Knižná búdka - ako začať vlastný projekt?
Pekný deň, prosím máte niekto skúsenosť s týmto krásnym projektom, v svojpomocného réžií? Podala som na mesto žiadosť, ale nemajú na to rozpočet.
Ďakujem 📚💙🐴
@slnkompobozkana nemá vaše mesto participatívny rozpočet?
Inšpirácie ako môže vyzerať knihobúdka, pozri si fotky https://sk.mapy.cz/s/lelahuzego
Napisat na dakujemsused.sk 😊 u nas v meste osadili niekolko búdok
Videla som takéto niečo aj v kaviarňach.
@oblecenie99 aj v nemocnici máme minimalne 3 regály, kde sa knihy točia.
@slnkompobozkana Jedna pani predavačka na dedine v potravinách naštelovala regále a knižná búdka začala fungovať. Taktiež je takáto polička na železničnej stanici aj v budove pre autobusovú dopravu.
My to mame v starej telefonnej budke
@tinalia skúsim im napísať, možno by to vedeli lepšie vyspeakovať s mestom.
@majka2959 máme aj my v jednej kaviarni, taký malý regál. Inak nič. 15 000 obyvateľov.
@slnkompobozkana keď budeš prechádzať mesto, otvor viac oči a sama sa pozeraj , kde by búdka padla vhod, niekde v centre diania, obchody, lekári, dopravné uzly, kultúrne body. ty si nastavená na ento typ projektu, tak ty si lepšie všimneš možnosti. a podľa toho sa zameraj komu budeš komunikovať.
@slnkompobozkana Na železničnej stanici v Trnave je tiež taká dvojregálová skrinka, tvarom to nie je typická knižná búdka, ale dočítala som sa, že sa to nazýva bookmate. Myslím si, že na forme nezáleží, akurát mi to pripadá dosť nenápadné. Na druhej strane som rada, že to funguje a spĺňa účel.

nemáte niekde v mestských objektoch kúsok voľnej steny a miesto na regál ? odbor kultúry by mohli poradiť, dobrovoľníci by pomáhali v ňom udržiavať poriadok