Ako dosiahnuť preplatenie opravy rozbitého zrkadla?
Dobrý deň, našla som rozbité spätné zrkadlo aj s papierikom s t.č. na dotyčnú vinníčku. Pani spočiatku komunikovala, nech to dám opraviť, preplatí. A keď už bolo nasadené zrkadlo v autorizovanom servise, pani dostala info o sume. Odvtedy nedvíha telefón, neodpisuje... Bohužiaľ som vtedy nevolala políciu, nenahlásila na poisťovni (vďaka komunikácii som predpokladala, že pani bude férová).
Prosim, poraďte, či a akým spôsobom je šanca dopracovať sa k preplateniu.
mas pisomnu komunikaziu kde sa priznala? zasla by som na policiu a podala trestne oznamenie .. popripade sa aspon poradila ake kroky by boli najlepsie
@anonym_autor pani to mala nahlasit svojej poistovni.Lehota je 15 dni.Pri materialnej skode do 3900€,nie je povinnost volat policiu.
Pokial mas kontakt,tak jej posli sms,ze to nahlasis ty.Problem moze byt,ze si to dala opravit, bez obhliadky....
@anonym_autor pani to mala nahlasit svojej poistovni.Lehota je 15 dni.Pri materialnej skode do 3900€,nie je povinnost volat policiu.
Pokial mas kontakt,tak jej posli sms,ze to nahlasis ty.Problem moze byt,ze si to dala opravit, bez obhliadky....
@tundra .... Na mieste poistnej udalosti nikto nevie odhadnúť rozsah materiálnej škody. Vlastná skúsenosť. Aj nevinne vyzerajúci naraz môže stať na konci 4700 €🤣.Ak nie sú zraneni a vyslovene žiadna strana netrvá na volaní polície, nemusí byť volana
@anonym_autor no už nijak. Z čoho si usúdila, že pani je seriózna? Seriózny človek by to nechal ísť cez poisťovňu (veď hádam preto si platíme to PZP) a nie platiť z vlastného vrecka? Neprišlo ti to podozrivé?
@anonym_autor no už nijak. Z čoho si usúdila, že pani je seriózna? Seriózny človek by to nechal ísť cez poisťovňu (veď hádam preto si platíme to PZP) a nie platiť z vlastného vrecka? Neprišlo ti to podozrivé?
@petracandle nechala t.č. Keby sa chcela utajiť, odíde bez kontaktu na seba. Aj komunikovala spočiatku.
@tundra Ja netuším, kto dotyčná je. Mám len jej t.č... Ale obhliadka nebola, poisťovňa sa tým podľa mňa nebude vôbec zaoberať. Nikde nie je ani záznam o nehode. Jedine fotku zničeného zrkadla mám a papierik od nej s jej t.č.
@petracandle nechala t.č. Keby sa chcela utajiť, odíde bez kontaktu na seba. Aj komunikovala spočiatku.
@anonym_autor odišla z miesta nehody.. Tak sa to nerobí, že nechá lístok. To je na zobratie vodičáku a pokutu. Skús jej nspísať, že s tým ideš na políciu.
Len tak pre zaujímavosť, o akej sume sa tu bavíme?
Len tak pre zaujímavosť, o akej sume sa tu bavíme?
@anonym_588bc7 Len zrkadlo, našťastie všetko ostatné vrátane vyhrievania funguje. Cena do 100€. Nič hrozného, ale pri plate nižšom ako priemer to zamrzí, hlavne keď deckám nedám nič navyše, lebo... A zároveň ponaučenie pre mňa (možno aj pre iných), nech dobudúcna neurobím podobnú hlúposť, keď škoda môže byť rádovo vyššia.
@anonym_autor ... Podľa mňa na polícii neuspejes. Poprvé je to malá suma na to, aby to bol vôbec priestupok a po druhé, toto nebude útek z miesta nehody. Skôr ti povedia, že chybu si spravila ty.
@ibrunova akej nehody?bola natoľko gramotna, že vedela, že taku škodu nespôsobila vôbec nemusí volať políciu.
@anonym_autor keď komunikovala mala ísť so svojej poistovne ty s autom na obhliadku a dať vymeniť svetlo.Taky je normálny postup
@anonym_autor ... Podľa mňa na polícii neuspejes. Poprvé je to malá suma na to, aby to bol vôbec priestupok a po druhé, toto nebude útek z miesta nehody. Skôr ti povedia, že chybu si spravila ty.
@anonym_4a20b8 nemusela by volať políciu, ak by tam ostala. Pozor, ona tam neostala a odišla. Čo keby tak nafúkala? Môže sa to brať ako úmysel, že preto odišla. Stalo sa to mojej kamoške, výška škody v tomto nie je podstatná.
@doriiis
@doriiis veru si mala pravdu. Možno moja skúsenosť pomôže iným,aby sa nepopálili.
Na polícii boli voči mne milí, lebo švagor je ich kolega. Výsledok: nenahlásila som, môžem dostať sankcie finančné až zobratie vodičáku na rôzny čas. Vinníčka: nestačí jej priznanie na papieriku a v sms (mohol napísať hocikto, a znalca písma nemajú). Musela by som teraz dokázať, ideálne na kamere, príp. ona sa musí priznať. Až potom ona sankcie... Ale výška škody nie je vôbec dôležitá... V prípade,že by som nahlásila, zdokumentovali to dopraváci + poisťovňa, je všetko inak, ak by vypátrali dotyčnú. Kvôli odchodu vyššie sankcie.
@doriiis veru si mala pravdu. Možno moja skúsenosť pomôže iným,aby sa nepopálili.
Na polícii boli voči mne milí, lebo švagor je ich kolega. Výsledok: nenahlásila som, môžem dostať sankcie finančné až zobratie vodičáku na rôzny čas. Vinníčka: nestačí jej priznanie na papieriku a v sms (mohol napísať hocikto, a znalca písma nemajú). Musela by som teraz dokázať, ideálne na kamere, príp. ona sa musí priznať. Až potom ona sankcie... Ale výška škody nie je vôbec dôležitá... V prípade,že by som nahlásila, zdokumentovali to dopraváci + poisťovňa, je všetko inak, ak by vypátrali dotyčnú. Kvôli odchodu vyššie sankcie.
@anonym_autor ... Mala si spraviť nasledovné: kontaktovať pani, hneď na prvom a jedinom stretnutí ( viac ich byť nemuselo) spísať záznam o nehode, kde by pani priznala, že bola vinníkom nehody,odfotiť škodu,ona by to podpísala a s tým papierom ísť do jej poisťovne. Potom už len komunikovať s poisťovňou, počkať na obhliadku a potom do servisu.
Pani vyuzila to, že si toto nespravila, lebo vedela, že nijak inak jej vinu nedokážeš.Doplatila si na vlastnú pochabost a nedôslednosť a naivitu.
@anonym_autor ... Mala si spraviť nasledovné: kontaktovať pani, hneď na prvom a jedinom stretnutí ( viac ich byť nemuselo) spísať záznam o nehode, kde by pani priznala, že bola vinníkom nehody,odfotiť škodu,ona by to podpísala a s tým papierom ísť do jej poisťovne. Potom už len komunikovať s poisťovňou, počkať na obhliadku a potom do servisu.
Pani vyuzila to, že si toto nespravila, lebo vedela, že nijak inak jej vinu nedokážeš.Doplatila si na vlastnú pochabost a nedôslednosť a naivitu.
@doriiis teraz už viem, že hlásim každý škrabanec 😉
Postup viem, len som ho doteraz dodržala pri väčších škodách, a hlavne v iných situáciách. Zabudla si napísať ako 1.políciu. Navyše moje fotky by nik neuznal. Relevantné fotky si robí polícia alebo poistovak.
@doriiis teraz už viem, že hlásim každý škrabanec 😉
Postup viem, len som ho doteraz dodržala pri väčších škodách, a hlavne v iných situáciách. Zabudla si napísať ako 1.políciu. Navyše moje fotky by nik neuznal. Relevantné fotky si robí polícia alebo poistovak.
@anonym_autor ... To nie je pravda. Z vlastnej skúsenosti viem, že:
1.Ak nie je nikto zranený a vyslovene jedna strana netrvá na zavolani polície, tak políciu volať netreba. Takéto ,, nehody" sa riešia iba ako poistná udalosť aj keď zavoláš políciu.
2.Poistovna úplne v pohode prijme aj tvoje vlastné fotky. Odporúčam si pri fotení takýchto škôd si na fotaku zapnúť, nech na fotku pripíše dátum a čas fotenia. Tam potom odpadnú pochybnosti o pravosti fotiek .
Jaj som riešila oveľa väčšiu škodu ako ty a moje fotky im úplne stačili.Policia si pri poistných udalostiach žiadne fotky nerobí.Iba pri dopravných nehodách.A to je už je úplne iný proces ako poistná udalosť.

No už teraz nijak. Spravila si si aspoň fotky vzniknutej škody?