Koľko stojí prezutie auta?
Ahojte,
nová zimná sezóna je tu.
A čo ceny, ako vyrástli?
@dorizzz no pred piatimi rokmi rokmi tu čítam 25 až 35€ to stálo , tak teraz 250 až 350€😰
@waqix 250 - 350 ??? to čo máš, tank? keby som si dala prezuť v autorizovanom servise, platím maximálne tak 160. ale je to predražené, preto si dávam v klasickom bežnom pneuservise. u nás sa platí aj s uskladnením medzi 80 - 120 eur, závisí od typu auta a od toho, či máš na diskoch alebo nie. a áno, ako písali vyššie, behom len pár rokov 100% nárast.
@waqix 250 - 350 ??? to čo máš, tank? keby som si dala prezuť v autorizovanom servise, platím maximálne tak 160. ale je to predražené, preto si dávam v klasickom bežnom pneuservise. u nás sa platí aj s uskladnením medzi 80 - 120 eur, závisí od typu auta a od toho, či máš na diskoch alebo nie. a áno, ako písali vyššie, behom len pár rokov 100% nárast.
@amdornik ešte dodám, že to uskladnenie je 35-40 €, čiže prezutie sa hýbe približne od 40 - 80 eur podľa práce, typu auta, atď...
@ewwe Celoročné pneumatiky musia mať symbol 3PMSF (snehová vločka v trojvrší), aby boli na Slovensku v zimnom období legálne a považovali sa za bezpečné. Hoci staršie označenie M+S (blato a sneh) signalizuje schopnosť zvládnuť mierne zimné podmienky, nie je pre zimnú prevádzku v zmysle zákona dostatočné. Symbol 3PMSF potvrdzuje, že pneumatika prešla testami záberu na snehu a je oficiálne schválená pre zimné podmienky.
@anonym_a72c2e Šak to hej, ale aby to ten symbol nemalo, to by museli byť extra staré ležiaky, a tam by bolo horšie to, že také sú tvrdé ako kameň, než čokoľvek iné.
@waqix kde prosím ťa za prezutie auta platia 350€? 🤦🏽♀️
@janai1 258fr som platil za vymenu pneumatik v autorizovanom servise Subaru vo Švajciarsku.
Pneumatiky som si doniesol nove,samozrejme som to s nimi odkomunikoval.Vymenili gumicky na ventiloch🤪.Tiez som to dlho rozdychaval😁.
Demontaz z auta 10,montaz 10,prezutie 20,vyvazenie,poplatok 5fr za likvidaciu starych pneu.Pondelok som menil na dvoch kolesach pneu,doviezol som ich v kufri 60fr.Vraj naposledy mi to prezul🙈.(Objednal som cez internet)
Ja dnes 149 so zlavou 🫣 uskladnenie. Puchov
Ja dnes 149 so zlavou 🫣 uskladnenie. Puchov
@anonym_c176b2 na Slovensko celkom dost...
@waqix TT 60
@waqix prezut len pneu na rovnake disky, alebo mas dve sady diskov so sezonnymi pneu? Aj uskladnenie alebo nie? Ake velke kolesa?
Kazdopadne v BA platim za prezutie + uskladnenie od 55 do 85€.
@sissy27 tak to sa vám v tej BA dobre žije. nielen psychológov máte lacnejších ako v ZA, ešte aj prezutie a uskladnenie pneumatík 😀
Ja som sa pred par rokmi rozhodla pre celorocne pneumatiky, lebo ma to uz vazne nebavilo stale mysliet na prezutie, platit za to a uskladnovat gumy. Ale zijem v BA, jazdim iba v meste. Ine je to niekde na Liptove.
@simsalabim žijem na Liptove, tiez mame celoročne. Už ani tu nie su zimy, co byvali. Úplne stačí, nemusím nič meniť, o starosť menej
@amdornik ... Písala som. Zimné sme dali vyvážiť na obe autá za 40€ a vymieňame si ich sami. Takze ak aktuálne nekupujeme nové pneumatiky tak tých 40 € ročne + asi hodina a pol nášho času. 🤷🏻♀️
@doriiis takže dáte za vyváženie 20 eur za auto. nie za prezúvanie. respektíve "výmenu", ako to poznamenala nikha. tak to je normálna cena. keby si využila služby aj prezutia + uskladnenia, tak by si sa vyšplhala výrazne vyššie, logické.
@doriiis takže dáte za vyváženie 20 eur za auto. nie za prezúvanie. respektíve "výmenu", ako to poznamenala nikha. tak to je normálna cena. keby si využila služby aj prezutia + uskladnenia, tak by si sa vyšplhala výrazne vyššie, logické.
@amdornik ... Logické. Stále platí, že som odpovedala na otázku.
Mame celorocky na vsetkych autach,toto ozaj clovek nemusi riesit.Ale ak by som to riesila,tak radsej nech su gumy uz na diskoch a len sa rozsrobuje,vymeni a zasrobuje naspet.To by zvladla aj zena doma.Aj na parkovisku pred panelakom.
Mame celorocky na vsetkych autach,toto ozaj clovek nemusi riesit.Ale ak by som to riesila,tak radsej nech su gumy uz na diskoch a len sa rozsrobuje,vymeni a zasrobuje naspet.To by zvladla aj zena doma.Aj na parkovisku pred panelakom.
@anonym_3132e7 a ako by ich vyvazila pred domom?
@amdornik ... Logické. Stále platí, že som odpovedala na otázku.
@doriiis áno, na túto konkrétnu určite. hoci myslím, že autorka sa asi zaujíma o kompletku, no bohvie. tiež sa opýta ako tatár, veď v rámci "prezúvania" je naozaj veľmi veľa položiek a všetko niečo stojí, preto je to vysoko individuálne.
@doriiis áno, na túto konkrétnu určite. hoci myslím, že autorka sa asi zaujíma o kompletku, no bohvie. tiež sa opýta ako tatár, veď v rámci "prezúvania" je naozaj veľmi veľa položiek a všetko niečo stojí, preto je to vysoko individuálne.
@amdornik .. áno. A ďalšie faktory sú: lokalita, autorizovaný servis alebo nie, po známosti či bez, s dokladom, či bez, atd
Zeny,zeny naucte sa prezuvat si gumy,defekt mozte dostat hoci kde a nemusite cakat na chlapa,ale pozor sem tam treba pozriet a dofukat aj rezervu.To je to iste,das na hever odsrobujes a vymenis.Neni to naozaj nic zlozite.

40 € dve autá. Keďže kolesá dávame iba vyvažovať a prezuvame si ich sami