Kniha Päť jazykov lásky
Kniha päť jazykov lásky čítali ste to?
Sme manželia 10 rokov a máme 2 deti.
Slová uistenia - ani si nepamätám kedy naposledy mi manžel povedal niečo pekné alebo kedy naposledy ma podržal.
Pozornosť - už netravime spolu toľko času ako na začiatku a keď sme spolu doma pozerá telku a nevnima ma. Na výlety alebo niekam von spolu dvaja nechodíme.
Prijímanie darov - na začiatku vzťahu mi kúpil kvety alebo maličkosť, no už dlhé roky nič z toho.
Skutky služby - keď mu x krát niečo poviem čo má spraviť spraví no sám od seba ho to nenapadne.
Fyzický dotyk - už to neni ako na začiatku, nedrzime sa za ruky, neobjimame sa, nebozkávame sa len rýchla pusa na ústa ani sex nemáme často.
Prečítala som knihu no podľa mňa to je blbosť celá kniha, nič mi to nedalo ani nepomohlo.
Test mi vyšiel že môj jazyk lásky je pozornosť.
@anonym_autor no a teraz daj knihu precitat muzovi
@anonym_autor Na základe čoho tvrdíš, že kniha je blbosť??? Jasne si identifikovala, v čom má váš vzťah slabiny a čo chýba tebe osobne a teda vieš na čom pracovať. Či čo by si očakávala od tohto typu kníh?
@morusha No na to ako každý knihu chválil očakávala som niečo iné, po prečítaní nič mi to nedalo. Ako tie príklady ľudí boli celkom dobre popísané dalo sa to čítať no neviem si to predstaviť naživo zrealizovať.
Práveže neviem na čom mám pracovať. V teste mi vyšlo pozornosť že je môj jazyk lásky no na pár otázok som nevedela odpovedat lebo som nevedela si vybrať z dvoch možností ani jedno neplatilo na mňa.
@anonym_autor no a teraz daj knihu precitat muzovi
@0silvia0 On to nebude čítať. Ja som to prečítala len zo zvedavosti keď každý to chválil malo to dobre recenzie no pre mňa nič moc.
@morusha No na to ako každý knihu chválil očakávala som niečo iné, po prečítaní nič mi to nedalo. Ako tie príklady ľudí boli celkom dobre popísané dalo sa to čítať no neviem si to predstaviť naživo zrealizovať.
Práveže neviem na čom mám pracovať. V teste mi vyšlo pozornosť že je môj jazyk lásky no na pár otázok som nevedela odpovedat lebo som nevedela si vybrať z dvoch možností ani jedno neplatilo na mňa.
@anonym_autor Pracovať máš presne na tom, čo si popísala v úvodnom príspevku, čo ti vadí, chýba vo vzťahu. Inak ľudia sme rôzni, iných oslovilo, teba nie, hľadaj teda ďalej.
Tak si nepochopila to, ako ju máš čítať. Ono to má také štyri strany.
- aký jazyk chceš dostať ty
- aký jazyk dávaš ty
- aký jazyk chce tvoj manžel
- aký jazyk ti dáva tvoj manžel.
A teraz na tom pracovať. Rozprávať sa o tom. Snažiť sa o všetky štyri strany. A ten výsledok sa dostaví.
No ak len čakáš (no nepovieš na čo) a dávaš taký, ktorý on nepotrebuje, to isté z jeho strany, nič sa nezmení a môžeš mať načítané hocaké psychologické, terapeutické q neviem aké knihy.
@anonym_autor ty mas zistit, aky jazyk lasky ma Tvoj muz a jemu zacat Ty prva prejavovat lasku tak, ako ju on chce prijimat. Kedze si knihu citala prva a chces nieco zmenit. A ak Ta miluje a zalezi mu na Tebe, tak nasledne on zacne to iste robit pre Teba. Ja som to takto zacala robit este vo vztahu a fungovalo to. Ved sa snad aj rozpravate doma, ci nie?
Samozrejme sa rozprávame doma a on mi povedal že tá kniha je blbosť. No ja som to čítala kvôli tomu že veľa ľudí to ospevovalo že to je dobrá kniha no nič to so mnou nerobilo.
My nežijeme podľa knihy ale normálne ako väčšina ľudí na svete. Staráme sa o deti o domácnosť, málo času na nás dvoch lebo deti a ostatné veci sú prvoradé. No už to není ako na začiatku bezhlavé zaľúbenie, po rokoch to vbehne do stereotypu.
Samozrejme sa rozprávame doma a on mi povedal že tá kniha je blbosť. No ja som to čítala kvôli tomu že veľa ľudí to ospevovalo že to je dobrá kniha no nič to so mnou nerobilo.
My nežijeme podľa knihy ale normálne ako väčšina ľudí na svete. Staráme sa o deti o domácnosť, málo času na nás dvoch lebo deti a ostatné veci sú prvoradé. No už to není ako na začiatku bezhlavé zaľúbenie, po rokoch to vbehne do stereotypu.
@anonym_autor ale ani my už nie sme po dvadsiatich rokoch bezhlavo zaľúbení, ale hovoríme našťastie rovnakým jazykom, u nás je to fyzický kontakt. Je pre nás nesmierne dôležitý aj po tých rokoch, objatia, dotyky, intímny život, držanie sa za ruky. Vy máte možno každý iný. A na vzťahu treba pracovať, stále, denne.
@anonym_autor Kniha je pre vás oboch "blbosť", lebo namiesto toho, aby ste si z nej niečo vzali a zapracovali vzájomne na vzťahu, pôjdete v starých šlapajach. No ono to je tak, že žiadna kniha za teba prácu neurobí, nevyšliape cestu, no môže ti pomôcť ukázať ako sa ňu vydať.
@anonym_autor Kniha je pre vás oboch "blbosť", lebo namiesto toho, aby ste si z nej niečo vzali a zapracovali vzájomne na vzťahu, pôjdete v starých šlapajach. No ono to je tak, že žiadna kniha za teba prácu neurobí, nevyšliape cestu, no môže ti pomôcť ukázať ako sa ňu vydať.
@morusha Tak poraď ako s tým začať?
@anonym_autor Žeby podľa knihy?🙂 Sú tam aj príklady
@morusha Myslíš tie príklady že ho mám chváliť za všetko, ale veď nerobí doma nič všetko je na mne, ani nechce nikam chodiť von.
@morusha Myslíš tie príklady že ho mám chváliť za všetko, ale veď nerobí doma nič všetko je na mne, ani nechce nikam chodiť von.
@anonym_autor Presne tak... musíš si nájsť dôvod🙂vždy je niečo za čo možno človeka pochváliť, napr. že si rada, ako sa o vás stará, chodí do práce ( to nie je samozrejmosť u každého), keď niečo urobí, opraví, môžeš poznamenať, aký je šikovný, že sa môžeš naňho spoľahnúť, že je dobrý otec... môžu to byť úplne maličkosti. Smelo do toho.
@anonym_autor Presne tak... musíš si nájsť dôvod🙂vždy je niečo za čo možno človeka pochváliť, napr. že si rada, ako sa o vás stará, chodí do práce ( to nie je samozrejmosť u každého), keď niečo urobí, opraví, môžeš poznamenať, aký je šikovný, že sa môžeš naňho spoľahnúť, že je dobrý otec... môžu to byť úplne maličkosti. Smelo do toho.
@morusha Aj z vlastnej skúsenosti viem že toto na chlapov vždy platí 🙂
@morusha Ale keď nič nerobí doma za čo ho mám pochváliť, keď nič mi nepomáha? Za to že chodí do roboty veď to je samozrejmost. Aj ja chodím do roboty plus doma ma čaká domácnosť a deti.
@morusha Ale keď nič nerobí doma za čo ho mám pochváliť, keď nič mi nepomáha? Za to že chodí do roboty veď to je samozrejmost. Aj ja chodím do roboty plus doma ma čaká domácnosť a deti.
@anonym_autor Tak, keď je taký hrozný, nie je vôbec nič za čo ho možno pochváliť, predstav si, že by si bola bez neho, uľavilo by sa ti? Mimochodom, on si to isté môže myslieť o tebe, že je predsa samozrejmé, že chodíš do roboty a staráš sa o rodinu ako každá iná žena, či?

@anonym_autor Na základe čoho tvrdíš, že kniha je blbosť??? Jasne si identifikovala, v čom má váš vzťah slabiny a čo chýba tebe osobne a teda vieš na čom pracovať. Či čo by si očakávala od tohto typu kníh?