icon

Knihy o spolužití s moslimom: Skutočné príbehy pre knihomoľov

14. nov 2023

ahojte,
prosím vás, poradte nejaké autenticke príbehy, ale skutočne, nie niečo vymyslené,čo napíšem za tyzden aj ja doma.
čítala som bez dcéry neodídem, aj abája, fatwa,poslušná manželka, stratené, aj bez dcéry som neodišla, úžasné knihy, všetko ma veľmi zaujalo. Aký majú vlastne moslimovia / arabi vzťah k europankam a ženam, ktoré sa za nich vydali, väčšinou to nekončí dobre. Prosím vás o radu, aké také knihy aj sú, potom som čítala, ešte aj medzi vlastnými arabmi aké majú manželstvá, napr. knizka,poslušná manželka je priamo iba z ich prostredia arabského, ako žil arab muž so ženou arabkou/ hrozne/,ktorí sa potom odstahovali do kanady, to ma chytilo za srdce veľmi.
Ďakujem krásne ! som poriadny knihomol a neviem nájsť už takéto veľmi vzrušujúce knihy na našom trhu.

lenka567899
14. nov 2023

Vzrušujúce knihy? To je všetko západná propaganda.. medzi Arabmi sú dobrí a zlí, veriaci a neveriaci, tak ako všade na svete.. ja som študovala v Saudi skoro 4 roky, mala som saudske kamarátky a sú to take iste ženy ako všade na svete.. niektore sa majú v manželstve dobre a niektoré sa majú zle tak ako aj u nás.. ako by u nás na Slovensku neexistovali manželstvá kde muž alkoholik týra ženu a deti 🤮 a ešte jedna rada pre teba: skús čítat nejakú intelektuálnejšiu literatúru.. haha

melanta
14. nov 2023

nie niečo vymyslené,čo napíšem za tyzden aj ja doma - to úplne stačí, aby si človek urobil obraz o inteligencii. A súhlasím s Lenkou, ako Slovenka by si sa mohla zaujímať aj o to, koľko žien na Slovensku vychovajú matky tak, že tie ženy nemajú hrdosť a nechajú sa otĺkať a podvádzať, psychicky fyzicky ekonomicky týrať. Netreba ísť do moslimských krajín. Aj na Slovensku žije veľa žien hrozne.

autor
14. nov 2023

@melanta
@lenka567899
vaša odpoveď odráža vaše IQ, keď mi tu dávate rady, čo mám čítať a čo nie. Ja sama som spisovateľka, a žila som dlhšie v moslimskej krajine ako ty Lenka. A aj s moslimom, predstav si a aj som bola zaňho vydatá, aj som tam pracovala, a aj som sa naučila arabsky, to len pre zaujímavosť 🙂
Tak mám prehľad, nemusíš mať obavy. Bavia ma tieto knihy, a také aj zháňam. Čítam aj iné typy kníh, ale tie ma až tak nebavia. Otázka však bola jasná, a celkom inak položená. Ak neviete a nepoznáte tieto knihy, tak prosím, nevyjadrovať sa. Prečo každý na slovenských forách, má potrebu rýpať do niekoho a dávať nevyžiadané rady?
Nebudem čítať to, čo ma nebaví. Plus pochybnosti o mojom IQ vám, žiaľ, neprináležia súdiť,, keďže ma ani nepoznáte. Napísala som mnohé e booky a reportáže práve na takéto témy. Takže predtým než začnete súdiť človeka, tak ho aspoň trošku spoznajte.

0silvia0
14. nov 2023

Knihu "Kníhkupec z Kábulu" si čítala? To by ťa mohlo zaujať.

barbora0308
14. nov 2023

Ale ak mas take konexie v ramci vydavatelstiev resp. este aj ovladas arabcinu, tak preco nehladas mimo SK nejake knihy? 🤷 Nehadam sa, len sa pytam pre zaujimavost? ☺️

danyelia
14. nov 2023

Ahoj, ja som narýchlo našla doma túto knihu, neviem, či myslíš aj tento typ, no nečítala som ešte...

danica2711
14. nov 2023

najprv kladieš otázku "Aký majú vlastne moslimovia / arabi vzťah k europankam a ženam, ktoré sa za nich vydali," a potom napíšeš, že si žila roky v arabskej krajine, dokonca vydatá za moslima?! Tak to asi máš informácie z prvej ruky a nepotrebuješ klásť otázky na túto tému! Takže napíš nám ešte tú o Snehulienke (veď si spisovateľka) a knihy si ľahko vyhľadáš na nete

danyelia
14. nov 2023

Joj, ženy - téma nebola názor na moslimskú kultúru, ale záujem o knihu s danou tématikou 😃 Nie riešiť prečo, načo, začo...

autor
14. nov 2023

@danica2711 a ty musíš rýpať do toho ? Asi pre niečo sa pýtam.

autor
14. nov 2023

@danyelia zjavne ženy nepochopili vôbec zámer diskusie

autor
14. nov 2023

@danyelia túto mám

autor
14. nov 2023

@barbora0308 lebo čítam iba v slovenčine a češtine.

autor
14. nov 2023

@0silvia0 nie necitala. To je zmieňovana téma ?

0silvia0
14. nov 2023

Okrajovo, ved si najdi recenziu

yanni
14. nov 2023

Autorka, pogoogli a najdes miluon knih na tuto tematiku. To ci ide o true story si uz vycitas aj sama. Zila som rokyyyy v Saudi ale to, co ty pises v uvodnom prispevku nie je pravidlo, tak isto, ako si protirecis v dalsom svojom komente. Ak by si zila, kde si zila, a ako si zila, musis vediet velmi dobre, ze nie je modlimska krajina ako moslimska krajina a nie je Moslim, Arab ako moslim Arab. A co je zarazajuce, pise sa len o zlych skusanostiach. To, ze napr. ucitelka mojej dcery vtedy v Saudi v Britskej Preschool sama Saudka vydata za Sauda zije a zila uplne normalnym zapadnym zivotom v strede Riyadhu.

Tu mas napr.
Girls of Riyadh od Rajaa Alsanea

grace55
14. nov 2023

Odporúčam všetko od Emire Khidayer

lenka567899
14. nov 2023

No tak ty si veľmi múdra moja zlata vezmi tuto energiu a chod pomôcť utláčaním ženám na sk tie ktoré tu píšu každý týždeň, alebo máš nejaký arabsky fetiš??

autor
14. nov 2023

@lenka567899 zjavne máš problémy sama so sebou a so svojím egom, keďže sa tu hrajkáš na vševeda, lebo si študovala v SA, a je to maximálne trápne. Ja som žila oveľa dlhšie v moslimských krajinách ako ty, študovala som tam, pracovala som tam, a mala manžela moslima. A nie, nemám žiadny fetiš. a to oslovenie moja zlatá si nechaj pre seba. Výdych, nádych, nemusíš byť zúrivá na každého od začiatku diskusie. Ty si ma ošacovala hneď od začiatku diskusie po pár mojich vetách, pritom ma ani nepoznáš. Viac s tebou písať nemienim. Vidno, že si jedna z tých zatrpknutých žien tuna na fore, ktoré sa potrebujú navážať do každého a vyvršovať po pár úvodných vetách od zakladateľa. Prosím, opusti diskusiu, nemienim tu čítať takéto narážky a urážky na svoju osobu. Asi ti pointa ušla tejto diskusie. Alebo nevieš čítať s porozumením. Otázka je položená inak, ako odpovedáš 🙂 maj sa 😀

osky
15. nov 2023

Nerozumiem tymto zabomysim vojnam.

Aj mna odjakziva zaujimala tato tema,hoci som veriaca-dost silne,myslim.
A co je na tom zle?
Prave preto,ze kde sa pozriete,su problemy s moslimami.
Ostatni ziju vedla vas,a neregistrujete ich nejak extra.
Ale ak je daky teror.utok ,momentalne strajky koli vojne v Palestine,pred par rokmi utoky vo Francuzsku,inokedy na Zidov ....proste vzdy su to moslimsky privrzenci.
Jasne,ze clovek si kladie otazku,preco?
Ako tie zeny s takymito muzmi ziju?

Mam dost takychto znamych ,a nemusime zit ani v ich krajine.
Pravidla su dane a nie,ani jedna zena nezije ako zapadne zeny.....to tu nikto hovorit nemusi.
Autorka si pyta nazvy knih.
A tu uz sa strhla vojna o tom,co vlastne ma citat a neviem co....
Ste normalne???????
Zi a nechaj zit!
Akoby na svete nebolo dost zloby a problemov.
Este aj na koni furt niekto rype...
Ze vas to bavi.......

sany551
18. jan 2024

Čítam teraz knihy od Tanya Valkova :
1 arabská žena
2 arabská dcéra
3 arabská krv
4 arabská princezná
Všetky nadväzujú na seba , fakt odporúčam .

lenkakravcova
18. jan 2024

"že väčšinou to nekončí dobre" 🙂 určite práve preto žije v Európe cca 40miliónov muslimov a z toho vyše milión má ženy Európanky, ktoré konvertovali..

Tie knihy, ktoré si dala, sú dosť mimo realitu (ale sú to bezcelery - lebo krimi sa dobre predáva🙂 ) opisujú len také tie vyhrotené situácie a na prt vzťahy. No nie bežný život muslimov a muslimiek v Európe, resp. bežný život normálnych zmiešaných manželstiev. Pridám ti tu nejaké príbehy, skúsim nájsť názov tých kníh..

lenkakravcova
18. jan 2024

Pridávam ti jednu knižku, kde sú reálne informácie konkrétnych Sloveniek, ktoré sa vydali za muslimov - a konvertovali. Niektoré pred, niektoré po svadbe (uvidíš v príbehoch). Kniha bola zozbieraná ako príbehy konvertitiek k islamu, ale zapadá a hovorí aj o príbehoch ich manželstiev, takže keď ťa to zaujíma, môže to byť niečo pre teba.
Pridávam link na zdarma stiahnutie:
https://d1.islamhouse.com/data/sk/ih_books/sing...

sany551
22. jan 2024

@lenkakravcova No v tých knihách je tak 80% pravdy . Mám dcérku s moslimom , ale nekonvertovala som . Žili sme spolu 3,5 roka . Ale jedno je pravda, ich mentalita sa prejaví , až keď príde do svojej vlasti a naozaj má veľký vplyv , jeho rodina . Viem o čom píšem .

sany551
22. jan 2024

@lenkakravcova ... A ďakujem za link 👍🙂

erikavesela
22. jan 2024

@danica2711 ty vies citat?..to nebola otazka...

erikavesela
22. jan 2024

@lenka567899
@melanta co vas do toho, co autorka cita a co ju zaujima?...ked chce raz citat knihy s touto tematikou, tak chce...preco je vnucujete, co ma citat?..

jasminka000007
Odpoveď bola odstránená
izrasa
6. júl 2025
@danica2711

najprv kladieš otázku "Aký majú vlastne moslimovia / arabi vzťah k europankam a ženam, ktoré sa za nich vydali," a potom napíšeš, že si žila roky v arabskej krajine, dokonca vydatá za moslima?! Tak to asi máš informácie z prvej ruky a nepotrebuješ klásť otázky na túto tému! Takže napíš nám ešte tú o Snehulienke (veď si spisovateľka) a knihy si ľahko vyhľadáš na nete

@danica2711 tiež mám manžela Nikah zatiaľ a bude sobáš na úrade. Nežijeme zatiaľ spolu aj to bude. Verím mu. Poslušnosť a iné veci? Nie. Rešpektuje moje osobné hranice...... atď

Aj sme mali konflikty ale vyriešili sme ich.
Jemný otvorený rozhovor plný emócií