Zvädnutá koruna krásy, prichádzam o vlasy
Ahojte ženušky, idem si k vám po radu.. každým dňom je to pre mňa viac stresujúce,pomaly prichádzam o vlasy !!! Nikdy som s nimi nemala taký problém, Nikdy som nemusela používať nič okrem šampónu az raz to prišlo.. začali mi vlasy brutálne ale brutálne padať, každý komu naberám jedlo má odomňa v tanieri suvenír, čistenie odtoku je denna záležitosť k tomu sú suché a krepovité.uzneviem čo si počať.. z drogerky som vyskúšala azda všetko aj vitamíny a nič mi. Nič.. çitala som o rapuncell toniku , len ja ťava váhala som Pridlho a na stránke je vypredaný... niečo iné overené čo by mi vrátilo pocit mať rada samu seba?
pridlho..a už je na stránke vypredaný.. niečo iné perfiš čo mi vráti pocit mať rada samu seba? :( Je mi desne..
@mia247 mne pomohol biosil plus - vitaminy bezne dostupne v lekarni za par eur , obsahuju zinok.
@sweetdreams skúsim aj to. Len ja už mám toľko vitamínov pojedenych a do frasa nič až mi srdce trhá. Už neviem ako sa učesať aby nebolo vidno pokožku hlavy ale konečne viac vlasov 😫
Hlavne si skús zachovať kľud, aj keď poznám to, v tejto situácii je to ťažké, mne sa takéto hromadnejšie padanie vlasov stáva vždy na jeseň a na jar. No ale poďme na rady: určite k lekárovi - krvný obraz aktuálny treba spraviť - aj hormonálny profil by sa zišiel, či nemáš nejakú hormonálnu nerovnováhu, ten ti spraví gynekologička. No a medzitým by som sa dala ostrihať trošku, nefarbiť vlásky a čo najmenej ich zaťažovať kadejakými produktami, skús prírodnejšie verzie. ja používam šampon Alverde z DM a je to ok. No a potom strava, plus vitamíny, určite to s nimi nevzdávaj, mne pomohol konkrétne doplnok - panthenol - normálne v tabletkách. Držím veľmi palce, toto je ozaj stresujúce pre ženu, ale je to len dočasná nerovnováha, neboj, dá sa to doporiadku...
@mia247 Skús tinktúru zo žihľavy..mne to pomohlo, už som bola zúfalá..treba nazbierať korene žihľavy..korene ..nie listy...poriadne očistiť, nakrájať na malé kúsky do dvoch 0,7dcl fliaš (naplniť až po okraj zaliaľ 40% čistou vodkou), nechať na teplom tmavom mieste 24dní, scediť a ja som to robila tak, že som do injekčnej striekačky nabrala po každom umytí vlasov 10ml tejto tintkúry a roznášala po pokožke hlavy, potom masírovať asi 2 minúty a nezmývať..nechať na vlasoch..môžeš nanášať denne aj 3x ak ti velmi padajú..skús...možno aj tebe pomôže. 🍀
Sampon parusan... vraj je dobry, pouzivam len 1 tyzden, takze neviem este posudit
Treba si dat urobit krvny obraz, mna poslali aj na endokrinologicke vysetrenie. Prestala som si farbit vlasy, Forcapil tabletky, Loreal Profesionel Serioxyl sampon, Neocapil roztok striekat na pokozku hlavy, necesat mokre vlasy, nefenovat, nechat volne uschnut...po dvoch-troch mesiacoch mi vypadavanie prestalo. Tento problem som riesila s mojou koznou lekarkou...hovorila, ze ak by to neprechadzalo tak v Martine je nejaka klinika kam by ma poslala. Nastastie nebolo treba 🙂
Ahoj Mia! Ach to ma mrzí... je nás viac, žiaľ :( Aj mne padajú vlásky :( Mám ich dlhé po pás. Minule som si ich pri rozčesávaní rátala vlas po vlase, čo som nikdy predtým nerobila, že keď je to chumáč vlasov, koľko ich tam len bude... a keď počet vlasov prokročil 350 ks!!! (nepreháňam), tak som sa zľakla... Už vyše 2 týždňov beriem vitamíny a minerály Silica od Jamiesonu. Zatiaľ... uvidím čo ďalej... Vždy som mala jemné vlásky a teraz toto... teraz si ich po umytí nerozčesávam, češem si ich až na druhý až tretí deň a to veľmi opatrne, pomáham si aj kondicionérom v rozrašovači (zn. čierna hlava s pivoňkami) 🙂
Môže za to aj stres, aj zdravotné problémy, napr. s trávením a iné...
Sú tu viaceré témy, aj rady ešte:
https://www.google.sk/search?source=hp&ei=5ou8W...
Ak si chudokrvna tak je to takmer jasne, hlavne pridaj železo a vitamíny. A pozri sa ako ste na Tom geneticky... A nestresuj. Ja sa napr už odmietam nervovat, aj keď ma to dlho trápi. Pozerám sa okolo seba a nie som jediná , neskutočne množstvo žien má s tymto problém. Preriednute vlasy... Ani chodiť sa mi nikam nechce 🙂 ucesat to katastrofa. Ostrihať som sa dala, nefaebila som ich už viac ako 2,5 roka... A žiadny výsledok zo šampónov, lekárov, vodiciek, vlasov mám tak 1/4 objemu z pred 5 rokov... Na jeseň je to najhoršie...

@mia247 no v prvom rade by som skocila k lekarovi, to moze byt priznak nejakej choroby