icon

Zmiznutá ponorka

20. jún 2023

Sledujem v spravach o tej 5 clennej posadke, ktora zmizla v ponorke... Mal to byt 8 hodinovy vylet k Titanicu.. je to desive, hra o hodiny.. ako zo zleho filmu. Myslite, ze sa im podari najst a zachranit ludi v ponorke?

vevesh
22. jún 2023

@h2 no nie celkom, kedze sa zachranari pohravali s istiacim tunelom , ktory pouzivaju na normalne stroskotane ponorky. Ten tunel je automaticky, ale na jeho pouzitie potrebujes otvorit dvere zvnutra. Cize konstrukteri kvazi pripravili posadku o sancu zachranit ich.

vevesh
22. jún 2023

@maribell polar prince je ta materska lod, z ktorej titan ide k titanicu.

annm81
22. jún 2023

@maribell Píšem ako laik, tak to ber s rezervou, ale ponorka sa mala ponoriť do hĺbky skoro 4 km, k tomu treba zarátať morské prúdy/horizontálny posun, schopnosť ponorky manévrovať - podľa mňa sa pokojne dostaneš na 1,5-2 násobok dĺžky lana než je samotná hĺbka. Také lano už bude mať veľkú váhu a teda potrebuješ na materskej lodi vyriešiť vhodné zariadenie na jeho obsluhu. No a potom je otázka, či nie je príliš veľké riziko už samotné takéto lano (napr. že sa niekde zasekne).

salome123
22. jún 2023

velmi si prajem, aby sa ich podarilo zachranit. nemate link "minuta po minute", kde sa to sleduje?

barcelona77
22. jún 2023

@salome123 https://www.theguardian.com/world/live/2023/jun... tu su kazdu chvilu najnovsie info o nich

tenerifka
22. jún 2023

vcera som na youtube pozerala dokument jedneho mexickeho youtubera, ktory tento isty ponor mal s nimi absolvovat v roku 2021 (nepodarilo sa) a teda nakoniec to bolo v 2022 (bol tam s nim dole aj ten francuz, ktory je v tejto stratenej ponorke).
Ten riaditel (ten co je ako pilot v tejto stratenej ponorke) tam vysvetloval, ze v pripade uplne tej najvacsej nudze sa daju manualne aktivovat nejake plavaky, ktore ponorku vyvezu pomaly na hladinu, myslim ze toto nie je zavisle od elektriny a pod.
Takze najhorsi scenar je, ze su od nedele niekde na hladine a nemaju sancu ich vidiet a najst, aj ked dufam, ze v roku 2023 by ich hocijaky radar ci ina technologia mali zachytit

lenusiatko
22. jún 2023
tenerifka
22. jún 2023

protokol bol, ze ak sa prerusi spojenie, okamzite sa vratit, takze sa to mohlo stat, ale prudy ich mohli odniest velmi daleko

annm81
22. jún 2023

@tenerifka Oceán je obrovský, takže nie je nereálne ani to, že ich nikdy nenájdu. Osobne som poznala človeka, ktorý sa takto bez stopy stratil pri svojej plavbe na Hawaii. Pre blízkych je to vlastne najhoršia možnosť, keď stále dúfajú v nejaký zázrak a nedokážu tak spracovať smútok zo straty, pretože bez mŕtveho tela nie je strata definitívna.

tenerifka
22. jún 2023

@annm81 kazdopadne ta ponorka mala kopec nedokonalosti, ktore sa dali vychytat, ak by sa neponahlali a dali tomu este par rokov, napriklad gps pod hladinou nefunguje, ale nad hladinou ano, malo tam byt nieco, co by ich bez problemov lokalizovalo, ak by sa im podarilo dostat na hladinu. Generalny riaditel je tiez v tej ponorke, tak som zvedava, kto ponesie za toto cele zodpovednost

jolly84
22. jún 2023

@andrejkap123 ale noooooooooo 😀

jolly84
22. jún 2023

@andrejkap123 isto nie

bosorkabb
22. jún 2023

S najväčšou pravdepodobnosťou ich nezachránia. To si myslím ja.

h2
22. jún 2023

@bosorkabb V tejto chvíli je to už viac než isté, vzhľadom na čas. Už musia byť bez kyslíka. 😔 RIP

bosorkabb
22. jún 2023

@h2 áno vyzerá to tak. Ono aj tak moc veľkú šancu nemali. Tá ponorka je ako zlý sen.

katuskacicuska
22. jún 2023

📌😞

sickynickyobsadene
22. jún 2023

Skôr ich zabil oxid uhličitý ako nedostatok kyslíka.. samozrejme pokiaľ to nebola rýchlovka a nezomreli v čase zlyhania komunikácie.

ariannazara
22. jún 2023

Ja osobne si myslím ze ich nájdu-ale už mŕtvych. Ale nájdu ich po čase určite.
Škoda ze to tak dopadlo. Sledujem to tiež a zaujíma ma to. Bodaj by sa našli co najskôr 🙏

sickynickyobsadene
22. jún 2023

Našli dole trosky...no zisťujú koho môžu byť ...koho asi?

kittykat22
22. jún 2023

☹️

henka123123
22. jún 2023

Teraz som citala ze uz je iste ze trosku patria tej ponorke ze ich rozdrvil tlak

henka123123
22. jún 2023
annelise17
22. jún 2023

@henka123123 toto sú typické slovenské správy - prekrútené a prikreslené. Vyjadrenie o tých troskách bude až cca o hodinu a nie je pravda, že bol rozdrvený tlakom. Bolo povedané, že možno ide o zadný kryt a pristávací rám z Titanu a mohlo sa stať, že tlak vody spôsobil jeho implóziu. Nie že sa to stalo a že je to 100%. Ja sledujem situáciu na sky news, hodím ti tu link, sú tam každú chvíľu aktualizácie a dobre sa v článkoch orientuje. https://news.sky.com/story/titanic-submarine-mi...

annelise17
22. jún 2023

Aktuálne padlo vyjadrenie, že je veľmi dôležité aký je stav trosiek, nakoľko Titan bol vraj navrhnutý tak, že v prípade hrozby je schopný oddeliť od seba časť svojej váhy - takže pokiaľ nie sú zničené nenaznačuje to implóziu, ale pokus o záchranu. Som zvedavá čo by na to teraz povedali písalkovia z napr. Topiek..

lenusiatko
22. jún 2023

Bratia Cesi maju vyborne spravodajstvo k teme na CT24, o 21.00 bude vyjadrenie americkej pobreznej straze.

shewinka
22. jún 2023

Takze umreli? Zjedli ich zraloky? alebo ich roztrhalo? Tela sa nikdy nenajdu?

chillibubble
22. jún 2023

@annelise17 mohol to byt pokus o zachranu, ved ktovie ako dlho tam tie trosky lezia. citala som ze ta ponorka mala nejaky system co ju v pripade nudze mal vyniest k hladine. lenze stale plati, ze uz mozno nemaju kyslik a bohuzial ich nenasli. ja osobne si myslim, ze ak bolo pocut buchanie, mohli byt na hladine/tesne pod hladinou. lenze aj tak ich nenasli...

sickynickyobsadene
22. jún 2023

Potvrdené,došlo k výbuchu. Amen.