icon

Aké knihy momentálne čítate?

mleo
14. okt 2024

Zdravím, začal som čítať Dostojevského Zločin a trest. Čo čítate vy?

mleo
autor
14. okt 2024

@lili2015 fantastické, predpokladám, že dobrý príbeh. Ďakujem za objasnenie YA, young adults.

lalala2020
14. okt 2024

@ina2405 máte to zelené vydanie?

rude_baby
14. okt 2024

Ja čítam Tetovaca z Auschwitzu a nebaví ma to 🤦

aniele
14. okt 2024

Znovu čítam sériu od Holdstocka o mytágach (zjednodušene). A teraz som vytiahla Přízeň Fortuny od Colleen McCullough (tej, čo napísala Vtáky v tŕní). Ale je úplne z iného súdka, starý Rím. Gaius Marius, Sulla, Caesar a celé panoptikum postáv a postavičiek tej doby. Plno faktov, ale aj intríg, klebiet, života obyčajných Rimanov tej doby. 7 hrubých bichlí, ale dobre čitateľných, vtiahnu. Dostala za to aj čestný doktorát ktorejsi austrálskej univerzity. Na nočnom stolíku mám zároveň Josephine Tey: Daughter of time (detektívny príbeh, spochybňujúci vinu Richarda III. za smrť princov z Toweru.
@vero13 Má to aj 3. diel. Myslím, že sa volá Lekárka.

vero13
14. okt 2024

@aniele áno pozerala som to, ale podľa recenzií to nebolo až také dobre, ja som najprv začala čítať Šamana a počas toho som si hneď objednala Liečiteľa , ale od tej tretej časti ma odradili recenzie tak neviem ešte nad tým rozmýšľam

mleo
autor
14. okt 2024

@rude_baby skús staršie si prečítať iný žáner kníh.

elisebah91
14. okt 2024

@vero13 čítala som všetky tri ale dávno...myslím že tá lekárka bola asi najslabšia, ale veľmi si z nej nepamätám tak sa môžem mýliť. Liečiteľa mi dosť pripomenul film.

petronellla87
14. okt 2024

@mleo Walter Isacsoon : Einstein - jeho život a vesmír

mleo
autor
14. okt 2024

@aniele Myslím, že na antickej mytológii nie je nič zlé.

aniele
14. okt 2024

@vero13 Ja som to čítala strašne dávno. Ono, Liečiteľ má príťažlivosť minulosti. Gordon mal celkom zaujímavé knihy. Mám rada jeho Vínnu pivnicu.

aniele
14. okt 2024

@mleo Mytága nemajú nič s antickom mytológiou, ako ju poznáme. Je to fantasy o archetypoch ľudských predstáv, z ktorých rôzne mýty a legendy vznikajú. O zvyškoch pradávnych lesov v Európe, hlbších a väčších, akoby sme mysleli. Je to prizložité na rýchle vysvetlenie.

mleo
autor
14. okt 2024

@aniele Hloubení sa mi páči. Je to hĺbke človeka?

majka2959
14. okt 2024

@mleo Posledné kníhkupectvo v Londýne.

mleo
autor
14. okt 2024

@majka2959 o čom to je? Znie to veľmi zaujímavo

jana_eyre_2
14. okt 2024

Momentálne dievča ktoré uviazlo v pavucej sieti od Davida Lagercrants.. ked millenium písal stieg Larsson pohltilo ma to viac.. je to krimi..

majka2959
14. okt 2024

@mleo Je to hlavne o dvoch dievčatách, ktoré sa z vidieka presťahujú do Londýna, ale zrovna sa začne 2. svetová vojna. Obidve sa zamestnajú ako predavačky a popritom sa zapoja do rôznych dobrovoľných činností. Jedna pracuje v kníhkupectve, zveľadí ho, číta ľuďom pri náletoch, a tým im vlieva nádej. Sú tam aj iné zaujímavé postavy...

haraburdova
14. okt 2024

Ja som sa pustila do 20tis mil pod morom a zajtra si do kniznice bezim po dalsie Verneovky 🙏🏻

mleo
autor
14. okt 2024

@haraburdova zaujímavé. Mohli by sme vytvoriť čitateľský klub online. Všetci nadšenci kníh a literatúry, pridajte sa. 🙂

loliki
14. okt 2024

@mleo Zákony myslenia a viery

mleo
autor
14. okt 2024

@loliki povedz mi o tejto knihe viac. Nechcem to googliť, tvoj pohľad je pre nás dôležitejší🙂 kto napísal túto knihu? Túto by som si určite precital.

lili2015
14. okt 2024

@mleo Na modrom konikovi je skupina Všetko o knihách, denne je pridanych niekoľko recenzíí, nazorov na knihy, skus si ju tu vyhladat. A odporucam stranku/appku Goodreads, ja si tam zaznamenavam vsetky precitane knihy a mam aj wishlist. Pocet precitanych knih mi ukazuje Reading challenge. Su tam recenzie knih a hodnotenia, knihy su aj v SJ aj CZ aj AJ verzii ci akejkolvek inej. Kazdorocne ludia hlasuju za najlepsiu knihu v Goodreads Choice awards, ja si podla toho vyberam knihy, ked ich prelozia. Napr. Za Fantasy to tento rok bolo napr. Štvrté krídlo.

loliki
14. okt 2024

@mleo Autor: Dr. Joseph Murphy. Prečítaj si ju. 🙂

nikola81
15. okt 2024

Stephen King (moj oblubeny) - Inštitúcia.

viera27
15. okt 2024

Inak pises presne ako chat gpt

la_dolce_vita
15. okt 2024

Citam nahradsej krimi pozicane z kniznice. Rozcitaneho mam este Batu od Banasa, ale trosku sa s tym trapim. Co je mi luto, kedze je to darcek od syna.

mleo
autor
15. okt 2024

@loliki poznám jeho tvorbu mám knihu o podvedomí

mleo
autor
15. okt 2024

@nikola81 mohla by si mi povedať obsah? Rád by som si tú knihu prečítal, chcel by som vedieť o čom je.

mleo
autor
15. okt 2024

@la_dolce_vita to je veľmi pekné čítanie. Ja mám radšej Dostojevského, ale určite aj tieto knihy sú zaujímavé.

mleo
autor
15. okt 2024

@viera27 to mi je ľúto, že to tak vnímaš.

ina2405
15. okt 2024

@viera27 presne😀