Ako správne parkovať na autocvičisku?
Zdravím, chcem sa spýtať, že či nemá niekto spísaný postup na papieri alebo, či by mi niekto vedel vysvetliť ako parkovať na autocvičisku. Viem určité záchytné body, ale najväčší problém mi robí kolmé parkovanie. Ďakujem za rady
@shoajzjsijalsv napríklad tu máš celkom fajn video na to, držím palce! ;)
Ahoj, každá AŠ má to AC postavené rovnako, ale nie na centimeter presne. Tie rozostupy medzi jednotlivými parkovacími miestami sa mierne líšia. Veď si to s inštruktorom nacvičuj a všimni si napr., že máš 2.slalomový kužeľ presne na úrovni svojho ramena a vtedy vytočíš plný pravý volant. Sleduješ pravý späťák a keď kužeľ obídeš pravým zadným kolesom (cca 20-30cm) , pozeráš do ľavého späťáku a hľadáš zadný ľavý kužeľ. Necháš si rovnakú vzdialenosť (sprava, zľava) od zadných kužeľov, vyrovnáš volant a cúvaš, kým bude 2. kužeľ opäť na úrovni tvojho ramena a zastaneš.
Keď máš jazdu, kľudne si hovor nahlas, čo robíš, kedy zastaneš, kedy a kde točíš volantom a nahraj si to (tvoj komentár ) na mobil. Doma si to prehrávaj, a by si si zapamätala. Nič ťažké to nie je. Drží prsty!
@shoajzjsijalsv napr ja nemám odhad, parkovať neviem za sebou po dnes deň…. A napr ak mi muž nacúva auto na parkovisko, neviem dopredu vyjsť. 🤣
@shoajzjsijalsv napr ja nemám odhad, parkovať neviem za sebou po dnes deň…. A napr ak mi muž nacúva auto na parkovisko, neviem dopredu vyjsť. 🤣
@anonym_85b617 a to si ako urobila skúšky?
@anonym_85b617 tymto by som sa nechvalila a uz vobec sa z toho nesmiala, sorry za uprimnost, ale vodicak mas absolutne neopravnene.
@shoajzjsijalsv Zaplať si ešte jazdu a trénuj len toto. Ja si pamätám že tiež nám to takto vysvetlovali ale keď som bola na skúške absolútne mi všetko vypadlo nevedela som čo ako, no nejak som zaparkovala.
Akože áno, majú na to v autoškole nejaký “systém”, ale keď ani nechápeš čo a ako a nemáš odhad, tak by si nemala mať VP. Ani nikto iný. Sorry, ale ak človek nevie dať auto ani do chlievika v rýchlosti menej ako 10km/h, nemal by vychádzať na cesty. Veď to je úplne šialené. Buď to trénuj viackrát a ten odhad získaš alebo to vzdaj, ak si úplné poleno. Prepáč za úprimnosť, ale keď vidím, čo potom chodí po cestách, tak normálne neverím, že reálne tí “vodiči” spravili skúšky. Je to skratka nebezpečné pre všetkých na okolo.
@shoajzjsijalsv musíš si to skratka skúsiť sama, toto nie je vec, ktorá sa dá naučiť naspamäť. Musíš sa pozerať do spätných a s citom skúšať. Že si bližšie nevadí, nesmieš zhodiť. Ja tiež niekedy parkujem jednu stranu bližšie, lebo z druhej vyberám dieťa. To nie je chyba.
Ja som to cvicila iba v terene 😂 moj povedal „ led to bmw odrete, tak zdrhame 😂🙈
@shoajzjsijalsv presne, kazdy ma svoj styl a system.
@anonym_85b617 tymto by som sa nechvalila a uz vobec sa z toho nesmiala, sorry za uprimnost, ale vodicak mas absolutne neopravnene.
@sissy27 prečo neoprávnene? Pretože neviem parkovať za sebou??? 🤔 veď šoférovať neznamená len parkovať a len za sebou. Šoférujem lepšie, ako môj muž😀
@sissy27 prečo neoprávnene? Pretože neviem parkovať za sebou??? 🤔 veď šoférovať neznamená len parkovať a len za sebou. Šoférujem lepšie, ako môj muž😀
@anonym_85b617 nevies vyjst z parkovacieho miesta, a citis sa ako dobry sofer?? Tak ked nechapes kde mas predok/ zadok / bok auta, kolko mas miesta, ako mas tocit volantom v minimalnej rychlosti, tak tazko to mozes vediet v premavke, ze?
@shoajzjsijalsv prečo by si si to už nemohla vyskúšať? Kedy máš skúšky? Veď ak sa tam vieš dostať, (že sa AC nezamkýna) choď s rodičmi, mužom, alebo hocikým na súkromnom aute a trénuj. Alebo si doplať jazdy navyše v AŠ.
@anonym_85b617 nevies vyjst z parkovacieho miesta, a citis sa ako dobry sofer?? Tak ked nechapes kde mas predok/ zadok / bok auta, kolko mas miesta, ako mas tocit volantom v minimalnej rychlosti, tak tazko to mozes vediet v premavke, ze?
@sissy27 viem vyjsť z parkovacieho miesta, ale jednoduchšie sa mi cúva z jeho. V premávke si nechávam celkom odstup od vozidiel predo mnou….. raz jeden mozgový atlét tak do mňa zo zadnú nabúral, zastala som na stopke a nabúral do mňa.🫣 takže som veľmi opatrný vodič a dobrý.
@sissy27 viem vyjsť z parkovacieho miesta, ale jednoduchšie sa mi cúva z jeho. V premávke si nechávam celkom odstup od vozidiel predo mnou….. raz jeden mozgový atlét tak do mňa zo zadnú nabúral, zastala som na stopke a nabúral do mňa.🫣 takže som veľmi opatrný vodič a dobrý.
@anonym_85b617 veľmi opatrní vodiči sú najhorší. Hoci ide po hlavnej ceste, v strede križovatky brzdí (veľakrát prudko), obzerá sa (pre istotu 🤔) všetkými smermi, ak zasvieti žlté svetlo, skočí na brzdu (hoci je 2 m od semafóru), stene volant do protismeru, lebo sa zľakne, ak s pravej strany (z vedľajšej cesty) rýchlejšie prichádza iné vozidlo.... Fakt takíto veľmi opatrní vodiči robia najviac zmätkov.
@anonym_85b617 veľmi opatrní vodiči sú najhorší. Hoci ide po hlavnej ceste, v strede križovatky brzdí (veľakrát prudko), obzerá sa (pre istotu 🤔) všetkými smermi, ak zasvieti žlté svetlo, skočí na brzdu (hoci je 2 m od semafóru), stene volant do protismeru, lebo sa zľakne, ak s pravej strany (z vedľajšej cesty) rýchlejšie prichádza iné vozidlo.... Fakt takíto veľmi opatrní vodiči robia najviac zmätkov.
@anonym_8f285b tak zas až tak opatrná nie som…..za to, že je clovek opatrný, nepatrí do cestnej premávky? Či ako? A kto mu to zakáže? 😵💫

@shoajzjsijalsv ahoj, no mne osobne na autoškole vždy inštruktor povedal pri ktorej kolke mám zastaviť a natočiť volant na 3/4 alebo celý, podľa toho aká “garáž” to bola. Taktiež podľa spätných zrkadiel ma naučil sa orientovať ale popravde si už konkrétne tie body nepamätám. Oni vám to tak neukazovali?