icon

Známa žiada o dar na záchranu kníhkupectva

2. nov 2023

Baby, príde aj vám zvláštne, že známa, ktorá má kresťanské kníhkupectvo, ale moc jej to nejde, rozposlala sms po ľuďoch z farnosti co chodia na skupinky a tak, s prosbou o pravidelný mesačný dar, že a by jej kníhkupectvo nezaniklo. Mne to príde vrcholne trapne, takto vypisovať a zobrať peniaze, však keď nejde biznis tak nech ide inde robiť, a nie podporovať niečo kde ľudia nechodia a ona si tam bude bez roboty sedieť. Povedali by ste jej svoje ci nechali ju tak

Strana
z3
autor
2. nov 2023

@viestta vieš čo, ono je to ťažké povedať to, lebo budem za najväčšiu ohyzdu tam potom, hlavne keď muž chce byť v tej komunite za dobre. Len ja keď vidím tu amoralnost toho všetkého tam tak ma mrazí

autor
2. nov 2023

Tak som jej napísala ze ci nechce pomôcť nejako rozbehnúť biznis, lepšie to urobiť aby ľudia chodili, pretože pýtať pravidelný mesačný príjem pre ňu mi pride značne amoralne a zvláštne, a nech od nás nečaká podporu.

hanka50
2. nov 2023

Mas pravdu , je to chore a aj by som jej to povedala...a ti co jej peniaze poslu asi budu trocha mimo,lebo nepodporuju obchod ,ale jej lenivost a vychcanost...ak ,by poprosila o kupu kniziek,dam nejaku akciu,alebo vezmem knihy a idem so stankom na pute, jarmoky ,alebo krestanske festivaly napr ...pochybujem ,ze to robi....a este ,ze mesacne...by ma zaujimalo ,ci vie o tom farar a ako sa k tomu stavia. Vlastne ,ak sa najde dost hlupakov ,mozu jej len posielat mesacne e kludne nech zatvori.

viestta
2. nov 2023

Tak bud sa zachovas ako moralny clovek alebo budes pokrytec ako tvoj muz. Viac moznosti nevidim, vybrat si musis sama.

autor
2. nov 2023

@hanka50 no na také akcie nechodí, a pochybujem ze začne. Ona si čaká kedy k nej niekto príde ale ako som písala, dostať sa k nej je umenie

estellas
2. nov 2023

Je to každého vec či prispeje alebo nie, predpokladám že ľudí ktorým poslala sms pozná dobre, sú to známy, ktorí sú ochotní ju podporiť tak, je to v poriadku. Otázne je, či jej to pomôže. Ak má otvorené len do tretej, tak je to nevýhodné lebo ľudia sú väčšinou v práci o takom čase. Možno má malý sortiment. Mohla by skúsiť rozšíriť sortiment predávať aj iné žánre, možno nejaké školské potreby.

estellas
2. nov 2023

V jej prípade si myslím, ze by urobila by lepšie ak by im napísala nech ju podporia kúpou knihy.

mamatroch
2. nov 2023

@autorka: reagujem na tuto Tvoju vetu: " a radsej ľudí nechať nech podporia niekoho kto inak nemôže, neda sa mu, napr chore Detičky a inw, ktorých liečba stojí rodinu nemalé peniaze a častokrát ani robiť nemôžu kvôli nim"
...by som len chcela vediet, kolkym z tychto vymenovanych si Ty financne pomohla. Ci aj tam cakas, ze sa toho ujmu japonski bratia Sa-to a Sa-mo? Alebo im tiez zavidis este aj tu chorobu / postihnutie a ze dostavaju peniaze "len tak"? Lebo isto by si aj pre nich nasla riesenie, ze moze matka v noci pracovat a otec cez den a pod.
Inak neuvazovala si nad zmenou mena? By sa Ti hodilo Dobromila 👌 ...tolko dobrych napadov, co by ako mohla robit Tvoja znama lepsie (tymto sa jej nezastavam, ale asi nechodi niekomu davat noz na krk a je to na kazdom, ci prispeje alebo nie. Ty nechces prispiet? Neprispej a hotovo, tym to ma pre Teba koncit.)
Mozno by si u nej uz ako Dobromila mohla robit bezplatnu manazerku obchodnych vztahov, ked srsis tolkymi dobrymi napadmi 😉 ...len to prosim Ta neprezen, zase nerada by som, aby kvoli tomu, ze sa jej knihkupectvo pozdvihne z popola ako Fenix, skrachoval Martinus a Panta Rhei. Aspon do vianoc este vydrz s rozdavanim tych top napadov, nech este stihnem nakupit knizne darceky 🤣
A inak v nasom kostole je vela soch roznych svatych, ale jeden vyklenok je este volny, neposles nam fotku a miery? Myslim, ze nikto sa tam nebude vynimat tak dobre ako by si sa Ty / Tvoja socha - so zlatou tabulkou Svata Dobromila, patronka obchodnych napadov.

autor
2. nov 2023

@mamatroch keď je to pre teba ok, tak pošlem číslo účtu a môžeš zadat trvalý príkaz na dar pre známu, iste sa poteší, bez práce, za to ze si bude sedieť a čítať v prázdnom kníhkupectve, keďže neurobí a nerobí nič pre to aby zmenila niečo.

autor
2. nov 2023

@mamatroch a šory, keby jej tak záleží na kníhkupectve, tak ho nechá otvorené na tie dve hodinky ako doteraz, a ona ide robiť aj inde aby mala plat, však má dve zdravé ruky,a nemusela by zobrat. Však keď nejde podnikanie, koľkí skrachovali, ked to nevedeli udržať a robiť niekde museli a nie vypytovať a zobrať na zachovanie toho a toho, lebo xy

cacianka
2. nov 2023

@mamatroch nie si ty tá majiteľka kresťanského kníhkupectva ? 🤦

mamatroch
2. nov 2023

@cacianka sorry, ale nie, tak mi prosim neposielaj ziadne peniaze. Mam svoju pracu a ta mi pokryje financne potreby dostatocne. Ale vdaka za ochotu 😉 Knihkupectva milujem, ale len ako zakaznik. Ja na podnikanie nie som stavana a ani ma to nikdy nelakalo 🤷

sofinkasofinka
2. nov 2023

Ja viem, že pani nikoho neprinúti poslať čo i len 1€, kto chce pošle, kto nie, tak nie. Ale to sa vám ozaj zdá niektorým normálne, že dotyčná pýta na pravidelnej báze peniaze za nič? Vlastne len kvôli tomu, aby si mohla ďalej pohodlne sedkať v nejakom kníhkupectve, ktoré jej vôbec nejde a ani náhodou nemusela pohnúť prstom v inej práci? Akože sorry, ešte sa tu idete púšťať do autorky, že závidí? A čo ako v tomto prípade by mala závidieť? Veď pani predavačka očividne nemá všetkých päť pokope

dadis
3. nov 2023

Podla mna ide z tvojej strany o zavist. Tiez mi pride cudne, takto pytat peniaze. Ale urcite by som sa nad tym hlbsie nezamyslala, ludia su rozni. Ked nechcem, neprispejem. Co mienis dosiahnut tymto prispevkom? Preco by mala pocas materskej pracovat na plny uvazok v obchode? Kto by sa jej staral o dieta? Inak si teda v tej cirkvi - lebo najprv pises, ze do kostola nechodis, potom pises v nasej cirkvi, komunite..

dadis
3. nov 2023

Ze bez prace sedi v knihkupectve. Skus moja draha podnikat a skus si rano prist "sadnut" na akukolvek prevadzku. Tym nevravim, ze ten jej biznis, ak jej nejde, nema zatvorit - ale neverim, ze to ma bez prace 🤣🤣. Mat akykolvek obchod nie je len pipnut tovar na pokladni 🤦‍♀️.

lienka.7
3. nov 2023

@autorka samozrejme, ze ta tu budú obviňovať, ze jej zavidis a pod. Neviem, či iné tu posielajú peniaze kade -tade, iným na ich podnikanie a oni pritom chodia do prace? 🤔
Ked by sa pýtala mňa, ja by som jej povedala, že nech sa nehnevá, ale ja chodím do práce, mne nikto peniaze len tak neposiela. Keď jej to raz nejde, nech prejde na e-shop a ona nech sa normálne zamestna a toto si robi ako koníček.

lienka.7
3. nov 2023

@autorka až teraz čítam, že vlastne réžiu nema žiadnu? Cize nič neplati? Obchod otvorený 9-15? To co je???? To kto tam v tom čase príde?
V podstate ina forma zobrania je to.
V podstate sa jej mate zbierať na jej mzdu, aby si tam ona len tak sedela (pardon vlastne je v praci, ale zisk 0). No super, ja sa divím tým ľuďom, že jej pošlú co i len cent 🤦‍♀️ btw, pre ostatné tu... aj iným len tak prispievate na biznis? Co ja viem, kadernícke, obuvnikovi, pedikerke? Mam teraz na mysli bez poskytnutia akejkoľvek protihodnotu? Fakt??? No tak to idem takto "podnikat" aj ja. A hneď tu capnem aj cu. Btw, stačí mi tu od každej 1€, to vás snáď nezabije, či? 👌🤣

karolinakr
3. nov 2023

Si napisala, ze ona o eshope neuvažuje..Ona neni v pozicii, že može vyjednavat.Alebo niečo vymysli, alebo skrachuje.Mesačny dar by som jej určite neposielala, ale pozrela si ponuku, ak by ma kniha oslovila, kupila si ju..Dalšia možnost či može chodit predavat do stanku na krestanske akcie, ktorych je kopec, niečo predat..Musi zobrat rozum do hrsti..Ak jej to chceš povedat, kludne jej napiš konštruktivnu kritiku
K pasu by som ju neposielala
Inak aj krestanska literatura je služba ludom, ked niekto je na pokraji zufalatva a chce sa zabit, a najde nejaku zachranu vo viere, tak to vyznam má.
Ja by som ju nezatracovala celkom i ked ten sposob jej riešenia nebol prave najšťastnejší

karolinakr
3. nov 2023

Ja som kopec knih darovala na faru do knižnice, ked ju zriaďovali
Keby skrachovala, vie kam maju smerovať jej kroky😇

lienka.7
3. nov 2023

@karolinakr ale ty nechapes, ze jej toto vyhovuje? Ona nič iné robit nechce, vyslovene čaká, že ju budú iní ľudia dotovať a ona sa bude tváriť ze niečo robiť. No nech jej len takých 100 babiek pošle po 5€ a je madam "zahojena".
Btw, prečo nie za pas? Koľko ludi tak robí? Vsak je to robota ako každá iná...

mamutka
3. nov 2023

Zbytočne to riešiš, ľudia jej nič nedajú, žije sa im ťažko.

autor
3. nov 2023

@dadis hej, môže objednávať knihy, ale keď jej ich nik nekúpi asi nebude meniť ponuku furt, furt objednávať ako v iných knihkupectvach

autor
3. nov 2023

@lienka.7 ona to robí celý život, od školy, podľa mňa preto žiada ten dar,príspevok. Mňa by hanba fackovala a išla by som robiť hoc aj za ten pas, ako takto pýtať, mne by to bolo viac než trápne.

karolinakr
3. nov 2023

Tak jej do mailu vysvetli, že takto biznis nefunguje V prvom rade sa musi ona snažit o predaj
Tak neviem skadiaĺ prišla, ale toto som nepočula, aby obchodnik ziadal veriacich, nech sa mu skladaju na prevadzku
Blbosť

dadis
3. nov 2023

@autorka uz si jej mohla 500x napisat svoj nazor, ak mas velku potrebu jej riadit zivot. Naco je dobra tato diskusia?

autor
3. nov 2023

@dadis už som jej napísala. Tak som sa potrebovala vyventilovat, aby som jej to slušne a konštruktívne napísala a nie nejaké zranujuce slova

Strana
z3