Zmrzlinárka mi nechcela vziať 5 a 10 centovky
Ahojte. Kopček zmrzliny stoji 0.60 centov. V penazenke som mala 10 centovky a 5 centovky a 2 centovky. Tak som nazbierala na 4 kopčeky 2.40 eur. Zmrzlinarka ze také mince nemôže vziať ze hygiena im to zakázala ze co oni s takými mincami majú robit ze ich môžu hodiť do koša. Rozmýšľala som o tom. Ak je majiteľka zmrzliny podnikateľka tak. Isto chodí často do banky s trzbami tak jej tam môžu zmeniť malé peniaze na veľké. Stalo sa také niečo aj vám? Aj centovky sú predsa peniaze. Co vy nato. Je to tak?
@matullienka v podstate to nie sú peniaze, to sú smeti 😀 mali by 1 a 2 centovky už konečne zrušiť... ešte tie 5 centovky ako-tak. ale tie smeti.... 😀
@karolinakr v centre BA uz stoji 2 e
V prvom rade ma zarazila cena zmrzliny, kedze u nas uz stoji kopcek 1,40€. No naspat k tym centovkam, tak nie je na to ziadny zakon, ze ti ich nemohla vziat. Proste ich nechcela
@autorka Aj ty si mohla byť ohladuplná, že nevytrepeš samé centovky na ten pult. Ohľaduplná k tej predavačke, aby nemusela 30 minút rátať tvoje centovky a aj k zákazníkovi/zákazníkom za tvojim chrbtom, ktorí čakajú v rade. Dá sa tie centovky minúť po častiach v rôznych obchodoch. Ja som to vždy tak robila.
Keby to povedala na 1,2centovniky, tak aj pochopim že sa jej to nechce rátať, tak si vymyslí blbost s hygienou.. ale pri 10 a 5c? To už je čo.. veď keď za zmrzlinu nie je celé €, tak jej centy len pomôžu vo vydávaní.. keď u nás ešte nestála zmrzlina 1€ ako je to teraz, ale 80c tak som chodila k zmrzlinarovi zamieňať - sám mi to navrhol, lebo že má problém s vydávaním, každý keď mu dal 1,2€ tak niečo im vydať musel..
Ja ju úplne chápem. Skúste si prečítať ešte raz príspevok od @mistymay33 ak budete mať svoju prevádzku či obchodík, pochopíte, prečo nie je pre obchodníka v poriadku, ak mu niekto 2 eurá zaplatí v centovkách.
@mamula20 ja som to nemyslela ohľadom peňazí, ale toho, že mi niekto (asi USA vláda na čele s Trumpom) príkažu dať si na čelo čip (bude to all in 1- platobná karta, občiansky preukaz, karta poistenca, covid pass...) a tak budem fungovať. Ak tomuto niekto verí, tak mame sakra väčší problém ako centovky 😂🤦🏼♀️
A čo sa centoviek týka, tak tie nechcem v peňaženke ani ja 😁
@valeria_h
@zoro9836
Ja som jedna z tých, čo by som aj hneď prijala mať všetko v jednom doklade, ja stále reagujem na fakt, že niekto verí, že tie čipy budeme nosiť na čele, poprípade nám ich už dávno pichli v covid vakcíne, lem sú zatiaľ deaktivované, pretože mne ani po roku od očkovania nejde platiť ramenom 🤦🏼♀️😪🤧
@mistymay33 problem s tym, ze nemas nechat kde mince nie je problem zakaznika. Chapem tvoj postoj, ze sa ti to nepaci, lenze ja nemozem za to, ze banka nechce menit drobne a automaty ich neberu. Neviem preco by sme my mali riesit, ze ty ako majitelka kaviarne s tym mas starosti. Moj jediny zaujem je, dat si kavu a kolac a zaplatit. Este aby som ja riesila ako koncovy zakaznik, ze ty nemas kde menit drobne. To teda ani omylom. Ako celkom mi staci, ze sa musim obracat horom dolom aby som tu kavu zaplatila, pretoze vsetko je drahe a nebudem si kazit den tym, ze vy si nedokazete so statom/bankou dohodnut lepsie podmienky pre vymenu penazi. Keby si mi co len naznakom povedala, ze sa ti nepaci, ze ti davam drobne, tak si u teba uz v zivote kavu nekupim.
A inak celkom ma nebavi diktovanie podmienok obchodikov ako neberieme karty, berieme karty od, nechceme drobne ... zacinate vymyslat hluposti horom dolom. Spomen si na moje slova teraz ked bude kriza a ludia sa aj 3x rozhodnu ci si kavu daju, lebo na nu jednoducho nebudu mat peniaze ako predtym.
@kittykat22 dohodlo sa, zaokruhlovanie na 5 centov je tu :D za chvilu sa zrusia medenaky a je to vybavene...
@valeria_h a ty si prečítaj môj 🤦🏼♀️😂 ale napíšem to ešte raz - ja som za všetkými 10timi,aby sme mali all in 1 doklad, s tým s tebou aj tou pani súhlasím, rovnako ako aj s tým aby sa zrušila hotovosť. Odveci je pre mňa to, že tie čipy podľa nej budú na čele alebo hocikde inde zavedené v tele 😉
@belllinka hehe no to som sa neodvažovala ani napisať. V Londyne som raz platila 4.50 za 3 kopčeky.Že Bratislava bude svetova aj predbehne aj Londyn som netušila.

@mistymay33 ja to z pokladne vyberiem, zamenim si to so svojimi peniazmi sukromnymi a miniem to v samoobsluznych pokladniach a ked platim hotovostou, vzdy vyhrabem aj drobne, opytam sa ci im treba a casto sa mi stava ze obchody ako papiernictva a kadejake mensie nemaju drobne, tak mi zamenia celu penazenku :DD