Aké knihy momentálne čítate?
Zdravím, začal som čítať Dostojevského Zločin a trest. Čo čítate vy?
@ina2405 máte to zelené vydanie?
Ja čítam Tetovaca z Auschwitzu a nebaví ma to 🤦
Znovu čítam sériu od Holdstocka o mytágach (zjednodušene). A teraz som vytiahla Přízeň Fortuny od Colleen McCullough (tej, čo napísala Vtáky v tŕní). Ale je úplne z iného súdka, starý Rím. Gaius Marius, Sulla, Caesar a celé panoptikum postáv a postavičiek tej doby. Plno faktov, ale aj intríg, klebiet, života obyčajných Rimanov tej doby. 7 hrubých bichlí, ale dobre čitateľných, vtiahnu. Dostala za to aj čestný doktorát ktorejsi austrálskej univerzity. Na nočnom stolíku mám zároveň Josephine Tey: Daughter of time (detektívny príbeh, spochybňujúci vinu Richarda III. za smrť princov z Toweru.
@vero13 Má to aj 3. diel. Myslím, že sa volá Lekárka.
@vero13 čítala som všetky tri ale dávno...myslím že tá lekárka bola asi najslabšia, ale veľmi si z nej nepamätám tak sa môžem mýliť. Liečiteľa mi dosť pripomenul film.
@mleo Walter Isacsoon : Einstein - jeho život a vesmír
Momentálne dievča ktoré uviazlo v pavucej sieti od Davida Lagercrants.. ked millenium písal stieg Larsson pohltilo ma to viac.. je to krimi..
@mleo Je to hlavne o dvoch dievčatách, ktoré sa z vidieka presťahujú do Londýna, ale zrovna sa začne 2. svetová vojna. Obidve sa zamestnajú ako predavačky a popritom sa zapoja do rôznych dobrovoľných činností. Jedna pracuje v kníhkupectve, zveľadí ho, číta ľuďom pri náletoch, a tým im vlieva nádej. Sú tam aj iné zaujímavé postavy...
Ja som sa pustila do 20tis mil pod morom a zajtra si do kniznice bezim po dalsie Verneovky 🙏🏻
@haraburdova zaujímavé. Mohli by sme vytvoriť čitateľský klub online. Všetci nadšenci kníh a literatúry, pridajte sa. 🙂
@mleo Na modrom konikovi je skupina Všetko o knihách, denne je pridanych niekoľko recenzíí, nazorov na knihy, skus si ju tu vyhladat. A odporucam stranku/appku Goodreads, ja si tam zaznamenavam vsetky precitane knihy a mam aj wishlist. Pocet precitanych knih mi ukazuje Reading challenge. Su tam recenzie knih a hodnotenia, knihy su aj v SJ aj CZ aj AJ verzii ci akejkolvek inej. Kazdorocne ludia hlasuju za najlepsiu knihu v Goodreads Choice awards, ja si podla toho vyberam knihy, ked ich prelozia. Napr. Za Fantasy to tento rok bolo napr. Štvrté krídlo.
Stephen King (moj oblubeny) - Inštitúcia.
Inak pises presne ako chat gpt
Citam nahradsej krimi pozicane z kniznice. Rozcitaneho mam este Batu od Banasa, ale trosku sa s tym trapim. Co je mi luto, kedze je to darcek od syna.
@la_dolce_vita to je veľmi pekné čítanie. Ja mám radšej Dostojevského, ale určite aj tieto knihy sú zaujímavé.

@lili2015 fantastické, predpokladám, že dobrý príbeh. Ďakujem za objasnenie YA, young adults.