Knižné putovanie Martinus 2025
Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.
uff tak dnes netuším
Dnešná kniha je asi najznámejšia dnešnej doby, všade ju vidím. Je aj v top 100. ☺️
Ide o zahranicny historicky roman, ktory sa odohrava v krajine, ktoru ma predstavovat jej typicka stavba na obrazku. Nazov knihy v preklade znamena velmi vysoku hodnost bojovnikov tej krajiny..
No tak ja nemám ani páru o akú knihu ide
ani ja nemám páru o akú knihu ide
Najvyšší generál tej krajiny, ktorej stavba je znázornená aj na obrázku. Ide o historický titul.
Jednoslovný názov, v ktorom je skryté slovo zbraň alebo pištoľ po anglicky
Nakoniec som sa nejako k nej dopracovala pomocou AI, nikdy som o tejto knihe nepočula ani o autorovi. Jedine akú nápovedu môžem dat tak iniciály autora sú J.C. a na knihe je samurai a ma taky divný názov ta kniha
Je aj výborne spracovaný seriál podľa tejto knihy, zatiaľ jedna séria myslím že na disney. J.C. má viac kníh s témou sveta východu. Zatiaľ som čítala dve a obe patria k mojim top.
Ja to už mám. Túto knihu mali v knižnici ešte moji rodičia. Asi som ju čítala, ale už veľmi dávno. Je o dôstojníkovi, ktorý pripláva plachetnicou do krajiny vychádzajúceho slnka.
dnes lahucke, z knihy bol nedavno serial urobený, ázijské historicke prostredie ☺️ , samuraji....
Tak toto vôbec, tieto ázijské činsko japonské skvosty sa okolo mojej knižnice, ani nemihli.😅
Je zaradená do kategórie historický román
Zatiaľ neviem prísť na názov knihy 🥺
Kniha bola sfilmovaná ako seriál ktorý dostal tento rok veľa ocenení na Emmys, Golden Globes, Critics choice awards za najlepší drama seriál.
@picklejuice ďakujem, toto mi pomohlo, inak nemám šajnu 🤦🏼♀️😅
Napiste mi to niekto do spravy prosim lebo toto je pre nna nevyriesitelne
Dnes najlepšie pre mňa. Knihu ani seriál som nevidela, ale niečo o Ázii viem. Poznám z obrazkou ázijské domy a lode. Dnes tam boli pre mňa len tri možnosti a na druhý pokus som to uhadla. Jedná sa o ostrovný štát ďaleko v Ázii a tú hodnosť tam dostávajú bojovníci tej krajiny.
japonsko roku 1600….roman Jamesa C.
Tento titul nosili vojenští vládci Japonska a představovali v Japonsku výkonnou moc od roku 1192 do roku 1867.
@picklejuice ďakujem. Toto mi pomohlo.
Dnes to bolo lahke a velmi pekny obrazok ktory uz sam o sebe napoveda co je to za knihu. Bol stoho velmi uspesny serial
Vo filme hral Richard Chamberlain

@labky613 presne ako radí floren a potom postupuj ako radí lucka_ke 9:25