icon

Veríte, že parfumérie na Slovensku predávajú originály?

14. sep 2025

Veríte že fann, Marionaud alebo notino predávajú originálne parfumy?
Lebo mne sa to nejako nezdá. Všetko vonia inak ako keď si parfum kúpim v zahraničí alebo hoci len v duty free na letisku. Najprv som myslela, že sa to týka len internetových parfumérii, ale už mám pochybnosti aj o tých čo majú kamenné predajne. Keď nad tým uvažujem, ak môžu koncerny posielať pre východné trhy nekvalitné potraviny prečo by to nerobili aj s parfumami. Inak si to vysvetliť neviem. Aj vám sa to stalo?

lenkasarka
14. sep 2025

@anonym_autor dlhé roky kupujem jeden parfem jednej značky či vo fanku,na letisku, zahraničí,notino,douglas a nikdy som nemala problém stále vonia rovnako. Tento musím mat proste vždy. A ostatne neviem posúdiť,keďže kupujem vždy iný

autor
14. sep 2025
@lenkasarka

@anonym_autor dlhé roky kupujem jeden parfem jednej značky či vo fanku,na letisku, zahraničí,notino,douglas a nikdy som nemala problém stále vonia rovnako. Tento musím mat proste vždy. A ostatne neviem posúdiť,keďže kupujem vždy iný

@lenkasarka zaujimave...lebo za mňa mi to čo kúpim v zahraničí vydrží inak a tá vôňa je oveľa intenzívnejšia, dokonca sa mi už stalo že som cez eshop dosť známy kúpila mame Chanel5 čo používa a bol to fakt hnusný smrad... Alebo moja obľúbená Laura Biagotti vonia úplne inak ako keď som si ju kúpila v Ríme. Nechápem.

anonym_57ced2
14. sep 2025
@anonym_autor

@lenkasarka zaujimave...lebo za mňa mi to čo kúpim v zahraničí vydrží inak a tá vôňa je oveľa intenzívnejšia, dokonca sa mi už stalo že som cez eshop dosť známy kúpila mame Chanel5 čo používa a bol to fakt hnusný smrad... Alebo moja obľúbená Laura Biagotti vonia úplne inak ako keď som si ju kúpila v Ríme. Nechápem.

@anonym_autor a nekupila si si raz parfum a raz toaletnu vodu?

autor
14. sep 2025
@anonym_57ced2

@anonym_autor a nekupila si si raz parfum a raz toaletnu vodu?

@anonym_57ced2 nie nie na toto si dávam pozor. Kupujem vždy parfumovanu vodu.

lenkasarka
14. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tiež kupujem Chanel mademiselle ako píšem vôňa a intenzita je stále rovnaká ten používam dlhe roky a musím ho mat stále. Je jedno či kúpim 30ml či 50 aj kabelkove verzie tuším sú to 3x20ml vždy je to to iste. A keď kúpim niečo ine tak stále iba jeden flakón a potom znova iný.

autor
14. sep 2025
@lenkasarka

@anonym_autor tiež kupujem Chanel mademiselle ako píšem vôňa a intenzita je stále rovnaká ten používam dlhe roky a musím ho mat stále. Je jedno či kúpim 30ml či 50 aj kabelkove verzie tuším sú to 3x20ml vždy je to to iste. A keď kúpim niečo ine tak stále iba jeden flakón a potom znova iný.

@lenkasarka tak to máš asi šťastie ... pozerám si tu práve staré diskusie o tomto a zdá sa že viac báb ma rovnaký pocit ako ja

lenkasarka
14. sep 2025
@anonym_autor

@lenkasarka tak to máš asi šťastie ... pozerám si tu práve staré diskusie o tomto a zdá sa že viac báb ma rovnaký pocit ako ja

@anonym_autor môže byt že mám šťastie a snáď ho budem mat aj naďalej lebo vyhodiť toľko eur za nejaký šunt sa mi fakt nechce

biba_18
14. sep 2025

predávajú určite originály. ale či im sami výrobcovia neposielajú šunty - to už asi nepovie nikto…

anonym_4afb48
14. sep 2025

@anonym_autor kedysi som čítala v jednom parfum blogu, že v zahraničí sú parfumy s vyšším % koncentrácie zložiek. Napr. na Slovensku 4% a na inom trhu 5-6 %. Bohvie, čo jena tom pravdy.
Ja osobne som cítila rozdiel v Chanel 5 a Giorgo Armani ešte väčší rozdiel 🤷‍♀️

balerina2025
15. sep 2025
@biba_18

predávajú určite originály. ale či im sami výrobcovia neposielajú šunty - to už asi nepovie nikto…

@biba_18 mozno existuje aj pri tomto zapadny a vychodny trh...tiez mam pocit ze vonavky kupene v zahranici mi vonali intezivnejsie...ale mozno pri drahych znackach neriskuju. ktovie.

anonym_3debdc
15. sep 2025
@anonym_4afb48

@anonym_autor kedysi som čítala v jednom parfum blogu, že v zahraničí sú parfumy s vyšším % koncentrácie zložiek. Napr. na Slovensku 4% a na inom trhu 5-6 %. Bohvie, čo jena tom pravdy.
Ja osobne som cítila rozdiel v Chanel 5 a Giorgo Armani ešte väčší rozdiel 🤷‍♀️

@anonym_4afb48 ja tiež cítim rozdiel, už neobjednávam

anonym_68b292
15. sep 2025

Mam s tym tiez taku skusenost. Velmi dlho pouzivam jeden parfem a na SK mi vyslovene smrdi. Prave som sa o tom minule bavila s kamoskou. Tiez suhlasila.

autor
15. sep 2025

Ok už som si istá že tu niečo nehrá. Už je tých ľudí príliš veľa aj z minulých diskusii čo majú rovnakú skúsenosť. Skrátka už tu nič také kupovať nebudem.

marikaneni
15. sep 2025

@anonym_autor máte pravdu,už davno nevoňajú tak parfumy ako kedysi,roky som užívala jeden parfém,už asi tretí rok ho kupujem či z internetových či z kamenných predajní uplne iná a neintenzívna vôňa,žiadna výdrž,prešla som na fejky a poviem vám,že majú výdrž oveľa dlhšiu ako tzv.akože orginály!!!

vev82
15. sep 2025

@anonym_autor Douglas ma originály na 100%. Kto predava fejky a parfemy po zaruke, je urcite Notino. To vie hadam lazdy

autor
15. sep 2025
@nashville

@nashville to som ani nemala radšej vidieť....neuveriteľné ...vďaka je to skvelé

mira0611
15. sep 2025
@vev82

@anonym_autor Douglas ma originály na 100%. Kto predava fejky a parfemy po zaruke, je urcite Notino. To vie hadam lazdy

@vev82 ano, mam presne tuto skusenost. Ja uz kupujem len v kamennych predajniach fann alebo douglas. Ostatne nemam poblizku.
Douglas nikdy nesklamal.

beataxxx
15. sep 2025

Mne sa to stalo prvy raz, mam rada Chanel chance fresh a velmi zdrazel, tak som si to riskla a kupila za 150 namiesto 180, ale velmi kratko vona vydrzi na to ze je to eau de parfum a mam pocit, ze som vyhodila 150 eur, co je dost…..kupovala som to v parfumerka eu, maju kamennu predajnu cca 25 rokov, prekvapilo ma to, mozno je to nahoda,ale dost ma to stve

beataxxx
16. sep 2025

Pozrela som videa na youtube a vysiel mi original podla dvoch, tak tomu naozaj nerozumiem, preco vona nevydrzi

autor
16. sep 2025
@beataxxx

Pozrela som videa na youtube a vysiel mi original podla dvoch, tak tomu naozaj nerozumiem, preco vona nevydrzi

@beataxxx veď preto hovorím že môžu kľudne dodávať na východný trh inú kvalitu, tak ako pri potravinách. Ja keď idem nakupovať do potravín alebo do drogérie v Rakúsku tak to vidím. Ten rozdiel.

anonym_20a798
17. sep 2025

@anonym_autor Minule som si strekla vonavku na ruku v rakuskej drogerii. Ruka mi vonala niekolko dni, napriek tomu, ze som sa kazdy den sprchovala. Ked kupim v Notino, dokonca som nedavno urobila hlupost a kupila som vonavku v Alze, co boli uplne vyhodene peniaze, o chvilu uz na sebe necitim nic. Takze vonavku na Slovensku uz viac nekupim. Som presvedcena, ze u nas internetove obchody nepredavaju originaly. Ako je to v kamennych parfumeriach netusim, ale testovat to uz ani nejdem.

daniela15
17. sep 2025

Tiež som svoju obľúbenú vôňu kúpila na Alze, ale nevonia mi takmer vôbec. ☹️

janababana
17. sep 2025
@anonym_autor

@beataxxx veď preto hovorím že môžu kľudne dodávať na východný trh inú kvalitu, tak ako pri potravinách. Ja keď idem nakupovať do potravín alebo do drogérie v Rakúsku tak to vidím. Ten rozdiel.

@anonym_autor staci si precitat recenzie na notino. Kopec je takych, ze parfem nevydrzi, alebo vonia inak ako to, co poznaju zo zahranicia. Takze ano, nebude kvalita v kazdej krajine rovnaka.