Martinus: Zažite knižné putovanie naplno
Zakladám tému na pomoc s udalosťou od Martinusu 🙂 každoročne sa na to teším 🙂
Prvá postava ľahučka - uhádnuteľná z prvej indície 🙂
@inge1234 Na obrázku sú dve vlajky. Tú vľavo hádam poznáš, tú vpravo stačí napísať do googlu slovne a nájdeš krajinu, ktorej patrí. Na stránke databazeknih.cz si vyfiltruj autorov podľa národnosti a je to hneď prvá alebo jedna z prvých autoriek. Názov knihy vychádza z vlajky vľavo. Stačí takto??
@dadustek Ďakujem,toto je dobrá nápoveda,google mi to hneď našiel.
Autorka knihy je žena z Nigérie (tá vlajka je ozaj mätúca, kedže je otočená naopak🙈) propaguje feminizmus a napísala viacero kníh...
@duracelka13 to by sedelo na Daenerys Targaryen :D :D :D ale tu mi neberie
@radka1303 Tak isto, podľa vlajok na prvú šupu. Od autorky inak už mám jednu knihu a túto si tiež kúpim, vyzerá to dobre.
@berylia Ale ona bola zo Somálska, toto je predsa vlajka inej krajiny 😉
@radka1303 Prekvapivo dosť. Nedávno som čítala Tajný život štyroch manželiek, ďalšia dobrá nigérijská autorka napísala. A odporúčam, jedna z najlepších kníh čo som čítala, i keď človek si musí zvyknúť na dosť drsný, naturalistický a vulgárny jazyk miestami, ale inak dostane krásny príbeh s tak prekvapivými zvratmi a tak zvláštne zmýšľajúcimi ľuďmi na naše pomery, že proste, bola to exotika, ale vy-ni-ka-jú-ca. A aj vďaka tej knihe si hovorím, vďaka Bohu, že som sa narodila na Slovensku.
@niky7777777 wau! Ďakujem za tip. Idem to dať medzi ❤️. Kamarátka mi darovala 100€ poukážku na nákup kníh 🙈 nieže by som nevedela čo za to kúpiť, ale tak vyskúšam tip od teba.
Brutálne ťažké dnes. Akože s Googlom som kamoška ale vôbec mi to nebralo ani jej meno ani nič. Až nakoniec naozaj jej prezývku alebo skôr samotný názov knihy
@niky7777777 uprimne,mna tiez v prvom momente nenapadlo,ze to je ina vlajka🤦🤦
Názov knihy aj postavy tu už je spomenuté v nápovedách.
Ja som tipovala na prvy pohlad Pustny kvet... Ale skutocne len dajte do googlu tie 2 krajiny a najde vam to hned
@sulavikova to som tiež skúšala ale nenašlo mi ziadnu knihu kde žena z krajiny N emigruje do krajiny A. Teda jednu aj našlo aj som skúšala postavy z tej knihy a nič
Prosim vas je to žena spisovatelka? Ch N A?
mne to tiež nezobralo postavy z knihy a ani knihu samotnú, tak neviem čo robím zle
mne zobralo meno postavy, ale potom som si vsimla, ze v popise knihy je meno tak, a hadankove malo akosi este jedno pismenko navyse - ale zobralo
michala.s keď zadaš africanka v USA Martinus tak ti vyhodí potrebnu knihu
menšia napovedá: postava, ktorú hádame sa začína na I, autorka má iniciály: CH.N.A., je to o láske dvoch ľudí a ich krajina trpí vojnou, ich cesty sa rozdelia, jeden odchádza do jednej krajiny a druhý do inej a riešia sa tam rasové otázky.
Najprv som myslela že sa jedna o Warris(Púštny kvet) ale podľa vašich nápovied, žienky som na to prišla..Dlhšie mi trvalo kým som prišla na meno postavy, tá nápoveda že sa jedná o názov knihy aj postavu ale prezývku mi veľmi pomohla, ĎAKUJEM ❤️
Bože baby ja som to meno celý čas pisala zle. Na konci som zamienala jedno pismeno
@michala.s áno😇
Ďakujem za nápovedy, podarilo sa.

@inge1234 koľko knižných postáv je z Nigérie? ;)