icon

Koľko stojí prezutie auta?

waqix
17. okt 2025

Ahojte,
nová zimná sezóna je tu.
A čo ceny, ako vyrástli?

doriiis
17. okt 2025

40 € dve autá. Keďže kolesá dávame iba vyvažovať a prezuvame si ich sami

amdornik
17. okt 2025
@waqix

@dorizzz no pred piatimi rokmi rokmi tu čítam 25 až 35€ to stálo , tak teraz 250 až 350€😰

@waqix 250 - 350 ??? to čo máš, tank? keby som si dala prezuť v autorizovanom servise, platím maximálne tak 160. ale je to predražené, preto si dávam v klasickom bežnom pneuservise. u nás sa platí aj s uskladnením medzi 80 - 120 eur, závisí od typu auta a od toho, či máš na diskoch alebo nie. a áno, ako písali vyššie, behom len pár rokov 100% nárast.

amdornik
17. okt 2025
@amdornik

@waqix 250 - 350 ??? to čo máš, tank? keby som si dala prezuť v autorizovanom servise, platím maximálne tak 160. ale je to predražené, preto si dávam v klasickom bežnom pneuservise. u nás sa platí aj s uskladnením medzi 80 - 120 eur, závisí od typu auta a od toho, či máš na diskoch alebo nie. a áno, ako písali vyššie, behom len pár rokov 100% nárast.

@amdornik ešte dodám, že to uskladnenie je 35-40 €, čiže prezutie sa hýbe približne od 40 - 80 eur podľa práce, typu auta, atď...

hsara99
17. okt 2025

Autorizovaný servis, 4 ročne auto na elektronoch. Geometria + prezutie, bez uskladnenia. 127€

hefo
17. okt 2025
@anonym_a72c2e

@ewwe Celoročné pneumatiky musia mať symbol 3PMSF (snehová vločka v trojvrší), aby boli na Slovensku v zimnom období legálne a považovali sa za bezpečné. Hoci staršie označenie M+S (blato a sneh) signalizuje schopnosť zvládnuť mierne zimné podmienky, nie je pre zimnú prevádzku v zmysle zákona dostatočné. Symbol 3PMSF potvrdzuje, že pneumatika prešla testami záberu na snehu a je oficiálne schválená pre zimné podmienky.

@anonym_a72c2e Šak to hej, ale aby to ten symbol nemalo, to by museli byť extra staré ležiaky, a tam by bolo horšie to, že také sú tvrdé ako kameň, než čokoľvek iné.

tundra
17. okt 2025
@janai1

@waqix kde prosím ťa za prezutie auta platia 350€? 🤦🏽‍♀️

@janai1 258fr som platil za vymenu pneumatik v autorizovanom servise Subaru vo Švajciarsku.
Pneumatiky som si doniesol nove,samozrejme som to s nimi odkomunikoval.Vymenili gumicky na ventiloch🤪.Tiez som to dlho rozdychaval😁.
Demontaz z auta 10,montaz 10,prezutie 20,vyvazenie,poplatok 5fr za likvidaciu starych pneu.Pondelok som menil na dvoch kolesach pneu,doviezol som ich v kufri 60fr.Vraj naposledy mi to prezul🙈.(Objednal som cez internet)

anonym_c176b2
17. okt 2025

Ja dnes 149 so zlavou 🫣 uskladnenie. Puchov

tundra
17. okt 2025
@anonym_c176b2

Ja dnes 149 so zlavou 🫣 uskladnenie. Puchov

@anonym_c176b2 na Slovensko celkom dost...

sissy27
17. okt 2025

@waqix prezut len pneu na rovnake disky, alebo mas dve sady diskov so sezonnymi pneu? Aj uskladnenie alebo nie? Ake velke kolesa?
Kazdopadne v BA platim za prezutie + uskladnenie od 55 do 85€.

anonym_0e7954
17. okt 2025

@waqix TT 60

amdornik
17. okt 2025
@sissy27

@waqix prezut len pneu na rovnake disky, alebo mas dve sady diskov so sezonnymi pneu? Aj uskladnenie alebo nie? Ake velke kolesa?
Kazdopadne v BA platim za prezutie + uskladnenie od 55 do 85€.

@sissy27 tak to sa vám v tej BA dobre žije. nielen psychológov máte lacnejších ako v ZA, ešte aj prezutie a uskladnenie pneumatík 😀

lasona
17. okt 2025
@simsalabim

Ja som sa pred par rokmi rozhodla pre celorocne pneumatiky, lebo ma to uz vazne nebavilo stale mysliet na prezutie, platit za to a uskladnovat gumy. Ale zijem v BA, jazdim iba v meste. Ine je to niekde na Liptove.

@simsalabim žijem na Liptove, tiez mame celoročne. Už ani tu nie su zimy, co byvali. Úplne stačí, nemusím nič meniť, o starosť menej

nikha2809
17. okt 2025
@doriiis

40 € dve autá. Keďže kolesá dávame iba vyvažovať a prezuvame si ich sami

@doriiis to si len vymenieňate zimné za letné, nie prezúvate.

doriiis
17. okt 2025
@nikha2809

@doriiis to si len vymenieňate zimné za letné, nie prezúvate.

@nikha2809 ... Áno, letné máme na elektronoch a zimné na diskoch. Pociatocna investícia je síce vyššia ale potom máš roky pokoj a prezuvas za pár €.

amdornik
17. okt 2025
@doriiis

@nikha2809 ... Áno, letné máme na elektronoch a zimné na diskoch. Pociatocna investícia je síce vyššia ale potom máš roky pokoj a prezuvas za pár €.

@doriiis no dobre, koľko stojí prezutie, ak máš pneu na diskoch?

doriiis
17. okt 2025
@amdornik

@doriiis no dobre, koľko stojí prezutie, ak máš pneu na diskoch?

@amdornik ... Písala som. Zimné sme dali vyvážiť na obe autá za 40€ a vymieňame si ich sami. Takze ak aktuálne nekupujeme nové pneumatiky tak tých 40 € ročne + asi hodina a pol nášho času. 🤷🏻‍♀️

nikha2809
17. okt 2025
@doriiis

@doriiis veľa ľudí to tak robí, aj my.A to ma muž pneuservis, ale sám hovorí, ze elektróny na zimu nechce

amdornik
17. okt 2025
@doriiis

@amdornik ... Písala som. Zimné sme dali vyvážiť na obe autá za 40€ a vymieňame si ich sami. Takze ak aktuálne nekupujeme nové pneumatiky tak tých 40 € ročne + asi hodina a pol nášho času. 🤷🏻‍♀️

@doriiis takže dáte za vyváženie 20 eur za auto. nie za prezúvanie. respektíve "výmenu", ako to poznamenala nikha. tak to je normálna cena. keby si využila služby aj prezutia + uskladnenia, tak by si sa vyšplhala výrazne vyššie, logické.

doriiis
17. okt 2025
@nikha2809

@doriiis veľa ľudí to tak robí, aj my.A to ma muž pneuservis, ale sám hovorí, ze elektróny na zimu nechce

@nikha2809 ... Súhlasím. My máme hybridné disky na zimu.

doriiis
17. okt 2025
@amdornik

@doriiis takže dáte za vyváženie 20 eur za auto. nie za prezúvanie. respektíve "výmenu", ako to poznamenala nikha. tak to je normálna cena. keby si využila služby aj prezutia + uskladnenia, tak by si sa vyšplhala výrazne vyššie, logické.

@amdornik ... Logické. Stále platí, že som odpovedala na otázku.

euka210
17. okt 2025

@waqix ani neviem...20e? Do 30e urcite.

anonym_3132e7
17. okt 2025

Mame celorocky na vsetkych autach,toto ozaj clovek nemusi riesit.Ale ak by som to riesila,tak radsej nech su gumy uz na diskoch a len sa rozsrobuje,vymeni a zasrobuje naspet.To by zvladla aj zena doma.Aj na parkovisku pred panelakom.

natalka13
17. okt 2025
@anonym_3132e7

Mame celorocky na vsetkych autach,toto ozaj clovek nemusi riesit.Ale ak by som to riesila,tak radsej nech su gumy uz na diskoch a len sa rozsrobuje,vymeni a zasrobuje naspet.To by zvladla aj zena doma.Aj na parkovisku pred panelakom.

@anonym_3132e7 a ako by ich vyvazila pred domom?

doriiis
17. okt 2025
@natalka13

@anonym_3132e7 a ako by ich vyvazila pred domom?

@natalka13 ... No vyvážiť ich zoberie do pneuservisu a vymení ich doma pred domom

natalka13
17. okt 2025
@doriiis

@natalka13 ... No vyvážiť ich zoberie do pneuservisu a vymení ich doma pred domom

@doriiis super system😁

amdornik
17. okt 2025
@doriiis

@amdornik ... Logické. Stále platí, že som odpovedala na otázku.

@doriiis áno, na túto konkrétnu určite. hoci myslím, že autorka sa asi zaujíma o kompletku, no bohvie. tiež sa opýta ako tatár, veď v rámci "prezúvania" je naozaj veľmi veľa položiek a všetko niečo stojí, preto je to vysoko individuálne.

doriiis
17. okt 2025
@natalka13

@doriiis super system😁

@natalka13 ... Normálny systém. Sú ľudia, ktorí nemajú dve rúčky ľavé a dokážu si základné veci na aute urobiť sami.

doriiis
17. okt 2025
@amdornik

@doriiis áno, na túto konkrétnu určite. hoci myslím, že autorka sa asi zaujíma o kompletku, no bohvie. tiež sa opýta ako tatár, veď v rámci "prezúvania" je naozaj veľmi veľa položiek a všetko niečo stojí, preto je to vysoko individuálne.

@amdornik .. áno. A ďalšie faktory sú: lokalita, autorizovaný servis alebo nie, po známosti či bez, s dokladom, či bez, atd

anonym_3132e7
17. okt 2025

Zeny,zeny naucte sa prezuvat si gumy,defekt mozte dostat hoci kde a nemusite cakat na chlapa,ale pozor sem tam treba pozriet a dofukat aj rezervu.To je to iste,das na hever odsrobujes a vymenis.Neni to naozaj nic zlozite.

natalka13
17. okt 2025
@doriiis

@natalka13 ... Normálny systém. Sú ľudia, ktorí nemajú dve rúčky ľavé a dokážu si základné veci na aute urobiť sami.

@doriiis tak som zadala dotaz majitelovi servisu-toto nik u nich nerobi ze si da vyvazit gumy a vezme ich domov nahodit na auto.