Zrušenie Skylinku a sledovanie voľných programov. Poradíte?

lia82
31. máj 2016

Ahojte, uvažujem o zrušení Skylinku. Dnes som na nete našla info, že ak si ponechám skrinku, môžem si naladiť televízne stanice, ktoré sú voľne dostupné, napr. ČT, Rebel, Očko, Relax a ďalšie. Máte s tým skúsenosť? Skutočne sa tie programy dajú naladiť?
Ďakujem za každú radu/odpoveď.

dreamer8
1. jún 2016

@lia82 Ano, velmi jednoducho si to mozes aj overit, vyber kartu z prijimaca a tie ktore ti pojdu, budes moct sledovat aj po zruseni Skylinku, zoznam nekodovanych, tzv. FTA kanalov si mozes najst aj na internete, vsetky z pozicie 23E.

Zalezi aj na tom, aky mas prijimac, ak nepodporuje HD, vela tam toho nezostane, kedze RTVS, aj dalsie kanaly tento rok skoncia vysielanie v SD.

Ak mas HD prijimac, mozes poziadat o zmenu karty na RTVS, alebo poziadat o bezplatnu RTVS kartu (viac info v citate nizsie), RTVS planuje aj treti kanal, TA3 tiez planuje prechod na HD, rovnako CT, takze by si tak mala cez satelit v HD Jednotku, Dvojku, Trojku, TA3, CT 24, dalej v SD Relax, Rebel, Ocko, Slagr, Regina, Lux, Noe, TV8...

Dalsia moznost je dokupit dalsi LNB - konvertor a nasmerovat na poziciu napr. 28E, je tam vela nekodovanych kanalov roznych zanrov v Anglictine, okrem ineho aj vela detskych, mozu pomoct pri vyucbe Anglictiny, na 19E je vela Nemeckych... Samozrejme nekodovane SK a CZ by tiez zostali.

"O prístupovú kartu môžete požiadať na webe vysielateľa (RTVS). Jednotka HD a Dvojka HD je kódovaná systémom Irdeto, ktorý využíva aj Skylink.

Doplnené: RTVS sa s operátorom dohodol aj na možnosti zmeny (preregistrácie) karty Skylink na RTVS kartu. Ak o zmenu požiadate, nebudete platiť servisný poplatok, v ponuke vám ale ostanú iba programy RTVS."

Skoda ze je to otazka, ak by si mala dalsie otazky, zaloz diskusiu.

mojong
5. júl 2017

ja sa pripajam aj ked o rok neskor, ako je mozne zrusit ten skylink staci neuhradit servisny poplatok alebo treba nejak ofici poziadat o zrusenie?

lia82
autor
9. júl 2017

My sme cez kontaktný formulár požiadali o zrušenie. Zrušili nám to a samozrejme dodali, že ak do roka uhradíme poplatok, tak môžme pokračovať ďalej v sledovani. Aj po roku od zrušenia, ak uhradime nejaký iny poplatok (už som zabudla, ako ho pomenovali), cca 10e, tak tiež môžme pokračovať. Kartu sme si nechali, ale stara skrinka je už odpojena...