icon

Ako dosiahnuť preplatenie opravy rozbitého zrkadla?

10. nov 2025

Dobrý deň, našla som rozbité spätné zrkadlo aj s papierikom s t.č. na dotyčnú vinníčku. Pani spočiatku komunikovala, nech to dám opraviť, preplatí. A keď už bolo nasadené zrkadlo v autorizovanom servise, pani dostala info o sume. Odvtedy nedvíha telefón, neodpisuje... Bohužiaľ som vtedy nevolala políciu, nenahlásila na poisťovni (vďaka komunikácii som predpokladala, že pani bude férová).
Prosim, poraďte, či a akým spôsobom je šanca dopracovať sa k preplateniu.

doriiis
10. nov 2025

No už teraz nijak. Spravila si si aspoň fotky vzniknutej škody?

anonym_015d32
10. nov 2025

mas pisomnu komunikaziu kde sa priznala? zasla by som na policiu a podala trestne oznamenie .. popripade sa aspon poradila ake kroky by boli najlepsie

tundra
10. nov 2025

@anonym_autor pani to mala nahlasit svojej poistovni.Lehota je 15 dni.Pri materialnej skode do 3900€,nie je povinnost volat policiu.
Pokial mas kontakt,tak jej posli sms,ze to nahlasis ty.Problem moze byt,ze si to dala opravit, bez obhliadky....

doriiis
10. nov 2025
@tundra

@anonym_autor pani to mala nahlasit svojej poistovni.Lehota je 15 dni.Pri materialnej skode do 3900€,nie je povinnost volat policiu.
Pokial mas kontakt,tak jej posli sms,ze to nahlasis ty.Problem moze byt,ze si to dala opravit, bez obhliadky....

@tundra .... Na mieste poistnej udalosti nikto nevie odhadnúť rozsah materiálnej škody. Vlastná skúsenosť. Aj nevinne vyzerajúci naraz môže stať na konci 4700 €🤣.Ak nie sú zraneni a vyslovene žiadna strana netrvá na volaní polície, nemusí byť volana

petracandle
10. nov 2025

@anonym_autor no už nijak. Z čoho si usúdila, že pani je seriózna? Seriózny človek by to nechal ísť cez poisťovňu (veď hádam preto si platíme to PZP) a nie platiť z vlastného vrecka? Neprišlo ti to podozrivé?

autor
10. nov 2025
@petracandle

@anonym_autor no už nijak. Z čoho si usúdila, že pani je seriózna? Seriózny človek by to nechal ísť cez poisťovňu (veď hádam preto si platíme to PZP) a nie platiť z vlastného vrecka? Neprišlo ti to podozrivé?

@petracandle nechala t.č. Keby sa chcela utajiť, odíde bez kontaktu na seba. Aj komunikovala spočiatku.

autor
10. nov 2025
@tundra

@tundra Ja netuším, kto dotyčná je. Mám len jej t.č... Ale obhliadka nebola, poisťovňa sa tým podľa mňa nebude vôbec zaoberať. Nikde nie je ani záznam o nehode. Jedine fotku zničeného zrkadla mám a papierik od nej s jej t.č.

ibrunova
10. nov 2025
@anonym_autor

@petracandle nechala t.č. Keby sa chcela utajiť, odíde bez kontaktu na seba. Aj komunikovala spočiatku.

@anonym_autor odišla z miesta nehody.. Tak sa to nerobí, že nechá lístok. To je na zobratie vodičáku a pokutu. Skús jej nspísať, že s tým ideš na políciu.

anonym_588bc7
10. nov 2025

Len tak pre zaujímavosť, o akej sume sa tu bavíme?

autor
10. nov 2025
@anonym_588bc7

Len tak pre zaujímavosť, o akej sume sa tu bavíme?

@anonym_588bc7 Len zrkadlo, našťastie všetko ostatné vrátane vyhrievania funguje. Cena do 100€. Nič hrozného, ale pri plate nižšom ako priemer to zamrzí, hlavne keď deckám nedám nič navyše, lebo... A zároveň ponaučenie pre mňa (možno aj pre iných), nech dobudúcna neurobím podobnú hlúposť, keď škoda môže byť rádovo vyššia.

autor
10. nov 2025
@tundra

@ibrunova
@anonym_015d32
@tundra ďakujem za tipy. Pôjdem to zajtra nahlásiť, ak sa neozve po mojej dnešnej výzve.

doriiis
10. nov 2025
@anonym_autor

@ibrunova
@anonym_015d32
@tundra ďakujem za tipy. Pôjdem to zajtra nahlásiť, ak sa neozve po mojej dnešnej výzve.

@anonym_autor ... Podľa mňa na polícii neuspejes. Poprvé je to malá suma na to, aby to bol vôbec priestupok a po druhé, toto nebude útek z miesta nehody. Skôr ti povedia, že chybu si spravila ty.

anonym_4a20b8
10. nov 2025
@anonym_autor

@ibrunova akej nehody?bola natoľko gramotna, že vedela, že taku škodu nespôsobila vôbec nemusí volať políciu.
@anonym_autor keď komunikovala mala ísť so svojej poistovne ty s autom na obhliadku a dať vymeniť svetlo.Taky je normálny postup

ibrunova
10. nov 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Podľa mňa na polícii neuspejes. Poprvé je to malá suma na to, aby to bol vôbec priestupok a po druhé, toto nebude útek z miesta nehody. Skôr ti povedia, že chybu si spravila ty.

@anonym_4a20b8 nemusela by volať políciu, ak by tam ostala. Pozor, ona tam neostala a odišla. Čo keby tak nafúkala? Môže sa to brať ako úmysel, že preto odišla. Stalo sa to mojej kamoške, výška škody v tomto nie je podstatná.
@doriiis

autor
12. nov 2025
@doriiis

@doriiis veru si mala pravdu. Možno moja skúsenosť pomôže iným,aby sa nepopálili.
Na polícii boli voči mne milí, lebo švagor je ich kolega. Výsledok: nenahlásila som, môžem dostať sankcie finančné až zobratie vodičáku na rôzny čas. Vinníčka: nestačí jej priznanie na papieriku a v sms (mohol napísať hocikto, a znalca písma nemajú). Musela by som teraz dokázať, ideálne na kamere, príp. ona sa musí priznať. Až potom ona sankcie... Ale výška škody nie je vôbec dôležitá... V prípade,že by som nahlásila, zdokumentovali to dopraváci + poisťovňa, je všetko inak, ak by vypátrali dotyčnú. Kvôli odchodu vyššie sankcie.

doriiis
12. nov 2025
@anonym_autor

@doriiis veru si mala pravdu. Možno moja skúsenosť pomôže iným,aby sa nepopálili.
Na polícii boli voči mne milí, lebo švagor je ich kolega. Výsledok: nenahlásila som, môžem dostať sankcie finančné až zobratie vodičáku na rôzny čas. Vinníčka: nestačí jej priznanie na papieriku a v sms (mohol napísať hocikto, a znalca písma nemajú). Musela by som teraz dokázať, ideálne na kamere, príp. ona sa musí priznať. Až potom ona sankcie... Ale výška škody nie je vôbec dôležitá... V prípade,že by som nahlásila, zdokumentovali to dopraváci + poisťovňa, je všetko inak, ak by vypátrali dotyčnú. Kvôli odchodu vyššie sankcie.

@anonym_autor ... Mala si spraviť nasledovné: kontaktovať pani, hneď na prvom a jedinom stretnutí ( viac ich byť nemuselo) spísať záznam o nehode, kde by pani priznala, že bola vinníkom nehody,odfotiť škodu,ona by to podpísala a s tým papierom ísť do jej poisťovne. Potom už len komunikovať s poisťovňou, počkať na obhliadku a potom do servisu.
Pani vyuzila to, že si toto nespravila, lebo vedela, že nijak inak jej vinu nedokážeš.Doplatila si na vlastnú pochabost a nedôslednosť a naivitu.

autor
13. nov 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Mala si spraviť nasledovné: kontaktovať pani, hneď na prvom a jedinom stretnutí ( viac ich byť nemuselo) spísať záznam o nehode, kde by pani priznala, že bola vinníkom nehody,odfotiť škodu,ona by to podpísala a s tým papierom ísť do jej poisťovne. Potom už len komunikovať s poisťovňou, počkať na obhliadku a potom do servisu.
Pani vyuzila to, že si toto nespravila, lebo vedela, že nijak inak jej vinu nedokážeš.Doplatila si na vlastnú pochabost a nedôslednosť a naivitu.

@doriiis teraz už viem, že hlásim každý škrabanec 😉
Postup viem, len som ho doteraz dodržala pri väčších škodách, a hlavne v iných situáciách. Zabudla si napísať ako 1.políciu. Navyše moje fotky by nik neuznal. Relevantné fotky si robí polícia alebo poistovak.

doriiis
13. nov 2025
@anonym_autor

@doriiis teraz už viem, že hlásim každý škrabanec 😉
Postup viem, len som ho doteraz dodržala pri väčších škodách, a hlavne v iných situáciách. Zabudla si napísať ako 1.políciu. Navyše moje fotky by nik neuznal. Relevantné fotky si robí polícia alebo poistovak.

@anonym_autor ... To nie je pravda. Z vlastnej skúsenosti viem, že:
1.Ak nie je nikto zranený a vyslovene jedna strana netrvá na zavolani polície, tak políciu volať netreba. Takéto ,, nehody" sa riešia iba ako poistná udalosť aj keď zavoláš políciu.
2.Poistovna úplne v pohode prijme aj tvoje vlastné fotky. Odporúčam si pri fotení takýchto škôd si na fotaku zapnúť, nech na fotku pripíše dátum a čas fotenia. Tam potom odpadnú pochybnosti o pravosti fotiek .
Jaj som riešila oveľa väčšiu škodu ako ty a moje fotky im úplne stačili.Policia si pri poistných udalostiach žiadne fotky nerobí.Iba pri dopravných nehodách.A to je už je úplne iný proces ako poistná udalosť.