Zomieranie 40-ročných ľudí
Normálne sa obávam 40ky. Za posledný mesiac v mojom okolí zomreli 4 ľudia čo mali málo cez 40, bez zdravotných ťažkostí, vážnych diagnóz. A teraz ešte aj Heriban. Tiež málo po 40ke.
Čo sa to deje??? 😰😰
@martinmmartin rozumiem čo tým chceš povedať, ale proste je to veľmi zaujímavé, že za poslednú dobu toľko ľudí zomiera v takomto veku
všetko je to o tom, aký máš životný štýl. to neznamená teraz, že aj ty zomrieš mladá predsa. netreba sa zbytočne báť a stresovať. veď to človeku iba škodí, nerobí to vôbec dobrotu. absolútne nad takýmito vecami netreba uvažovať. veď sa z toho človek môže aj zblázniť. mysli pozitívne, veľa sa hýb a nestresuj sa príliš. ♥
stres, zhon, vysoke pracovne nasadenie, predispozicia... mozno fajcenie, alko...
@pupi14 jeden z nich bol človek, ktorý mal špičkový životný štýl. Išiel doma bez problémov na WC a už sa z neho nevrátil.
@barborachors áno, chápem, že napr. Heriban ako herec mal toho veľa, ale aj tak. Je to strašné
nepanikár, tým nič nezmeníš. Každému je určené kedy zomrie, len to nevieme. Tiež som v šoku, neviem prečo ma to tentokrát tak zobralo. Ako herca som ho mala rada, tak ako aj iných, osobne ho nepoznám ale nejako ma to dosť šokovalo. Ale nepanikárim. Čo človeka čaká, to ho neminie.
Nevidíme im do tela, čo majú v sebe skryté.
a čo sa deje? Možno očkovanie, možno životný štýl, predispozície, skryté ochorenie srdca. Nevieme.
u Heribana to vyzeralo na infarkt
Vždy zomierali aj mladí a celkom nečakane (stačí masívny infarkt, trombóza, aneuryzma,....), aj oveľa mladší ako 40 a zdravo žijúci, športovci, nefajčiari, takmer abstinenti..... Pravdepodobnosť je síce nízka, ale je. Teraz sa o tom oveľa viac vie kvôli médiám, aj Dano Heriban zomrel len dnes ráno a vie už o tom každý kto si čo len na chvíľku zapol PC, rádio, TV či len nakukol do svojho smartfónu. Nikto nevie dňa ani hodiny kedy odíde na druhý svet, preto treba žiť tak ako keby bol každý deň tým posledným.
@rawmamka ja si pamätám, ešte ako decko, že každú chvíľu zomrel niekto po 50tke alebo tesne pred 60tkou. Ľudia lamentovali že ani dôchodku sa nedožil. A to nežili takým ,,vražedným,, tempom ako dnes.
praveze to nie je ziadna posledna doba, skor si dnes kazdy mysli, ze sa automaticky dozije 80-90. si zober, ze pred 50 rokmi sa ludia dozivali v priemere o 15-20 rokov menej ako teraz. dlzka zivota sa predlzuje vdaka zivotnej urovni a pokroku v medicine. a tu niekto napise, ze ockovanie. 🙄 prave naopak, aj vdaka ockovaniu sa dozivame stale viac
Zomierali ľudia aj predtým . len sa toľko o Tom nepísalo.Ano je tu smutné ,že 43 ročný mladý chlap zomrie na zastávu srdca alebo športovci.pri rodičoch na dedine susedkin ujo 59 ročný ,že len chrbát ho boli a vystrelo ho doma na gauči že ani záchranka o 12 minút čo prišla mu nedokázala pomôcť taký rozsiahlu infarkt mal .Ale mal za toho veľa bol šikovný chlap ale aj veľa fajčil.Dnes je taká uponáhľaná doba .prevažná časť ľudí sa naháňa aj s deťmi plus v práci a y sa všetko stíhalo domácnosť.Je toho veľa .Len nechápem toho herca ,že čo si ho nenechali na pozorovanie keď už bol na pohotovosti.Je to smutné možno sa len dačo podcenilo ,alebo aj kedby si ho nechali na pozorovanie tak mu nestihnú pomôcť.A starý chorý človek by už aj chcel zomrieť a sa trápi a mladý človek čo má ešte pár rokov pred sebou zomrie znenazdania
Chudak Dano.:( Asi zhluk faktorov, geneticka predispozicia, stres, prepracovanost, cigarety, bol dost vychudnuty,... A stres a strach o rodinu, ked sa mu vyhrazali antivaxerski dementi smrtou kvoli tomu, ako hral v Pumpe,... mu tiez prilis nepomohol. Uz by tie haterske svine mali vysetrovat a zatvarat na tvrdo, ked sa anonymovia zacnu vyhrazat smrtou rodine, lebo herec hra nejaku rolu alebo ma nazor, aky ma.
https://www.topky.sk/cl/100313/2128451/Drsna-sk...
"ale proste je to veľmi zaujímavé, že za poslednú dobu toľko ľudí zomiera v takomto veku"
Jedine ze by to nebola pravda? ;)
"bol fakt, že zomrelo menej osôb v produktívnom veku (15 – 64 r.) a detí do 14 rokov, ako v posledných piatich rokoch pred pandémiou"
@makakova netáraj blbost!!! 😡😡
@kvetinka75 Aj ja si pamätám, že keď sa niekto dožil 70tky, tak vraveli, že aký pekný vek. Potom prišlo obdobie, keď sa doba dožitia predĺžila a ľudia sa úplne v pohode dožili 80tky, 90tky (to bola tá generácia, ktorá zažila dostatok, celkom fajn lekársku starostlivosť a zároveň ešte nežili takú hektickú dobu vo svojom produktívnom veku - to bola generácia narodená pred 2.svet.vojnou a počas nej). Teraz v posledných rokoch zasa pomaličky pozvoľna klesá priemerný vek dožitia a stúpa počet ľudí v skupine, ktorá sa dožíva priemerne pár rokov v dôchodku, max. 75 rokov - 80 rokov. Tým stresom, hektikou, fyzicky pohodlným až pasívnym spôsobom života, ale na druhej strane psychickým vyčerpaním, úzkosťami sa ľudia poberú na druhú stranu o niečo skôr ako predvojnová generácia. Ako vravia skúsení ľudia - dobre už bolo.
@rawmamka moje prababky a babky, narodené v predvojnovom období alebo medzi vojnovom, dožili sa cez 90 rokov. Muži nie, tí zomreli ešte pred dôchodkom. Teraz máme v rodine 70 ročných a poviem ti, toľko zdr.problémov a zdr. starostlivosť nič moc. Asi sa z nich málokto dožije takéto veku
@liljana vychudnutý?práveže mal bruško za posledné roky pribral.Ano, je to strašné 2 malé deti...môj sused športovec, behá, zdravá strava rakovina žalúdka 41 r nefajciar nemal žiadne dlhodobé zdr.problemy iba ho posledný mesiac preháňalo a bolelo brucho.
Kamarátka rakovina prsníka 33r už jej ho aj zobrali a berie tú najhoršiu chemo
Chodila na sono potom tehotná dlho dojčila 2 r dieťa nechceli jej robiť sono, že koji a možno má zápal má odsávať mlieko...
Spolužiak v 30 r tumor na mozgu.vzdy ľudia zomierali aj v mladom veku.
@kvetinka75 vždy sa hovorilo, že okolo 50 tky mužov chytá infarkt, ženy sú chránené hormónmi po menopauze je riziko oveľa väčšie.Ludia nemajú čas oddychovať, psychika nezdravá strava
@eliska13 moje dve spolužiačky zomreli po 20ke. Zo základnej a 2 okolo 40ky zo strednej. všetko zdr. problémy.
@miriam11 A co na tom nie je pravda? Vsetko, co nebolo akutne sa prekladalo, lebo nemocnice boli plne covidovych pacientov. Odporucanie bolo, ak to nie je vazne, nechodte do nemocnice, ani do ordinacie, ludia sa liecili doma. Dodnes je problem zohnat termin na beznu operaciu, treba sa objednavat mesiace vopred, na rade su ti posunuti.
@kvetinka75 Hej, veď to som písala, že tí predvojnoví, max. počas vojny narodení boli z tohto pohľadu najzdravší, súčasní 70tnici (povojnové deti) a mladší sú na tom zdravotne (fyzicky aj psychicky) horšie a to z viacerých dôvodov, väčšina z nich "neprekročí" 85-90 rokov, skôr si myslím, že ani tú 80tku.
@rawmamka to som ti dávala za pravdu 😉 (tým príspevkom)
Vzdy sa zomieralo aj v mladom veku. Nehladajte za tym senzacie a ani ockovanie. Za poslednych 10 rokov zomrelo niekolko 20 rocnych sportovcov -hlavne futbalistov. Zomieralo sa vzdy, len je doba hoaxov a niektori si pridu na svoje. Je za tym zanedbanie zdravia-slovaci nie su ochotni zdravo zit a striedmo sa stravovat, fajcia,piju, su tučni, potom je za tym aj genetika, prehliadanie zdravotnych problemov ..atd.

porivnaj si to s poctom ludi co 40 ku prezili bez problemov a vyrataj si pravdepodobnost