Problémy so štartovaním auta
Pekný deň, vedel by mi niekto z Vás pomôcť, prípadne manzel niekoho z Vás?
Mam auto a v poslednom čase štartuje problémovo.
Už pred polrokom občas naštartovalo na druhý, tretí pokus. Ale teraz v tomto týždni mi auto naštartovalo až na 10tí pokus a stale sa to opakuje. V čom môže byť problém? Vymeniť batériu v aute? Octavia 3, rok 2014. Je tam pôvodná 11ročna bateria. Bude ju stačiť vymenit, alebo to spôsobuje nejaký iný problém v aute? Nemá mi kto poradiť a do servisu momentálne nechcem dávať auto, keďže na to nemám. Môžem si sama kúpiť a vymeniť batériu v octavii 3?
Ďakujem
to nebude batéria. Batéria ti odíde na dobro. Treba ísť do servisu. Skôr si myslím, že benzín ti neberie
to fakt chces radu na konovi od cloveka ktory nevidi tvoje auto?? ak mas 11 rocnu bateriu a nestarstuje asi bude problem tam najma ak sa snazis zastartovat rano ked je zima... a to som ted total amater drzim palceky vo vyrieseni problemu
Ak pôjdeš do servisu, servis vie aj premeriat baterku a povedať ti, či v nej je problém.
to nebude batéria. Batéria ti odíde na dobro. Treba ísť do servisu. Skôr si myslím, že benzín ti neberie
@sasa1310 mam naftu 1.6
@sasa1310 mam naftu 1.6
@anonym_autor tak naftu. To je jedno, podľa mňa ti neberie naftu. Baterka ti nehapruje polroka. Ta ti odíde a viac nenaštartuješ. A nie, že pred polrokom problém a potom ti nabehne na polroka. Tá ti umrie a viac s ňou nepohneš. Samozrejme, že máš starú aj tú, ale toto nebude iba baterka
Keď je zlá batéria tak to počuješ. Akoby pomalšie štartovalo, resp natahovalo otáčky. 11r batéria vôbec nemusí byt problém.
Je ťažké hádať takto na diaľku.
Ide o benzín/diesel?
Auto ti točí a nechytí alebo točí, chyti a skape. Zvuk ma normálny? Ak by bola chybná batéria, nedokázala by si s ňou točiť na 10x
Kamarátka mala tento problém, vymenila baterku a auto funguje ako ma
Ja som mala problem so startovanim a boli to vstreky...takze nie vzdy to musi byt baterka a starter, zas je mat na nezplatenie dobry servis
len tak od netu určovať diagnostiku auta je troška ťažko.
ale niečo podobné som mala na starom aute Golf tuším mal 15r. Nám pomohlo kúpiť novú baterku. vymenili sme na dvore a bolo Ok.
Nemá ti kto pomôcť? sused? kolega? lebo v tvojom prípade to nemusí vôbec pomôcť. aj keď chápem že v autoservise to nebude zadarmo, len budeš vedieť či to je problém alebo nie.
@anonym_autor a tak skusaj vsetky rady z internetu, tiez ta to bude nieco stat a vo finale mozno aj viac, ako keby si rovno isla do servisu.
Baterka to podla mna nebude, dalsich moznosti je xy
Kludne to moze byt aj starter. To neni taka polozka. Ale kludne aj baterka ked ma 11r
11r. batéria? 🙈
11r bateria ti urcite v zime skape … ta uz melie z posledneho, moze sa stat, ze sa ti postupne kontrolky a zacne sa s… radio … aspon pri starsi VW koncernovych autach sa to stava - moja na inom aute vydrzala 12 r a kvoli veku som si ani nevsimla, ze startovanie bolo stale obtiaznejsie az raz skapala nadobro. baterie nie su vecne a ich zivostnost je 8-9 rokov … kazdy rok naviac je uspech a stracaju kapacitu vekom….. dalsi problem moze byt ak starter, ak ked na to, je podla mna tvoje auto este „mlade“ (pokial nema uz ce 500TKM) samozrejme, ze bateriu zvladnes vymenit sama, ak mas naradie. Ja by som to skusila najskor s bateriou a ak to nepomoze tak servis … aj ked ti ostane za nova ako rezerva doma … tej starej vela casu neostava …
@anonym_autor neviem, ja to davam do servisu 😀
@anonym_autor môže to byť naozaj kadečo , v prvom rade 11 ročná baterka už fakt asi by bola dobrá na výmenu, môže to byť baterka v kľúči blbne imobilizér robia aj v Tesku, štartér, pri octaviach aj ukostrenie vie blbnut . Kľudne si to nápis aj do chatgpt a môžete skúsiť niečo aj sami urobiť na nete sú videá ideálne aby ste rozumeli jazyku vo videu, lebo aj drobnosť môže byť dolezita
to fakt chces radu na konovi od cloveka ktory nevidi tvoje auto?? ak mas 11 rocnu bateriu a nestarstuje asi bude problem tam najma ak sa snazis zastartovat rano ked je zima... a to som ted total amater drzim palceky vo vyrieseni problemu
@kacena4 Batéria to určite nebude podľa toho, ako to napísala v zadaní. Ak je zlá batéria, tak nepretočí motor a hneď sa vybije. AK je zlá batéria, tak to nemôže naštartovať na 10. krát. Ak je zlá batéria, tak to pretočí pár krát a potom už netočí nič.
@anonym_autor To, že neštartuje, môže mať veľa dôvodov. Batéria by to bola len vtedy, keby to prestalo po pár sekundách točiť. Ak motor točí a nechytí sa, treba postupne hľadať príčinu. Ty, ako neznalá auta to nenájdeš. Amatér by na to mohol prísť, ak to nie je komplikovaná vada. Vymenujem ti len pár možných príčín:
- zanesený palivový filter
- ak to je benziňák - zanesené sviečky olejom - treba vybrať sviečky a pozrieť ich. Ak sú od oleja, tak toto indikuje vážnejšiu vadu - netesné krúžky.
- ak je to diesel - môže byť zavzdušnený palivový systém
- chybná zapaľovacia cievka (zoxidované kontakty)
Bohužiaľ presnú závadu ti nájdu len v servise. Takto cez net je to ako hádať, aké číslo padne na kocke.
ak má motor po naštartovaní nerovnomerný chod a ten sa po pár sekundách skludní môžu to robiť žhaviče. Krátko ide aj štiplavý dym z výfuku. Ak je motor zohriaty tak štartuje lahko?

Popros nejakého muža, známeho aby ti pomohol kúpiť baterku a vymeniť ju. Pre bežné technický zdatného muža to nie je problém.