Knižné putovanie Martinus 2025
Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.
Tak schválne, hodila som do googlu,, syn poseidona,,..... 🫣 On mal tak veľa synov?? 🤣🤣 Ale našlo mi aj toho správneho a dokonca som si spomenula ze aj film som videla 🤦♀️ ďakujem za napovedy
Ja som to dnes začala hrať, okrem tých štítov som vedela všetko. Idem ich pohľadať tu. 👌
No už viem správnu odpoved,len nejde stránka Martinusu,no smola počkam si.....🙈
Autor kníh Rick Riordan, názov knihy P. J. zlodej bleskov. Syn Poseidona a poloboh. Kníh je viac, filmy sú natočené 2.
Denne tu čítam, že tu ľudia hrajú len na základe, že tu nájdu odpoveď. Prečo sa nesnažíte. Vyslovene si sem prídu po odpoveď.
@renata681973 presne tak, ani na 2. a 3. indíciu sa nečaká.
🙂 ja túto diskusiu radšej ani neotváram, kým neuhadnem , pretože tu sú niekedy také jasné napovedy, že to rovno môže byť odpoveď napísaná.
@nekonecna_katastrofa čo keby sme si tu dali pravidlo, že nápovedy až po 16.00? 😃😎
@beronsche
@maya_hi Ja by som aj bola Za, ale nie je v mojej moci tu od rána striehnuť. Diskusiu som založila hlavne s cieľom, aby sme si sem dávali nápovedy (ale viac sofistikované ako len "chladné obdobie + hrad"), aby sme si tú hlavu potrápili, aj keď nám hádanka z Martinusu v ten deň nič nehovorí. Úprimne, niekedy ma udivuje, že niektoré osoby nevedia ani poriadne googliť či chatGPT používať. A čakajú že odpoveď im hneď vyskočí ako prvá alebo im ju niekto napíše priamo (mne písali aj súkromné správy a čakali odpoveď 🙄). Nemajú ani toľko snahy, aby si najskôr prečítali staršie nápovedy, každý deň ich tu je neúrekom. Nuž ale diskusia je verejná, čo ja môžem 🤷♀️ ďakujem všetkým, ktorí rešpektujete moje úvodné prianie a odpovede nepíšete priamo.
Ja som tiez za, mozeme davat naovedy az po 16, nech sa vsetci snazia na to prist.
Dnes hľadáme súčasnú autorku našich susedov. Obrázok veľmi presne popisuje jej názov knihy.
Dnesnu autorku som nepoznala, ale dala som do googla presne to, co je na obrazku a hned mi "vyplul" knihu.
Obrazok presne popisuje nazov knihy (aj s tou sipkou urcujucou “pohyb”), autorka ziskala Nobelovu cenu za literaturu.
Dnes ani tuk. Skúšala som všetky vaše rady za čo samozrejme ďakujem. Predpokladám, že to ide úplne mimo moju komfortnú zónu a preto mi to nič nehovorí
Dnešná pomoc, keď si dáte do Google pluh,kostra kniha, nájde ,príjemné hľadanie
@sipovaruza diky , mám to. Ukázalo dve, to druhé hned zapasovalo.
Poľská autorka O.T. keď dáte do Googlu kniha ,kosti ,pluh hneď vám ju nájde.
@nekonecna_katastrofa dnes to bolo asi najľahšie. Ten pluh a kosti hneď napovedajú. Kniha má trochu zvláštny názov
Nikdy som nepočul o tejto knihe. Fakt zvláštny názov. Zaradil by som ju asi medzi krimi. Prosím pomôžete mi ohľadne toho klauna? Vôbec netuším o čo môže ísť. Dakujem pekne.
@bloger Existuje o tom aj film je to o strašidelnom klaunovi ktorý dá sa povedať unáša deti??? Možno ti bude hovoriť niečo prvá scénka: straší brat vyrobí mladšiemu papierový loďku ktorú si chce mladší brat púšťať počas dažďa po vode. Loďka mu však spadne do kanála. Je tam klaun ktorý mu ponúka loďku späť iba sa po ňu musí načiahnuť. Chlapec sa načiahne klaun mu však odhryzne ruku a stiahne do kanála. Tínedžerí to dosť pozerávajú
Nám to raz púšťali v škole iba na chvíľu takže neviem veľa ale dúfam že je to dosť aby to pomohlo : )
@sarusik_sari
@mandy6664
@mimikas Dakujem krásne kočky. Pomohli ste mi.

@lion777 haha nie, to nie je ono 🙂 skus kniznu seriu alebo aj uz sfilmovanu seriu o detoch polobohoch ;) oh a myslím, ze uz je aj serial. Celkom novy 🙂 serial by sa mal volať ako hlavná postava, ktoru hladas.