icon

Zvädnutá koruna krásy, prichádzam o vlasy

mia247
6. okt 2018

Ahojte ženušky, idem si k vám po radu.. každým dňom je to pre mňa viac stresujúce,pomaly prichádzam o vlasy !!! Nikdy som s nimi nemala taký problém, Nikdy som nemusela používať nič okrem šampónu az raz to prišlo.. začali mi vlasy brutálne ale brutálne padať, každý komu naberám jedlo má odomňa v tanieri suvenír, čistenie odtoku je denna záležitosť k tomu sú suché a krepovité.uzneviem čo si počať.. z drogerky som vyskúšala azda všetko aj vitamíny a nič mi. Nič.. çitala som o rapuncell toniku , len ja ťava váhala som Pridlho a na stránke je vypredaný... niečo iné overené čo by mi vrátilo pocit mať rada samu seba?

pridlho..a už je na stránke vypredaný.. niečo iné perfiš čo mi vráti pocit mať rada samu seba? :( Je mi desne..

danik1505
6. okt 2018

@mia247 no v prvom rade by som skocila k lekarovi, to moze byt priznak nejakej choroby

danulkaja1
6. okt 2018

Toto aj mňa zaujíma

sweetdreams
6. okt 2018

@mia247 mne pomohol biosil plus - vitaminy bezne dostupne v lekarni za par eur , obsahuju zinok.

mia247
autor
6. okt 2018

@danik1505 no som desne chudokrvná, to áno. Ale to som od cca 16-17 rokov a doteraz som to nemala.. teda nie v takomto brutálnom množstve. Bola som aj so štítnou žľazou ale tá je v poriadku 🤔

mia247
autor
6. okt 2018

@sweetdreams skúsim aj to. Len ja už mám toľko vitamínov pojedenych a do frasa nič až mi srdce trhá. Už neviem ako sa učesať aby nebolo vidno pokožku hlavy ale konečne viac vlasov 😫

espturmalina
6. okt 2018

Hlavne si skús zachovať kľud, aj keď poznám to, v tejto situácii je to ťažké, mne sa takéto hromadnejšie padanie vlasov stáva vždy na jeseň a na jar. No ale poďme na rady: určite k lekárovi - krvný obraz aktuálny treba spraviť - aj hormonálny profil by sa zišiel, či nemáš nejakú hormonálnu nerovnováhu, ten ti spraví gynekologička. No a medzitým by som sa dala ostrihať trošku, nefarbiť vlásky a čo najmenej ich zaťažovať kadejakými produktami, skús prírodnejšie verzie. ja používam šampon Alverde z DM a je to ok. No a potom strava, plus vitamíny, určite to s nimi nevzdávaj, mne pomohol konkrétne doplnok - panthenol - normálne v tabletkách. Držím veľmi palce, toto je ozaj stresujúce pre ženu, ale je to len dočasná nerovnováha, neboj, dá sa to doporiadku...

rory267
6. okt 2018

@mia247 Skús tinktúru zo žihľavy..mne to pomohlo, už som bola zúfalá..treba nazbierať korene žihľavy..korene ..nie listy...poriadne očistiť, nakrájať na malé kúsky do dvoch 0,7dcl fliaš (naplniť až po okraj zaliaľ 40% čistou vodkou), nechať na teplom tmavom mieste 24dní, scediť a ja som to robila tak, že som do injekčnej striekačky nabrala po každom umytí vlasov 10ml tejto tintkúry a roznášala po pokožke hlavy, potom masírovať asi 2 minúty a nezmývať..nechať na vlasoch..môžeš nanášať denne aj 3x ak ti velmi padajú..skús...možno aj tebe pomôže. 🍀

romiada
6. okt 2018

@mia247 nemas stresy v praci, v zivote? Moze to byt dosledok. A niekde som pocula ze aj neonove svetlo (dlhodobo v praci, doma nad hlavou) škodi

romiada
6. okt 2018

@mia247 o tom biosil som prave predvcerom pocula tiez u kadernicky (chvalila osobne ina klientka) lebo som sa tiez postazovala na rapidny ubytok vlasov (u mna dovod- jesen)

0silvia0
6. okt 2018

Sampon parusan... vraj je dobry, pouzivam len 1 tyzden, takze neviem este posudit

greeetas
7. okt 2018

Treba si dat urobit krvny obraz, mna poslali aj na endokrinologicke vysetrenie. Prestala som si farbit vlasy, Forcapil tabletky, Loreal Profesionel Serioxyl sampon, Neocapil roztok striekat na pokozku hlavy, necesat mokre vlasy, nefenovat, nechat volne uschnut...po dvoch-troch mesiacoch mi vypadavanie prestalo. Tento problem som riesila s mojou koznou lekarkou...hovorila, ze ak by to neprechadzalo tak v Martine je nejaka klinika kam by ma poslala. Nastastie nebolo treba 🙂

katren
7. okt 2018

@mia247 behni k lekarovi..a mne naj pomaha Milva sampon...ale samozrejme masku treba tiez, lebo trochu vysusa vlasy...ale s maskou ine nepouzivam...sem-tam este sampon Havlikova apoteka, ale inak len Milva...podstrihavat davam pravidelne kazde 3 mesiace

eliska13
8. okt 2018

@mia247 na jar, jeseň vlasy padajú.Treba rozlíšiť či len mas pocit, že je toho veľa či je to naozaj a už chorobné.Anemia to určite spôsobuje, lebo som mala ten istý problém
Choď ku koznemu, ak nepomôže zinok, úprava stravy...môže to byť banalita, ale aj niečo vaznejsie

betinka_kvetinka
9. okt 2018

Ahoj Mia! Ach to ma mrzí... je nás viac, žiaľ :( Aj mne padajú vlásky :( Mám ich dlhé po pás. Minule som si ich pri rozčesávaní rátala vlas po vlase, čo som nikdy predtým nerobila, že keď je to chumáč vlasov, koľko ich tam len bude... a keď počet vlasov prokročil 350 ks!!! (nepreháňam), tak som sa zľakla... Už vyše 2 týždňov beriem vitamíny a minerály Silica od Jamiesonu. Zatiaľ... uvidím čo ďalej... Vždy som mala jemné vlásky a teraz toto... teraz si ich po umytí nerozčesávam, češem si ich až na druhý až tretí deň a to veľmi opatrne, pomáham si aj kondicionérom v rozrašovači (zn. čierna hlava s pivoňkami) 🙂

Môže za to aj stres, aj zdravotné problémy, napr. s trávením a iné...

Sú tu viaceré témy, aj rady ešte:
https://www.google.sk/search?source=hp&ei=5ou8W...

nienna
9. okt 2018

Starr, dobre, odskusane recepty starych mam, pozrite cast lupiny (je to aj na rast vlasov) a cast vlasy

kikina84
Autor odpoveď zmazal
ejlin123
9. okt 2018

@mia247 U mna presne to, co pisete, neumerne vypadavanie vlasov bez zjavnej priciny, odskusany sampon FITOVAL, po tyzdni - dvoch uplne vlasy prestali padat, kupite v lekarni za cca 7 eur.

marcellka32
11. nov 2018

@ejlin123 kde kúpim, ďakujem

ejlin123
11. nov 2018

@marcellka32 v lekárni, ak ho náhodou nemajú, určite vedia objednať....

simca06022011
11. nov 2018

Ak si chudokrvna tak je to takmer jasne, hlavne pridaj železo a vitamíny. A pozri sa ako ste na Tom geneticky... A nestresuj. Ja sa napr už odmietam nervovat, aj keď ma to dlho trápi. Pozerám sa okolo seba a nie som jediná , neskutočne množstvo žien má s tymto problém. Preriednute vlasy... Ani chodiť sa mi nikam nechce 🙂 ucesat to katastrofa. Ostrihať som sa dala, nefaebila som ich už viac ako 2,5 roka... A žiadny výsledok zo šampónov, lekárov, vodiciek, vlasov mám tak 1/4 objemu z pred 5 rokov... Na jeseň je to najhoršie...

xima
11. nov 2018

Mne pomohlo jedine Marbo.. a to som vyskúšala asi všetko čo je na trhu