icon

Zrušenie účtu v banke a peniaze na ňom.

predajmamina
13. jan 2020

Ahojte žienky.
Možno mi poradíte - ja som odpoveď nenašla ani ma nete len z roku 2013 🤔
V banke na účte mi vzinkla blokacia lebo Poľska banka si vyžiadala spať peniaze odomna...
Ja s tým ale nesúhlasím a tak som peniažky neposlala späť.
Pani z banky mi poslala mail že ak sa blokacia nevyrovná tak príde k zrušeniu účtu...

Chcem sa opýtať čo bude s peniazmi ktoré na tom účte sú ? Prídem o je ? Ďakujem
( Tej pani volám ale už hodinu nič)

sovica
13. jan 2020

@predajmamina
Hmm🙄, elanor má pravdu, VŠETKY pošty na SK boli od 4.1.- 6.1. zatvorené:
https://www.posta.sk/do.news/slovenska-posta-mo...
Mimochodom, dodacia doba balíka zo Slovenska do Poľska je 4-7 pracovných dní.

predajmamina
autor
Autor odpoveď zmazal
predajmamina
autor
13. jan 2020

@sovica aj si čítala čo si poslala ? 😉 Via. Ako 85% nie všetky pošty

predajmamina
autor
13. jan 2020

@ivkazba ak ťa môžem ešte otravovať 😁😁 tak mám otázku lebo sa vyznas asi najlepšie
Slovenská sporiteľňa a Česka sporiteľňa spolu spolupracujú ?

ivkazba
13. jan 2020

@predajmamina obidve majú rovnakú matku (rakúsku Erste), ale každá je samostatná banka. SLSP spolupracuje s Českou sporiteľňou viac menej rovnako ako s hocijakou inou bankou pôsobiacou na českom trhu. Možno poplatky za zahraničný prevod sú nižšie medzi týmito dvoma bankami.

sovica
13. jan 2020

@predajmamina Áno, čítala: 85% pobočiek Slovenskej pošty je mimo prevádzky cez víkendy a sviatky. V čase od 20:00 hod v piatok 3. januára 2020 do utorka rána 7. januára 2020 sa uskutoční rozsiahla údržba informačných systémov Slovenskej pošty. V tomto období budú VŠETKY informačné systémy Slovenskej pošty vypnuté a NEBUDÚ DOSTUPNÉ ŽIADNE poštové služby.
https://www.facebook.com/otvaraciehodiny/

predajmamina
autor
13. jan 2020

@ivkazba ďakujem ozaj.
Ja som chcela do ČR poslať peniažky preto sa pýtam ale nemám v sporiteľni účet...😊 Len ma napadlo či nemajú nižšie poplatky

lenka188
Autor odpoveď zmazal
ivkazba
13. jan 2020

@lenka188 áno, ruší ich aj z dôvodu AML, ale % AML dôvodov u bežných fyzických osôb je extrémne nízke, preto som ho ani nespomínala. Pôvod finančných prostriedkov v tomto prípade nevidím dôvod, aby banka žiadala.

predajmamina
autor
13. jan 2020

@lenka188 ahoj...😏 Banka (pani z banky) mi volala pred pol hodinou ze mám poslať screenshot o vrátení platby ..ja som jej povedala že nemám aky lebo nič nevrátim
A ona na to
.tak na základe toho že vám vzinkla blokacia na účte a nemáte záujem to riešiť so zahraničnou platbou tak vám bude účet zrušený.
Ja som mimo ako jeleň

A aké sú AML dôvody prosím ťa ? Ja som v tomto hlúpa

predajmamina
autor
13. jan 2020

@lenka188 česká banka má vyzvala na vrátenie platby prostredníctvom mojej banky ale ja nesúhlasím samozrejme.
Tak preto mám blokáciu

ivkazba
13. jan 2020

@predajmamina AML je skratka k zákonu o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním, t.j. ak má banka podozrenie na nekalé praktiky, tak môže klientovi zrušiť nielen účet, ale aj akýkoľvek produkt. Inak písala si poľská banka a teraz píšeš česká...

korunka1
13. jan 2020

@predajmamina banka sa riadi svojimi podmienkami. Preco to radsej neriesis s tym kupujucim, vsetko to zacalo uňho, ten to moze zmenit

predajmamina
autor
13. jan 2020

@ivkazba omylom 🤦😊 na českú som sa pýtala vyššie tak mi to tam skočilo..

Aha..tak mne na ten účet chodí pravidelne len výplata a prídavky nič iné...občas peniazky z predaja z bazariku nič iné

predajmamina
autor
13. jan 2020

@korunka1 no pán mi napísal mailom že chce peniaze späť lebo už na krst kúpili čosi iné ..a že balík mi pošlu na moje náklady späť

lenka188
Autor odpoveď zmazal
predajmamina
autor
Autor odpoveď zmazal
predajmamina
autor
13. jan 2020

@lenka188 ale ďakujem aj vám za objasnenie.
Mňa sa pani z banky nepýtala nič len či súhlasím ohľadom vrátenia platby a ja som povedala že nie to je všetko ohľadom platby

lenka188
Autor odpoveď zmazal
predajmamina
autor
13. jan 2020

@lenka188 ďakujem 😊 jasné chápem vás. Ako píšete kto vie čo povedal pán v svojej banke..mňa len zarazilo že nikto sa mňa na nič nepýtal len či môžu pripísať späť € alebo nie 😊
Ďakujem za odpoveď
Pekný večer

simca06022011
13. jan 2020

Ja celkovo nechápem postup, ako môžu žiadať peniaze keď tovar nevrátili. Nech oni pošlú doklad o tom, že tovar poslali späť, keď ti príde pošleš im peniaze... Ale mňa už nič neudivuje u nás😁

predajmamina
autor
13. jan 2020

@simca06022011 ale vieš ja nechcem tovar späť 😏

jankapepe
13. jan 2020

@predajmamina ak si predávala ako firma tak zákazník má právo odstúpiť od zmluvy bez udania dôvodu....a neodoslanie v dohodnutom termíne je dôvod tak či tak dosť dobrý......a žiadať vrátenie hotovosti. Tovar si buď preberie a pošle alebo nepreberie a vráti sa ti späť.
Ak si to posielala ako FO a nedodržala si vopred dohodnutý termín odoslania tak sa tiež nemôžeš čudovať!
Mimochodom vyhovárať sa na poštu???
Keby si tam bola hoc aj v piatok poobede či v sobotu nedeľu pondelok keď bol sviatok tak daný balík odíde až 7.1. čo bol prvý prac. Deň . Výpadky systému a zavreté pobočky mala pošta len vtedy keď by tvoj balík vôbec nebol odišiel ani za bežných okolností!
A toto si vedieť musela 🙂

predajmamina
autor
13. jan 2020

@jankapepe čítala si všetko ? Asi nie ..
Skús ešte raz a tak sa vyjadrí..
A za druhé Absolútne!!!!! Som sa nepýtala na názor či môže niekto odstúpiť od zmluvy či nie pýtala som sa čo s peniazmi zo zrušeného účtu a od teba som sa nič rozumné nedozvedela 🤔

predajmamina
autor
13. jan 2020

@jankapepe a keď už trepeš Tak...balík chceli mať doma do KONCA januára prišiel 13 januára takže v čas 😊 čiže úplne mimo tu píšeš

korunka1
13. jan 2020

@predajmamina sa hneď nepaprč 😁
V tej banke su tvoje prachy...mne by islo v prvom rade o ne. Nevieme o aku sumu sa jedná, ale zvaž, ci ti ta suma stojí za blokaciu a zrusenie uctu. Aj keď si v práve, naťahovať sa z poliakom, ktorý je evidentne schopny vsetkeho, mne by to zato nestalo. Neustupis ty ani on, bude sa to natahovať....no neviem.

jankapepe
13. jan 2020

@predajmamina tak keď si to tak moc vyzadujes tak k veci:
- na vyžiadanie poľskej banky si povinná platbu vrátiť neoprávnene obohatenie je trestný čin.
- áno podozrivé účty banka rusi a peniaze vidieť viac nemusíš.
Chcela som ti pekne pomôcť ale svoj problém si ries sama.

,,lebo tovar dostali odomna poliaci aj keď neskôr ale to bola chýba pošty lebo mala odstávku takže ja im vraciat € nechcem,,
Tu mimochodom sama píšeš že tovar.dostali neskôr tak sa nehrd že si ho poslala včas!!

,,Im ide o to že balík odišiel zo SVK ažv8.1 a tak už ho nechcú .ja som podmienky splnila ešte niečo?,,
Nie podmienky si nesplnila!

nelca84
13. jan 2020

@jankapepe vidis, ze nechce pocut, ze nie je v prave, mame je len napisat, ze jej nemozu blokovat ucet

jankapepe
13. jan 2020

@nelca84 https://www.posta.sk/do.news/slovenska-posta-mo...
Mňa by len zaujímalo ako môže tvrdiť že to odoslala 4.1.
Tlačová správa sl.posty jasne hovorí že v tom čase sú VŠETKY pobočky zatvorené.

nelca84
13. jan 2020

@jankapepe možno nám sem hodí podací lístok... alebo aj nie