icon

Zranená hrdlička

vemi23
1. dec 2021

Prosím vás co robit moja debilna macka chytila hrdlicku. Zije ale je v soku ma 2 kusance niesu nejake velke ale je ranena... Neviem ale na rany som. Jej dala betadine... Davam jej vodu ale inak neviem ako sa o nu starat

vemi23
autor
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
1. dec 2021

suchy rozmrveny chlueb nejake zrno dobnut nechova v okoli niekto vtaky ze ti da trochu prosa ale ovsene vlocky a vodicku ona aj tak hned nebude jest ked je v strese
my sme mali to iste min rok dala som ju do klietky pozajacovi za pat dni bola fit a odletela pekne sama

vemi23
autor
1. dec 2021

@loginexistuje boze moj kiez by som pomohla... Vlocky mam, v okoli nepoznam nikoho ja vo velkom krmim v zime vtaciky cize je ich tu dost a hen tej mrche sa podarilo jednu hrdlicku chytit... Chlebik tiez mam... Ja len ze ako jej davat jest ked je v soku a nerobi nic len ma zatvorene ocka a otvara zatvara zobacik ale len tak jemne nie dokoran

loginexistuje
1. dec 2021

musi sa ukludnit ... betadine som aj ja davala .. moje macky tiez chytia vtaka v pohode ale vacsinou ostane len kusok peria ... tuto chytili a bola som vonku tak som ju zachranila ...
a pritom jedla maju macky dost ... na sliepky su zvyknute (tie im aj kost ukradnu z misky a vidis aj tak chytaju co sa kde mihne

vemi23
autor
1. dec 2021

@loginexistuje ja viem moja macka chyti vsetko vrabec, holub minule maly bazant, potkan vacsi ako ona je to des vsetko chyti... Tak sa budem snazit aby som jej nejako pomohla... Ako casto myslis ze jej davat vodu?

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
vemi23
autor
1. dec 2021

@zuzudrnda ja myslim ze uz to ma za sebou 😔 fakt som sa snazila... Vzdy ked chcem zachranit vtacika nikdy sa to nepodari... Tie rolnicky urcite budu nosit ci sa im to bude pacit abo nie dakujem za radu

mijunik
1. dec 2021

@vemi23 och, to je mi ľúto. 😢 No mačky sú lovci, oni to majú pudové, tomu nezabrániš. Jedine tie rolničky pomôžu. Vraj mačka loví, keď je v dobrej kondícii. Máš šťastnú mačku. Chúďatko hrdlička, ale aspoň si sa pekne o ňu postarala. Dostala sa do bezpečia a pohodlia. Prajem jej šťastný let, či to bude tu, či “tam hore”… 😌

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
vemi23
autor
2. dec 2021

@zuzudrnda no ona je vonku jedneho kocura mam dnu ale ten vtacika nechytí je totiz postihnuty chodi z boka na bok ma nervovu poruchu... Ale ta co je vonku je len vonku... Jedla ma stale dost kapsicky, jogurt, granule ona je taka ze je len granule a jogurt. Dnes som jej uz dala obojok s rolnickou ale citala som ze ta rolnicka nieje moc ok pre macku na sluch... Obojok ma samozrejme bezpecnostnu poistku. Citala som aj o nejakych farebnych golieroch ze vraj odplasi vtacika, ale nenasla som na nete ziaden. Aj včera mi jeden ornitolog pisal, ze skor ten golier ako rolnicku. Tak neviem mam jej nechat len obojok? Je cerveny s bielymi bodkami ale poriadne jej ho nevidno nakoľko je zima a poriadne nabrala aj srsť ma hustejsiu... Fakt neviem co by bolo lepsie...

vemi23
autor
2. dec 2021
zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
vemi23
autor
2. dec 2021

@zuzudrnda nechapem už som písala s dvoma ľuďmi cez chat ktorý majú na svojich stránkach pre zvieratá ale zatiaľ 0 bodov. Maju len rolničky