Veríte, že parfumérie na Slovensku predávajú originály?
Veríte že fann, Marionaud alebo notino predávajú originálne parfumy?
Lebo mne sa to nejako nezdá. Všetko vonia inak ako keď si parfum kúpim v zahraničí alebo hoci len v duty free na letisku. Najprv som myslela, že sa to týka len internetových parfumérii, ale už mám pochybnosti aj o tých čo majú kamenné predajne. Keď nad tým uvažujem, ak môžu koncerny posielať pre východné trhy nekvalitné potraviny prečo by to nerobili aj s parfumami. Inak si to vysvetliť neviem. Aj vám sa to stalo?
@anonym_autor dlhé roky kupujem jeden parfem jednej značky či vo fanku,na letisku, zahraničí,notino,douglas a nikdy som nemala problém stále vonia rovnako. Tento musím mat proste vždy. A ostatne neviem posúdiť,keďže kupujem vždy iný
@lenkasarka zaujimave...lebo za mňa mi to čo kúpim v zahraničí vydrží inak a tá vôňa je oveľa intenzívnejšia, dokonca sa mi už stalo že som cez eshop dosť známy kúpila mame Chanel5 čo používa a bol to fakt hnusný smrad... Alebo moja obľúbená Laura Biagotti vonia úplne inak ako keď som si ju kúpila v Ríme. Nechápem.
@lenkasarka zaujimave...lebo za mňa mi to čo kúpim v zahraničí vydrží inak a tá vôňa je oveľa intenzívnejšia, dokonca sa mi už stalo že som cez eshop dosť známy kúpila mame Chanel5 čo používa a bol to fakt hnusný smrad... Alebo moja obľúbená Laura Biagotti vonia úplne inak ako keď som si ju kúpila v Ríme. Nechápem.
@anonym_autor a nekupila si si raz parfum a raz toaletnu vodu?
@anonym_autor a nekupila si si raz parfum a raz toaletnu vodu?
@anonym_57ced2 nie nie na toto si dávam pozor. Kupujem vždy parfumovanu vodu.
@anonym_autor tiež kupujem Chanel mademiselle ako píšem vôňa a intenzita je stále rovnaká ten používam dlhe roky a musím ho mat stále. Je jedno či kúpim 30ml či 50 aj kabelkove verzie tuším sú to 3x20ml vždy je to to iste. A keď kúpim niečo ine tak stále iba jeden flakón a potom znova iný.
@anonym_autor tiež kupujem Chanel mademiselle ako píšem vôňa a intenzita je stále rovnaká ten používam dlhe roky a musím ho mat stále. Je jedno či kúpim 30ml či 50 aj kabelkove verzie tuším sú to 3x20ml vždy je to to iste. A keď kúpim niečo ine tak stále iba jeden flakón a potom znova iný.
@lenkasarka tak to máš asi šťastie ... pozerám si tu práve staré diskusie o tomto a zdá sa že viac báb ma rovnaký pocit ako ja
@lenkasarka tak to máš asi šťastie ... pozerám si tu práve staré diskusie o tomto a zdá sa že viac báb ma rovnaký pocit ako ja
@anonym_autor môže byt že mám šťastie a snáď ho budem mat aj naďalej lebo vyhodiť toľko eur za nejaký šunt sa mi fakt nechce
predávajú určite originály. ale či im sami výrobcovia neposielajú šunty - to už asi nepovie nikto…
@anonym_autor kedysi som čítala v jednom parfum blogu, že v zahraničí sú parfumy s vyšším % koncentrácie zložiek. Napr. na Slovensku 4% a na inom trhu 5-6 %. Bohvie, čo jena tom pravdy.
Ja osobne som cítila rozdiel v Chanel 5 a Giorgo Armani ešte väčší rozdiel 🤷♀️
predávajú určite originály. ale či im sami výrobcovia neposielajú šunty - to už asi nepovie nikto…
@biba_18 mozno existuje aj pri tomto zapadny a vychodny trh...tiez mam pocit ze vonavky kupene v zahranici mi vonali intezivnejsie...ale mozno pri drahych znackach neriskuju. ktovie.
@anonym_autor kedysi som čítala v jednom parfum blogu, že v zahraničí sú parfumy s vyšším % koncentrácie zložiek. Napr. na Slovensku 4% a na inom trhu 5-6 %. Bohvie, čo jena tom pravdy.
Ja osobne som cítila rozdiel v Chanel 5 a Giorgo Armani ešte väčší rozdiel 🤷♀️
@anonym_4afb48 ja tiež cítim rozdiel, už neobjednávam
Mam s tym tiez taku skusenost. Velmi dlho pouzivam jeden parfem a na SK mi vyslovene smrdi. Prave som sa o tom minule bavila s kamoskou. Tiez suhlasila.
Ok už som si istá že tu niečo nehrá. Už je tých ľudí príliš veľa aj z minulých diskusii čo majú rovnakú skúsenosť. Skrátka už tu nič také kupovať nebudem.
@anonym_autor máte pravdu,už davno nevoňajú tak parfumy ako kedysi,roky som užívala jeden parfém,už asi tretí rok ho kupujem či z internetových či z kamenných predajní uplne iná a neintenzívna vôňa,žiadna výdrž,prešla som na fejky a poviem vám,že majú výdrž oveľa dlhšiu ako tzv.akože orginály!!!
@anonym_autor Douglas ma originály na 100%. Kto predava fejky a parfemy po zaruke, je urcite Notino. To vie hadam lazdy
@nashville to som ani nemala radšej vidieť....neuveriteľné ...vďaka je to skvelé
Mne sa to stalo prvy raz, mam rada Chanel chance fresh a velmi zdrazel, tak som si to riskla a kupila za 150 namiesto 180, ale velmi kratko vona vydrzi na to ze je to eau de parfum a mam pocit, ze som vyhodila 150 eur, co je dost…..kupovala som to v parfumerka eu, maju kamennu predajnu cca 25 rokov, prekvapilo ma to, mozno je to nahoda,ale dost ma to stve
Pozrela som videa na youtube a vysiel mi original podla dvoch, tak tomu naozaj nerozumiem, preco vona nevydrzi
Pozrela som videa na youtube a vysiel mi original podla dvoch, tak tomu naozaj nerozumiem, preco vona nevydrzi
@beataxxx veď preto hovorím že môžu kľudne dodávať na východný trh inú kvalitu, tak ako pri potravinách. Ja keď idem nakupovať do potravín alebo do drogérie v Rakúsku tak to vidím. Ten rozdiel.
@anonym_autor Minule som si strekla vonavku na ruku v rakuskej drogerii. Ruka mi vonala niekolko dni, napriek tomu, ze som sa kazdy den sprchovala. Ked kupim v Notino, dokonca som nedavno urobila hlupost a kupila som vonavku v Alze, co boli uplne vyhodene peniaze, o chvilu uz na sebe necitim nic. Takze vonavku na Slovensku uz viac nekupim. Som presvedcena, ze u nas internetove obchody nepredavaju originaly. Ako je to v kamennych parfumeriach netusim, ale testovat to uz ani nejdem.
Tiež som svoju obľúbenú vôňu kúpila na Alze, ale nevonia mi takmer vôbec. ☹️
@beataxxx veď preto hovorím že môžu kľudne dodávať na východný trh inú kvalitu, tak ako pri potravinách. Ja keď idem nakupovať do potravín alebo do drogérie v Rakúsku tak to vidím. Ten rozdiel.
@anonym_autor staci si precitat recenzie na notino. Kopec je takych, ze parfem nevydrzi, alebo vonia inak ako to, co poznaju zo zahranicia. Takze ano, nebude kvalita v kazdej krajine rovnaka.

@anonym_autor dlhé roky kupujem jeden parfem jednej značky či vo fanku,na letisku, zahraničí,notino,douglas a nikdy som nemala problém stále vonia rovnako. Tento musím mat proste vždy. A ostatne neviem posúdiť,keďže kupujem vždy iný