Môže dcéra šoférovať už sama?
Dcéra si spravila vodičák tri dni pred 18kou, keď sme boli na polícii, tak som bola zapísaná ako osoba s ktorou bude jazdiť. Povedali, že ešte tri mesiace má jazdiť pod dohľadom, len sa zubudla opýtať že od kade sa 3mes počíta od úspešných slúšok, od podania žiadosti, od prevzatia.vodického?
Potrebujem totiž.aby niekto vyzdvihol auto v pondelok a došiel po mna po poobednej smene. 3mes od prevzatia bude až v piatok
@anonym_fb5d2a tak ja sa tiez hlasim do klubu nenormalnych. Syn si tiez spravil vodicak pred 18-tkou, takze 3 mesiace v aute so mnou ho neminuli, ale akonahle mohol jazdit sam, tak chodi sam. Ved o to predsa islo, aby nebol na nas zavisly. Na 18-tku dostal starsie auto a uz rok a pol na nom dochadza aj na intrak. Este mu nespravil ani skrabanec...
@nelca84 A na benzín si zarába, že? Do matury si zarobí na nové, to už bude aký frajer, kď zaparkuje pri profákovej Škodovečke !.....
@valria zabudla si si zaskrtnut anonymitu 🙃 a aj 61+ vodicov je viac? Lebo ti su na druhom mieste....
Ako vyssie baby pisu, mlady je nielen 18-19 rocny a predsa rodic nebude jazdit s dietatom do 25-ky. A tiez je pravda, ze ak ma nehodu mlady clovek, tak sa to v spravach nezabudne spomenut. Na aktualitach je napr. clanok o nehode pri Piestanoch, kde vobec nie je uvedeny vek vodicov. Myslis, ze mali 18? Podla teba urcite.
@anonym_bbc752 ??? Zato ty nie
@anonym_bbc752 ??? Zato ty nie
@valria k obsahu asi nemas co dodat, tak uz prskas
… mňa toto fancinuje lebo takýchto tém tu býva veľa a nechápem NAČO potrebujem 18 ročné dieťa ihneď šoférovať dobre že nie ešte v deň svojich narodenin, či je to vždy len o frajerine alebo je to existenčné a nedostane sa do práce a nezaplatí potom hypotéku 🤦🏼♀️ … ja som som prežila vo veľkom meste do 36stky aj s deťmi … (to len na margo toho, že sa to dá)
… mňa toto fancinuje lebo takýchto tém tu býva veľa a nechápem NAČO potrebujem 18 ročné dieťa ihneď šoférovať dobre že nie ešte v deň svojich narodenin, či je to vždy len o frajerine alebo je to existenčné a nedostane sa do práce a nezaplatí potom hypotéku 🤦🏼♀️ … ja som som prežila vo veľkom meste do 36stky aj s deťmi … (to len na margo toho, že sa to dá)
@anonym_fff4ed povedz svojim detom, ze vodicak az od 36ky, lebo mamicka tak mala😁
Kazdy sofer vie, ze je dolezite soferovat po obdrzani vodicaku, aby sa ziskavali soferske zrucnosti. Lebo aj take byva, ze sa hodi vodicak do suflika a nejazdi sa xy rokov. Naco potom vobec vodicak robit?
@anonym_fff4ed .... Napríklad kvôli praktickej stránke? Kvôli slobode? Komfortu?Nie každý je rád odsudeny na milost / nemilost niekoho,či ho odvezie alebo sa nechce prispôsobovať autobusu/ vlaku.Moje deti dostanu vodičak ako darček k 17. narodeninám.
@anonym_fb5d2a ale mlady clovek sa rata nielen ten 18rocny, ale aj 24, 25 rocny. A ziadny rodic nebude jazdit s deckom 5 rokov, aby nebol percentom v statistike. Tu treba ine opatrenia.
@anonym_4d685b ja sa bavím o pár mesiacoch, tak ako je to povinné pri vodičáku urobenom v 17tich
@anonym_fb5d2a aj vecer na diskoteku ste isli spolu? Mas pravdu, ze niektori mladi sa nevedia za volantom spravat, ale tak mrte nehod sposobia aj ostatni, len ti mladi Ti viac zostanu v pamati a viac Ta to zasiahne.
@mk1111111111 ono mi stačilo minulý víkend cez sviatky v Ba, aké individuá sadli za volant. Väčšinou takí, ktorí kruhový objazd asi ešte nevideli. A áno, je rozdiel pustiť decko v 18-je za volant v Ba a na nejakej dedine. Tu treba predvídať aj to, že mnohí nepoznajú predpisy a nevedia jazdiť napr. v trojpruhovom kruháči.
@patka06 Ale, no.,.Je to ešte nedkúsené decko, aj keď na papieri vraj nie. Takí šoféri potom často končia...vieme kde.
@anonym_1451e0 zaujimave,ze vela nehod co ukazuju robia vraj ti skusenejsi
@anonym_fff4ed lebo dnes sa uz bez vodicaku nepohnes, je to nevyhnutna a podla mna uz zakladna zrucnost nielen pre samostatny zivot, ale aj pre pracu. A nie kazdy byva v meste s MHD.
@amdornik tak normálny rodič chodí s tým dieťaťom v aute aj po 18-ke. Aspoň my sme chodili s obidvoma
@anonym_fb5d2a normálny rodič? toto naozaj si napísala? 😀 neuveriteľné...
a áno, mladí spôsobujú množstvo dopravných nehôd. všimla si si aj, o koľkej hodine tieto nehody sú? väčšinou ide o nočné jazdy alebo jazdy zavčas rána. keď sa vracajú kade tade z diskoték, vodič unavený (prípadne pod vplyvom mnohokrát...). to som si všimla, v tomto máš pravdu. čo strašná katastrofálna nehoda mladých medzi 17-20, to návraty z diskoték...
@anonym_1451e0 tak toto je uz dost vysoky level predsudkov
@nelca84 Nie, je to v mnohých prípadoch realita!
@anonym_1451e0 aha, v mnohych, ty budes asi dalsia statistka, len zovseobecnujes
@nelca84 Popisujem realitu. Nerátam, nevyhodnocujem percentuálne. Stačí si otvoriť oči.
@nelca84 Popisujem realitu. Nerátam, nevyhodnocujem percentuálne. Stačí si otvoriť oči.
@anonym_1451e0 podla par takych, co sa nevedia vpratat do koze posudzujes vsetkych. Kedze mam syna v tom veku a takmer vsetci jeho kamarati uz jazdia, vidim, ze to nie je tak ako pises. Vsetko su to fajn decka a jazdia dobre, primerane skusenostiam.
@patka06 Ale, no.,.Je to ešte nedkúsené decko, aj keď na papieri vraj nie. Takí šoféri potom často končia...vieme kde.
@anonym_1451e0 sudit len podla veku aj ked nie je nikde napisane kde za ten cas od vodicskeho jazdila je poriadne hlúpe. Ja ked som si pred 11 rokmi robila vodicsky preukaz, tiez tak, ze mesiac po mojich 17tich narodenin som ho dostala a hned na to som odsoferovala z Oravy do Bratislavy a naspat a to kazde dva tyzdne, kedze babka mala rakovinu a bolo s nou treba chodiť na chemiterapie. Samozrejme s ocinom (vodic z povolania) vedla mna. To trvalo do 18tich narodenin, potom sme chodili uz len 1x za mesiac. A to nepisem o tom, kde vsade. Sme jazdili pomedzi to, ako sa chodilo do Bratislavy. Cize ja som sa necitila v den mojich 18tich narodenin ako neskuseny vodic a ani teraz si nemyslim, ze som bola v den 18tich narodenin ako neskuseny vodic.
Krstna mama si robila vodicsky preukaz ked mala 24 rokov, no 10 rokov za volant ani nesadla. Musela si potom davat kondicne jazdy, aby sa to znova naucila a aj tak nesoferovala vzdialenost dlhsiu ako 20 km.
Kto tu je teda skusenejsi vodic? Ten, ktory je starší, lebo vsak vek, alebo ten, ktory je mladsi, ale ma najazdene za 1 rok viac, ako ten starai vodic za cely svoj zivot?
Preto si myslim, ze sudit skúsenosti vodica len na zaklade veku je totalna sprostost, hlavne ked nie su zname ziadne okolnosti, ktore by objasnovali vodicovu minulost. 🙂

@anonym_bbc752 Logicky, lebo ich je, čo do počtu, na cestách najviac.
@valria zabudla si si zaskrtnut anonymitu 🙃 a aj 61+ vodicov je viac? Lebo ti su na druhom mieste....
Ako vyssie baby pisu, mlady je nielen 18-19 rocny a predsa rodic nebude jazdit s dietatom do 25-ky. A tiez je pravda, ze ak ma nehodu mlady clovek, tak sa to v spravach nezabudne spomenut. Na aktualitach je napr. clanok o nehode pri Piestanoch, kde vobec nie je uvedeny vek vodicov. Myslis, ze mali 18? Podla teba urcite.