Zvyknete upratovať v nedeľu?
Zvyknete upratovať v nedeľu? Bývam v bytovke chcela by som vysávať ale neviem či s tým musím čakať do zajtra
Ano, nedela je u nas vysoko pracovny den.
Ako dieta som neznasala upratovacie soboty, preto teraz ked mam svoju rodinu to nepraktizujeme, v soboty sme vzdy na vylete, aj obedujeme vonku tzn. ze nevarim, alebo ideme na navstevu, na nakupy, v lete sme cely den na zahrade v bazene a grilujeme.
V nedelu potom ideme rano na velky nakup, po ceste natankujeme auto doplna, muz auto povysava a oplachne, ja varim obed, peciem, prezliekam postelne, vyperiem aj 4 pracky, vysusim, odlozim, a upraceme komplet dom.
Dovod je prosty, na pracovny tyzden chceme mat vsetko tip top pripravene, vtedy mame ine starosti, praca, deti, lekari atd. Pocas tyzdna pustame denne roboticky vysavac aby povysaval a pozmyval, vybehnem maximalne do pekarne na pecivo pripadne na cerstvu sunku a zeleninu co nezaberie vela casu, vyperiem jednu maximalne dve pracky. Tento system nam setri vela casu a stresu.
@mijo53 je pekne ze si krestanka a v nedelu nerobíš ale nie vsetci krestania su, takze je ich vec co v nedelu robia. Si presne ako ten farizej v kostole co sa povysoval nad mytnika lebo si nezabudla zdoraznit ze ty v nedelu nic nerobis, hoci ine robia. Pycha peklom dycha, na to nezabudaj.
Nie v nedeľu neupratujeme, nerobíme, nevaríme ( navarime v sobotu).
V nedelu nerobíme nič , len oddychujeme a venujeme sa našej rodine, blízkej, širšej...oddychujeme a čerpáme..total salám party
Ak treba upratujem(aj povysávam). Pýtaš sa kvôli tomu, že pol populácie sa hlási ku kresťanom a tí vraj majú v nedeľu svätiť? Nech svätia.
@danielinaa kto nie je kresťan, to je iné, ale predtým sa niekto vyjadril, že je kresťan, tak som napísala, že nprektaizujúci
V nedeľu sa nerobí..jasne take bežne navarit..poumývať riad..ale píliť drevo alebo to čo nemusíš Zrovná v ten deň tak nerob, oddychni si..aspoň jeden deň keď cely týždeň robíš❤️
@viestta zaujímavý pohľad tvojej tety 😉...myslím že bola veľmi akčná s vrtulou v zadku a nevedela si proste povedať dosť, stop...teraz oddychujem
@elisebah91 nemusi to tak byt. Ako som uz spominala pre vacsinu ludi je nedela den ako kazdy iny. Bez ohladu na to ci je veriaci alebo nie. Myslim, ze jej teta ma pravdu.
@elisebah91 ale clovek moze oddychovat hocikedy, kedy to tak citi, a nie prave v nedelu, len preto lebo sa to tak ma.. ja by som napriklad oddychovat v neporiadku ani nedokazala..
upratujem vtedy, keď je potrebné 😉
sused (vojak) nad nami každé ráno vysáva presne o 6,15 🤷🏻♀️
Samozrejme. Prečo by som mala oddychovať zrovna v nedeľu? Ja som chcela oddychovať práveže vždy v sobotu, unavená z pracovného týždňa ;) v nedeľu som už bola oddýchnutá a mala kapacitu na domáce povinnosti.
@elisebah91 ved jasne. Je to kazdeho osobna vec kto ako travi dni ci uz volne alebo pracovne 🙂
Ja som sa teraz pustila do upratovania obyvacky a z casti aj kuchyne.
@nikaeli 🤣 Susedia sa na neho nesťažujú ked vysáva každé ráno takto zavčasu?
Podľa potreby. Ja vysávam aj viackrát denne. Hlavne jedáleň a kuchyňu. Čo sa týka toho veľkého upratovania, tak ak je v sobotu krásne a v nedeľu má liať, tak upratujeme v nedeľu a v sobotu ideme niekam von. Nebudem upratovať a kvasiť doma, keď je vonku krásne.
Prípadne teraz sme boli v sobotu na oslave, tak doobeda som nestihla všetko čo som chcela, tak som dorobila dnes.
Mňa by zaujímalo co to mate za vysávače, že susedia vedia kedy vysávače. Ako rozmýšľam, tak rozmýšľam netuším kedy vysávajú naši susedia. Dúfam, že ani moji nevedia kedy sa vysava u nás.
no popravde nikdy som sa nezamýšľala nad tým či nedeľa či nenedeľa...... keď treba upratať tak upracem, horšie je to, že niekedy sa mi fakt straaaašne nechce a tak vtedy neupracem 😀
@thoughtfulweirdo aj u mňa to tak často je. Mňa v sobotu chytí niekedy taká unava, že sa nedokážem donútiť upratať, tak si proste oddýchnem. V nedeľu plná energie upracem byť omnoho rýchlejšie ako by som to z donútenia robila v sobotu.
@viestta naši susedia majú hlučný vysávač a dlažbu, takže vždy riadne počujem keď nad nami vysávajú. Ale neriešim to, lebo každý potrebuje vysávať a v paneláku je to proste počuť. Sú to dobrí susedia a za to som vďačná a nebudem im znejpríjemňovať život blbosťami. Pod nami sused rieši každú blbosť a riadne mi tým lezie na nervy.
nedela nie je problem, upratujem ked sa mi da, ked mam cas a neriesim, dokonca aj ked je sviatok, tak aj niekedy periem a je mi to teda jedno co si kto hovori, nehovori, proste su veci, na ktore nemam cas ine dni a ked som doma, ze mame klud tak si porobim co treba 🙂

Vysávam každý deň, v nedeľu nie. Iba keby sa mi niečo rozbilo či vysypalo. U nás v nedeľu nikto nepracuje, ani v záhrade ani vo vnútri ani nikde, proste všade je kľud a ticho. Nedeľa je deň odpočinku a väčšina ho tak aj trávi, venuje sa koníčkom, záľubám, výletom, odpočinku alebo trávi čas s rodinou 😊 asi by ma trafilo, keby v nedeľu niekto zapne kosačku alebo cirkulár na drevo 🤦🏻♀️