Ako prekonať strach zo šoférovania v meste?
Ahojte vodičský preukaz mám rok, väčšinou všade šoférujem ja vedľa mňa je môj manžel ale zvyknem chodiť aj sama manžel vraví že mi to ide super a cítim sa dobre za volantom ale len mimo mesta v meste mám celkom strach jazdiť sama s dieťaťom mali ste to niekto? Prekonali ste svoj strach?
Po meste sa mi jazdí lepšie ako mima mesta. Podľa mňa sú najviac agresívni vodiči kamiónov. V meste jazdí aj veľa žien a vodiči sú k sebe viac ohľaduplní.
Chce to len čas a veľa jazdiť, tento pocit určite odbúraš 😉
A z coho mas strach? Ja si pamatam, ze tiez som mala strach zo zaciatku. Bala som sa, ze budem v zlom pruhu, ze nebudem vediet odbocit, ze ma nikto nepusti z vedlajsej…rokmi som zistila, ze to boli hluposti v zmysle, aj teraz sa mi to stane v neznamom prostredi, a bud sa proste otocim, alebo dam smerovku a vzdy ta dakto pusti😀
@anonym_autor ja mám vodičák už pomaly 5 rokov, zo začiatku som šoférovala ale často som mala stres a potom som prestala ako som mala dlhšiu pauzu. A odvtedy sa k tomu neviem dokopat. Presne, najväčší problém mi robilo mesto, ja chytám paniku už len keď sedím vedľa muža a on šoféruje.🤦🏼♀️
Mám malú dcérku a rozmýšľam nad kondičnými jazdami, lebo fakt by sami to auto hodilo. Ale teda z autoškoly mám traumu a bojím sa, že natrafím zase na osobu, pri akej som si robila vodičák.
Ja som obcasny vodic a tiez nemam rada velke mesta. Dediny mi nevadia, ale v meste je ruch. Sledovat cestu, ostatne auta, znacky, semafory, chodcov, fuuuu. Ale ked treba, tak idem, nic ine mi nezostava.
Veďv mestách máš semafóry. V bočných mestských uličkách sú značky. V štvriach rod domov značky váčšinou nie sú, tam použiješ pravidlo pravej ruky. A je to. Nemáš sa čoho báť.
Ak si nie som istá, dám si navigáciu. Áno, aj po skoro 20r, čo mám vodičák, sú stále miesta, ktoré nepoznám, kde som nebola. Do iného, cudzieho mesta si dám vždy navigáciu. A idem si spokojne, svojím tempom.
Tento strach prekonas jedine soferovanim v meste😉😁 vlastna skusenost
Vilo to si ty?

Ja 😆 ako bývame kúsok od Bratislavy a aj v Bratislave pracujem ale to je ozaj trasa ktorú mám naučenú a chodím v časoch kedy nie je taká premávka. Častejšie som v Pezinku minimálne s deťmi a tam už po rokoch problém nemám, proste viem, že tam musím ak nechcem ísť busom 3x tak dlho