Pomoc pri kúpe auta

ivana2881
15. apr 2022

Ahojte,
viem, že je to nezvyčajná téma diskusie na tomto fóre, ale chcela by som požiadať o radu, ak by niekto vedel 🙂
Potrebovala by som kúpiť auto, ale nepoznám momentálne žiadneho mechanika, ktorý by mi vedel pri kúpe poradiť, ako riešite problémy s autom? Servis? Kúpu auta, samozrejme tie, ktoré nemáte manželov.
Ďakujem .

luna116
15. apr 2022

@ivana2881 odporúčam Toyota, servis perfektný,auto spoľahlivé. My máme Corollu, ak niečo menšie,tak Yaris,ak väčšie,napr Verso.

za7
15. apr 2022

Ahoj, ak ide o jazdene auto najlepsie kupit so servisnou historiou po prvom, druhom majitelovi s rozumnym najazdom kilometrov. Potom servis ak sa jedna o starsie vozidlo staci lokalny neznackovy .

zuzanka.zuzu
15. apr 2022

predpokladám, že si sama a chceš staršie auto...
1.obzeraj sa po aute prvého majiteľa
2.kupovaného v SR (žiadny dovoz)
3.ideálne celý čas servisovaného v original servise - napríklad my servisujeme+est/ek len tam kde sme ich kúpili čiže aj pri predaji viem poslať kupujúceho overiť si priamo k distribútorovi kvalitu auta (áno, je to drahší servis ale stojí za to)
4.kúp po čerstvej stk/ek
akože nič si týmto nevyhrala ale minimalizuješ ojeb fakt na minimum

ak chceš nové, tak tam nemáš čo riešiť, vyber si len značku, farbu a nachystaj prachy 😀

wade
15. apr 2022

Pozri si ponuku jazdených vozidiel priamo od dealerov. Autobazárom sa vyhni. Ak budeš kupovať od súkromnej osoby - zaplať si prehliadku v autorizovanom servise. Povedz im, ze kupuješ auto a potrebuješ ho skontrolovať (stojí to pár desiatok eur). Ak majitel bude proti - bola by to pre mna stopka. Bez takejto kontroly by som jazdené auto nekúpil. Good luck! 🙂

bubuzu
16. apr 2022

@ivana2881 Ahoj, normalne sa dá najať si mechanik, ktorý ti príde auto pozrieť kamkoľvek na SK. Pohľadaj na nete. Sú takí, čo sa tým živia. Aj si dosť pýtajú, ale zas premerajú lak, či nebolo búrané, napoja na počítač, pojazdia, pozrú zospodu, motor. Vyjednajú zľavu, z ktorej si ale pýtajú nejaké percentá a to dosť, takže je fajn, opýtať sa na zľavu majiteľa auta ešte predtým, väčšina ľudí cenu v inzeráte nadhodnocuje a počíta, že ešte pôjde dolu. Takže si vyhliadni autá, najlepšie len po prvom majiteľovi, so servisnou históriou, nie AAA, nájdi zopár, čo ti vyhovuje, pošli inzerátny tomu mechanikovi, ten ti povie, čo sa oplatí ísť pozrieť. Ešte môžeš nájsť servis v meste, kde ideš auto kupovať a dohodnúť sa s nimi, len tým riskuješ, že sa možno s predajcom poznajú (veľa ľudí sa v inzeráte tvári, že auto predávajú súkromne a až na mieste zistíš, že sa tým živia) a ak sa aj nepoznajú, môžu to odfláknuť. (nám tak v poprade odflákli, že auto je ok a nebolo). A potom, ak si už vyberieš, pozeraj detaily - či je v aute povinná výbava, rezerva, sezónne prezutie, najlepšie na diskoch. Patrí to k autu a veľa ľudí to pri predaji vyberá, lebo sa to dá ešte speňažiť. Takže ak to k tomu nebude, pýtaj si to. Je to pár stoviek, ktoré tak ušetríš.

klikac1985
11. mar 2024

Ma niedgo skusenosti z kupov z usa motocikla abi ma neoklamali