icon

Aké knihy odporúčate pre začínajúcich čitateľov?

simonbrk
13. okt 2025

Zdravím každého, kto rád číta.
Ja som s tým len nedávno začala, mám prečítanú do konca len jednu knihu a chcela by som ďalšiu. Aké odporúčate?

hederamonstera
13. okt 2025

Zalezi co ta bavi

aknaj
13. okt 2025
anonym_5babef
13. okt 2025

@simonbrk A akú knihu si prečítala ? Páčila sa ti ? Väčšina ľudí má svoj obľúbený žáner, autorov... Ja osobne čítam romantasy, Dark romance, kriminálky a fantasy ,ako oddychovky také strašidelné príbehy...

buberova
13. okt 2025

Tiež to vidím na romantasy 😎

anonym_02bcce
13. okt 2025

Aku knihu si precitala? Pacila sa ti? Ak ano, vyberaj podobne. Ako zacinajuci citatel mozes zacat napriklad aj niecim lahkym, je jedna perfektna kniha Betty MacDonald - Vajce a ja, to je starina, ale velmi vtipna, o zivote na slepacej farme. Tazko radit takto naslepo, ked nevieme co ta bavi. Ved si pozicaj knihy z kniznice, ak sa ti nebudu pacit, vratis a hotovo.

mimikarol
14. okt 2025

Podľa toho čo rada čítaš. Choď do knižnice a tam si môžeš požičať rôzne žánere a uvidíš čo ťa najviac chytí

macik166
14. okt 2025

@simonbrk kniha Slávik. Neodtrhneš sa od nej. A ďalší tip: Kde raky spievajú

trikolina
14. okt 2025

To je rôzne,podľa toho aký žaner ťa baví,ja napr.krimi,mám prečítané všetky Dánovky,a potom také tie o o ľudoch ich psychike správaní,konaní.Zaujímala ma aj 2.sv.vojna tak mám niekoľko kníh.Ale na druhej strane nemám rada a ani čítať nebudem fantasty,sci-fi,či romantiku to má nebaví.

drobcek100
15. okt 2025
@macik166

@simonbrk kniha Slávik. Neodtrhneš sa od nej. A ďalší tip: Kde raky spievajú

@macik166 Ja si myslím, že pre začiatočníkov sú to náročné knihy, keď slečna -pani prečítala len jednu knihu vo svojom živote

sendy1977
15. okt 2025
@drobcek100

@macik166 Ja si myslím, že pre začiatočníkov sú to náročné knihy, keď slečna -pani prečítala len jednu knihu vo svojom živote

@drobcek100 tiež som toho názoru. Skôr nech skúsi niečo jednoduché napr. niečo od Táňa Keleová-Vasilková

luckajozko21
15. okt 2025

Ja by som sla do Julie Caplin. Uplna oddychovka, nenarocne romany, pekny opis miest... To su take knihy na lehatko na dovolenke alebo doma sa zabalit do deky a a zhltnut to 🙂. Ziadne seriozne detektivky, fantasy... VYberies podla krajiny/mesta ktore ti je blizke a citas. Netreba ist po poradi.

anonym_09f2d1
15. okt 2025

@simonbrk Ja teraz čítam detektívku: FIFTY FIFTY, je to od dvoch sestrách, ktoré obviňujú vraždou ich otca jedna druhú, detektívka sleduje na ulici každého a o každom vie všetko, keď má chrániť niekoho kto je vinný tak ho nechráni, rozozná kto má pravdu, len pár strán mám ale zatiál výborné

betulinka1
15. okt 2025

@simonbrk ak mas rada kriminálky, tak skus Švédskych a Dánskych autorov.

bashkaxyz
15. okt 2025

Doslova ktorákoľvek to len časom zistíš čo ťa bavi