpeli a neboli tam cely cas na dne alebo niekde vo vode a k tomu rozpadu nedoslo len pred par hodinami...

maty112
22. jún 2023

baby, chapem ako to myslite...kazdy ma svoj strop luxusu...niekto domasu na 3 dni, niekto chorvatsko, niekto nepal...niekto vymenenu strechu na dome...chapem...ale stale je to o peniazoch...ze aky sme, ludia, ze myslime si ze mame a mozme si dovolit tak sa nam musi podvolit vsetko...a tato tragedia je toho prikladom...ale ja len tak na uvahu som pisala...kazdopadne, toto by sa nemalo stat nikomu...taka bezbrannost zivota-ten pocit ze neda sa, nemozes...velka skoda ze to tak dopadlo..🙁

kandelabra
22. jún 2023

@slniecko5 boli to zvuky, ale nevedelo sa, cim su sposobene. Dnes myslim na tlacovke hovorili, ze ak by sa to nestastie udialo az po tom, co tam spustili sonary (a teda zachytili zvuky), urcite by to bolo pocut. Tiez myslim, ze niekto uz skor spominal, ze este v nedelu bolo pocut nieco ako vybuch, ale tiez si neboli isti, co to mohlo byt.

maty112
22. jún 2023

@kandelabra ja neviem, ale myslim ze vtedy sa zilo trosku inac..trosku ludskejsie...resp..viac zili a boli ludia spolu...ale tazko hodnotit to v com clovek nezil naostro

annelise17
22. jún 2023

@maty112 no dobre ale je nejaký rozdiel medzi tým, že niekto umrie napr. po ceste na Tučepi a niekto po ceste na Titanic ? Nie je, to že niekto mal na to peniaze a išiel z neho nerobí človeka, čo si zaslúžil a vypýtal vlastnú smrť. Mňa skôr zaráža, že traja z 5 členov posádky boli profesionáli a napriek tomu dôverovali experimentálnemu zariadeniu na diaľkové ovládanie. To je to smutné, že tá spoločnosť toto dopustila, nie to že oni mali na výlet za 500k.

tehulka2011
22. jún 2023

@maty112 ved oni praveze zili a uzivali si zivot, nie ako vacsina ludi. Nestastie sa stane hocikomu, aj chudobnemu na bicykli napr.

maty112
22. jún 2023

@annelise17 ale ved prave to je to...ze koli svojim financnym moznostiam tomu verili...a isli... nieje to pribeh ohrdnutej manzelky miliardara... zoberte ho a nech sa nevrati...a dopadlo to takto tragicky, lebo si mysleli ze mam na to...idem sa pozriet, preco nie? to tazko ale sudit, hodnotit...kazdopadne smutny pribeh 🙁

mery333
22. jún 2023

Ja som na fcb dnes citala (pocuvala, bol to rozhovor) byvaleho spickoveho konstruktera OceanGate, ktora ponorku skonstruovala, ze im odmietol dat "potvrdenie-certifikat" o bezpecnosti, lebo pol-metrove okienko, ktore sa nachadzalo v ponorke, bolo bezpecne iba do hlbky 1300 metrov, a oni sa potapali do 4000 metrov. Upozornil, ze ponorka je smrtiaca pasca. Aj sa sudil s touto firmou, vysudil mimosudne vyrovnanie. Takze dobre vedeli, ze ma pravdu. Neviem uz najst ten link, lebo mi preskocil fcb. Ale kazdopadne v najblizsich dnoch vyplavaju na povrch (a to doslova) este zaujimave informacie.

Ale pride az neuveritelne, ako niekto DOBROVOLNE nastupi do takehoto crepu, ktory z videi a laickeho pohladu vypada absolutne nedoveryhodne, ovlada sa gamepodom v hodnote 50$, neda sa otvorit zvnutra, neda sa na hladinu vyslat zachranna bojka, atď, atď. A este si za to zaplatis x- stotic $. Ti ludia si zjavne svoj zivot nevazili a postihol ich velmi kruty osud. Schytať gulku do hlavy, musi byt oproti tomuto luxus. 🤔

annm81
22. jún 2023

@lenusiatko To, že ich hľadá celý svet nijako nesúvisí s tým, že šlo o boháčov. Rovnako by ich hľadali aj keby to boli bežní ľudia.

slniecko5
22. jún 2023

Ja rozmýšľam, že ten otec musel veľmi trpieť, keď mu to došlo. Že tam syna nemal.brat. Toto by ma ako matku zničilo fakt:(