icon

Značkové veci verzus fake - skúsenosti

niki101988
7. mar 2014

Milé Dámy otázka,
nie každý si može dovoliť originálny produkt kúpiť, ale kúpili by ste si vedome napodobeninu?
Nekúpili by ste si radšej kúsok z H&M, F&F, alebo Zara, či u niekoho dosť obľúbených číňákov, vietnamcov?
Mne sa minule stalo strašné faux- pas v tomto smere s jednou slečnou na večierku.

klincek
7. mar 2014

@niki101988 mne to "znackovanie" pripada ako uplny nezmysel-ale ak to niekto berie ako sposob sebavyjadrenia, ok..no v tom pripade si asi treba kupit original 😉. nosenie napodobeniny, vydavanej za original, je uz totalny trapas. aj modny, ale najma ludsky..lebo taky clovek vo mne budi dojem, ze klame aj v tom ostatnom.

bubelko
7. mar 2014

@niki101988 nie, nekupila a ani nekupujem. 😉

sissy27
7. mar 2014

@niki101988 vedome by som si fake nikdy nekúpila, je mi to skrátka "proti srsti" ... nehanbím sa za to, že nemám na kabelku za 2000€, dokonca po nej ani netúžim, lebo nechápem, čo také by mi tá kabela mohla poskytnúť viac ako napr. taká za 50€ ... mám rada kvalitné veci a som ochotná za ne priplatiť, ale s rozumom... nečakám, že kvalitné kožené topánky zoženiem za 20€, ale nemusím dať za ne ani 2000€ ... čo sa týka bežných značiek (adidas, nike...) tie sú pre mňa cenovo dostupné, ak potrebujem tak si kúpim.. ak by som si to nemohla dovoliť, tak si kúpim niečo iné, ale určite nie napodobeninu... možno už sú na nerozoznanie od originálu, ale skrátka je to podvod a nebudem to podporovať, keď nemusím...
a ten trapas, že stáť v mhd s kabelkou za "2000€" - veď ak mám zbytočných toľko peňazí, tak by som si snáď mohla dovoliť aj vlastné auto, nie? 😀 a teda snáď nie je niekto až tak padnutý na hlavu, aby na jeden luxusný kúsok 10 rokov šetril alebo si bral úver...

ichbinich
7. mar 2014

Faky nepotrebujem a nepodporujem. Nepotrebujem nikomu nic dokazovat. Radsej pojdem s detmi na dovolenku ako by som mala kupovat znackove veci a faky nekupim...
S manzelom mame par znackovych veci: z outletu za ceny H&M 😀 Inak je 99% mojho satnika H&M a spol.
Deti maju za hrst drahsich veci ako Lego Wear, ale aj tie su s percentami z outletu 😀
Nevidim dovod kupovat predrazene znacky, ked viem, ze aj H&Mkove veci vyrdzia roky (tie pre dospalych urcite, a tie detske uz drzia tretie dieta 😉)
Najdrahie moje oblecenie boli svadobne saty, asi ako u kazdej. Potom jedny topanky na jogging, aj ked nebeham, ale su super pohodlne, a 3-v-1 bunda...
Synov najdrahsi kusok bola zimna bunda za 55€, to som predychavala, ale zalubila som sa do nej. Nosil ju 1,5 zimy, teraz ju nosi krstniatko, potom bude asi dcera... Takze ak to rozratam na tri deti a tri zimy, je to ani dvacka na sezonu 😉 😀

niki101988
autor
7. mar 2014

@sissy27 Divila by si sa koľko ľudí má doma napol zariadený byt ale značkové handry. Ja ak chcem drahšiu vec tak outlety alebo jeden taliansky internetový. Keď tam majú výpredaje tak tam človek kúpi sandále od 49-180 EUR z módnych domov od výmyslu sveta, o kabelkách nehovoriac. Viem, že kvalita niečo stojí.
Myslím si , že kúpiť si čižmy za 90 EUR nie je nič strašné pre dospelého, vláčila som ich tento rok 3tiu zimu a rozhodne ešte jednu dve vydržia.

klincek
7. mar 2014

@niki101988 s tym polozariadenym bytom a znackovymi handrami mas pravdu.no,je to o prioritach 😀
inak len zo zvedavosti-co sa ti to stalo na tom vecierku? 😉

sissy27
7. mar 2014

@niki101988 je to možné, každopádne nesledujem 😉 čo sa týka spotrebných vecí - áno, chcem aby boli kvalitné a za to som ochotná aj priplatiť, nie však na úkor základných vecí ako bývanie či potraviny, ale na druhej strane nemám potrebu si priplácať extra sumu za logo nejakej značky, aby som sa tým prezentovala 🙂
v skratke - kvalitné veci áno, predražené nie 😉

liz_lemon
7. mar 2014

LV a pod. sa mi ani nepacia, a myslim, ze kazdemu kto bazi za tymito vecami, ide v prvom rade o zname logo, ako o peknu kabelku
alebo v Nakupnych maniackach sa idu skoro vsetky po.rat zo znacky Guess, pritom maju hnusne veci, a same videtelne loga
ja mam jednu kabelku z H&M za 15 E, a kazdy ju obdivuje 🙂

niki101988
autor
7. mar 2014

@liz_lemon zabi ma LV mám jednu darovala som si ju po skončení štúdia sama sebe 😀 , inak mám obľúbené dve značky kabeliek a tam si kúpim raz do roka v zľave vždy jednu. Na bežné nosenie mám rada také velikánske v roznych farbách kabelky z MANGO, vo výpredaji cca 18 eur= velká, veľa veci sa tam vojde a vydrží cca dva roky
GUESS no comment aj keď mám od nich lodičky, na dolnej časti podpatku zboku je malé G asi 7 mm

liz_lemon
7. mar 2014

@niki101988 kazdemu sa paci ine, ja by som LV ani zadarmo nechcela, ked sa ti paci, tak je to OK, mne len vadi, ze mnohe ju chcu len pre zname logo
ja mam rada veci bez viditelneho oznacenia

niki101988
autor
7. mar 2014

@klincek Bola som s partnerom na firemnom večierku. Zložila som si z ramien šál čo som mala cez ramená. Neuvedomila som si, že taký údajne rovnaký tam je,leží kúsok vedľa. Pri odchode som si všimla že na mojom šále je logo akési iné, chýba štítok, ktorý bol na vnútornej strane, materiál je tvrdý a škriabe a pod. Partner teda začal hľadať šál a keď tu zrazu vidím v ňom zabalenú ich recepčnú z firmy. Šla som za ňou a vravím jej Milá slečna asi ste si vzali moj šál a ona že veď to je jedno lebo sú rovnaké. Nechcela mi ho proste dať. Do toho sa zapojil aj jej partner že otravujem a pod. Nevydržala som a krásne slušne som povedala, že rovnéké ich nemáme moj je totiž originál za 150 eur a tej jej takisto za 150 ale korún. Tak milá slečna mi vynadala do rozmazlených kráv hodila po mne šál a ten svoj už nechcela.
Baby ja som sa hanbila aj za ňu ako pes

klincek
7. mar 2014

@niki101988 to je sice trapas, ale jej..podla jej spravania to vyzera tak, ze rozdiel spoznala aj ona, a dufala, ze pri odchode ho nespoznas ty 😖 ..toto nechapem, by som sa od hanby prepadla.

dejka77
7. mar 2014

@niki101988 Ved to ti ho normalne ukradla.

niki101988
autor
7. mar 2014

@dejka77 neriešim to, odteraz viem, že treba si na svoje veci dávať veľmi pozor
Odvtedy ak idem k partnerovi do práce tak sa tvári akoby som bola vzduch.
Neobviňujem ju, ale vadí mi to správanie teraz po tom incidente

niki101988
autor
7. mar 2014

@liz_lemon Milujem obyčajné jednofarebné tielka z HMka, Tezenis, do doplnkov rada zainvestujem ale ako bolo vyššie uvedené nie na úkor bývania alebo stravovania doma. Do obchodov vačšinou idem cca každý 2-3 mesiac, spraviť prieskum trhu, tak často upratujem aj skriňu. Vytriedim veci, ktoré nenosím a beriem na bazár, ktorý máme u kamošiek na striedačku.
Dbám o to aby sme mali zaplatené všetky šeky, aby mala dcéra všetko do školy, zaplatené sporenie atď. a potom ide na rad rozmaznávanie seba samej.
Nikdy by som sa kvoli značke nezadĺžila, alebo nebodaj si niekde požičala to mi príde choré.

meluela
7. mar 2014

@niki101988 ja by som si chcela kúpiť kvalitné neznačkové veci. Nič také už neexistuje. Bud ázia s drahou visačkou, ázia s tesco-hm visačkou alebo ázia od ázijca.

monika2_9
Odpoveď bola odstránená