Knižné putovanie Martinus 2025
Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.
@lilka1113 Si normalna, to uz, rovno napis meno, takuto napovedu… rozmyslas vobec?
@fidorka112 Nič zlé nenapísala. Ten obrázok veľa napovedá sám o sebe.
@fidorka112 takéto komentáre sem tiež nepatria, však nejde o život... má to byť nápoveda, oddych, hra a nie osobné útoky
Dnes stačí dať do google popis obrázkovej nápovedy a hneď nájde knihu, prekvapil ma že názov je v podstate tiež popis obrázku. Autorku som nepoznala ale vraj vyhrala v r.2018 Nobelovu cenu za literatúru.
@juliacenc o 8 minut bude dalsia napoveda v Martinuse. Co takto pockat na nu?
staci najst indicie podla listu ;)
@bloger clovek si chce zahrat a nie na to prist hned cez vase ocividne napovedy, pokial budete pokracovat vo vasom konani kazdy den od polnoci zverejnim 30 takychto napoved, kde na to kazdy pride po 5 sekundach googlovania. Zalozim nove forum kde to bude pridavat aj na vsetky ostatne, takze len pokracujte v ocividnych napovedach a toto sa stane! 1. Táto spisovateľka pochádza zo strednej Európy.
2. Je laureátkou Nobelovej ceny za literatúru.
3. Narodila sa v krajine, ktorá hraničí s Českou republikou a Slovenskom.
4. Je známa svojimi experimentálnymi románmi.
5. Je jednou z najvýznamnejších súčasných spisovateliek svojej krajiny.
6. Jej knihy často skúmajú filozofické a mystické témy.
7. Často sa venuje témam cestovania, identity a histórie.
8. Má silný ekologický a feministický hlas.
9. Vo svojej krajine je považovaná za kontroverznú osobnosť.
10. Napísala knihu, ktorá má v názve slovo „pluh“.
11. Jej najznámejší román bol adaptovaný do filmu.
12. Jej krajina patrí medzi najväčšie v Európskej únii.
13. Jej dielo sa často prirovnáva k magickému realizmu.
14. V roku 2018 získala prestížnu Man Booker International Prize.
15. Venuje sa aj esejistike a publicistike.
16. Jej dielo „Běguni“ skúma koncept neustáleho pohybu.
17. Narodila sa v 60. rokoch 20. storočia.
18. Je prvou ženou zo svojej krajiny, ktorá získala Man Booker Prize.
19. Je autorkou knihy „Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých“.
20. Je veľkou kritičkou nacionalizmu vo svojej vlasti.
21. Vo svojich knihách často prepája realitu s mystikou a folklórom.
22. Narodila sa v Poľsku.
23. Píše v poľštine.
24. Je známa svojím aktivizmom za práva menšín a ochranu prírody.
25. Je jednou z najprekladanejších poľských autoriek.
26. Je autorkou historického eposu „Knihy Jakubovy“.
27. Jej knihy boli preložené do desiatok jazykov.
28. Jej diela sa často odohrávajú na poľskom vidieku.
29. Nobelovu cenu získala v roku 2019.
30. Jej meno sa začína na „O“ a končí na „k“.
@lucka_ke nebude tu ziadna jednoducha napoveda typu vyhrala v roku 2019 nobelovku, to uz rovno autorku napisat, nicite hru vedome inym ludom lebo neviete drzat usta!
Ak chce niekto hrat hru, tak nech hada len na zaklade martinusu. Ja som tu aby som sa k odppvedi dostala pretoze napovedy martinusu mi nestacia. A ano chcem to lahko a rychlo
@fidorka112 ja? píš tým, ktoré takto radia
@fidorka112 Chceš teda tvrdiť, že na základe toho obrázka sa to vygúgliť nedá? Ja fakt nechápem akú máš predstavu, že čo tu môže kto písať. Nikto ti nebráni ísť inde.
@juliacenc Tak si najdi prosim ine forum, toto som zalozila s tym, ze sa treba aj trosku potrapit a nie len cakat: "Toto hod do Google" a prva kniha je spravna.
@fidorka112 A teba zas upozornujem, aby si nebola agresivna. Ved nemusis sem chodit vobec a mozes si hadat sama. Doteraz tu boli celkom fajn napovedy az na par, ktore boli fakt prilis zjavne.
@fidorka112 nahodou, taketo napovedy su super 🥰 pokojne ich rob na kazdy den ak s a ti chce, ja to uvitam... Neviem o co tu kazdemu ide, kto to pozna tak uhadne, komu to nic nehovori, je jedno na zaklade akej napovedy to uhadne
PRE VSETKYCH: Diskusiu som zalozila, aby sme si radili, ale zaroven aby sme sa aj potrapili a pohladali si to sami. Preto opakovane prosim, neziadajte a ani nepiste spravne odpovede. Napovedy vymyslajte tak, aby pomohli, ale zaroven, aby sa aj ostatni trosku namahali a nedostali odpoved ako na zlatom podnose.
Komu sa nepaci, moze si zalozit vlastnu diskusiu. DAKUJEM.
@fidorka112 ukľudnite sa pani generálka
Kostra,pluh,kniha a máte meno autorky
Paneboze Vy z toho robite, ved za chvilu bude koniec.
Neuveritelne ze lufia sa dokazu pohadat aj pri pomahani si. A to preto ze podla niekoho si pomahame az prilis a mali by sme si pomahat menej aby to jemu nekazilo hru lebo on sa chce ponamahat.
O tom hovorim, hodte si do googlu kostra, pluh a hned prve co sa objavy, ziadna robota, boom, co najrychlejsie vybuchat odpoved. Niekto nevie uhadnut a tu si oride pre napovedu ktora mu pomoze ale nic neprezradi a miesto toho dostane toto: By som sa hanbila takto vedome kazit hru inym, to si zalozte forum: MARTINUS SUTAZ 2025: ODPOVEDE a rovno si tam piste odpovede, aky je zmysel toho ze prijdete o 5 sekund googlenia, aj tak podvefome to nechcete hrat, tak nas aspon usetrite vasich neferovych praktik…
@fidorka112 ked chces hrat tak predsa hraj len s napovedami martinusu. A ked ti vadi ze niekto pride k odpovedi bez roboty, tak to je smutne, zamysli sa nad tym.

@bloger Veľmi rada som pomohla : )