icon

Zvládanie nových pravidiel a testov v autoškole

24. feb 2025

Ako ste dopadli na skúškach v autoškole??? Až ma mrzí že neostali tie staré pravidla ktoré boli. Je nenormálne že človek musí dať 90% zo 100%. Vždy sa držím na 80% a stále keď ich robím tak neuspejem. Je to hrozne keď človek predtým mohol mať tuším 50 bodov a prešiel ako nič. Ako ste to zvládli? Kto robil tie nové testy už?

Strana
z2
fairyy
25. feb 2025

autorka robila som testy pred 17timi rokmi... skusila som si ich spravit teraz naschval potom co si napisala, ze su tazke ... vyklikala som 5 testov ...vsetky som spravila na 100% ... takze nic ti neostava len sa ucit a drzim palce zvladnes to, je jasne, ze ti teraz pridu tazke kym si v procese ucenia, len pokracuj v uceni pride to a neskor sama napises komentar niekomu, ze je to lahke len sa uc dalej

lilke
25. feb 2025

15-r. dcéra si pre zábavu robila 3 testy na vodičák. Mala vždy min. 80%. A to nikdy nechodila do autoškoly. Len bežné informácie. Verím, že tých zvyšných 20% sa dá naučiť. Dáš to.

cimage
25. feb 2025

Co tak prestat fnukat a ucit sa? Ja som robila vodicak uz davnejsie, pocas skoly. Ucila som sa na maturity, chystala na stuzkovu a este autoskola. Mala som mozno 5hod teorie v autoskole, len jazdy som mala spravene a isla som na skusky. Vsetko som sa ucila sama z testov a urobila som na 100%.

benit
25. feb 2025

Mna by zaujimalo ako tie vodicaky robia nasi spoluobcania, ktori do skoly nechodia, max ju ukoncia na specke. Co pocuvam z okolia ludia robia testy na 3.krat.
Tam ide hlavne o to, ze je kratky cas na tie otazky. Teda tak mi to bolo vysvetlene. Ja mam ten svoj uz 25rokov.

patka06
25. feb 2025

@benit Nie je tam krátky čas, je 30 minút na 40 otázok. To sa dá hravo zvládnuť.
Bežný čas skúšaných je do 20 minút.
Ako robia spoluobčania, by ma tiež zaujímalo, myslím, že po novom jazdia bez VP, neviem ako by sa tie elektronické testy dali "obehnúť"

fairyy
25. feb 2025

@benit tie testy na nete sa daju vyskusat... ja som mala vyklikane za 16minut jeden test... tie otazky su totozne s tym co bolo kedysi a par logickych ci beznych zo zivota pribudlo... nic strasne ...

joannita
25. feb 2025

Pred 25 rokmi som sa učila na skúšky jednu noc predtým a spravila som na 55 bodov. Ty opakovane dáš len na tých 80%? Vies ale toto je vec, ktorá môže niekoho stáť život, preto to má zmysel aby si vedela pravidlá cestnej premávky dokonale. Nieje to nič ťažké. Aké otázky ti robili problém?
Predstav si že sadnes za volant a nebudeš ovládať pravidlá premávky a spôsobia nehodu kde niekto iný príde o život. To ti príde fér?

benit
25. feb 2025

@patka06 taky clovek s dyslexiou to neda🤣.
A toniejeo tom, ze by nevedel pravidla.🙈

fairyy
25. feb 2025

@benit ak mas potvrdenie o dyslexii tak predlzia cas o 50%...ale uprimne ako je to naozaj to neviem...mne to povedal kamos, ze mu to umoznili...

patka06
25. feb 2025

@benit čas je pre zdravých, ak má dg - potvrdenie od lekára má dlhší čas o 50%

maddie1711
25. feb 2025

Tie testy sú úplne rovnaké ako tie čo sa robili predtým, len s tým rozdielom že to nie je na papieri. Urobila som si teraz pre srandu 2 testy. Jeden na 92 druhý na 96%. A to som sa nejak extra nesústreďovať, nakolko o nic nejde. Nie je tam nič zložité len treba citát. Vodicak som robila pred 16timi rokmi, vyhlášku nepamätám, len stačí rozmýšľať a poriadne čítať. Poprípade si tie otázky skús vizualizovať. Pôjde ti to ľahšie.

findomatej
25. feb 2025

Ahoj autorka, mám 43 r. a čerstvý vodičák. Vôbec som sa nezapodievala tým , aké testy boli predtým, brala som tak, ako to teraz je a hotovo. Školu som poslednýkrát videla pred 25 rokmi, som myslela, že sa už neviem ani učiť 🙈 a že do hlavy sa mi nič nedostane. Omyl. Mala som vytlačené papierové otázky a robila som si testy. Nesprávne odpovede som si ukladala alebo odfotila a tie som si viac všímala/učila. Naozaj treba porozmýšľať, čo je v otázke, a väčšinou logicky je správne. Najviac bodov je za križovatky, tak tie treba ozaj vedieť.
Kľudne napíš súkromne. Keď nájdem, môžem pridať link na tie tlačené otázky, ale je to asi 90 strán, ale pomohlo mi to.🍀

charlotte911
25. feb 2025

@domka222 dcera mala test a o týždeň cvičisko a jazdu, robila zaciatkom decembra a všetci tak išli ale postupne nie naraz po troch štyroch robili skúšky, lebo na policii robili aj ine autoškoly

eliska13
25. feb 2025

Stále konkrétne neviem čo to nejde.Znacky, križovatky, teória?Tak len sa učiť dennodenne 80% je dosť zle

patka06
25. feb 2025

@charlotte911 U nás /pred 1 a1/2 rokom/ dcéra mala všetko v 1 deň. Od 8 mej testy a potom cvičisko a potom jazda
9.30 bola doma aj s papierom, hneď v ten deň sme boli aj požiadať o vydanie VP /do 2 dní/ -nemala ešte 18 rokov.
O tri dni už mohla jazdiť, samozrejme len s doprovodom.
Ale máš pravdu, kto neprešiel nemohol ďalej.

findomatej
25. feb 2025

@patka06 my sme nemali v jeden deň. Ale jeden deň testy a druhý cvičisko aj jazdy. Požiadať o VP sme mohli ísť až na ďalší deň, to nám komisár hneď povedal. (Že až nasledujúci deň). Tak asi je to individuálne 🙂

patka06
25. feb 2025

@findomatej
@domka222
asi je to teda všade inak
U nás miestnosť na testy pre 20 ľudí z rôznych autoškôl, potom sa ide na ostatné, asi je viac komisárov na cvičisko a jazdy
Komisár povedal, že po 11stej sa dá ísť ešte v ten deň.

anavixy
26. feb 2025

@patka06 ja som robila minuly august na katastralnom urade v LV 😅 v miestnosti 8 pocitacov, potom cvicisko a jazda a to, kedy si mozes ist vybavit vp zalezi od toho kedy komisar odovzda dokumenty a kedy ich maju na urade zaevidovane v systeme, my sme tiez mohlinist este v ten den nejak po obede cca 🙂

oblecenie99
26. feb 2025

Tak ja sa nechcem chváliť, ale na tých testoch som bežne chytala 100 percent, boli ľahučké. Ak som v niektorých stratila niečo, tak možno dva body. Aj to len na začiatku, ako som skúšala bez nejakej speci prípravy. Ja neviem no, ale čo vidím denne na cestách, tak to sprísnenie už aj bolo aktuálne, nehovorím o Tom, že by som zaviedla aj psychotesty.

vevesh
26. feb 2025

Autorka- zhodou okolnosti som si robila testy nedavno (po viac ako 24 rokoch od autoskoly) a stale som mala od 90-100%, i ked pribudli veci, ktore som prvykrat videla. A ano, aj pred tym bolo urcite minimum - ti, co autoskolu spravili, museli stale mat nad 90% - nasi spoluobcania to davali niekeddy aj na 5x🤷‍♀️, ale dali to nakoniec, takze presne tak isto, opakovanim, ucenim a porozumenim to das tiez- mozno nie na 1x, ak sa nebudes dostatocne DOBRE ucit..

vevesh
26. feb 2025

@benit nasi spoluobcania opakovali, kolkokrat to slo. 3 pokusy su mozne v ramci jedneho kurzu, ak sa to nezmenilo.

benit
26. feb 2025

@vevesh ale ved nevedia citat. Darmo ma pokusy.

patka06
26. feb 2025

@vevesh Už sú 4 pokusy - 1.skúška + 3 opravné
Myslím, že spoluobčanom, by ani to nestačilo, keďže mnohí nezvládli úspešne ani ZŠ

mipu
26. feb 2025

@charlotte911 aj teraz. Je všetko naraz, v jeden den

vevesh
26. feb 2025

@benit tak ale zopar ich zvladlo- pri pohlade na cesty, viac ako zopar. So mnou na kurze z 10 zvladli 4, zvysok siel na opakovacky🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

charlotte911
26. feb 2025

@mipu ako kde, dcera robila teraz v decembri a jazdu mali o týždeň a netobili všetci naraz, na testy isli po 3-4 , tak asi viem ako to robila, kolegyni dcera išla dva týždne po mojej a na kurz chodili spolu

mipu
27. feb 2025

@charlotte911 ok, ved ja sa nehadam🙂

Strana
z2