icon

Zvýšená agresivita kastrovaného psa

lenka624
20. júl 2019

Ahojte mám taky problém mám 4 ročného beagla a pred 4 mesiacmi sme ho dali vykastrovať a teraz poslednéj dobe je dosť agresívny voči cudzím ľuďom
Tak napríklad idem s ním von normálne sa prechádzame zrazu ide okolo niaky človek a zrazu začne vrčať až tak agresívne nie ale vždy ale niekedy proste až tak zvrči po cudzom človeku
s deťmi je kamarát do nich on neskočí s tými by sa chcel hrať ale na dospelích ľudí vie vrčať ale až tak agresívne aj sa na vodítku až tak trha neviem či by aj pokúsal
prosím vás má nieto s týmto nejaké skúsenosti ja som počula že po kastrácii to niaky čas trvá kým sa psík socializuje Za každú radu Ďakujem

Strana
z2
lujza123
22. júl 2019

@lenka624 urcite mu treba agresiu voci ludom zakazat. Na voditku si ho drz pevne a nedovol aby na niekoho vrcal.
Moj pes zacal byt agresivnejsi voci niektorym psom po kastracii, predtým mu nevadil absolutne nikto. Beriem to ako male negatívum kastracie, u nas to bola nutnost kedze bol notoricky zdrhac a toto naozaj pomohlo

0silvia0
22. júl 2019

@fem nechápem celkom dobre tú tebou popisovanú ruku pred pyskom, môžeš podrobnejšie?
Psa síce nemáme kastrovaného, má teraz 1,5 roka, ale pri niektorých psoch vrčí, chcela by som to eliminovať. Vlastne on ani nezačne prvý vrčať, ale pridá sa, keď ten druhý pes začne vrčať, chcela by som, aby ich ignoroval. Ignoruje iných psov len vtedy, keď má v papuli loptičku, ale to ignoruje aj psích kamošov, ktorí sa s ním chcú hrať. Preto chodím radšej von bez loptičky, ale toto vrčanie by som chcela na prechádzkach odstrániť.

dkethe
22. júl 2019

@lula313 to je divne, lebo ja som tiez dala kastrovat psa a agresivita u nho narastla.

Takze, hej ja to potvrdim, zial aj takyto efekt moze kastracia mat, hoc zriedkavo. Vzdy mi pes vrcal po psoch (vacsich nez on) ok, to je dominancia nie agresia. Ale po kastracii vrcal rad radom na vsetky velke male dokonca aj feny a stenata. Podlamna sa mu to v hlave pomotalo, citil sa menejcenne a vyskakovanim sa chcel citit 'chlapsky'. Mal 5 rokov, a predtym 2* kryl. Dnes ma 11, chudak zije furt v izolacii, aj ked dnes je schopny sa s nejakou fenou prebehnut, starne.

cistykvietok
22. júl 2019

@maminuska Ja považujem za zverstvo preplnené útulky psov, cigánske osady a ulice. Kastrácia je zodpovedný spôsob, ako predísť utrpeniu nechcených psov. Tvrdenie, že je pes po kastrácii viac agresívny je blbosť. Naopak, kastrácia prispieva k lepšej zvládnuteľnosti psa.

cistykvietok
22. júl 2019

@lenka624 Nastali vo vašej rodine aj nejaké iné zmeny, kt. priamo nesúvisia so psom? Úmrtie v rodine, ochorenie niektorého z členov rodiny a pod.? Pes sa môže prejavovať príliš ochranársky, pretože napr. vycíti slabosť človeka a preberá velenie. Nič sa nedeje len tak a ver, že kastráciou to nie je.

maminuska
22. júl 2019

@cistykvietok za nezodpovedne chovanie ľudí trestajme psov odfaklenim vaŕliat, to je ten správny prístup že? Na jednej strane tu bojujeme proti kupirovaniu uši a chvostov na druhej mrzačime psov bezhlavým kastrovanim. Pes nie je vec , na to si ešte mnoho ľudí nezvyklo a to ani tých akože ochranárov.

cistykvietok
22. júl 2019

@maminuska Ibaže žiaľ, zatiaľ neexistuje nástroj, ktorí by zabránil ľuďom v tomto správaní k zvieratám. Také zákroky podstupujú aj ľudia, takže nerobme z toho neprimeranú tragédiu. Nájdi domov všetkým tým nechceným a potom ok, zatvorím ústa a uznám, že kastrácia je zlá.

cistykvietok
22. júl 2019

@cistykvietok *ktorý

maminuska
22. júl 2019

@cistykvietok nepoznám muža ktorému by odstránili varlata za účelom sterilizácie. Tam sa prerušujú semenovody a výška hormónov je zachovaná. Kastruju sa iba sexuálny devianti. Žiadny normalny gynekológ neodstráni žene , zdravej , vaječníky a maternicu ako sterilizáciu. Tieto zákroky sa robia iba pri ťažkých ochoreniach, pretože následky śu zrejme. Stačí sa opýtať žien v menopauze čo prechádzajú návalmi, potením , nespavosťou , nervozitou... . Pes ktorý má ísť z útulku má ísť do zodpovedných rúk, to je takých kde tén človek zabezpečí aby nemal potomkov. Stačí keď si každý majiteľ suky zabezpečí aby v čase hárania bola strážená. Keď to neviem fenu si neberiem. A neexistuje že sa to nedá.

sofiia87
22. júl 2019

Ja by som sla na vycvik, kde sa bude pes aj socializovat a agresivitu spolu s cvicitelom odburate, treba povedat aky mate problem a urcite vam budu vediet pomoct. Nemyslim, ze je to kastraciou, skor negativna skusenost s clovekom alebo co. A mozno za tym nie je ani nejaky konkretny problem. Poznam par psov, kde sa v dospelosti zacala prejavovat agresivita voci inym psom aj ked predtym boli uplne bezproblemovi. Vycvik a socializacia pomohli

lenka624
autor
22. júl 2019

@cistykvietok dnes som šla v autobuse a prisadol si ku mne pán so psíkom a povedal že je tiež kastrovaný a že pol roka akoby sa hneval na celý svet a teraz je z neho kludný a štastny pes tak neviem či je to aj môj prípad

kajoma
7. nov 2020

Dobry den, nasla som túto diskusiu, týkajúcu sa agresivity a sterilizácie psov/feniek. Mam taky problém. Pred 4 dňami som si osvojila fenku z útulku. Bola predtým v rómskej osade.... Pred týždňom bola kastrovana. Podľa popisu povahy, ktorú uvádzal útulok (v čase pred sterilkou), išlo o milého, tichého, mierumilovneho psíčka, zlatíčko.... Ona je stále zlatíčko, je veľmi milá, hrava, nežná, no po 3 dňoch sa u nej začali prejavovať prvky agresie, vrci na moju 8 rocnu dcérku, už po nej aj 2x vyštartovala.... Väčšinou je aj pri dcerke v pohode, hrajú sa, dcérka ju kŕmi, mazna sa s ňou.... A potom toto. Potom zase pár hodín v pohode a zase. Zdá sa mi, že na mňa žiarli, alebo ma chce ochrániť pred dcérkou. Ja som totiž s nou doma celé dni, dcérka až keď dôjde zo školy. Samozrejme som jej dala jasne slovné najavo, že toto nesmie!! Moja otázka znie, či sa od tohto chovania dá oducit, či to možno očakávať, alebo ju musim dat preč? Môže to byť nepriaznivý vplyv sterilizácie? Je to nezvratné? Za názory a rady vopred všetkým dakujem

rejcl44
7. nov 2020

Ja mam 12 rocneho kastrovaneho psa a nikdy by som to uz neurobila. Psovi sa zmenila povaha, je nevypocitatelny a da sa povedat, ze k cudzim ludom je velmi ostrazity a nedovercivy a o psoch samcoch ani nehovorim. S detmi v pohode, aj s tymi co pozna. Podla mna sa tou kastraciou velmi zmenil. Vencim ho vylucne len ja alebo manzel, bala by som sa ho dat niekomu, kedze clovek musi vonku citat situaciu. Ale aj napriek tomu je to moje ❤

rejcl44
7. nov 2020

@kajoma myslim, ze vo vasom pripade s da na tom popracovat. Je to este krstka doba a mozno sa musi trosku aklimatizovat pri tolkych zmenach v kratkej dobe. Urcite je na mieste vacsia ostrazitost voci dcerke, aby ste ich mali na ociach a pri kazdom nevhodnom spravani psa treba napomenut, ze to nesmie. Nas pes ma mojich dvoch chlapcoch rad, ale pri cudzich detoch musim davat pozor. Zatial nikdy nikomu neublizil a to ma 12 rokov, ale prevencia musi byt.

simonajancikova
3. feb 2023

@lula313 ahoj, mozem ti ohladom tej agresivity napisat ?

luckabj82
3. feb 2023

@zuzanaam a čo s tolkymi stenatkami ,macickami,,útulky preplnené,ulice plné nechcených zvierat😱

zuzanaam
3. feb 2023

@luckabj82 a to má aký súvis? Mimochodom, u mňa žijú dva nechcené (teraz už chcené 🙂) psy (tretí nám zomrel v septembri) a jedna mačka.

lula313
4. feb 2023

@simonajancikova Ano, mozes

Strana
z2