icon

Ťažký parfém

Dnes o 07:30

Prosím Vás, ako by ste riešili to, že máte v kancelárii novú kolegyňu, ktorá používa ťažký večerný parfém a to tak, že sa v tom zaiste vykúpala? Hneď v prvý deň som jej povedala, že má veľmi silnú voňavku, že sa to sem nehodí. 2 dni neprišla navoňaná a na tretí zase. Aj sme sa jej to s druhou kolegyňou snažili nenápadne nejako dať najavo, že nám to prekáža, ale bezvýsledne..Všetkým to vadí aj v susedných kanceláriách ked sem prídu. Ja neviem ale mňe leby kolegyňa povie, že jej vadí môj parfém určite by som sa s tým do kancelárie nevoňala najmä s nejakou večernou ťažkou vôňou. Ako to mám riešiť mám ísť za vedúcou? Alebo jej mám ešte dohovoriť? bolí ma z toho hlava a je mi zle až na vracanie z toho smradu. Čo by ste robili vy na mojom mieste?

marsmykkok
Dnes o 07:34

@anonym_autor Zopakovať jej to, že Vám je nepríjemne z jej parfému, proste možno 2 dni brala Váš názor a na tretí skúsila si dať menej, ona ak ho používa stále si myslí že ho necítite... Ja ťa chápem mne ťažšie parfémy spúšťajú migrénu, teda ja by som pri nej existovať nemohla...

biba_18
Dnes o 07:35

otvor okno a povedz jej to...
ja som tiež citlivá na ťažké vône, bolí ma z nich hlava, ja by som sa určite ozvala a nebolo by to nenápadné pripomenutie...

anonym_923cad
Dnes o 07:36

mne to tiež spúšťa ťažkú migrénu, riešila by som s nadriadeným buď nech presťahujú ju alebo mňa do inej kancelárie ak sa neprestane voňať

doriiis
Dnes o 07:38

No nič. Nič iné ako : ,,Sorry Soňa, ale z tvojho parfému je tu ťažký vzduch a nedá sa tu dýchať, je mi z neho na vracanie" sa nedá robiť. Povedať narovinu, ideálne pred všetkými.
Na druhej strane ona môže oponovať, že to je tvoj subjektívny pocit. A to nemáte okná a klímu napríklad?

anonym_6acd24
Dnes o 07:42

len otvárať okno, a povedať na rovinu že z jej parfému je mi na odpadnutie - také stavy mávam pri migrénach, čo táto nepríjemná vôňa môže spustiť.
Po istom čase ak by neprišlo zlepšenie určite spomenúť vedúcej.

ivicatolic
Dnes o 07:49

@anonym_autor takto je to vysvetliť, bolí hlava, na zvracanie...ona sa musí prispôsobiť kolektívu, inak potom vedúcej

anonym_c01c1c
Dnes o 07:49
@ivicatolic

@anonym_autor takto je to vysvetliť, bolí hlava, na zvracanie...ona sa musí prispôsobiť kolektívu, inak potom vedúcej

@anonym_autor otvoriť okno, dvere a nechať ju sedieť v prievane.

autor
Dnes o 07:51
@anonym_c01c1c

@anonym_autor otvoriť okno, dvere a nechať ju sedieť v prievane.

@anonym_c01c1c okna su nonstop pootvarane aj tak to tu velmi citit. Dvere nemozem otvorit lebo na to je zase hakliva druha kolegyna co tu s nami sedi.

zuzacka16
Dnes o 07:52

ešte raz jej to povedzte slušne aj s tou kolegyňou, že proste vám to vadí, bolí vás z toho hlava, či by nemohla zmeniť voňavku poprípade vôbec nenosiť..ak nepomôže, tak vyššie nadriadenému povedať..

anonym_c01c1c
Dnes o 07:54
@anonym_autor

@anonym_c01c1c okna su nonstop pootvarane aj tak to tu velmi citit. Dvere nemozem otvorit lebo na to je zase hakliva druha kolegyna co tu s nami sedi.

@anonym_autor ja som to myslela ironicky, keď vy dve odídete z kancelárie, tak ju tam v tom prievanie nechať, keď sa s ňou nedá normálne dohodnúť.

anonym_5daa23
Dnes o 07:55

@anonym_autor Kolegyňa nepochopila taktne upozornenie, tak jej povedz rovno, že ti jej voňavka spôsobuje zdravotné problémy a upozorniť ju, že pokojne sa môže stať,ze niekto z inej kancelárie má astmu a od tej silnej vône dostane taký záchvat, že dotyčnú/dotyčného bude ratovať RZP.

anonym_a0f115
Dnes o 07:58

Ja by som teda vynechala reči ako ti je z jej vône na vracanie a už vôbec by som nechodila s týmto poza jej chrbát za vedúcou... toto je vec, ktorá sa dá slušne vyriešiť zoči voči, nie nenápadne naznačovať, ale poprosiť, aby ho nenosila do práce, že žiaľ z týchto typov vôní mávaš bolesti hlavy, najlepšie aj s kolegyňou keď jej poviete obe

muchotrafka298
Dnes o 08:00

Moja kolegyna robi to iste, doslova sa polieva roznymi tymi napodobeninami parfumov, ze na seba celu flasku vystrieka. Neda sa to udychat, kedze u nas sa nedaju otvorit okna. Ona to sama uz neciti, co ma tak z toho otupene bunky cuchove. Dohovarali sme jej stokrat, ona si robi aj tak po svojom. Tak vydrzime. Casto do prace nechodi, vacsinou robi z domu. Jej nepomoze dohovor ani nic.

minenkaa
Dnes o 08:13

Taketo veci sa riešia hneď s nadriadeným, je to jeho práca a aj dohliadať na dodržiavanie

krasneleto
Dnes o 08:15

@anonym_autor normalne jej povedz, ze je to trochu moc a mas z toho migrenu, ci by nebola ochotna si dat bud nieco lahsie alebo sa v tom nekupat...

krasneleto
Dnes o 08:15
@minenkaa

Taketo veci sa riešia hneď s nadriadeným, je to jeho práca a aj dohliadať na dodržiavanie

@minenkaa neviem si predstavit ako pridem za sefkou so ziadostou, aby kolegyna pouzivala menej parfemu :D

si_sa_6
Dnes o 08:17

Asi pomôže len opakovať stále dokola, lebo očividne to vôbec nepochopila.

anonym_c01c1c
Dnes o 08:18

možno by bolo fajn, keby niekomu fakt z toho došlo zle a povracal sa tam rovno pred dotyčnou

minenkaa
Dnes o 08:19
@krasneleto

@minenkaa neviem si predstavit ako pridem za sefkou so ziadostou, aby kolegyna pouzivala menej parfemu :D

@krasneleto to je ale tvoj problém

o__o
Dnes o 08:20

Povedala si jej to raz, tak jej to povedz znova a este aj 100x, ked bude treba

autor
Dnes o 08:33

Dakujem za odpovede. Skusim jej este povedat normalne a ked to nepochopi pojdem za veducou.

anonym_eac619
Dnes o 08:39
@anonym_5daa23

@anonym_autor Kolegyňa nepochopila taktne upozornenie, tak jej povedz rovno, že ti jej voňavka spôsobuje zdravotné problémy a upozorniť ju, že pokojne sa môže stať,ze niekto z inej kancelárie má astmu a od tej silnej vône dostane taký záchvat, že dotyčnú/dotyčného bude ratovať RZP.

@anonym_5daa23 moja reč, tiež sme tu mali podobnú. A rýchlo pochopila že keď ma odrovná astmatikcký záchvat tak na všetku prácu zostane sama.

krasneleto
Dnes o 08:57
@minenkaa

@krasneleto to je ale tvoj problém

@minenkaa trocha problem ako na zs... neviem vyriesit, idem plakat sefke... pomoc

minenkaa
Dnes o 09:12
@krasneleto

@minenkaa trocha problem ako na zs... neviem vyriesit, idem plakat sefke... pomoc

@krasneleto zamestnanec nemá čo riesit takéto veci v práci ,na to je vedúci
Ja nemôžem za to ,že ty chodíš k nadriadenému vyplakávať

krasneleto
Dnes o 09:58
@minenkaa

@krasneleto zamestnanec nemá čo riesit takéto veci v práci ,na to je vedúci
Ja nemôžem za to ,že ty chodíš k nadriadenému vyplakávať

@minenkaa nechodim, ja si viem vyriesit veci za seba...

minenkaa
Dnes o 10:09
@krasneleto

@minenkaa nechodim, ja si viem vyriesit veci za seba...

@krasneleto ešte raz zamestnanec neni na riešenie problémov medzi zamestnancami a už vôbec nie, keď jeden nerešpektuje iných a znepríjemňuje im smradom pracovne prostredie

mmonika
Dnes o 10:33
@anonym_autor

Dakujem za odpovede. Skusim jej este povedat normalne a ked to nepochopi pojdem za veducou.

@anonym_autor ja som mala tiež tento problem s kolegynou, nereagovala, tak som na dalsi den nabehla do kanclu a na plne usta som povedala že fuj čo to je za smrad, že to sa neda dychať.a vytiahla osviežovač na wc. A hned sa ku mne pridali aj kolegovia ( mala som mužsky kolektiv a my dve sme boli jedine ženy na pracovisku) a tí jej to potom tiež dali vyžrať a ver mi chlapi sú v tomto fakt dobí, pridali sa na moju stranu.. Po týždni zabralo a už viac ten parfem nepoužila v praci. Viem možno to nebolo moc taktné ale fakt to sa nedalo v kancli dychať..

simca06022011
Dnes o 10:40

treba jej to normlane povedat, ja tiez nosim vyrazne parfumy, niekto by mohol povedat tazke, ani by ma nenapadli , ze su vecerne a cez den si ich nemam davat... mam ich rada a nosim ich, ale podla mna ich tak intenzivne necitit po miestnosti. Aj ked nie denno denne. Velakrat nepouzivam nic. V kancelarii nikoho nemam, nik mi tam nechodi, cize nemusim riesit, ale ak by to niekomu vadilo, proste si ho nedam. Aj ked.. neviem ako by som sa ovladala :DD napr mne chodia do prevadzky ludia, aj muzi a neskutocne silne vonajuci = od parfumov na pranie. TO je taka supa, ze vetrame alebo fetujeme.. podla toho ci sa nam to paci, ci nie.. 🙂)) ale celkovo nie je to zdrave nejake vone cely den dychat.

anonym_94032a
Dnes o 11:32
@anonym_autor

@anonym_autor som si spomenula, keď som bola tehotná a šéfka používala silnú vôňu.Nikdy mi vône nevadili, ale toto bolo niečo strašné.znova zopakovať poziadavku