Knižné putovanie Martinus 2025
Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.
@fidorka112 mne to vyhovuje
@fidorka112 @juliacenc Uz sa prestantne hadat a spamovat to tu. Niekolkokrat som pisala, s akym cielom bola diskusia zalozena. Ak nie ste spokojne, mate moznost zalozit vlastnu.
@nekonecna_katastrofa ja som spokojna 😀
Som vášnivá čitateľka, knihám venujem veľa času a peňazí a uvítala by som ten nejaký víťazný kupón, no vidím že ho dostanú ľudia bez hádania a potrápenia sa nad indíciami. Mne určite nie je jedno, že súťažia ľudia bez záujmu hádať a zhrabnú niečo bez zásluhy. Dohrám túto hru a rezignujem, nemám z toho žiadnu radosť. Zakladateľka portálu to myslela dobre, ale je to tu zneužívané.
@fidorka112 toto sa objavuje každý jeden rok..
Jedna cast chce hneď odpoved, ideálne ešte pred zverejnením druhej Martinus indície, ďalšia dáva také napovedy, že to už rovno môže napísať odpovede a ani jední ani druhí nechapu, že prečo sa niekomu nepáči...
Pre ten zvyšok, je jediným riešením neotvárat tieto témy až kým nie sú definitívne bezradní a nevedia si pomôcť..
@beronsche Ignoranti proste… Mali to robit formou vyradovania, vzdy o 20:00 by sa zverejnila uloha a kazdy by na to mal hodinu, potom by sa to zatvorilo a pokracovali by len ti co uhadli, podvodnici by vypadli. A kazdou ulohou by ti bola viac narocnejsie, aby ostali len ludia ktori naozaj citaju a kupon by ocenili.
@fidorka112 Dobrá myšlienka, len to je trošku o čase, ak nemám možnosť byť tu v konkrétnu hodinu? Ja by som skôr vyradila niekoho, kto to má zrazu uhádnuté bez indície, ale to sú zase znevýhodnený tí šikovnejší. Asi tu nie je žiadne východisko, len dúfať, že sa nám ujde aspoň jedna poukážka. Ešte by som prijala východisko, že by musel každý vysvetliť, ako na odpoveď prišiel a bolo by to prístupné len Martinusu.
My ludia sme roznorodí nemusi nikto nikomu nič nakazovať.
@fidorka112 ak sa ti nepáči, neotváraj túto tému, nikto ta tu nedrží.
@fidorka112 najlepsia by bola sutaz kde by si sutazila ty a ty🤷prepac,ale je to sutaz a nie kazdy cita vsetky zanre😉ja tento prispevok otvaram az ked mam uhadnute alebo ked neviem ani vecer odpoved😉 a hlavne klud❤️
Nechcelo mi vziať meno, musí byť pôvodné priezvisko, bez -ová 🙃
@renata681973 akoze a co teraz? Ja tiez citam denne niekolko rokov, do knih som vrazil uz 1000cky eur, ked to spocitam, ale proste nie kazda z danych hadaniek je kniha, ktora by trafila moj zaner, tak si clovek pomoze.. Ak vas to nebavi, je to vas problem.. A to este budete prekvapena, ked zistite, ze jeden clovek hada s viacerymi mailami 😂 napriklad ja mam 10 mailovych adries zalozenych len kvoli tomuto, aby bola moja sanca vyssia 😂
@adam199702 Tym by som sa nechvalila, to uz je skor ubohe…
@adam199702 tak možné to je, že majú viac adries . Ja sa tam zapájam len tak, dáva to tipy na knihy.. netrasiem sa za výhrou , och v dnešnej dobe dostatku.
Ja extra nečítam posledné roky, ale kamaráti hrajú. Mňa len baví mať to spravené 😆 Ešte som nič nevyhrala ale kľudne by som výhru niekomu darovala aj tak nemám nič špecifické čo by som si za to kúpila 🤷
Ľudia majú rôzne ciele pre túto súťaž
@fidorka112 ja na tom nevidim nic zle, kazdy ma taku moznost zvysit si sancu na vyhru
Vidím, že sa tu zišla partia detektívov, moralistov a profesionálnych sťažovateľov. Niekto sa rozčuľuje, že iní si pomáhajú indíciami (fuj, aká drzosť!), ďalší by najradšej zaviedli inkvizičné vypočúvania o tom, ako niekto na odpoveď prišiel (snáď aj s detektorom lži?), a iní si veselo zakladajú desať e-mailov, lebo čo by to bola za súťaž bez trochy ilegálnej mafie.
Navrhujem radikálne riešenie: Knižné putovanie sa mení na Survivor: Martinus Edition. Kto chce súťažiť, musí prejsť testom z literatúry, napísať esej na tému "Čo pre mňa znamená poctivé hádanie?" a zložiť prísahu na Slovník cudzích slov. Kto podvádza, ide do vyhnanstva na diskusné fórum o pletení ponožiek.
A ak vás trápi, že niekto dostane kupón bez potrápenia sa? Nuž, smutné je skôr čakať, že vám literárne znalosti prinesú Nobelovku (alebo aspoň ten kupón)
@fidorka112 ziskala v 2018, prevzala v 2019...
Ahoj! Teraz som sa zaregistrovala iba kvôli tomu, aby som vám toto napísala. Ako sa môžete ženy takto hádať iba kvôli jednej súťaži, máte ešte rozum. Chápem, že vás to štve, že niekto si sem pride len po nápovedu a sám sa nesnaží, ale niekedy sa to fakt nedá na to prísť sám. Prečo si tu nemôžete pomáhať, ako už bolo napísané nie každý číta všetko tak nemôže všetko vedieť. Myslím, že ešte ani jeden rok tu nebola takato hádka a to sa tu písali priamo správne odpovede a koľkokrát ešte pred 16:00. Ja som se tiež chodila každý rok doteraz bez registrácie kvôli nápovedam pretože nápovedy od Martinusu o 12:00 a 16:00 koľkokrát nie sú dobré a nestačia. Tento rok sú tie hádanky myslím najťažšie zo všetkých ročníkov. Poďme si pomáhať ďalej a vy sa už nehadajte.
Dnešnú knihu len podľa obrázka neviem, ale budem čakať do poobede keď sa prebudim. Navrhujem aj ja, aby sa napovedy písali až poobede. Ja googlim a pišem aj na ChatGPT., ale naozaj neviem správnu odpoveď často tento rok.
Dnešná kniha je od autora, ktorý píše v magickom realizme.
Slávny autor, na obrázku je jeho "magická džungľa"
Češi tiež majú stránku kde si píšu nápovedy a nehadajú sa.
@natalykubi Ďakujem ❤️
Tak dnešok ma dosť potrápil, ale nakoniec som našla správnu odpoveď 😅 pre niekoho to bude ťažké lebo určite nepočul o tomto autorovy, napr ako ja 😅 iniciály mena sú: G.G.M
No a ešte keď môžem tak názov knihy začína číslom
Kolumbijský autor G.G.M. už nieje medzi nami . Najvýznamnejší predstaviteľ magického realizmu, jedná sa o jednu z jeho prvých kníh ktorá bola sfilmovaná formou seriálu.
Napoveda: Mesto, kde sa pamäť stráca rýchlejšie ako dažďové kvapky na vyprahnutej ceste. Miesto, kde ľudia s rovnakými menami opakujú osudy svojich predkov a kde láska aj vojna majú podoby, ktoré sa nikdy nekončia. Prišiel sem cudzinec so záhadnými pergamenmi, no ich tajomstvo sa odhalilo až v deň, keď sa posledný obyvateľ stal iba spomienkou unesenou vetrom. Kde sa nachádzame?
Tak dievcata, dnesok som necitala ale nazov knihy poznam, trochu som patrala a celkom rychlo nasla odpoved. Ked najdete autora pozrite si jeho knihy a v popise tej spravnej knihy najdete aj spravnu odpoved.

@juliacenc smutne je skor cakat na pecene holuby ktore vam padnu rovno do ust. A evidentne si nepochopila o com je cela tato diskusia, o tom ze ak niekomu nestacia napovedy Martinusu, tak aby si prisli po nejaku dalsiu, ktora ho zavedie blizsie ku odpovedi a nie aby dostal napovedu ze vygoogli di pluh a kostru…